2010/02/26

BaraBen i Ayia Napa: Halvtidsanalys.

CYPERN 2010. Halva lägret har redan avverkats och den känns som att det är läge för en översyn, vem är egentligen bäst? Hur mår truppen? Vad har vi för valmöjligheter i laget?

Hysén/William
Pär/Stiller

Elmar/Sana/Söder – Gurra/Alex F./T.O/Sebban – Sella/Bärkroth/Jakob J

Hjalmar/Niklas A – Ragge/Risp/Kalle/Muki/Jonatan/Carlsson – Erik L/Adam

Kim/Markus/Erik

Långtidsskadade är borträknade (tyvärr) samt att mittfältarna kan flyttas runt och en del användas som forwards.

Hur mår vi?
Vi har vår korsbandsliga med Söder, Adam, Muki och Carlsson som alla fyra är på väg tillbaka. Dessa deltar nu på träningar men det är svårt att säga när de är tillbaka i matchform. Alla har humöret och viljan för att klara det, mycket tack vare Carlsson som är en vandrande glädjespridare. Tyvärr drabbades Dyrestam av liknande skada nu på försäsongen och han blir nog borta hela sommaren och hösten.

Stiller dras med lite besvär från Ljungskilematchen och skadan han fick där. Men inget längre avbrott som det ser ut. Har bara varit med på en träning här nere, men har tränat i vatten och kört rehab.

Rispen har varit med bra här men har fått känning i en vad, är bra tränad och kommer nog snabbt i kapp. Han kom från att träna själv till att kastas in i en försäsong med ett lag som har som mål att komma topp fyra i Sveriges högsta serie. När man tränar själv så belastar man inte samma muskelgrupper som man gör när man tränar med lag. Sebastian kämpar vidare med sitt lår och verkar vara tillbaka fullt ut om en och en halv vecka.

Vad har vi för valmöjligheter i truppen?
Om vi börjar bakifrån och jobbar oss framåt så har vi först målvakterna, som alla är i form och tränar stenhårt här nere. Kim har väl ingen jättekonkurrens men de två yngre gör det riktigt bra och utvecklas en hel del av att träna i Sveriges mest framgångsrika lag sida vid sida med Danmarks landslagsmålvakt. Skulle Kim saknas så har vi två riktigt bra ersättare i Markus och Erik som står bakom och kan ta jobbet.

Backarna där som sagt Dyrestam saknas har allihop gjort ett bra jobb här nere, den som har visat framfötterna mest hittills har varit Kalle som sakta men säkert verkar hitta tillbaka till sitt starka spel och sin genialiska spelförståelse. Får han vara frisk och hel kan han bli en av allsvenskans bästa backar i år. Som det ser ut här nere så har man flyttat ut Hjalmar till vänster med Ragnar innanför, Islänningarna har ett bra samspel och Hjalmar har kommit bra in i kantspelet. Åt andra hållet till höger har vi Lund och Adam, Adam är inte tillbaka ännu och Lund gör ett jättejobb, det kommer att bli hård konkurrens om den här platsen när landslagsbacken är tillbaka.

Upp till mittfältet då, där vi har en hel del bra spelare. Skulle det vara en match imorgon så skulle jag ställa upp med Sella från höger, Faltsetas, Gurra och Elmar till vänster. Gurra och Faltsetas liknar varandra i spelstilen och hade Sebban varit hel undrar jag om inte Flatsetas skulle få börja på bänken. Sana har haft en bra försäsong och en bra start på detta läger bakom sig, men jag ser inte att han har samma styrka och kraft som Elmar. Elmar hade passat bra i mitten, men som laget ser ut nu är han den bästa som vänster yttermittfält. Sella är given som högerytter, bra jobb hemåt och farlig framåt. På mitten har vi som sagt en skadad Sebastian som snart är tillbaka och jag tror att han har en plats så snart han är i form.

