På gång


torsdag 7 april 2011

Tobbe Hysén: "Vi tycker så jävla synd om oss själva"

INIFRÅN BLÅVITT. Jaha, vad ska jag skriva efter den här premiären? Vi kan väl börja med det som alla diskuterade efter matchen, Kalles röda kort. Domarens insats hamnar ju i fokus, som vanligt höll jag på att säga, men jag ska i alla fall försöka att vara lite nyanserad.

Man kan tycka vad man vill om Kalles röda kort. Jag ser folk som skriver att det bara var domarens fel att vi förlorade, vilket givetvis är fel. Samtidigt ser jag att andra skriver att vi hade förlorat ändå, vilket även det är fel givetvis för svaret på sådana hypotetiska utgångar vet vi inte. Till sist finns det de som säger att vi bara skyller på domaren och att vi var för dåliga ändå. Alltså till det kan ju inte säga "ni har fel", det är ju upp till var och en att tycka...

Jag tycker att vi kunde spelat bättre. Örebro gör det bra i första halvlek och vi är inte riktigt så aggressiva som vi vill vara. Jag anser även att vi kommer ut i andra halvlek och börjar bättre än Örebro, det har Sixten Boström också erkänt. Så var går då gränsen? När får man anse att domarens beslut avgör hur matchen ska se ut? Notera att jag inte skriver "avgörs", utan hur matchen ska se ut. Jag anser att två tveksamma gula kort, som blir till ett rött, bestämmer en ganska stor del av hur matchbilden ska se ut. Återigen, matchen avgörs inte när Kalle blir utvisad, den avgörs när domaren blåser för slutsignal. Men förutsättningarna ändras ganska drastiskt.

Jag har suttit och funderat på allt och inget i min ensamhet. Efter en tids tänkande kom jag fram till att vi har en jävla oflax. Men strax därpå kommer jag på mig själv: "Nej, det har vi fan inte." Tur är något man förtjänar och kanske förtjänar vi helt enkelt inte mer tur än vad vi har just nu.

Men då börjar jag givetvis fundera på varför det är så?
Och på den frågan hittar jag bara ett svar.
För att vi alla tycker så jävla synd om oss själva.

Jag har läst en massa forum, bloggkommentarsfält och chattar med åsikter om Blåvitt sedan jag kom hit 2007. Den läsningen är mitt sätt att jobba på och det kommer jag fortsätta med. Men intrycket är att vi alla tycker jävligt synd om oss själva och är så jävla negativa. Sedan guldet 2007, som IFK Göteborg förtjänade så väl, har atmosfären runt föreningen och laget varit väldigt positiv. Under åren 2007 till och med sista matchen 2009 var allting väldigt uppåt och att det inte fanns nån anledning till att känna sig negativ.

Det jag undrar nu är: Vart tog den atmosfären vägen?

Jag vet att vi inte presterat så bra som ni fans förtjänar. Jag vet att vi kan mycket bättre. Kan vi det? Det tro fan att vi kan! Vi har väl inte blivit en dussinklubb bara för att vi har en lite jobbigare peruod just nu? Vi är för fan IFK Göteborg, finaste klubben i Sverige, om inte världen. Vi håller ihop. Kamraterna från Götet, Bebbens lag.

Jag är också supporter, jag vet hur jävla jobbigt det är när det inte går bra för laget i ens hjärta. Jag har för fan varit med genom åren när det gnällts och hojtats om nya tränare, fel laguppställning och så vidare. Men en sak kan jag tala om för er, nu när jag fått förmånen att spela i världens bästa förening, jag ger mig aldrig! Jag kommer med en dåres envishet hävda att vi kan mycket bättre än det vi presterat den senaste tiden.

Samtidigt förstår jag folks reaktioner. Dessa reaktioner driver mig till att vilja prestera bättre. Jag älskar Sagan om Ringen, så jag gör en parallell till trilogin när jag säger: Vi har tappat våran hemmaborg, fienden har lyckats spräcka muren vid Helms Klyfta, vi är inte längre oslagbara.
Det som en gång var våran säkraste plats, har blivit nåt som alla kan ta del av.

Vi kan ge upp och lägga oss platt. Eller så slåss vi utav bara helvete.
Med start nu på söndag, på Rambergsvallen!

Med kamratliga hälsningar inifrån Blåvitt, er nummer 7

103 kommentarer:

 1. Tobbe: Skulle du vilja spela 4-4-2 så du slipper vara ensam och isolerad på topp?

  /Olle från BB-Chatten

  SvaraRadera
 2. Vad bra skrivet! Precis vad man behöver läsa efter matchen i måndags. Och rent allmänt.

  SvaraRadera
 3. Fan va skönt att läsa om din tankar Tobbe, trots att du så klart INTE skriver exakt vad du tycker el tänker, om saker o ting.
  Måste vara frustrerande att se hur laget formeras, då jag tror att även du inser att Söder INTE skall spela vänster och att du skulle få ut mer av ditt spel med 442 och en annan på JJs plats. Du kommer aldrig skriva det, men jag är inte dum, har oxå varit "forwardsstjärna". Dock i div 1, men ändå ;-)

  SvaraRadera
 4. Heja dig vad bra Tobbe. Att sura och bli negativ tar ingen framåt. Klart vi ska hålla ihop, peppa varandra och återta förstaplatsen.
  Kram och hej!

