2010/02/26

Träningsrapport fredag - Ett regnigt europa

TRÄNINGSRAPPORT. Närvarolistan idag mina kära vänner var, hör och häpna, FULL! Alla spelare deltog alltså i dagens träning. Den började med en tuff match doppboll där vinnarskallarna gav sig till känna direkt. Sella utbrast ”Kalle försöker fuska!” när han genom Sellas ögon sett inte tog med bollen i gräset. Skojfrisk uppvärmning som fortsatte i lekarnas tecken. Efter doppbollen var det nämligen dags att hänga fast en väst i byxan. Sella fortsatte att hänga ut sina lagkamrater och när Tobbe försökte ta en väst som Sella höll i handen ropade han till lekledare Rehn ”Hallå! Du kan ju inte ta västarna jag har i handen? Man får inte ta västar man har i handen va Stefan?” Rehn svarade med ett militäriskt rop ”Du ska inte ha några västar i handen!”

Efter detta fortskred träningen i något seriösare anda, truppen ställde upp för långpass och väggspel i en stor kvadrat, och vad jag kunde se så sprang idag alla islänningar åt rätt håll. I samma sekund det började regna så ropar Seb ”Stiiiiinaaaa?” och Stina svarar ”Jaa?” då retas Sella vidare och ropar till Stina ”Sebastian blir blöööt!”. Nämnas bör väl att killarna gillar att munhuggas en hel del och Seb får ofta ta emot mycket då han inte har alltid stenkoll på alla sina saker och vill inte avgöra själv om han kan delta i övningarna med sitt skadade lår och vänder sig därför ofta till Stina som har svaren.

Målvakterna körde som vanligt en ganska tung uppvärmning och träning. Idag började deras träning med frilägen och ryck för att slänga sig mot bollen, gräsmattan var idag långa vägar från torr och de tre musketörerna grinade illa när de simmade fram över gräset men fick snabbt tillsägelse av en hård tränare ”Det är bättre än snö! Kom igen nu!”.
Mitt i passningsövningen kommer Hannes Stiller haltandes mot bänken, han förklarar detta såhär:
”Det kändes bra idag när vi joggade men nu svullnade foten upp igen. Ett bakslag, klart det känns tungt men vi får kolla närmre på det när vi kommer hem, det är inte så många dagar kvar nu.” Och det verkar som att Stiller kommer att spendera resterande träningspass i poolen för vattengymnastik och sitta en hel del på cykeln.

Nu har jag tyvärr lite svårt att se vad jag egentligen har skrivit på mina genomblöta papper, mina anteckningar har flytit ihop och ser ut som en riktigt ful teckning målad av en fyraåring med vattenfärg.

Men jag plockar ur minnet. Efter passningsövningen kallar Hellberg till sig dagens lyckliga som får träna rehab med honom, det är idag Adam, Seb, Risp, Sella (streckning i låret från gårdagen), Söder och Carlsson. Det blir en lång teknikbana för rehabgänget idag också.
De hela gubbarna delas upp och kör en form av smålagsspel, fast istället för att bryta och passa sina egna så slår Rehn in bollar så fort motståndarna bryter. Här såg Pär riktigt pigg ut och han verkade inte känna av spöregnet eller den piskade vinden.

Efter detta alternativa smålagsspel delas truppen in i respektive positioner. Mittmittarna får gå till Håkan Mild, Forwardsen och Yttermittfältarna går till Rehn och Backarna till Teddy. Här är en del av rehabkillarna med, de som inte deltar är Sella och Seb som istället joggar några varv runt planen.

Mittmittarna tränar skott utifrån, här fick Faltsetas till några riktiga kanoner. Även T.O smällde ett par riktigt fina bollar. Mild var självklart hård med killarna som om de missade fick göra armhävningar.
Backarna körde inlägg, rensningar och avslut. Rensningsmässigt sett var både Kalle och Ragge riktigt hårda. På avsluten dominerade Muki med sina nickmål, Kalle bjöd också på tre stycken, vilket han inte var blyg att tala om för alla att han hade gjort. Rispen fick också till en riktig kanonträff. Inte så svårt att göra mål kanske, när Hjalmar står för riktiga smörpassningar och inlägg från sin vänsterkant.