Forwards då, ja det känns självklart med en Hysén på topp. Bakom honom vet jag inte, Pär kanske, eller Stiller. Pär gör inte mycket väsen av sig här nere, men gör inga direkta fel heller. Jag vill se mer innan jag kan bestämma detta. Men som sagt, var det match imorgon så hade Pär haft en plats bakom Hysén.

Vem har varit bäst?
Jag vill lyfta på hatten för hela försvaret, som har börjat det här lägret på ett strålande sätt. Juniorerna tar plats och på gårdagens träning var Jonatan riktigt stark. Hjalmar, Kalle och Lund har dundrat på och ser väldigt formstarka ut.

Elmar, som sagt med sin attityd och inställning, han har höga krav på sig själv denna Islänning men har kört på som ett ånglok det här lägret.

Truppen ser stark ut, och som Stefan Rehn sa i intervjun så är alla friska och hela så har vi en enormt bred trupp.

Jag ser fram emot de kommande tre dagarna på detta läger, jag har höga förväntningar på islandskanten med Elmar och Hjalmar. Och vill se mycket mer av anfallarna i form av Hysén och Pär.

23 kommentarer:

  1. Muki hade väl inte tjall med knäet/korsband? Han var väl opererad i någon fot och allmänt schleten i själen?

    Bra analys annars.

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet! Det ser onekligen bra ut i truppen, ska bli väldigt intressant att se om Kalle kan ta ytterligare ett steg i rätt riktning. Lovande!

    SvaraRadera
  3. J.J konkurrerar väl inte om en plats på högermittfältet va? Det har jag väldigt svårt att se. I övrigt håller jag med dig, Carlsson konkurrerar i backlinjen och T.O konkurrerar på innermittfältet och inte som "släpande". Skulle gärna vilja ha Elmar centralt, men det är svårt om man vill ha in alla de bästa spelarna.

    Min premiärelva i dagsläget ser ut såhär:

    Kim
    Lund-Kalle-Ragnar-Hjalmar
    Gurra-Elmar
    Sella-Pär-Sana
    Hysén

    SvaraRadera
  4. Hur ska det gå när Adam och Lund är friska samtidigt? Adam har ju, hade iallafall, en högre högstanivå än Lund. Framförallt offensivt är ju Adam ett större vapen. Men Lund i den formen han är blir svår att peta och Hjalmar på andra kanten likaså. Vad händer? Adam kommer ju inte nöja sig med bänken

    SvaraRadera
  5. Fan vad bra jobb ni gör...sitter och längtar till alla era rapporter/klipp och framförallt hankins urusla vitsar ;)

    Grymt jobb
    ÄLSKA BLÅVITT

    SvaraRadera
  6. Tycker att det är så sjukt skönt och rättvist att Kalle börjar komma i form. Inte bara att vi får en bra mittback defensivt men nu har vi äntligen en som är riktigt bra i uppspelsfasen (vilket vi saknade lite efter att Bjärsa stack). Han är dessutom en stor ledare och jag är helt övertygad om att han kommer att vara lagkapten snart (antingen nu eller när Sella slutar).

    Sedan till svaret vad man gör när Adam är tillbaka. Det finns ju hur många alternativ som helst! Både Adam och Lund går att använda till vänster i backlinjen men Adam går även att använda som yttermittfältare (helst till höger) om exempelvis Sella går sönder. Jag tror dock att han kommer ta tillbaka högerbacksplatsen och att Lund kommer göra framträdanden som backup både på högersidan och vänstersidan.

    SvaraRadera
  7. Varför förlängde man med TO egentligen?

    SvaraRadera
  8. sana & söder till vänster? NJAAAAA.

    SvaraRadera
  9. "Bra jobb hemåt" av vår lagkapten? Måste fått en lidnersk knäpp eller? Säker på att ni sett rätt?

    Mycket gott (väldig mycket) kan sägas om Sella men inte är hemjobb en av vanligaste ;)

    SM-guld 2010!

