2010/02/06

"Det är något stort på gång..."

MATCHTANKAR. I vad som kändes som nästan 120 minusgrader hade idag IFK Göteborg hemmapremiär för säsongen 2010, en träningsmatch mot Danska Aalborg. Och vad kan man mer säga än att - det ser jävligt bra ut.

Försvaret hade det tungt i första halvlek, för många missar i markering och vad som kanske var en dålig kommunikation ledde till en del misstag. Skärpte dock märkbart till sig i andra halvlek och då var det inte mycket som fick komma igenom och fram till den bästa dansken på planen, Kim Christensen.

Mittfältarna gjorde en kanonmatch, allt från Elmar på vänstern ut till Sella på högern. Nyförvärvet Faltsetas krigade på i bra tempo och har en inställning som jag tror kommer att göra honom till en publikfavorit, kom till en del avslut men fick idag inte titulera sig som målskytt.

Längst upp hade vi vår målhjälte Tobias Hysén som fortsatte att leverera, idag två mål, och som han säger i intervjun som kommer upp senare ikväll så var det visserligen från kort distans - men alla mål är viktiga. Bra rörelse från både han och Pär Ericsson som hela tiden löpte och ville ha boll, för att vara en träningsmatch var det bra fart och är det såhär det kommer att se ut och bättre så kommer Blåvita änglar från Göteborg att få fira sitt 19:e SM guld till hösten.

Dyre fick hjälp av planen efter en rejäl smäll i början av första halvlek och vi hoppas att det inte är något allvarligt och att han är tillbaka snabbare än kvickt (han kommer att undersökas vidare på måndag). Även om en maskerad Sebastian Eriksson hoppade in, tog över och stängde vänsterkanten för danskarna.

Allmänt riktigt kul att det är igång igen, abstinensen har varit olidlig och det märkes att det var fler som kände som mig när vi fick publiksiffran på över 3000. När lagen antog Valhallas konstgräs och Snart skiner poseidon spelades och dom 3000 som hade tagit sig till matchen sjöng med kände jag att, nu jävlar. Det bjöds även på snöbollskrig i halvtid, Sverige mot Danmark och eftersom att danskarna hade en armé på cirka tjugotalet människor så kan jag med stor säkerhet säga att Svenskarna vann även denna match.

Hjalmar Jonsson gjorde mål idag och det var nog det bästa, ett riktigt snyggt frisparksmål en liten liten bit utanför straffområdet. Sella fintade skott och Hjalle kom efter och dönade in den vid vänstra målstolpen, Aalborgs målvakt som inte hade en chans. När Hjalmar gör mål så vet man, att nu är det något stort på gång.

För er som har möjlighet att gå på matcher men inte var där idag eller kanske såg den hemma i värmen har jag bara ett meddelande – klä er varmt och stick ner till Valhalla dom kommande träningsmatcherna, för det här mina blåvita vänner är inget ni vill missa. Snön, iskalla händer och fötter tinar så småningom men en missad match är alltid en missad match.

Slutligen, Ålborg fick åka hem som förlorare i både fotboll (3-1 i blåvit favör) och snöbollskrig.

17 kommentarer:

  1. Tyckte Elmar var kung idag

    SvaraRadera
  2. Glenn i gbg2010-02-06 17:05

    Alltid roligt när motståndarlagets publik samt hemmalagets kan bjuda till lite utan att det går för långt :)

    Mycket bra match! Själv tyckte jag Elmar såg riktigt taggad ut idag.

    SvaraRadera
  3. Håller med om det mesta .. Men påstå att Sebastian Eriksson stängde vänsterkanten va väl att ta i. Slog ju bort fler bollar än vad hjalmar tjongar och det säger en hel del. Enda stället där det funkar att ha Sebbe är som defensiv mitt och inget annat , han skall jaga boll. Men förövrigt såg det riktigt bra ut ! .. Förbannat kul med 3000 på läktarn med.

    SvaraRadera
  4. va grymt skoj idag! underbart

    SvaraRadera
  5. Elmar är riktigt jävla bra. Grym första halvlek.

    SvaraRadera
  6. Riktigt roligt att se Blåvitt spela så bra mot bra motstånd. Nu får vi hoppas att vi slipper skador bara.
    Vi har bästa truppen i allsvenskan!

    SvaraRadera
  7. Vet inte om jag tycker det så så jävla bra ut. Första halvlek var inte så bra, sen blev det lite bättre förvisso. Vill minnas att det kändes nästan bättre förra året när vi vann med 6-2 tex. Ska bli intressant på onsdag att se om man kan få fram några tendenser.

    Kanal Glenn Studio kommer upp inom ett par timmar för övrigt.

    SvaraRadera
  8. Om ni tycker detta var bra spel så har ni fan inte höga krav på baraben

    SvaraRadera
  9. Erling & Anonym 17:21/ Man får ju sätta saker i lite perspektiv med. Nu är det ju inte så att en jämförelse med Blåvitt i högform skulle få en att säga att det ser bra ut, däremot som match nummer två för säsongen med nya spelare, med iskalla vindar, riktigt bra motstånd - så visst fan får detta summeras som en ganska bra insats.

    Sedan är ju vissa detaljer, precis som Ida skriver om försvarsspelet i första (tex), inte speciellt bra. Men totalt sett är ju 3-1 (och snöbollskrigsvinst) mot Ålborg rätt bra i februari...

    SvaraRadera
  10. officiella publiksiffran man använder är 3 124. Antalet betalande åskådare var dock 2 824, sedan har man plussat på lite för funktionärer och några som "plankade" in.

    SvaraRadera
  11. ...men Sebban ska INTE lira vänsterback. Håller med anonym 17:07, han slog fan väck fler bollar än vad Hjalmar gör på en säsong.

    Såg annars helt okej ut, och det var riktigt sköj att gå på fotboll igen!

    SvaraRadera
  12. Ok att Seb inte skall lira vänsterback. Men faktum är att Dyre släppte till fler farligheter på sin korta tid än Sebastian gjorde under resten av matchen.

    SvaraRadera
  13. är det bara jag eller var Faltsetas kass?

    SvaraRadera
  14. Storebror GAIS2010-02-07 10:12

    PATETISKA gråvittt. 3000(tvivlar iochförsig på den siffran) partillejohnnys som går på fotboll för första gången. Det är så man blir illamående. Får se hur många som behagar komma när motgångarna börjar komma?

    SvaraRadera
  15. gaisaren

    Vi har lika mycket publik på en träningsmatch som ni har på era allsvenska macher. Säger en del.

    SvaraRadera
  16. Grönsvart i Majorna2010-02-07 16:18

    3000 analblekta på Valhalla? Vilken obehaglig tanke. Jävla karankommunspack!

    SvaraRadera
  17. Avundsjuka kommer allt närmare, varför är du ens här inne och läser?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.