Forwards och Yttermittfältare som hade samlats på andra sidan planen körde i princip samma övningar som backarna, fast här var det mer fokus på att få in bollen i mål än att rensa undan den, såklart. Elmar serverade riktigt fina bollar från vänsterkanten och Hysén kunde trycka in flera av dessa på volley.
Det blev inget spel idag på träningen. Men de som såg starkast ut idag var Risp (med fina avslut i sista övningen), Hjalmar (på tå hela träningen med fina inlägg på sista övningen), Hysén (pigg träningen igenom och snålade inte med fina mål på sista övningen). Tråkigt för Stiller att foten inte verkar ge med sig, men vi får som sagt vänta till vi är i Göteborg igen för att få veta vad som händer.

Efter träningen tömde spelarna sina skor på vatten, drack sin Vitargo och satte sig på bussen.
Fan va najs. /Ida M Henriksson
cypern@baraben.com

14 kommentarer:

  1. Förlägningen av Stillers kontrakt var förvisso hedersvärd och kanske förtjänade han det - men det verkar inte som han kommer tillföra mycket i år...

    SvaraRadera
  2. rolig läsning ida - tack!

    SvaraRadera
  3. 26/2/10 19:23

    Jag tror inte att Stiller räknar med så mycket spel. Jag tror ändå att han kommer kunna användas endel. Hoppas in sista 10-15 sista minuterna och med sin tyngd och nick skicklighet kommer han var nyttig när dom längre bollarna börjar komma.

    SvaraRadera
  4. Håller sig våra offensiva spelare friska tror jag inte heller Stiller får spela så mycket. Däremot så tycker jag Stiller är kanon att ha i trupen. Han är billig, rutinerad, seriös och detta är hans chans att livnära sig på fotboll. Stiller är bra!

    SvaraRadera
  5. Helt off-topic. Men är alla som skriver kommentarer här på Baraben efterblivna eller bara jävligt dåliga på Svenska?

    Särskrivningar, syftningsfel och en herrans massa stavfel. Det spär ju på myten om att fotbollsintresserade människor är okunniga och obildade. Skärpning förfan. Baraben-crew, se till att saxa bort alla inlägg som inte håller måttet!

    SvaraRadera
  6. Angående Stiller:

    En målfarlig "brunkare" är alltid bra att slänga in sista 10-15 minuterna. Okej att vi nu har Pär m fl men kolla in Killers målstatistik. Han kommer säkert att sätta några i år också.

    För övrigt grymt bra texter du levererar Ida. Tackar ödmjukast för det.

    SvaraRadera
  7. "Europa" som egennamn och "sträckning".

    För övrigt GRYMT bra skrivet nerifrån Cypern. Tack Ida och Frankie!

    Mot revanchen tillsammans!

    SvaraRadera
  8. Anonym 21:52, revanschen, annars bra

    SvaraRadera
  9. VAAAAR E 21 UPPDATERINGEN???

    SvaraRadera
  10. Killer Stiller har vuxit ut till en av mina favoritspelare. Egentligen är han lite för enkel för att ha med i en startuppställning för han tillför inte så mycket i själva spelet och speluppbyggnaden. Men är fanimej alltid på rätt ställe, inne i boxen, när bollarna kommer!! Jag älskar verkligen det. Han lyckas alltid få bra chanser, även om han bara får göra ett inhopp. Dessutom har han ett ruskigt bra samspel med Hysén där han ofta skarvar fram fina bollar.

    SvaraRadera
  11. Detta var nog den bästa träningsrapporten jag läst på länge.

    SvaraRadera
  12. Anonym 20:46: det är tyvärr inte bara bland kommentarerna språket lämnar en del att önska.

    Ida skriver på ett underhållande och bra sätt, men i vissa stunder även som den fyraåring hon jämför med i inlägget.

    Att användningen av "dom" försvunnit är glädjande, men fortfarande kvarstår en hel del finslipning.

    Vill förtydliga att jag väldigt gärna ser Ida som fortsatt skribent här och jag hoppas därför på att övning ger färdighet.

    Budskapet och glädjefaktorn i texten väger fortfarande över felen med råge... så keep up the good work -båda två!

    SvaraRadera
  13. mycket intiresno, tack

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.