  //Nina

  SvaraRadera
 5. Krya på dig så du kan spela på söndag!

  SvaraRadera
 6. Gött skrivet Tobbe! Krya på dig nu och se till att få de andra att tagga till på söndag!

  SvaraRadera
 7. Börja prestera istället!

  SvaraRadera
 8. Medlem sen 19697/4/11 10:51

  Ja men det är lite det som är grejen Tobbe. Vi är inget dussinlag och därför ställs det höga krav på prestation på Blåvitt, något man inte får på sig i exempelvis Gais eller BK Häcken. Där är fansen överlyckliga bara man vinner någon match då och då, om man placerar sig på övre halvan så är de i extas. Men i IFK Göteborg räknas bara titlar, så när det uteblir SM-guld 2008 accepterar folk det som en mellansäsong efter ett efterlängtat guld 2007. Men när vi missar på målllinjen 2009 och sedan gör totalfiasko 2010 börjar folk bli irriterade, förbannade, frustrerade. Tre år i rad där det gått åt helvete på olika vis duger bara inte och det är nu eller aldrig för Jonas Olssons projekt i år. Med sämsta tänkbara start, oavsett hur mkt man kan eller bör skylla på domaren i match 1.

  SvaraRadera
 9. Knight of Rohan7/4/11 10:55

  Tobbe:
  -Tycker du att blåvitt 2011 har ett tillräckligt bra lag för att vara ett topplag i Allsvenskan?

  SvaraRadera
 10. TROR BLÅVITT PÅ SIG SJÄLVA?

  Svaret får man genom att ställa följande fråga till sig själv:
  -Om jag var tvungen att satsa allt jag och min familj äger på en vinnare av Allsvenskan, vilket lag skulle jag satsa på då?

  (not. Samtliga Elfsborgsspelare hade satsat på Elfsborg)

  SvaraRadera
 11. Men just nu ser ju en blind höna problemen:
  4-2-3-1 är extremt defensivt tyngt. Def-mf ligger i knät på backlinjen och Jakob J är inte en fotbollsspelare som borde platsa i Blåvitt och verkligen inte på den positionen. Han borde konkurrera offensivt och kan utvecklas till en positiv överraskning framåt. Men defensivt är han ju helt horribel.

  SvaraRadera
 12. Gött Tobbe!

  Kämpa som faaaaaaan.

  SvaraRadera
 13. Ngn skrev på BB för ett tag sedan följande... "Det kvittar om Kamratgården filmar femton timmar av vädjanden från Tobias Hysén om att alla ska sluta upp och samlas inför framtida matcher. Vi är inte till för framtiden, vi är i nuet. IFK Göteborg är inte en hobbyverksamhet, utan en så kallad - i alla fall en gång i tiden - storklubb i svensk fotboll"

  Och nu börjar dravlet igen, dock inte direkt ifrån KG.

  SvaraRadera
 14. världens bästa publik finns i Bundesliga och 2 bundesliga.

  SvaraRadera
 15. Hade varit så jävla skönt om någon i blåvitt kan gå ut och säga sanningen: Jonas Olsson har kört fast och är för defensiv och grå, Jakob Johansson är absolut ingen allsvensk spelare.

  SvaraRadera
 16. Besvikelsen blir ju såpass stor efter matcher av detta slag just eftersom vi är så optimistiska och trogna.

  Vi blir efter varje nederlag matade med snack från JO, från dig, från andra fans om att det var domaren, gräset, skador etc. som var fel. JO pratar alltid om att vi spelade bra och förtjänar en vinst.

  Det köper vi då och laddar som vanligt upp inför nästa match med samma självförtroende och kaxighet som vanligt bara för att få ett ännu djupare hål att sjunka ner i efter slutsignalen. Det blir tyngre och tyngre för varje gång att ta sig upp ur detta inför nästa match.

  Vi kommer dock såklart fortsätta att kämpa precis som jag vet att ni kommer göra.

  SvaraRadera
 17. Anonym 11:23

  Håller med, det är vad alla tänker men ingen vågar säga det.

  SvaraRadera
 18. Ses på söndag!

  SvaraRadera
 19. Anonym 11:23 + anonym 11:25/ Ingen vågar säga det? Frankie gav ju fan JJ minuspoäng (!) i sin "femma" efter premiärmatchen och totalsågade Blåvitts taktiska upplägg och formation. Mycket tydligare än så kan det väl inte sägas...

  SvaraRadera
 20. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 21. Varför ALLTID skylla på något. Lira och sluta hitta saker att skylla på. Det är ju lika för alla AS lag ?

  SvaraRadera
 22. Om man tänker efter så kan man inte göra så mycket mer än att acceptera att blåvitt år 2011 är ett mittenlag..

  Kämpar gör dåliga lag, lirar gör bra lag..

