2007/07/16

Feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Vissa dagar undrar man om Blåvitt har ett gäng kloner på sina spelare. Kloner som utseendemässigt är identiska men som inte har i närheten av samma fotbollsmässiga kvaliteter som sina kloningsobjekt. I går var en sådan dag. Var det riktiga Blåvitt vi såg på plan i första halvlek och ett gäng kloner i andra halvlek? Vem vet. Vad de flesta däremot vet är att Blåvitt bör gå in i halvtidsvila med minst en 3-0-ledning för att man ens ska börja våga tro på tre poäng.

Helsingborgs IF, borta
5 poäng: Marcus Berg - Den enda i dagens Blåvitt som har både (offensiva) spetskvaliteter och kontinuitet. Thomas Olsson och Alexandersson har det förstnämnda. Men känningar och skador sätter effektivt stopp för det sistnämnda. Men Berg... 10 mål (visserligen tre på straff men ändå) efter 14 matcher, det är inte illa pinkat av en 20-åring.
3 poäng: Thomas Olsson - Har liksom Berg spetskvaliteterna och torde vara given på mittfältet så länge han inte... Ja...
2 poäng: Ragnar Sigurdsson - ...
1 poäng: Eldin Karisik - Det finns ju där, det syns lång väg. Men Karisik får inte riktigt ut det som vi så gärna vill se av honom. Framspelningschippar, finter och lite irrationellt tänkande. Försvinner tyvärr ut ur matchen långa stunder.

Totalt efter 14 omgångar
1. Ragnar Sigurdsson - 24 poäng
2. Marcus Berg - 21 poäng
3. Thomas Olsson - 17 poäng
4. Niclas Alexandersson 16½ poäng
5. Andres Vasquez - 14 poäng
6. Gustav Svensson - 9 poäng
7. Mattias Bjärsmyr - 7 poäng
8. Bengt Andersson - 6 poäng
9. Pontus Wernbloom - 5½ poäng
10. Erik Dahlin - 5 poäng
10. Jakob Johansson - 5 poäng
10. Stefan Selakovic - 5 poäng
10. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
14. Adam Johansson - 4 poäng
15. Jonatan Berg - 3 poäng
15. Hjalmar Jonsson - 3 poäng
17. Magnus 'Ölme' Johansson - 2 poäng
18. Eldin Karisik - 1 poäng
18. George Mourad - 1 poäng

9 kommentarer:

 1. Ragnar borde ha en stående fyra efter varje match... Olsson i all ära, men igår var det nog faktiskt Gustav som förtjänade trean...

  SvaraRadera
 2. Kieran Richardson klar för Sunderland...

  Var det denna veckan lill-Hysén skulle få besked om sin framtid?

  SvaraRadera
 3. Gustav förtjänade poäng, mer än Eldin.

  SvaraRadera
 4. Spela rocken, vill han ens gå till blåvitt nu? Prio borde vara målvakt, backlinje och möjligtvis sedan hysèn....

  SvaraRadera
 5. Prio ett borde ju vara ett inköp av vänsterback och en forward. Vi har stora forwardsproblem bakom Berg där vare sig Wallerstedt eller Selakovic har funkat alls och George får inte chansen mer än i korta inhopp och kommer försvinna från föreningen.

  Hjalmar Jonsson är ju en skam för vår förening, go gubbe osv men en pinsamt usel fotbollsspelare och skandal att han fortfarande får spela i IFK Göteborg.

  SvaraRadera
 6. är inte ragnar värd en 5 efter den kyliga klacken, är säker på att den var avsiktlig men att den kom lite långt ner.

  SvaraRadera
 7. Härligt Feldgrau. Denna gången köper jag din poängsättning rakt av utan att jag själv försökt hitta andra allternativ. Inte lätt att betygsätta Blåvitts spelare enligt mig. Glädjer mig att 3 av 4 på din lista är spelare med offensiva tankar. Det skall belönas att man är delaktig i offensiven. Karisik är ju inne i HIF:s straffområde med boll åtminstone en gång under matchen. Det leder ju också till en straff. Mer sådana initiativ Karisik så kommer det också att komma fler poäng från åtminstone mig. Första halvlek är ju också en riktigt bra laginsats. Man hjälper varandra över hela planen. Blåvitt är ofta en gubbe mer in i varje situation. Sen är det även under första halvlek brister i passningsspelet. Men tanken och viljan finns där. Och så bjuder dom ju på ett helt underbart spelmål. En aggresiv brytning och några snabba pass så har man sågat sig igenom HIF:s försvar. Bra avslutning av Berg också. Ett mål som påminner lite om hur det ofta ser ut när lag som Arsenal, R Madrid, Barca, Ajax eller Milan gör sina mål. Det är ju den rörelsen och snabbheten i passningarna man vill se mer av. Ett tillslag på bollen och med rätt adress. Det målet rankar jag som Blåvitts snyggaste i år. Det är så fotboll skall gå till.

  SvaraRadera
 8. Det var Bjärsmyr som klackade.

  SvaraRadera
 9. Jag håller med om att Gustav har varit grym de senaste matcherna.

  Annars: TO + Eldin= 4 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust. Kalla det GAIS-statistik om ni vill..

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.