2007/07/02

Lägesrapport inför klassiska mötet IFK-MFF

TRÄNINGSRAPPORT Det var i vanlig ordning en hel del lek som inledde gårdagens träning på Kamratgården. Spelarna delades upp i tre klassiska kvadrater. Det är ganska uppenbart vilken ung trupp vi har just nu då kvadratrna är uppdelade efter ålder och två av dem innehåller enbart grabbar som är runt 22 år eller yngre. I den ena stod pojkar födda 86 med Wernbloom, Bjärsa och Ragnar och lekte och i den andra stod de ännu yngre grabbarna med Gustav, Andres, Jakob och Lill-Seb. Adam Johansson, 24 år, fick spela med "de gamla"... Vid sidan körde Tomas Olsson och Bastian Andersson. Erik Dahlin tittade in mot slutet av träningen och trixade lite med Jakob, dock gjorde han inga målvaktsinsatser då halva hans ena arm var inlindad i gips.

Hur som helst så var det en väldigt kort träning som i stort sett enbart bestod av just kvadraten och av tvåmålsspel - i vanlig ordning på nästan fullstor plan. Man delade upp i två lag och spelade fyra korta matcher om fyra-fem minuter i varje match. Lagen såg ut som såhär:

Bengt
Ölme-Ragnar-José
J.Berg-Jakob-Andres-Sella
M.Berg-Walle

Stenman
Adam-Bjärsa-Hjalle
Alex-Gustav-Karisik-Lill-Seb
George-Wernbloom

Vad kan vi då utläsa av detta? Ja, det är knappast så att något av lagen kommer vara startelvan i dagens match. Dock kan man trots detta se ett mönster där man ställer spelare på samma position emot varandra i olika lag. Vänstermittfältet är intressant där Sella spelar i ena laget och Lill-Seb, och inte Karisik som man kanske kunde trott, i andra. Detta tyder självklart på att Selakovic spelar från start som vänstermittfältare även imrogon. En annan "duell" är det faktum att det ser ut att vara Jakob och Gustav som slåss om platsen bredvid Andres imorgon - och att Pontus snarare ses som en anfallare.

Rehn och Olsson håller med andra ord på att möblera om, forma laget och hitta sina favoritspelare som de vill bygga laget kring. Det naturliga kan man tycka på dagens träning hade annars varit att låta Karisik spela till vänster, Sella på topp med George och Pontus bredvid Gustav eller Vasquez i nåt av lagen. Den enda rimliga slutsatsen man kan dra av detta är att man helt enkelt vill låta Selakovic spela och att man inte värdesätter Pontus så högt som Arne och Kjell/Lampan gjorde. Det innebär självklart också att Karisik hamnar utanför laget. Håller Rehn och Olsson på att skaffa sig en större "frysbox" kan man fråga sig. Shaffer och Jonatan Berg är redan där och nu kan även Wernbloom och Karisik vara nära att hamna i den fällan. När man lyfter spelare från deras vanliga positioner och sätter in på den plats där spelaren i fråga konkurrerar är det oftast inget bra tecken för spelare som då kan vara på väg att hamna i frysboxen. Om det är bra eller dåligt låter vi de kommande matcherna utvisa.


Att startelvan för dagens match är ganska given så när som på en eller två positioner ser nog de flesta. Då Hjalle inte är med i truppen trots att han gick för fullt på träningen så spelar Ölme sannolikt från start även idag på vänsterbacken. Bjärsmyr går rakt in på sin plats i backlinjen. Sella troligtvis från start igen till vänster på mittfältet. Walle och Berg får fortsatt förtroende på topp. Men sen är frågan vem som spelar bredvid Andres på mittfältet. Blir det Jakob, Gustav, Pontus eller rent av Karisik. Den sistnämnde vore helt klart en skräll och han var även tämligen anonym på dagens träning. Pontus konkurrerar nog, som tidigare sagts, främst om en anfallsplats i nuläget så då återstår bara Jakob Johansson och Gustav Svensson.

17- årige Jakob Johansson, "JJ" även kallad, gör en kanonträning. Den här unge mannen har verkligen framtiden för sig. Han vinner boll, fördelar boll och gör mål - och slår knappt bort en passning på hela träningen. Han har redan i nuläget många bra egenskaper som både Tomas Olsson och Pontus Wernbloom besitter, och han kombinerar dem bra. Han har tuffheten och blicken för spelet. Han kan hålla i bollen och lugna ner spelet som Olsson, han har målfarligheten och skottet som Wernbloom. Gustav gör också en bra träning och river sliter som vanligt. Men frågan är om inte trollhättesonen Jakob Johansson trots allt går in från start i dagens klassiska möte, för andra gången i årets allsvenska.

Idag krävs det vinst, egentligen för båda lagen, för att man på allvar ska lämna allsvenskans mittenrike och haka på i toppen. Det är även ett som alltid ett klassiskt möte då Sveriges två största klubbar genom tiderna möts. Det lär bli en tempofylld match och ingen kommer att backa i duellerna. Se till att sluta upp på Nya Ullevi för att se Blåvitt visa skåningarna en gång för alla vilka som är Sveriges bästa fotbollsförening genom tiderna!