  SvaraRadera
 23. Tobbe har helt rätt i sin analys. Jag har själv följt Blåvitt sedan 70-talet gick över i 80-tal och jag fick min första blåvita tröja, mest av en slump faktiskt. Men sedan vet vi ju att ränderna aldrig går ur..
  Jag växte upp i Hofors och bor sedan 92 i Uppsala, och har varje sommar sedan 86 åkt de knappa 50 milen till Göteborg minst en gång, för att se laget jag älskar, UEFA-cupfinal, Champions League matcher och SM-guld. Jag har varit på plats när de spelat i närområdet, och ingenting går upp mot att dra på sig den blåvita tröjan och ha 90 minuter av nerv framför sig.
  Men vad handlar allt om egentligen? Kärlek. Stor kärlek. Det är passion, och veckorna styrs av hur det går för Blåvitt, humör upp, humör ner. På vintern går man där med längtan i bröstet och drömmer om våren.
  Visst, jag kan förstå allt det negativa som kommer i motgångens stund, jag kan i viss mån acceptera det, men det är ingenting som får ta överhand.
  Inte för inte har Blåvitt Sveriges bästa klack, och den föder inspiration hos spelarna, och Blåvitt säsongen 2011 har alla möjligheter att vara med i toppstriden. Att plocka fram spaden och döma ut laget redan nu, är ju aningen onyanserat.
  Man måste inse att Blåvitt är så otroligt mycket större än en usel säsong 2010, eller en halvdan match mot Örebro den 4 april. Glöm aldrig det.
  På söndag gör vi mos av Häcken.

  SvaraRadera
 24. Översten7/4/11 11:42

  ANONYM 11:34/ Din jävla förlorarmentalitet är det värsta som existerar. Du har ju uppenbarligen inte varit med på 90-talet i alla fall, under Rogers epok. Då kunde vi ligga i botten av tabellen på sommaren för att sedan vinna varenda jävla match på hösten och vinna SM-guld. Roger matchade laget för att de skulle toppa formen för EUROPA, inte för Allsvensk premiär. Han gjorde detta år efter år och vann sanslösa framgångar med laget.

  Problemet i dag är att vi saknar inspiratörer. Jonas Olsson inspirerar ingen. Håkan Mild inspirerade med sitt spel, men han är knappast någon som håller ett passionerat tal som får folk att vilja döda ute på plan. Vi behöver ledare och även spelare som inspirerar med hela sitt beteende och kan lyfta sin omgivning till stordåd. Blåvitt kan absolut vinna guld i år. OM alla börjar lyssna på kritiken istället för att ständigt leta syndabockar utanför laget.

  SvaraRadera
 25. översten...

  Så du menar alltså helt ärligt att truppen iår räcker för en top 5 placering?

  SvaraRadera
 26. Hej Tobbe!

  Förstår inte varför man inte spelar dig på V.kanten. Du har allsvenskans vassaste vänster fot, utan att vara partisk!
  Varför inte dra nytta av den foten och spela någon annan/andra på topp? Visst du är helgrymm där uppe, men jag anser att det finns fullgoda ersättare till dig där. Men det saknar vi på V.kanten och där finns det ingen spelare i Blåvitt eller kanske ens i allsvenskan som skulle matcha dig.

  Du kommer ju ändå och göra mål från den positionen. Vi fick ju själva känna på det när du spelade i Djurgården. Sen säger jag inte att det bara är och byta till nästa match och vi vinner med 10-0 men jag ycker att det är värt en tanke.

  // Jocke

  SvaraRadera
 27. Håller med Jocke.

  Vore väldigt intressant att höra hur tankarna hos er i laget går ang. taktiken. Jag antar att detta är något ni kommit överens om att inte prata om "utåt".

  Har du föreslagit själv för Jonas att du kan spela vänsterytter?
  Det är så konstigt att se vår taktik eftersom för oss supportrar är det så otroligt självklart att spela dig på vänsterkanten. (Även om vi helst klonat dig och haft dig på båda positionerna).

  Istället tvingar man ut spelare som inte vill och (bevisligen) inte fungerar där.

  Vore som sagt väldigt intressant att höra lite hur snacket går där.

  SvaraRadera
 28. Väl skrivet, som vanligt! Vi supportrar kämpar på - MEN om läget är samma om x antal omgångar så vill iaf jag se åtgärder! Jag pratar inte om att sparka tränare etc, men någon konkret förändring kan krävas. Vi är Blåvitt och med det kommer allt som tillhör norden genom tiderna största klubb (framgångsmässigt om inte annat), höga krav och förväntningar och det får samtliga i föreningen ta - vilket jag tror mig veta att de också gör. NU kör vi!

  /Andreas Johannesson

  SvaraRadera
 29. Skriva bloggar och snacka går ju! Men när ni väl står på plan spelar ni som ett dussinlag, svårare än så är det inte Tobbe!

  SvaraRadera
 30. Bra skrivet Tobbe. Blir ändå lite orolig när du säger att vi har en dålig period just nu. Har vi det? Vi hade oflyt/orättvisa domslut/oskicklighet eller vad man vill kalla det i en enda match. Jag tycker vi har en bra period just nu, nästan hela Allsvenskan ligger framför oss och vi spelade stundtals jävla bra i första matchen men fick tyvärr inga poäng. Inget mer med det. Kämpa på.