    SvaraRadera
  10. Skulle vara sjysst om även Ida kunde skriva ett inlägg och ta avstånd för sin eventuella romans med Frankie. Eller hon kanske skiter i sånt trams?

    Bra inlägg Ida, keep it up!

    SvaraRadera
  11. Det luktar sushi hela vägen till Sverige! Vem är det som snaskar sushi...?

    SvaraRadera
  12. Möcke bra inlägg!

    SvaraRadera
  13. Tack för rapporten Ida. Vi har helt klart många alternativ.

    Jag undrar om ni skulle kunna fråga Elmar en sak. Det ryktas att han gick till IFK för att spela i mitten och endast mitten. Är detta sant och hur känner han i så fall att spela på vänstern? Nu går ju han in i banan hela tiden fast han är på vänstern men hans utgångsposition är ändå på kanten.

    En annan sak jag noterat på en del klipp är att du, Ida, sitter och analyserar och antecknar lika intensivt som skulle få en tysk fotbollsanalytiker att bli avis.
    :-)

    Fortsätt som ni gör och tack för att ni gör det.

    /Fnyq

    SvaraRadera
  14. Jäkligt skönt att höra att Kalle är på väg tillbaka till fornstor form, jag kan villigt erkänna att jag förra året dömde ut honom en föredetting - så skönt att ha fel!

    Vi har ju en så fantastisk trupp att de som står utanför startelvan håller en så hög nivå att de skulle kunna gå in i vilken annan allsvensk startelva som helst. Det är såklart en svår sak för Stereo att hantera, men som de själva säger så är det ett lyxproblem.

    En fråga: ser du vår elva som en 442-uppställning?

    SvaraRadera
  15. Nej, som någon ovan påpekade, är Muki är inte en av korsbandsgänget. Frågan är också om inte han skulle kunna petas in som ett alternativ för vänsterbacksplatsen. Det var väl på den positionen han spelade så förnämligt i andra halvlek mot ellos i höstas.

    SvaraRadera
  16. Jag slutade läsa efter första stycket då du proklamerar att vi har två bra ersättare om Kim går sönder...Har någon av dessa stått i en tävlingsmatch av rang? Nej.

    Supporteranalyser tenderar med jämna mellanrum att bli grymt tråkiga och snedvridna. Jämför när Bärkroth och T.O plötsligt var "landslasmässiga" i någons peeudoanalys för ett tag sedan

    SvaraRadera
  17. sista anonym:

    För att inte orka läsa hela rapporten var det strångt av dig att orka kommentera den...

    Bra rapport Ida! Skönt att man får ta del av hur det ser ut, ni gör ett kanonjobb! Jag skulle vilja ha en längre lite djujpare intervju med Elmar, vem han är osv! Borde väl du kunna fixa ;o)

    SvaraRadera
  18. rövskägg/ Frankie skriver rätt så tydligt två saker i sitt inlägg: 1. deras privatliv har inget med baraben att göra, 2. ida är kär i petter northug och därmed har frankie inte en chans... ;)

    SvaraRadera
  19. Bra analys! :)

    SvaraRadera
  20. "
    Anonym 26/2/10 11:04
    1. deras privatliv har inget med baraben att göra"


    Exakt! Jag vill inte läsa några blogginlägg om det i fortsättningen. Håll det utanför, håll det proffsigt.

    SvaraRadera
  21. Jag vill inte kommentera just den här texten utan bara att du är väldigt duktig i allmänhet, Ida! Bra jobb!

    SvaraRadera
  22. Anonym 10.48:
    Jag skrev i min "peeudoananlys" (vad nu detta är för något) att Bärken och TO i sina bästa stunder är landslagsmässiga, men att dessa stunder tyvärr inte inträffar så ofta. Men skumma på du bara när du läser inläggen.

    Lysande sammanfattning Ida! Speciellt vad det gäller TO och Elmar. Den enda jag saknade i diskussionen är Rispen, men han har ju kört mycket rehab hittils på lägret. Keep up the good work!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.