*******************************************************


Under söndagskvällen nås vi även av beskedet som var befarat - men väntat. IFK Göteborg lånar in Västra Frölundas målvakt, den inte helt okände Joakim Olsson, under juli månad som backup till Bengt Andersson. Det är knappast en förstärkning av laget (no shit!), men sett till söndagens träning, där u-lagsmålvakten David Stenman gjorde allt annat än att briljera kan det nog trots allt vara en klok lösning. Låt oss nu bara, vid Gud, hoppas att inte Bengan går sönder...

25 kommentarer:

  1. Jocke kommer dominatea

    SvaraRadera
  2. Tackar så väldigt för detta.
    Var fruktansvärt efterlängtat då träningsrapporterna tyvärr är väldigt sällsynta nuförtiden på Svenska Fans.

    SvaraRadera
  3. FAN man hoppas verklign d blir nåt av den här "JJ".. o framför allt att vi lär oss ta bra betalt för talangerna....pinsamttt

    SvaraRadera
  4. Jag hoppas verkligen inte att man "slarvar bort" både Mourad och Wernbloom som är två av svensk fotbolls stabilaste allsvenska spelare när de kommer upp i sin nivå. Att Wernbloom haft usel form ett gäng matcher får honom petad, att Selakovic haft usel form hela säsongen får honom att starta återigen...

    Svågerpolitiken börjar bli jävligt tydligt nu när man dessutom värvar Jonas Olssons bror från Frölunda. En målvakt som i bästa fall kan beskrivas som ett skämt på två ben.

    Ajajajaj.

    SvaraRadera
  5. kan man inte ha wernbloom som reservmålvakt istället.. då har han lite mer chans att få spela bakom bengan, som har spelat snart 300 allsvenska matcher i rad.

    Wernbloom som anfallare är nog det bästa.. fan va panik jag hade haft som back då.. en kutande mangelkvarn som kommer mot en..

    SvaraRadera
  6. Jag tror vår tränarduo begår ett riktigt jävla tungt misstag om de petar wernbloom och mourad. två killar som för ett år sedan var på gränsen till A-landslaget. det är inte smart att tvinga ut dessa spelare och satsa på gubbar som ölme, karisik, to, hjalmar osv.

    För att inte tala om att man hugger på Barsom. Det känns inte bra det här om man menar allvar med att ta upp kampen om nordisk topp, då kan man inte frysa ut spelare med enorm potential för att satsa på inplockade breddspelare.

    SvaraRadera
  7. Föga överraskande att Jakob tar plats i Blåvitt redan i år. Lika chockerande att det är just FCT (Allsvenskan 2012!) som plockar fram Sveriges näste mittfältsstjärna.

    Vad gäller situationen för Wernbloom kan jag bara hålla med om att det är åt helvete. Det är klart att han ska spela - dock inte på Jakobs bekostnad.

    Vasquez, Wernbloom, Jakob, Alex?

    Skicka hem Kebab-George till VF.

    JJ > Blåvitt

    Take care
    Heja FCT

    SvaraRadera
  8. Vi behäver fan ingen reservmålvakt. Bengan har inte missat en match på flera decennier.

    SvaraRadera
  9. ena laget spelade med 3mann-anfall, crossa på topp och martin och hasse som släpande. de förlorade iofs internmatchen ganska klart, men tror dom startar.

    mitt tips 3-0

    SvaraRadera
  10. Är väldigt kluven till hur situationen med wernbloom skall lösas. Jag gillar honom som spelare och människa, men anser samtidigt att Olsson, Gustav och Andres är bättre spelare just nu. Viktigt att han inte tappar modet helt så att han går förlorad för föreningen.

    F ö tycker jag att det är sanslöst att wallerstedt går före george. I ett längre perspektiv har george-berg potentialen att bli allsvenskans bästa anfallspar, och det finns knappast något moment av spelet som Walle är skickligare på än George.

    SvaraRadera
  11. adabisi/ TO är ju allsvenskans mest skadebenägne spelare, så det är ju inget långsiktigt alternativ direkt. Han är ju inte purung heller...

    SvaraRadera
  12. Så är det naturligtvis. Är han frisk är han dock vår bäste innermittfältare, och det måste ju vara värt något.

    SvaraRadera
  13. MYCKET bra träningsrapport! Det uppskattas!

    /Petter

    SvaraRadera
  14. >>>Frankie
    "det är inte smart att tvinga ut dessa spelare och satsa på gubbar som ölme, karisik, to, hjalmar osv."
    Ölme, Karisik och Hjalmar konkurrerar inte med Wernbloom eller hur? Okej att TO är skadebenägen men tycker du inte att den spelare som är bäst för tillfället ska få spela? Vilket oftast har varit TO.
    Jag har också alltid älskat Wernbloom, fram till denna säsong... Jag tycker helt enkelt inte att han platsar på mittfältet.

    Framåt I F K


    /Petter

    SvaraRadera
  15. Petter/ Det handlar ju om att ha kvalitétsspelare i truppen, frågan är ju inte Mourad-Wernbloom kontra Hjalmar-Ölme utan om man ska ha bra eller dåliga spelare i truppen.

