2006/05/20

Silly Season: Centrallinjen förstärks?

SILLY SEASON Blåvitt är enligt uppgifter ute efter att förstärka truppen på ett väntat och ett mer oväntat sätt under sommaruppehållet.

George Mourad (Brescia)- "Mouradona" hade oflytet att den tränare som plockade ner honom till Italien fick sparken ganska omgående efter att Mourad kommit ner till Brescia. Trots topplacering och två mål på två matcher innebar en nya tränarens ankomst att andra halvan av hans utlåningsperiod innebar en hel del bänknötartid för George. Frågan är nu om Mourad återvänder till Sverige med en nytändning som ger oss en "bomber" i 2004 års form?

Baraben tycker: Eftersom det är ett lån får vi tillbaka George vare sig vi "vill eller inte". För att Brescia ska ta fram stora plånboken för en spelare som bänkades efter tränarbytet är föga troligt. Dock är det bra för konkurrensen i truppen i Blåvitt att få hem George. Även om Sella/Wallerstedt utvecklats till ett ordinarie anfallspar har det sett väldigt tunnt ut därbakom. Marcus Bergs senaste inhopp har vittnat om väldigt dålig form och årets stora nyförvärv Ali Gerba är fast på läktarplats. Alla heter George i Göteborg!

Sebastian Johansson (Malatyaspor)- "Styvmor" har efter en säsong nere i Turkiet hunnit med att både bänkas i sitt klubblag för att sedan se klubben rasa ur högsta divisionen. Enligt uppgifter till Baraben hade Seb en klausul i sitt kontrakt som tillåter honom att lämna klubben vid händelse av att Malatyaspor rasade ur ligan. Om det var för ett lågt fast pris eller som Bosman-fall är dock ännu oklart. Enligt dagens GT så visar IFK Göteborg intresse för sin forne mittfältare, men Baraben tror att detta intresse mest är av hövlighet mot "Seb" mer än ett faktiskt genuint intresse.

Baraben tycker: Tveksam eventuell värvning. En ytterligare lön för en bänkvärmare är inte att rekommendera för föreningen i dess nuvarande ansträngda ekonomiska läge. Med tanke på att Arne Erlandssen fått hit två av sina favoritinnermittfältare i Kilhberg och Olsson, uppbackade av U21-landslagsmannen Wernbloom så är det väldigt svårt att se vart Sebastian ska få plats i Arnes lagbygge i år.

Markus Thorbjörnsson (Falkenberg)- Thorbjörnsson är under IFK:s scoutinglupp sedan länge. Han är vid 19 års ålder redan en modern mittback och har spelat tillsammans med Andres Vasquez i U19-landslaget. Framtidsman från Västsverige och den perfekta målgruppen för rekryteringen till Blåvitt. Han är en nykomling i både Superettan och Juniorlandslaget vilket lett till att flera Allsvenska klubbar fått upp ögonen för denne nya talang. Thorbjörnsson är från Kungbacka och sägs dessutom ha ett blåvitt hjärta. Från början säkerligen tänkt som ett framtida eventuellt förvärv, men med tanke på den konkurrensutsatta marknaden för unga talanger kan Blåvitt vara intresserat redan nu...

Baraben tycker: Helt rätt tanke. Unga pojklandslagsspelare i regionen måste alltid vara intressanta för Blåvitt och nu när Holländska klubbar redan slåss om Kalle Svensson, innan VM ens börjat, så förstår man att det är dags att täcka upp med talanger bakom de mittbackar (ex. Bjärsmyr) som nu får gå från epitetet "talang" till stöttepelare.

17 kommentarer:

  1. inte seb??? vafan tänker håkan mild på om han på allvar tar hem honom?`??

    SvaraRadera
  2. Håller med Steiermark, ska vi sälja Kalle så ska vi tamigfan en stor kappsäck guldmynt. Jag är riktigt trött på alla talanger vi släpper i väg för lunchpengar.

    Sen vet jag inte riktigt hur man ska ställa sig till Mourad. Det är nog iofs ingen som riktigt vet vad han kan tillföra i Blåvitt. Hans säsong 2004 var riktigt bra, även om jag inte kan se en enda likhet med Zlatan (som många faktiskt jämförde han med) förutom att de båda två är stora och invandrare.
    Förutom ett tungt skott så vet jag faktiskt om Mouradonna imponerade så värst på mig. Men visst, han gjorde ju faktiskt mål!

