2010/02/04

Bloggpriset värmer när Valhalla fryser

TRÄNINGSRAPPORT. Så här med snart ett dygn i backspegeln sedan hysterin toppade kring Stora Bloggpriset måste man ändå känna att det är dags att lägga det bakom oss nu och komma tillbaka till verkligheten. Och för en gångs skull håller jag dessutom med i det som Robert Laul skriver när han menar på att det är ett pajaspris för att bloggarna själva uppmanar folk att rösta. Vem avgör med andra ord om det är den bästa bloggen som vinner? Är det inte så att det helt enkelt är den blogg med flest, och mest lojala läsare som plockar hem den? Eller finns det så många ”seriösa” bloggläsare som läser alla bloggar i en kategori och därefter verkligen lägger sin röst på den man tycker är bäst?

Missförstå mig rätt nu, jag är inte ute efter att racka ner på er läsare av denna blogg, tvärtom. Ett enormt tack till alla er som röstat! Priset är roligt att få och ger en del fin uppmärksamhet. Bland annat har undertecknad i egenskap av skribent blivit personligt gratulerad av inga mindre än Gustav Hessfelt och Håkan Mild, och det är ju aldrig tråkigt. Och vad fan, jag tycker faktiskt att vi är bäst också så priset var ju såklart välförtjänt…

*********************************************

Som sagt, nog om detta pris nu och tillbaka till verkligheten. Och den är tyvärr rätt kall just nu, även om det varit värre. På Valhalla idag var det riktigt dragit och man bör därför på lördag ta på sig rejält med kläder - alternativt ha en fet päls som Hedvig Lindahls hund Dogge – eller hoppas på att kroppsvärmen från ens bänkgrannar värmer lite mer än idag.

Det var träning och det var många spelare med för en gångs skull. Åtminstone till en början när spelarna gjorde enkla uppvärmningsövningar med boll, då i stort sett alla var med. Efter det klev en gäng av och joggade ett antal varv runt planen. Dessa var en nyfriserad Toumu Turunen, Gurra, Robin, Adam och Kamal. Den sistnämnde, Kamal, joggade med boll, de andra utan.

Förstora upp och kolla den fantastiskt passande reklamen...

För egen del var jag inte på plats när träningen startade och vid det laget jag dök upp såg jag inte Hannes Stiller. Dock såg jag honom senare lämna platsen, oklart för mig när han klev av. Stefan Selakovic medverkande inte heller på dagens träning, inte överhuvudtaget vad jag såg.
De andra som fortsatte spela körde en övning där en offensiv spelare fick en-mot-en mot en försvarare. En kom rakt framifrån och två kom ifrån kanterna. Man körde över båda planhalvor och det var lite knivigt att hålla koll på vilka som utmärkte sig positivt, även om Hysén på ena sidan och Pär på andra sidan såg stundtals klart vassa ut. Även William Atashkadeh såg rätt pigg ut emellanåt. Efter detta var det läge för spel åtta mot sju.

I gula laget hittade vi uppställning enligt följande:

Lund-Hjalle-Dyre
Jakob-Seb-Sana
Hysén

Blått lag spelade med:

Kalle-Ragge-Faltsetas
Bärkroth-Bjarna-TO-William
Pär

Målmässigt minns jag inte exakt, mer än att Hysén puttade in en balja. Överlag tyckte jag dock att det var lite slarvigt passningsspel emellanåt, lite dålig noggrannhet när inte enkla tremeterspassningar sitter som de ska. Tempot blev dock bättre ju mer matchen led även om det finns mycket mer spel att ta ur dessa spelare. Ytan man spelade på var inte heller särskilt stor skall man tänka på. Sebastian inledde lite lojt i ena laget men kom in i det bra efter ett tag och hade flera snygga kombinationer och passningar.

Vid det här laget hade jogginggänget klivit av och gått in i värmen. En klev av något före de andra och fick linda sitt knä och det var Robin Söder. Jag pratade med Robin och enligt honom själv kändes det inte som om det skulle vara någon större fara, även om det alltid är lite lurigt med bakslag av den typen.

Robin får bandage över knät.

Fokus på lördag lär ligga på att skapa en bra offensiv med många kombinationer och gärna en del individuella prestationer. Stefan Rehn pratar mycket i år om att våga vara offensiva, våga anfalla. Det kan med andra ord bli en riktigt rolig match, med mycket folk på plats.

Matchstart är 12.30, se till att dra på dig understället och kom i tid!


"Kunde Hasse så kan väl jag..."

"Undrar om någon känner igen mig nu..."

Så här glad blir man över ett nytt kontrakt!

High five för den!

"Ey, såg du mitt mål på Cypern förresten!?"

Ragge, graciös som alltid, men...

...blir tacklad av Jakob både en...

...och två gånger!

12 kommentarer:

  1. sista fotot, är inte det ett typiskt jakob foto? Iaf flera matcher förra året.

    inte riiktigt där

    SvaraRadera
  2. Är det turboturre som har klippt av sig sitt långa hår?

    SvaraRadera
  3. Sånt här är riktigt nice, någon som är och bevakar och rapporterar från en träning på vallhalla i det iskalla februari innan första hemma träningsmatchen för säsongen drar igång.
    Alltid på plats, det uppskattas, inte många som kan erbjuda sån här information.
    Cred!

    SvaraRadera
  4. Valhalla imån alla änglar!

    SvaraRadera
  5. "Missförstå mig rätt nu, jag är inte ute efter att racka ner på er läsare av denna blogg"

    Det är väl er själva ni ska racka ner på? Ni som hela tiden tjatar om folks röster? Inte oss som röstar.

    Annars tackar jag och bockar för allt =)

    SvaraRadera
  6. Mer sånt här, uppskattas verkligen!

    SvaraRadera
  7. Tänk om JJ gör en helvetes säsong när alla hackar på honom.

    SvaraRadera
  8. Adam, Ragnar, Thomas Olsson och Sebastian var i Lisbergshallen i afton och kikade på Thåström. Ingen av dom drack öl, men väl läskeblask...

    SvaraRadera
  9. Ser bra ut att JJ går in hprt i närkamper.
    Lite det jag saknat med honom.
    Älska blåvitt!

    SvaraRadera
  10. För det första så tror du inte att kroppsvärme existerar, och för det andra så kroppsvärme från mig på ena sidan och från Faltsetas farsa på andra sidan är inget man kan klaga på.

    SvaraRadera
  11. Är det "går du illa?" du syftar på vad beträffar reklamen? :)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.