    Att vilja ha Barsom säger ju en hel del. Där har vi en mittfältare.

    Klass? Hehe iiiiiinte i mina ögon.

    SvaraRadera
  16. Jag tror mig se Wernbloom iGAIS eller någon annan allsvensk konkurrent nästa säsong. Att Rehn inte gillar Pontus alls blir uppenbart nu. Även om Pontus inte har vairt driekt bra denna säsongen, så skall man inte glömma bort hans halvlek mot GAIS för en tid sen, när han gjorde ett jäkligt bra inhopp och visade vilken fältherre han är!
    Hur fan skall Pontus få självförtroende om den jävla Rehn hela tiden bänkar Pontus, fy fan säger jag!

    SvaraRadera
  17. kommer daniel andersson äta upp oss på mitten, utan TO?

    Barsom skulle ju tillföra en hel del i laget,, just nu iallafall.

    SvaraRadera
  18. Till skillnad från många andra här har jag fullt förtroende för Rehn. Om Blåvitt vinner SM-guld skiter väl jag i om Wernbloom får spela. Förra säsongen spelade Pontus, i år platsar han inte. Det är sådant som händer när laget utvecklas. Jag gillar Pontus spelstil och tycker verkligen inte om Barsom, men vill Mister ha Agbar och bänkar Pontus så finns det väl anledning till det (läs passningspel).

    SvaraRadera
  19. bogg/ Men i dagsläget är vi LÅNGT ifrån något SM-guld spel. Därför kräver vi supportrar taktiskta förändringar.

    SvaraRadera
  20. Frankie sa...
    Jag tror vår tränarduo begår ett riktigt jävla tungt misstag om de petar wernbloom och mourad. två killar som för ett år sedan var på gränsen till A-landslaget. det är inte smart att tvinga ut dessa spelare och satsa på gubbar som ölme, karisik, to, hjalmar osv.


    Tror också att det är ett stort misstag att peta Wernbloom och Mourad. Wernbloom var en av våra talanger som jag trodde mest på inför säsongen. Det gäller att få igång Wernbloom. Han har en bra inställning och kapacitet. Mourad skall absolut spela om han är bättre än två andra forwards. Capello ptade ju Beckham när han skrev på för Galaxy. Men Capello hade storheten att göra det bästa för laget. Beckham bidrog stort till att Real kunde vända dåliga resultat och komma igen för att ta ligatiteln. Spelare byter klubb. Inget märkvärdigt med det. Gäller att utnyttja spelare så länge dom är i klubben. Och jag tror det finns större chans att Mourad skriver på ett nytt kontrakt om man behandlar honom väl?

    SvaraRadera
  21. blir sååå trött!
    wallerstedt före Gerorge!, finns ju inte en möjlighet att gerorge vill förlänga om han petas av wallerstedt- som någon sa tidigare Wallerstedt slår inte gerorge i nåt moment på plan! och det vet geroge OM! måste va frustrerande...han lär ju skita i blåvitt o satsa på nåt mittenlag i norge/danmark

    SvaraRadera
  22. mourad är ju en större talang inget snack om den saken, men wallerstedt är bättre på en massa områden, kamp vilja huvudspelet rörligheten i straffområdet.
    kanske detta som är viktigt just nu för ifk.

    mourad har länge önskat lämna IFK, tom för AIK vid flera tillfällen. Han vet att han har en plats i startelvan när han är i toppform så det handlar inte ngt missnöje med speltid.

    SvaraRadera
  23. mourad har länge önskat lämna IFK, tom för AIK vid flera tillfällen. Han vet att han har en plats i startelvan när han är i toppform så det handlar inte ngt missnöje med speltid.

    2/7/07 15:05



    Han nobbade ju för fan att dubbla sin lön i AIK mot var han hade i IFK. Så det där är bara snack, IFK uppvisar en enorm prestige nu och bänkar en klart bättre FOTBOLLSSPELARE i Mourad mot en jävla köttkvarn i Wallerstedt. Mourad gör sina lagkamrater bra, Wallerstedt springer bara omkring som en galning.

    Mourad-Berg kan bli Allsvenskans bästa forwardspar, sabbar de den chansen är det fan grovt tjänstefel av Mild & co.

    SvaraRadera
  24. Terning/

    Jag vet inte vilka summor dom kivas om, så det uttalar jag mig inte om.
    men han har ju velat bort ett tag nu.
    sedan har han varit skadad och är matchotränad, så ngn bänkning handlar det inte om.
    dina ord om wallerstedt visar att du är en pajas iallafall.

    SvaraRadera
  25. In med george! wallerstedt är bra på huvudet men tycker dock att han ser obekväm ut med fötterna. 90% av hans mål måste vara nickmål!? (egen teori, ingen källa till detta)I Stefan rehns blue-white army som skall spela längs marken borde wallerstedt bara ses som ett "super-sub" att slängas in när det ska tjongas in i strafformådet i slutet av en match. Förespråkar berg och mourad på topp.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.