  SvaraRadera
 31. 11:46

  Topp 5? Menar du att våran trupp är sämre än Mjällby och Trelleborg och Örebro?

  SvaraRadera
 32. Skrämmande okunskap7/4/11 12:24

  Nu börjar desperata fans att yra om att flytta den enda skyttekung av rang vi haft på 10 år till vänsterkanten. Det tyder på desperation värre alltså. Tobias Hysén är vår överlägset bästa forward, landslagsmässig och vinner både interna som hela skytteligor. Vem med någon som helst sunt förnuft skulle flytta på honom från forwardsplatsen? TVÄRTOM så MÅSTE han få en targetspelare som Stiller eller Pärlan (de försökte ju göra om honom till det) bredvid sig så att vi får en mix i anfallet. Nu är vi så jävla förutsägbara att man baxnar.

  SvaraRadera
 33. Benke/ En liten upplysning: Vi har förlorat och förlorat hela försäsongen. Vakna upp nu för fan.

  SvaraRadera
 34. Anonym 11:28

  Han menar ju någon inom blåvitt såklart, pajas!

  SvaraRadera
 35. Rätt attityd! Se till att den smittar av sig.

  En anledning till missnöje från oss fans är så klart att vi också vet att ni kan så jävla mycket bättre och då blir det så frustrerande att kolla på!

  Och en förlust i premiären betyder ingenting, tänker på 2009...

  SvaraRadera
 36. Bra Tobbe! Nu knyter vi näven i fickan och tillsamans ska vi visa vilka de skrattar åt. En för alla - alla för Blåvitt!

  SvaraRadera
 37. Så talar en äkta ängel! <3

  SvaraRadera
 38. Förra året vann vi över ellos efter att Stålhammar visat ut deras målvakt tidigt i första halvlek. Då var det ingen som prata om att vi fick matchen av domaren. Det var bara vår egen förtjänst att vr vann. Nu är allt domarens fel. Vi måste sluta lura os själva.

  SvaraRadera
 39. Jag vill se 55 raka hemmamatcher utan förlust, precis som Shaktar Donetsk har. Kan ni kämpa er till det, Tobias?

  Vill också påpeka att jag kämpar på mitt eget sätt - för en ny tränare.

  SvaraRadera
 40. ständigt leta syndabockar utanför laget

  SvaraRadera
 41. Vi har förlorat och förlorat hela försäsongen.

  SvaraRadera
 42. sixten/ Kolla tråden till Frankies femma efter Örebro-matchen så får du se att många Blåvitt-fans (och spelare/ledare) för den delen aldrig tänker så. Det är alltid någon annans fel.

  SvaraRadera
 43. Jag blir fan mörkrädd när jag läser en del kommentarer (förvånandsvis många), som gnäller på att man letar orsaker utanför laget. Ja va fan, vi fick spela en halvlek en man kort felaktigt, tror fan att det är orsaken till att vi förlorar. Dessutom så såg det spelmässigt sett betydligt bättre ut än vårsäsongen förra året. Men det fattar ni apskallar som bara lever för att gnälla. Gnäll gnäll gnäll, fan vad trött jag blir.

  Gött Tobbe, det vänder!

  SvaraRadera
 44. Pulver/ Om det hade varit första gången så hade inte folk klagat. Men nu är det liknande jävla resonemang VARJE GÅNG VI FÖRLORAR. Folk tröttnar på den mentaliteten snabbt.

  SvaraRadera
 45. Prins Bertil7/4/11 13:38

  Tobias, kul att läsa dina tankar! Man önskar att fler fotbollsspelare satt inne på samma intellekt som du gör.

  Angående atmosfären. Jag tror att den sakta men säkert har försvunnit pga av Jonas Olssons oförmåga att kommunicera och inspirera. Det är visserligen omöjligt för mig att säga hur han är internt, men om han är i närheten av den attityd som han visar i officiella sammanhang så ser man ganska klart att han inte är en ledargestalt. Gång på gång så snurrar han in sig i motsägelsefulla resonemang och bortförklaringar. Jag tror att han primärt gör det för att skydda sina spelare – och det är en fin sak – sekundärt för att skydda sig själv och sin spelidé. Men efter så många bortförklaringar som han levererat genom åren tröttnar både fans och kanske även spelare till slut. Och man slutar som spelare kanske också att tro på den spelidé som säsong efter säsong inte fungerar?

  Jag tror att enda sättet att komma tillrätta med prestationerna igen är att avsätta Jonas Olsson vid lägligt tillfälle och antingen anpassa spelmodell efter material eller tvärtom. I nuläget känns det som nåt mellanting och det fungerar ju inte.

  Och vad gäller spelarmaterial? Vi har så bra spelare att vi ska slåss om guldet i år. Jag ser få enheter i lagbygget som är svaga, det är kittet mellan enheterna som är svagt.

  SvaraRadera
 46. stämningen är inte borta, men idioterna hör mer

  SvaraRadera
 47. Vem i Blåvitt är Legolas, och vem är Gimli?

