2010/02/07

"Vad använder du för schampo Lollo?"

VALHALLA RISING. Blåvitt vann hemmapremiären ganska säkert, efter en lite stabbig försvarsinsats i första halvlek. Motståndet var ju trots allt ett Champions League-lag för inte allt för länge sedan, så det är en bra insats att gå in och vinna mot detta danska herrefolk. För lite längre sedan än deras CL-äventyr så stod de ju trots allt utanför Göteborgs portar med kanonerna riktade mot Skansen kronan...

I dag var hotet lite mer beskedligt.

Lollo Chanko fick komma in i andra halvlek och blev snabbt sittplatsläktarens favorit...hånobjekt. "Vilket vackert hår du har", "Vad använder du för schampo", "Klipp dig nu" och många andra liknande rop hördes eka ner från läktarplats. Det är en av mina favoriter från den här typen av träningsmatcher, den goa stämningen som genererar sådana klassiska citat vi kan se tillbaka på under nästa vinteruppehåll. Snöbollskriget med danskarna är ett annat.

Ute på banan rök Kim Christensen och Hjalmar Jonsson ihop så det stod härliga till. Erik Lund fick lite problem med sin Perez Hilton-lookalike längs högerkanten och Kim tvingades styra ut ett rätt löst skott till hörna. Hjalmar gillade inte alls det och röt ifrån mot den egna dansken varpå Kim svarade: "Men vad fan ska jag göra då?". Det är naturligtvis inte exceptionellt att vinnarskallar av den här typen tar diskussion i en matchsituation, men detta kom efter ett antal mindre organiserade försvarsinsatser i första halvlek.

Nej, jag säger som det är. Försvarsspelet i första halvlek var rena katastrofen. Jag anser att Kim Christensen är den enda av sex (!) spelare i den direkta försvarslinjen som kan komma undan med ett godkänt i paus. Ja, jag är medveten om att ett totalförsvar innebär att hela laget tar ansvar för det defensiva spelet. Trots detta är det Hjalmar, Ragnar, Erik, Dyre och Seb - som samtliga skulle ha fått motta betyget underkänt om matchen avslutats i det läget. Så Stefan Rehns mantra om att bygga ett stabilt försvarsspel har utmanats ett snäpp. Ett bortdömt mål, en stolpträff, en boll på målllinjen, flera förvissade insatser vid fasta situationer. Ja, rent ut sagt så var eländet på en nivå som kunde inneburit en 5-6 mål i baken.

Beroende på om man är en "glaset är halvfullt" eller "glaset är halvtomt"-personlighet kan slutsatserna av första halvleken mot Ålborg vara att vi borde vara väldigt oroliga just nu - eller att det här var helt enligt den större planen. Jag väljer i dag en tredje väg och ställer mig frågan:

Ärligt talat - vem bryr sig om lite kaos när vi fick se den
maskerade hämnaren ta plats i den blåvita gängen?



Som hämtat ur en spaghettivästern. Nej, jag har inga som helst illusioner om att vara poet eller ens nationalskald. Jag bara tycker om sjuka jävla detaljer i den här sporten. Som att feldgrau ger snöbollskriget poäng i sin femma och som att Blåvitt enligt BaraBens ytterst opålitliga konspirationskällor friserade upp publiksiffran så den hamnade över 3lax-strecket. Men bara för att jag är paranoid innebär det inte att jag inte är förföljd.

I entrén till Valhalla - vid parkeringen utanför Valhallabadet - upplevde jag och mina vänner de mest nitiska matchvärdar och vakter jag träffat på...sedan senaste matchen vi såg live. Två grabbar som skulle in före oss blev tullade när den ena killen stoppades med ett förbjudet föremål.

En bengal?
En rökbomb?
En plunta med whiskey?
En ståltermos?

Vad var det då vakterna hittade? Jo - en inplastad rulltårta. Vakten tog då denna rulltårta, tittade på den, och sa högt till sina kollegor - och helt utan märkbar sarksasm - "sådant här får man väl inte ta in?" Jag fick omedelbart flashbacks till förra säsongen när jag jobbade till samma minut som en allsvensk höstmatch började. Därmed hann jag inte äta mellan jobbet och läktaren och eftersom att jag inte blir speciellt mätt på en korv och lite mos, som är det min kiosk på Gamla Ullevi har att erbjuda, så stressade jag in på Max hamburgare på arenan. En påse med burgare och pommes vore perfekt tänkte jag.

Tills vakterna i spärren fick syn på mig. Då var det totalstopp. Den typen av nitiskt och på gränsen till barnsligt agerande av våra matchvärdar och vakter skapar motsättningar mellan dem och publiken. Det måste väl ingå i deras utbildning att de är där i funktion att förbättra upplevelsen för publiken - inte för att kompensera att de misslyckats med intagningsprovet till polishögskolan. Speciellt i de lägen där det blir smått löjeväckande att vara paragrafryttare.

Men det är klart. Med den maskerade hämnaren på banan så kanske matchvärdarna trodde att grabbarna med rulltårtan hade bakat en specialare - med en bengalisk eld i mitten av bakverket? Det vore nog fullt logiskt i deras värld, tyvärr. Jag och polarna slank in före det att någon hann reagera på tårtdiskussionen i spärrarna - så det framgår inte om tårtan beslagtogs.

Däremot så misslyckades visitationen med att stoppa Ålborgsfansen från att ta in bengaler på Valhalla. Grattis till ert lyckade rulltårtestopp, dock. Undrar om den utvärderingen känns lyckad i efterhand? "Fan vad gött, vi stoppade de riktigt farliga grejerna i dag. Vem vet, det kunde ju ha varit en bomb i den rulltårtan! High five gubbar".