    Men, är det verkligen bra att ha fem st anfallare i A-truppen? Själv tycker jag fyra st är perfekt. Har man för många tror jag det är lätt att man börjar rulla runt för mycket där uppe och då är det inte nån som har en säker plats. Bättre att försöka köra in ett fast anfallspar, precis som han gjort den senare tiden. Sella och Walle funkar helt ok, men kan nog bli riktigt bra till hösten. Att M Berg och Ali G har potentialen är väl ingen hemlighet, gäller bara att få ut max av dom. Nångång måste det släppa, iaf för Ali.

    Trevlig helg, Änglar!

    SvaraRadera
  3. När jag nyligen var i Turkiet så talade turkarna om Seb med mycket mer respekt än vad de gjorde om Risp.

    SvaraRadera
  4. Grymt sweet om dom får mittbackstalangen redan nu. Om jag vore i hans situation så skulle jag skriva på för blåvitt direkt. Dels för att blåvitt är blåvitt (konstigt argument men för mig funkar det) men framförallt för att IFK har traditionen att få fram landslagsbackar konstant. Något annat som talar för blåvitt är att Arne inte bryr sig om ålder på spelaren utan tittar på bäste man spelar oavsett ålder (så har jag uppfattat situationen iaf). Många juniorer som får chansen de senaste åren vilket borde gynna för Kung Håkan att värva pojkspolingen.

    Sen angående george och seb så är jag kluven. Alla heter ju faktist george i göteborg och då vore det skumt att se han dundra in baljor i nån annan dräkt än den finaste av de fina. Men förra hösten gjorde han inte någon glad så jag vetefan.

    Seb eller inte Seb. Vi har innermittfältare så det räcker så jag tycker det känns onödigt med en extra. Tyvärr Seb
    /Pentito

    SvaraRadera
  5. jom/ Risp är ordinarie i ett mittenlag. Seb är bänkad i ett lag som åkte ur. Det talar ganska tydligt för sig själv det...

    SvaraRadera
  6. Anton då? Eller han är kanske redan klar för större uppgifter? (o då menar ja inte if Ellos).

    SvaraRadera
  7. anonym/ Det är väldigt troligt att Anton hamnar i Frankrike, jag hör att flera Franska klubbar är ute efter honom...

    SvaraRadera
  8. En utlåning av berg vore ju inte helt fel när Mourad kommer tillbaka

    SvaraRadera
  9. Ok frankie, det låter faktiskt rimligt. Orimligt att tro Anton ens skulle vara aktuell för Sverige, för han egens skull och utveckling som fotbollspelare. Det borde stå många ganska hyffsade klubbar på kö för att signa en lovande svensk mittback som Anton. Dessutom finns det få exemepel på unga spelare som återvänt till Sverige utan att ha "fatalt misslyckats" dvs. aldrig lyckats ta en ordinare plats. Anton har väl varit a-lagsman från början i Austria om ja minns rätt.

    SvaraRadera
  10. http://www.fotbolldirekt.com/IndexNews.cfm?ID=19572

    Sebastian Larsson till blåvitt?

    Han är ju blåvit, så han går väl till Dif..

    SvaraRadera
  11. Skulle vara kul om Mourad visade lite tåga när han kommer tillbaks. Han verkade ju rätt het i Royal League. Men den där miniseb vet jag inte. Har inte han gjort sitt i den här klubben. Inget ont om hans inställning, men han kanske inte riktigt har förmågan att lyfta laget och på mitten behöver vi inte fler komplementspelare.

    En ung lovande mittback är väl aldrig fel, men det skulle vara intressant om vi fick värvat någon riktigt snabb offensiv och teknisk spelartyp också.

    SvaraRadera
  12. Il Professore

    Vi skulle skippat Gerba och värvat Toivonen.

    SvaraRadera
  13. Om jag inte minns fel så skrev Mats Persson in en klausul i Kalle Svenssons kontrakt förra året.

    Förövrigt vore det inte helt fel att signa Toivonen, Larsson och Thorbjörnsson under och efter säsongen. Dessutom har både Sundsvall och Gefle bra ytterbackar.
    Kan blir ruskigt bra:
    sella-berg/gerba
    wendt-toivonen-wernbloom-alex
    larsson-thorbjörnsson-anton/bjärsmyr-ny högerback

    SvaraRadera
  14. Kan inte Sebastian spela vänstermittfältare?

    I så fall skulle jag nog helst se Oscar kvar på backplatsen.

    SvaraRadera
  15. nu läste jag inlägget före mig och tydligen kunde han det ;)

    SvaraRadera
  16. äh... jag är snurrig nu och slka sluta...

    SvaraRadera
  17. Man kan också nämna att Markus thorbjörnsson gjorde debut som 15 åring i div 3 i Fjärås då var dom i toppen av div 3...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.