  SvaraRadera
 48. BananMange7/4/11 13:58

  Dem två största problemen jag såg i matchen var:

  1: Höjdbollar på Drugge - Han vann inte en enda nickduell som han fick. Drugge ska ha bollen vid fötterna och inget annat.

  2: Inget folk i straffområdet - Varje gång vi kom till inlägg så var vi max 2 inne i boxen och båda gick på samma yta, medan bollen flög till andra hörnflaggan. Ska det vara så svårt att fylla på med mer spelare i boxen?

  SvaraRadera
 49. Thomas Andersson7/4/11 13:58

  IFK har flera av de mest lovande spelarna i truppen kryddat med landslagsmän. Varför ser det inte bättre ut än det gör?
  Jobba röven av sig kan alla lag, vad gör att vi kommer slå dom i fortsättningen?
  Jag nöjer mig med att titta när j-laget spelar, dom spelar rolig framåt fotboll och vinner..

  SvaraRadera
 50. Väl skrivet men du är allt lite för snäll mot domaren. Han var riktigt usel, inte bara mot Kalle. Regeln om fördel av boll, missadstraff mm.

  Skulle för övrigt vara kul att se dig lite mer i själva spelet. Som nu senast hade Sandberg nästan mer boll. Känns som slöseri när vår bästa spelare placeras så att han långa stunder försvinner ur matchbilden.

  Vänster yttermittfält?

  Kom igen nu och krossa Häcken på söndag!

  SvaraRadera
 51. Anonym 13:31:
  Jag var tvungen att kolla upp dina uppgifter och det visade sig att du har fel, det var första matchen. Eller menar du första matchen som vi förlorade? Nej, det var väl 1904 som det skedde.

  Poängen är att vi förändrat spelsättet till det positiva. Som du kanske märkte så var det inte alls samma chanslångbollar på Tobbe, något som gödslade med förra säsongen. Vi försöker att spela oss mer genom mittfältet nu och jag tycker att det såg ganska bra ut. Vi har fortfaradne en bit kvar, men vi är på rätt väg spelmässigt i alla fall. Sedan mäste vi börja vinna matcher också, men den chansen togs ifrån oss av Stålhammar. Nu får vi visa mot Röva att vi är ett bättre fotbollslag i år, vilket jag känner mig rätt övertygad om. Sedan får vi se hur långt det räcker.

  SvaraRadera
 52. Bra skrivet men jag vill bara tilläggaen sak...Jävla domarjävel!

  SvaraRadera
 53. Månlandningen7/4/11 14:24

  Thomas Andersson: Buhuuuu, grina då och fortsätt titta på juniorlaget, vi kommer inte sakna dig på Gamla. Varför skall du ens yttra dig om det är junniorlaget som gäller? Fjant.

  SvaraRadera
 54. Skyll på gräset, era jävla pajaser!

  Fy Fan!

  SvaraRadera
 55. Jag förstår mig inte på JO. Alltid går det att föklara förluster med det ena eller det andra. Aldrig ett ord om (bristen på)spelsystem...Varför är det så jävla viktigt att köra 4-5-1?, när vi uppenbart sabbar match efter mach, säsong efter säsong med detta spelsystem. Jag har även i tre säsonger i match efter match funerat på Jakobs storhet men kan inte förstå vad som är så himla speciellt med honom, jag förstår uppenbarligen inte fotboll. Men tror någon att han skulle gå rätt in i startelvan match efter match i hif, mff eller elfsborg?

  SvaraRadera
 56. Anonym 14:45: Du säger det själv "jag förstår tydligen inte fotboll". Nej, du gör nog inte det, det blev ganska uppenbart redan i tredjemeningen när du försökte snurra om spelsystem.

  SvaraRadera
 57. Anonym sa:

  Topp 5? Menar du att våran trupp är sämre än Mjällby och Trelleborg och Örebro?


  Ehhh defenetivt.. iaf Örebro..

  malmö,häcken,aik,dif,helsingborg, örebro,kalmar har bättre trupp...

  8a komemr blåvitt hamna.. inte bättre ,tro mig.

  SvaraRadera
 58. 7/4/11 14:51

  Du förstår ju vad han menar eller hur, 4-2-3-1 nöjd?. En ensam isolerad anfallare är det som gäller.

  SvaraRadera
 59. Du är sämst. Gå till ÖIS istället.

  SvaraRadera
 60. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 61. Big Dick7/4/11 15:46

  Här följer korta tips för framgång
  * Spela 4-4-2 (diamant) med följande startelva:

  Sandberg
  Lund-Ragge-Kalle-Dyre
  Adam-Drugge(off)-Sebban(def)-Elmar
  Söder-Hysén

  Alternativ om det kör fast..

  Rulla på Hysén, Elmar, Drugge. Det vill säga: Hysén går ut på kanten, Elmar går in i mitten, Drugge upp på topp.


  * Låt Rehn/"Ny tränare" ta över skutan.
  * Sälj gajsarn.
  * Hitta glädjen.

  SvaraRadera
 62. Bra skrivet tobbe.

