2010/02/07

Godmorgon alla brassar, grönsvarta och blåvita!

LÄSTIPS för nyanlända brassar...
Är du här i Sverige och provtränar just nu med någon Allsvensk eller Superettaklubb?
Tror du att Allsvenskan är ett bra skyltfönster mot Europa?
Är du fortfarande chockad över att alla dina landsmän "glömde" berätta om EU-gränskontrollens speciella välkomnade för sydamerikaner?
Är du fortfarande öm och luktar latexhandske i alla kroppsöppningar efter tullen och passkontrollen?

-BaraBen.com föreslår då att dagens lästips blir det färska jubileumsnumret av Offside.
Här bjuds bland annat en hela arton sidor lång artikel med historien om till exempel din skötsamme landsman Alvaro Santos intressanta levnadsöde.
Om du inte riktigt lärt dig språket ännu, eller om du har det fast fortfarande låtsas som du inte gjort det, kanske tösen bredvid dig, som du hittade häromkvällen på stadshotellet eller småstadens lokala Harrys, kan läsa upp artikeln för dig.

Tyvärr så slår artikeln fast att Mr Santos var undantaget som bekräftar regeln att väldigt få jogabonitopojkar lyckas när de tar steget vidare ut till Europa (eller i alla fall till Danmark) från Allsvenskan om de alltså ens lyckas bli sålda.


Löneförhandlingstips till alla brassar...
Skriv kanske kontrakt över några år med ett lag som aldrig varit med i guldstriden sedan svartvit TV dominerade.
Se alltså till att ha största möjliga chans att kunna bli bäst bland de sämsta.
Skaffa dig en lön som
före skatt ligger på sådär åtta gånger över genomsnittslönen i ditt hemland.
Ös självklart in så många mål du bara kan och tro fullständigt på allt som klubben och din agent säger och trycker ner i halsen på dig, och media, om att du kommer säljas vidare hur lätt som helst inom kort.

Räkna så förutsättningslöst med att bli såld att du skiter i att försäsongsträna med det lag du ändå har kontrakt med i ett par år till. Tänk för guds skull inte tanken att det kunde vara en bra idé att vara i hyfsad form ifall du skulle bli såld för då hade du bara fått gå rätt in i fullt matchtempo i ligaspel nästa vecka.

När det sedan visar sig att det visst inte alls gick att bli såld så måste du omedelbart bums bli "helt knäckt" och självkart se till att media får veta det. Det är nu även dags och perfekt timing att avslöja att du givetvis skickar hem större delen av lönen till din fattiga familj. Eftersom det alltså är så synd om dig och din familj nu och ni gick på allt vad det var om att du redan var så gott som såld någonstans så kommer du nu om du skött dina kort rätt förhoppningsvis kunna höja din lön med i alla fall sådär ytterligare fyra gånger hemlandets genomsnittslön i extra månadspeng att skicka hem till mamma.

Din uppgivna klubb verkar nu "tyvärr" få leva och dras med att deras enda kvarvarande stjärna, du alltså, är kvar en eller flera säsonger till och nu belastar deras taskiga ekonomi ännu mer med din i sammanhanget ändå väldigt låga lön för att vara en av Allsvenskans största profiler.

Men ka-tjing! Din privata och din familjs ekonomi borde ändå vara hyfsat säkrad några år framöver bara du inte börjar hålla på för mycket med sånt fuffens som är just anledningen till att tulltjänstemän drar på sig och använder latexhandskar varje gång du kommer tillbaka hit till Schengenländerna.


Godmorgon säger vi härmed till alla grönsvarta fans som ständigt hänger här på BaraBen.com. Eftersom ni är en sån trogen, om än stundtals humorbefriad, läsarkrets på Sveriges största och bästa fristående sportblogg så kan vi hälsa att detta alltså är en artikel som delvis driver lite med personer inom er klubb så nu slipper ni komma med dumma frågor och kommentarer till inlägget.

Och förresten. Pär är redan riktigt stabil i Blåvitt för nu har vi sett honom på match så förnekelsemantrat om att han ändå inte är var så bra kan upphöra.
Ni vet att Vi räddade er ekonomi från kollaps och att Pär nu hjälper oss i en guldjakten.
Vi vet att Ni inte gjorde en så bra deal eller fick så mycket pengar som er klubbledning invaggade er att först tro.

Och godmorgon alla blåvita! Visst är det härligt att vakna en morgon när man fått se Tobbe rulla in två, Hjalmar dunka in en och återigen fått uppleva Snart Skiner Poseidon efter slutsignal dagen innan!

16 kommentarer:

  1. Dagens sanning!
    God morgon alla, eller go natt:-)

    SvaraRadera
  2. Haha, härligt låg morgonhets. Mer sånt :)

    SvaraRadera
  3. Apropå att bidra till huliganism. All form av nedvärderande och förlöjligande av en motståndare kan och kommer leda till att de med minst förmåga att resonera och diskutera kommer ta till knytnävarna.

    Hets är kul, men att sparka på de som ligger, i kombo med att håna fotbollsspelare från fattiga länder är mest smaklöst.

    / Ett IFK-fans

    SvaraRadera
  4. Till anonym ovanför mig,,,,blablabla...


    hehehe mera hets!!!

    //D-Day

    SvaraRadera
  5. och vad är poängen med artikeln?

    SvaraRadera
  6. 09:11- Att hetsa GAISarna?

    SvaraRadera
  7. håna fotbollsspelare från fattiga länder

    SvaraRadera
  8. hehehe.

    San varenda ord med ju.

    SvaraRadera
  9. STOLT GAISARE2010-02-07 10:05

    HATA, HATA, HATA gråvitt

    SvaraRadera
  10. gaisare finns inte. sluta genast.

    SvaraRadera
  11. Vem är det mest synd om, Wanderson eller gais?

    BaraBen kan väl lägga upp en omröstning.

    SvaraRadera
  12. anonym 08:38/
    Du är dum.

    Vad ska du göra nu? Starta en firma och komma efter mig? Människor som inte kan ta lite hets ellerkritik här i världen förtjänar bara att bli ännu mer hetsade

    SvaraRadera
  13. Det är välldigt svårt att tycka synd om en överbetald fotbollspelare, bara för att han inte kan försörja hela sin släkt i Brasilien. Det är få förunnat i det landet att ens kunna försörja sig själv och sina barn. Han får vll jobba extra dela ut metro eller gp. Men den late jäveln som inte ens orkar försäsongsträna orkar väll inte ens det. Wanderson är en pajas och hans landsman i öjs är inte ett dugg bättre.

    SvaraRadera
  14. GOdkväll alla Kamrater!

    SvaraRadera
  15. Med risk för att låta rasistisk - är det inte helt jävla underbart att vår fantastiska svenska historia lett oss till den punkt där en brasilianare kommer hit, tjänar lika mkt som en halvduktig advokat och därmed försörjer hela sin släkt i det misslyckade land de bor i? Stolt över att vara svensk låter fel, så jag håller mig till att vara stolt ängel! //en kpmlr:arre INTE rasist

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.