Skriv gärna lite om den triumfen på er nästa ansökan om jobb hos Securitas.

21 kommentarer:

  1. ja, vakterna borde verkligen få information om att de är där för att hjälpa oss - inte sabba för oss.

    SvaraRadera
  2. tack för påpekandet om kaoset i försvaret. tränarna hyllade hjalmar i fan-tv men han låg ju bakom både stolpträffen, danskarnas mål och delvis det bortdömda målet...

    SvaraRadera
  3. Upplevde lika stora idioter till vakter vid ståplatsingången. Majoriteten av de besökare som stod utanför arenan bakom målet vid grusplanen gjorde det för att vakterna vägrat dem inträde av "rulltårte-anledningar". De var riktigt jävla otrevliga faktiskt.

    SvaraRadera
  4. Tror att en stor del av folket på "snikens kullar" hade med sig mordvapen (varm choklad/kaffe) och inte fick komma in.

    SvaraRadera
  5. Tvåa på bollen /anonym 11:11

    SvaraRadera
  6. Att stoppa folk att ta in termosar på en match i minusgrader och snödrivor är så jävla okänsligt och rent ut sagt IDIOTISKT av IFK att man häpnar.

    SvaraRadera
  7. Blåvitt borde lära av sina misstag och informera ordentligt om att de säljer varm dryck inne på arenan. För det fanns det väl? /Sniken med termos

    SvaraRadera
  8. anonym 11:24/ Jag tycker det kvittar. På Valhalla är kiosken så jävla ensam och usel att man skulle tvingas vänta i helvete mycket längre än hela pausen för att hinna få något ändå. Att i det läget förbjuda folk att ta med termosen in är fan inte klokt. Amatörarrangemang utan känsla är vad det är!

    SvaraRadera
  9. Alla jävla vakter asså.
    Det är en sån värdelös yrkersgrupp att man får ståpäls.
    Maktgalna våldsonanister som tror dom är secret service och misstänker alla och är därför dryga mot alla.
    Lika bra att dra alla över en kant med för de vakter som faktiskt är bra är så jävla få.

    SvaraRadera
  10. Vad fan är grejen med vakterna? Klart som fan man lägger beslag på en rulltårta om man får chansen, särskilt om det var en sån med jordgubbar i mitten.

    De ville nog också ha något att göra i paus.

    SvaraRadera
  11. SvFF delar numera ut böter för insmugglade rulltårtor. 25 000 kr/tårta. Därav vakternas nitiskhet.

    SvaraRadera
  12. Måste bara undra varför man har med sig en rulltårta in på mathcen haha!

    SvaraRadera
  13. gubbar! ska vi dra på blåvitt eller? jaa.... men vi måste ju ha nåt att äta med, kioskerna är ju så kassa där på valhalla.
    men du, vi hinner la baka en rulltårta?
    ja för fan, det hinns med. så slår vi in den i gladpack och käkar lite rulltårta under matchens gång. gööött.

    SvaraRadera
  14. Suck vad ni e patetiska blowit!

    SvaraRadera
  15. Hela arrangemanget var piss. Här har man bokat sitt jävla "försäsongskort" och kommer lagom till matchstart, beredd på en djävulsk kyla men värmande spel. Det ska snart visa sig att det inte går att få en enda vettig plats. Jag och mina vänner fördrivs upp i bergen, där snön är meterdjup, och en plats som inte ens gratistittarna utanför stängslet accepterar.
    Och de jävla orangeklädda idioterna bråkar med en från start till slut. "Stå inte bakom mål.", "Inga Mer-tetrapak på arenan", "Stå inte i bergen". Fuck you, Blåvitt.

    SvaraRadera
  16. Vaktjävel på Securitas2010-02-07 17:43

    Det hör väl till allmänbildningen att man inte tar med rulltårtor till idrottsevenmang! Vet ni vilka skador en ihoprullad rulltårta kan åstadkomma egentligen? Skärp er för bövelen!

    SvaraRadera
  17. Hamnade bakom två herrar som inte fick ta med varsin baguett in på arenan. Trodde jag hörde fel först, men nu verkar det ju som att detta faktiskt var sant.

    SvaraRadera
  18. Själv gick vi rakt in med en termos. ;-)

    SvaraRadera
  19. Att vakterna i detta fallet verkade ligga på samma kompetensnivå som två gaisare håller jag med om men, vafan, vem fan tar med sig en rulltårta in på match? Really?

    Sen detta med termos in. Visst är de gött att kunna glida fram sin egna termos med önskat innehåll när de passar utan att behöva betala eller stå i kö och frysa röven av sig men det finns ju faktiskt folk som slänger in vad fan som helst in på plan och en termos i huvudet på en spelare skulle inte bara skada honom utan hela IFK som förening och företaget vakterna jobbar för. Speciellt så som media brer på, "IFK släppte in termos-huliganer utan att låta dem visiteras". I get it, "men ingen ängel skulle väl slänga in en termos, speciellt på en simpel träningsmatch?". Nej, men vi hade ju besök av danskar också, dom jävlarna....

    Dock får någon gärna berätta mer om "den maskerade hämnaren". Vad är de för något? Varför? Och vem är det? Erik?
    Sitter och blir tokig över att jag inte klurar ut de.

    Framåt Kamrater!

    SvaraRadera
  20. 01:10: Seb har köldastma och brukar ha en näsduk/halsduk/tröjan över munnen när han lirar på vintern.

    SvaraRadera
  21. Angående vakterna
    Finns en del som förtjänat att visiteras och det drabbar oss alla

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.