  Lite fart, lite rörlighet. Våga vinna bollarna till 100% i varje duell oavsett. Se alltid till att ha bollen i rörelse snabbt och effektivt "efter marken" fördelsvis så blir vi som Barca alt. Arsenal snart...

  Aggresivitet så är hälften vunnet.

  SvaraRadera
 63. Bra skrivet men vi har hört samma tjöt tidigare gå ut och visa de på planen nu också

  SvaraRadera
 64. Bra rutet Hysse!
  till gnällspikarna på nätet:
  stå upp för blåvitt och lagets representanter.

  SvaraRadera
 65. En enkel ändring från 4231 till 4132 skulle betyda en tyngre offensiv. Jag är envis som synden i detta fallet. 4132 blir mer likt 442 än hur det har sett ut sen 2009.

  Som några andra här inne redan sagt. Det är för stor defensiv inställning med dagens system. Med den truppen vi har så borde 4132 funka - med TOBBE på kanten och Pär/Söder på topp. Det skulle bli djävligt tung offensiv - sanna mina ord.

  Tobbe om du ser detta så kommentera gärna.

  /Franz

  SvaraRadera
 66. Bra skrivet Tobbe. Bara Ben osar av negativitet nu för tiden. Sedan kan jag tycka att det skulle vara klädsamt för en del skribenter (frankie t ex) att hålla en något lägre profil när det gäller att analysera taktik och spelarkritik. Den som tycker att Jakob ska ha -1 mot ÖSK fattar inte mycket.

  SvaraRadera
 67. Börja prestera så kan jag garantera att det negativa försvinner.

  SvaraRadera
 68. Anonym 15.55

  Hur länge skall man stå upp för spelarnas prestationer när dom tjänar 80-150.000 i månaden???

  Bedrövligt...

  Ännu ett år åt helvete..

  SvaraRadera
 69. anonym 16:12/ Den som tycker att Jakob ska spela i ett Allsvenskt lag fattar fan ingenting.

  SvaraRadera
 70. Hade faktiskt lust att gå hem vid Kalles utvisning. Säger inget om det andra gula kortet, men på den plats som jag sitter på så var det första kortet en klockren brytning. Varför kan inte Stålhammar erkänna att han förstörde hela festen? Visst borde han gett Kalle en tillsägelse först för visa spelförståelse. En sån jävla typ till domare! Örebro är ett för bollskickligt lag att slå med 10 man, så utvisningen var matchavgörande helt klart!

  SvaraRadera
 71. 4-4-2 är givet.

  Se bara på Malmö FF och lär av dem. Roland förstod ganska tidigt i jämfört med Olsson i blåvitt att Larsson inte funkade som ytter, och heller inte Söder. Dem har en defensiv speluppläggare i Pekalski och en offensiv kreativ dribbler bredvid sig i Wilton. Blåvitt har minst lika bra kvalitet i Seb som defensiv speluppläggare och Elmar som offensiv kreativ dribbler.

  Söder och Hysén på topp är i klass med Mehmeti/Larsson om inte bättre.

  Malmös yttrar håller hög klass med spelare som Hamad, Molins och Durmaz. Blåvitt har också några mycket intressanta spelare förutom Selakovic, i Sana, Bärkroth och Mustafa.

  Malmös och Göteborgs backlinje har också lika hög klass. Malmö har en aggressiv duellspelare i Yago, och Daniel en mer speluppläggare och duktig med boll. Blåvitt har Ragnar som är fantastisk i duellspelet och är aggressiv medan Dyrestam är mer följsam och mycket duktig med boll vid fötterna.

  Ytterbackspositionerna kan man säga att Adam håller en klass högre än Vinzents men att Ricardinho än så länge är bättre än Logi. Dock tror jag att Logi kommer att bli en stor överraskning i år med sin fina bollbehandling, snabbhet och inlägg.

  Forza Blåvitt!

  SvaraRadera
 72. Jag tror att en del av förklaringen till den gnälliga atmosfären är att traumat från 091101 levde kvar ganska länge. Det triggade igång ett missnöje som tagit lång tid att komma över.

  Men jag tycker också att missnöjet inte nödvändigtvis är så stort som det kan verka. Det finns en del som gnäller fortfarande och de är rätt högljudda, men jag tror inte att de representerar majoriteten av supportrarna.

  Missnöjet med JO är kanske mer utbrett, men det får man inte blanda ihop med att folk skulle vara missnöjda med LAGET.

  I mina kretsar finns inget gnäll kvar och vi är inte heller särskilt missnöjda med JO. Fortsätter blåvitt spela så som ni gjorde första timmen i måndags så tror jag att de blåvita som jag känner kommer att tycka att JO gjort ett bra jobb totalt sett när han slutar i höst.

  Så tolka inte in för mycket missnöje Tobbe, laget har fullt stöd.

  SvaraRadera
 73. bra skrivet tobbe! se till att peppa pa resten av laget ocksa, Blavitt skall ta guld i ar sa ar det bara.

  FORZA BLAVITT!!

