2010/02/07

Vem är denne Fredrik Risp?

KONSPIRATIONSTEORIER har nu fått full kraft efter att fotbollskanalen.se publicerade detta blurrade foto föreställande "Fredrik Risp" häromdagen i samband med historien om att han fortfarande inte har något ny klubb klar och att han nu för första gången verkar förlika sig med tanken att tvingas representera en annan Allsvensk klubb än IFK Göteborg.

Ett antal vanligtvis ytterst välinformerade källor samt en landslagsmeriterad bloggare på BaraBen.com vill varken kommentera eller dementera vem Fredrik Risp egentligen är eller hans nuvarande fysiska status. Frågan hundratusentals änglar nu ställer sig är alltså huruvida det kan ligga någon sanning i att en av det tidiga 00-talets största blåvita backfavoriter hela tiden i själva verket varit en annan spelare iförd bland annat gummimask och gördel som de chockartade nya ryktena även gör gällande.

Spekulationerna florerar nu om tänkbara anledningar till varför fotbollskanalen.se medvetet valt att publicera detta hittills topphemliga foto av verklighetens Fredrik Risp. En anonym skyddad källa som brukat jogga mycket i Skatås och stundtals förbi träningarna på Kamratgården de sista tio åren avslöjade dock sent på lördagskvällen till BaraBen.com att han snabbt tyckte sig märka en skillnad när Risp under sin tid i Blåvitt bytte från efternamn Karlsson till just Risp.
-Plötsligt så agerande han med pondus likt en världsback och det tog inte lång tid innan landslaget kallade och proffsklubbarna stod på rad uppgav källan.


Lågkonjukturen
har som bekant gjort att spenderarbyxorna krympt väsentligt i de större internationella ligorna. Detta är dock något som inför kommande säsong sannerligen skall sägas vara i princip enbart till godo för den nu närmast rekordstora blåvita truppen men som tyvärr även har det gjort att en vingklippt ängel uppstått i ständigt aktuelle Fredrik Risp.

På Kanal Glenns fråga, under lördagens träningsmatch mot Ålborg, till Håkan Mild om just tankarna kring Risps eventuell framtid i Blåvitt vidhöll Mild att Blåvitts linje fortfarande är så att spelartruppen, eller om det rimligen är budgeten, inte har utrymme för en back till. Anledningen till att Håkan på nytt fick frågan var givetvis beskedet om mittbacksynglingen Petter Björlunds tragiska nya korsbandsskada som teoretiskt skulle kunna öppna upp för en truppförstärkning.

Många är vi som lidit med Rispen och hoppats och trott att det skulle lösa sig med en någorlunda stabil ny internationell klubb. Tyvärr är det berömda transferfönstret nu även stängt mot i princip hela Europa fram till sommaren och i och med detta så verkar det nu tyvärr som att Fredrik Risp tvingas lätta på det gamla löftet att det inte finns någon annan tänkbar Allsvensk klubb att spela för än Blåvitt.

Gummimask?

Helt obekräftade källor talar faktiskt om att hela denna historien kring Blåvitts utspel om att truppen inte behöver mer folk rent av kan vara en oerhört långdragen men samtidigt fullkomligt iskall förhandlingsstrategi från Håkan och IFK:s sida för att få ner Risps löneanspråk mot en rimlig Allsvensk nivå. Särskilt som Risp redan provtränat med Blåvitt innan första träningslägret på Cypern.

Historien har nu spetsats och skruvats till ytterligare i och med detta sista omdiskuterade bildbevis som en vissa av konspirationsteorierna rent av skulle eller inte skulle kunna vara ett fabricerat motdrag för att sätta press på Blåvitt från Risps sida.

BaraBen.com startar härmed den aningen vemodiga men ack så intressanta besökarenkäten:
"
När Blåvitt nobbar Risp - vart vill du se honom?"
Lägg din röst längst upp på högerspalten av denna blogg om du inte noterat detta redan.

I vilken klubb Fredrik Risp nu framöver hamnar så ser säsongen 2010 onekligen riktigt spännande ut för IFK Göteborg och när man trodde sista perioden av Silly Season var över visade det sig att så inte alls var fallet utan det var inne på spännande övertid.

Faktum kvarstår oavsett att IFK Göteborgs lagledning har ett sällsynt angenämt problem i att plocka ut de ordinarie utespelarna framöver i takt med att fler och fler olycksbarn från förra säsongen blir spelklara.

8 kommentarer:

  1. Kanal Glenns fråga till Mild? :) Ja, Erling ställde en liten nervös undran och sen nöjde han sig rakt av med Håkans första svar. Hmmm... uttömmande.

    SvaraRadera
  2. Vill inte se Rispen i en annan allsvensk klubb. Basta!

    SvaraRadera
  3. hur mycket skulle det kosta att starta ett eget riskkapitalbolag och sälja andelar ? Sist fick ju bara utvalda insiders förmån att åka gräddfil och teckna andelar. Bolaget löser Risp och hyr ut till IFK för lönekostnad. Hasse

    SvaraRadera
  4. Är inte Risp klubblös`? I så fall gäller la inte övergångsfönstret för honom?

    SvaraRadera
  5. Risp skall tillbaka till Kamratgården och inget annat är ok.

    Vi är blåvitt och Risp är!!!

    Inte nog med det så är vi bäst i Sverige också:)

    SvaraRadera
  6. Vilken klubb?
    Välj själv: kamraterna-blåvitt-änglarna eller MESTA MÄSTARNA

    SvaraRadera
  7. VAr jag vill se Risp?

    Där han känner sig välkommen och behövd givetvis. AIK har tappat en bra mittback till i år, för mig får han gärna gå dit. Jag blir inte förbannad på Risp vart han än går.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.