  SvaraRadera
 74. Okej, alla ni som "hyllar" JJ. Säg exakt vad han bidrar med från sin plats på innermitt? Tänk till ordentligt nu. (Som ingen annan skulle klara, tom bättre).
  Sen undrar jag, visst tycker ni som hyllar JJ, att andra lags mittfältare är dåliga och inte skulle platsa i Blåvit?

  Avd: färgade glasögon, in absurdum!

  SvaraRadera
 75. Big Dick 15:46 - Jag hade anställt dig som tränare direkt om jag fick bestämma.

  För övrigt köper jag vilket spelsätt som helst så länge vi vi vinner. Rent av älskar grismatcher med två avslut på hela matchen OM VI VINNER MED 1-0...Har inget större behov av underhållning så länge vi vinner. Problemet är att vi spelar jävligt tråkigt OCH förlorar...

  Sen angående spelsystem, det är väl inte fel att säga att vi spelar 4-5-1? även om det mer specifikt är 4-2-3-1. Spelr man 4-4-2 med diamant säger mn väl det, man säger ju inte 4-1-2-1-2?

  Skit samma. Uppskattar i alla fall Tobbes texter. Tack Tobbe!

  SvaraRadera
 76. Först och främst: Tack Tobbe för ännu ett bra blogginlägg! Oerhört kul att du skriver på BB:)

  Sen lite tankar:
  -Ser att en del vill ha Tobbe på vänsterkanten. För guds skull, vi har en av allsvenskans allra vassaste forwards och avslutare. Vill ni då ta bort han från straffområdet för att han skall slå inlägg till andra (inte lika bra) forwards? Tycker det är självklart att Tobbe ska spela på topp! Vänsterkanten löses på annat sätt.
  -Spelsystemet. Eller kanske hur ni utför det.. Alltså, jag tycker att det lätt blir alldeles för defensivt..Varför inte satsa framåt mycket hårdare, framförallt på hemmaplan!?!?

  SvaraRadera
 77. Tobias. Det är ganska självklart att eran spelidé inte funkar, och det varenda spelare i Blåvitt, våga säga emot. Jonas tid är över, vi alla vet vet. Vi behöver ett nytänk, så är det bara. Fansen lider varje match som går.

  SvaraRadera
 78. Så jäkla bra skrivet. Huvudet på spiken fast an inte vill inse det - enklare att spela martyrer.

  Andreas GFF

  SvaraRadera
 79. Tycker man borde vänta ett par omgångar innan man kan börja gnälla över att "fan, nu är säsongen över". Jag menar, kom igen. Det har gått en match, där vi faktiskt innan utvisningen fick igång spelet på allvar. Detta vänder! På söndag krossar vi Häcken. PS. Tobbe du är kung!

  SvaraRadera
 80. Sluta klaga på JJ under matcherna. Tror ni att det gör JJ bättre? Tror ni att JO byter ut/bänkar honom? Tror ni att folk vi höra ert jävla tjat om hur kass han är under hela matchen oavsett vad han gör?

  NEJ!

  Tack för kaffet

  SvaraRadera
 81. Vi vet ju hur den sagan slutade, den om helms klyfta. Med seger!

  SvaraRadera
 82. 4-1-3-2 !!

  . sandberg
  Adam, ragge, kalle/dyre, logi,dyre
  . seb
  sella, drugge/elmar, sana
  . hysén söder

  Hade gärna bytt plats på seb å elmar eftersom sebbe har en fin passningsfot samtidigt som elmar sällan förlorar en duell längs marken, dessutom har han bäst kondis i laget.. HAde varit gulduppställningen, tro mig!

  SvaraRadera
 83. Analytikern7/4/11 23:58

  anonym 23:53/ Du är medveten om att den formation du kallar 4-1-3-2 egentligen är ett 4-4-2 va? Precis som det 4-2-3-1 som JO spelar egentligen är ett 4-5-1. Vi spelar lik förbannat med mittfältare, det är bara en modegrej att tala om dem som separata skick beroende på defensiva eller offensiva roller.

  SvaraRadera
 84. Analytikern 23:58: I och med att våra innermittfältare ligger i knäna på våra mittbackar är det bättre att ha en där (seb) Resterande mittfältare och anfallare ska upp i banan.. Jag är inte alls emot 4-2-3-1 heller.. Bara det att vi inte har någon spelidé föutom långa bollar på hysen som blir alldeles ensam.. Vi har materialet.. En av allsvenskans bästa trupper. Problemet är att JO inte får ut maximalt av deras kapacitet. Jag tycker vi ska anpassa spelsystemet efter spelarmaterial vilket JO inte gör..

  SvaraRadera
 85. anonym 00:12/ Lik förbannat är en mittfältare en mittfältare. Detta trixande med siffror blir bisarrt mellan varven.

  SvaraRadera
 86. Med din lön är det ju lätt att snacka. Spela bra istället för att tjöta.

  SvaraRadera
 87. Fan vad jag längtar efter söndag nu

  SvaraRadera
 88. Vilken "yllekofta" mentalitet, man får inte ställa ngt som helst krav på dagens Blåvitt.
  Med din miljoner Tobbe, dags att agera, och J.J är ingen "man" för Blåvitt. J.O får sparken om ett par omgångar, frågan är bara vem som skall ta över då?

  SvaraRadera
 89. Tack Tobbe!
  Problemet vi har är inte vilken siffer kombination vi skall ha på plan. Ska man spela som vi gjorde senast så krävs att
  1. def mittfältare får inte hamna för lågt, vilket jag tyckte att båda gjorde (vi spelade 6 3 1).
  2. Det är ok om dom ligger lågt men då måste ytterbackar trycka på på kanterna, det hände alldeles för sällan.
  3. Det viktigaste av allt, bollar som Tobbe eller svågern skall jobba med måste komma högre upp i banan. Vi kan inte slå alla bollar från mitten egen planhalva utan dom måste komma från offensiv planhalva, helst efter backen.
  Vi kan inte hoppas att deras mittbackar måste utgå pga. hjärnskakning av allt bortnickande.
  Svaret är. Högre upp i banan med seb coh JJ. Ytterbackar fyller på medans sana och söder smyger in i mitten och korta instick till Tobbe efter marken eller inlägg från ytterback med 4 man i boxen så kommer Tobbe hänga minst 20 baljer i år.
  Säga vad man vill men blåvitt berör väldigt många människor och jag kommer aldrig sluta ÄLSKA BLÅVITT.

  SvaraRadera
 90. 4-1-2-2-1

  MV:Sandberg
  Backlinje: Adam-Ragge-Kalle-Dyre
  Defensiv mittfältare: Seb/Jakob
  Innermittfält: Seb/Elmar-Drugge/Elmar
  Yttrar: Hysén (Höger) - Sana (Vänster)
  Anfallare: Söder

  Viktigast av allt är att yttrarna har rätt fot inåt banan så det kan skära in och ta avslut eller sticka in den på annan spelare. Ytterbackar står för inlägg. Innermittfältarna turas om att springa i djupled. Central anfallare kan droppa ner för att få boll på fötter och skapa utrymme för yttrarna att skära in bakom backlinjen...

  Så... done deal... :)

  SvaraRadera
 91. nu är säsongen över. Men om Trollhätte gånget slutar så kommer det bli bra

  SvaraRadera
 92. Åssbånn8/4/11 12:08

  De e gött gry i den pöjken!

  SvaraRadera
 93. Sluta snacka så mycket och säg till JO och resten att lira boll ist!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 94. Analytikern-23:58. Du har helt rätt.

  En rätt löjlig modegrej. Man talar normalt sett om BACKAR, MITTFÄLTARE, ANFALLARE. Sen hur de positionerar sig inom respektive fält det är en annan sak...

  Annars kan man ju lika väl säga att vi kör en form av 1-2-3-4-5-6-7-8--10-11 system....

  SvaraRadera
 95. Upprörd8/4/11 20:08

  Du vinner ingen respekt genom att förklara, FÖR OSS, att du alltid varit en AV OSS så fort vi fått torsk. Rätta mig om jag har fel men du gick ju, för fan, till Djurgården när det var de som viftade med flest tusenlappar. Varför gled du inte upp till Kamratgården och erbjöd dina tjänster om du är så jävla genom-blåvit?

  Presterar du på planen och visar där hur stor kärlek du hyser till föreningen äter jag, mer än gärna, upp mina ord men tills dess tycker jag att du ska hålla käften och lägga tiden på att träna avslut eller något istället för att sitta här och bortförklara!

  Gör oss gärna en tjänst till: Be Jonas Olsson, Håkan Mild, Jacob Johansson och övriga myslallare att lämna föreningen innan det är försent!

  SvaraRadera
 96. Visa samma attityd som första och sista 5 mot Örebro så kommer det att bära långt. Vi som kollar varje match vet att ni kämpar o så men det måste brinna för helvete. Tagga nu inför Häcken!

  SvaraRadera
 97. Jag blir innerligt ledsen när jag ser att många supportrar här kritiserar, och på gränsen till hotar, Tobbe. Fattar ni inte att vi har en av allsvenskans bästa spelare i vårt lag?

  SvaraRadera
 98. Grymt skrivet som vanligt Tobbe! Hoppas du hinner bli frisk till imorgon!

  SvaraRadera
 99. Till alla er idioter som skriver här om att vissa skall avgå, så ett tips håll käft. Detta är idag den truppen som vi har och det kan vi inget göra åt nu. Ni vet att det gör jävligt ont att älska ibland och om ni älskar blåvitt så måste vi stå enade för att bli bäst. Jag älskar blåvitt och tycker också att allt annat än guld är ett misslyckade men det går inte att avsätta allt och alla när vi förlorar. Gnäll och annat får vi ta efter sesongen när vi kan köpa, sälja spelare.

  SvaraRadera
 100. Tobbe!
  Om du läser kommentarerna här på baraben kan jag förstå att en del kan framstå som knäckande!
  Men jag vill att du och resten ska veta att oavsett väder och resultat står jag alltid på läktaren och skriker mig hes!
  Tillsammans kan vi fortfarande nå hela vägen! Det krävs bara lite jävlaranama!
  Vi klarar det!

  SvaraRadera
 101. Skriv mer om football manager :D

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.