2007/07/04

Selakovic går som bosmanfall?

LÖJLIGA SÄSONGEN Som ni kunnat se i ett flertal artiklar här på Baraben är löjliga säsongen, eller på anglosaxiska "silly season" i full gång. Sedan 1 Juli står transferfönstret öppet och alla väntar nu på vad Blåvitt ska köpa in. Istället slänger pressen på oss nyheten att det är på väg ut som det händer grejer...

Först: Selakovic aktuell för grekiska Larissa.
Sedan: Selakovic till Grekland efter säsongen.
Till sist: Selakovic för 1,5 miljoner kronor till Grekland redan nu.

Går Selakovic till Grekland är det väl kul för honom. Men som förening måste IFK Göteborg göra en rejäl utvärdering av hela Stefan Selakovic-affären, som inte bara orsakade majoriteten av de 13 miljoner kronor som IFK Göteborg fick i bakskatt och dessutom hamnade i en rättstvist över själva affären, utan det är dessutom ett köp där man betalade en spelare över 4 miljoner i sign on bonus och inte fick i närheten av det tillbaka rent spelmässigt.

Oavsett om Selakovic spelar säsongen ut i IFK, försvinner efter året eller nu direkt så måste man summera hela affären Stefan Selakovic som ett rejält misslyckande. Inte bara bör man ställa sig frågan varför det blev så här utan man måste se till att lära sig tillräckligt av det hela för att undvika sådana enorma kostnader för spelare som inte kommer upp i den förväntade nivån. Jag tror förvisso att Håkan Mild lär ha en helt annan syn på hur man sköter föreningens finanser än Mats Persson hade och det är väl en jävla tur det.

Det är egentligen bara om Selakovic får förlängt med Blåvitt som han kan börja arbeta på sin upprättelse i historieböckerna. Men då krävs det ju att han platsar som forward och gör mål som förr i tiden, HBK-tiden det vill säga. Nu gör han ju tyvärr inte det...

31 kommentarer:

  1. Frågan är väl med hur mycket man kan värdera en forward till som spelat nästan halva säsongen och vars kontrakt går ut om ett halvår?

    Att få in de miljoner som skattehärvan och hans sign on bonus kostat är ju bara att glömma. Det ska vi vara glada om vi får för Marcus Berg en dag...

    SvaraRadera
  2. Lite lågt av dig att lägga all skuld på Sella.

    Tror han inte går gratis, han borde åtminstånde könna någon form av skyldighet. Men kanske blåvitt inte vill ha honom kvar, d kanske inte vill förnya kontraktet.

    SvaraRadera
  3. Ja som anfallare är han helt röten, men det är många värvningar som gått helt fel dom senaste åren. Men han har nog en fet lön som vi blir av med :P

    SvaraRadera
  4. blåvitt vill ha selakovic. tycker det borde skriva på ett nytt kontrakt på 3 år, och sedan isåfall sälja honom lite dyrare.. selakovic har ju betalat av sin sign-on bonus om ni inte har glömt detta.. han var ju den som tog vidare blåvitt till royal league final. kanske inte hela sin sign-on men en bra del utav den.

    SvaraRadera
  5. Lite lågt av dig att lägga all skuld på Sella.

    Vadå lägga all skuld på Sella? Skuld för vad? Han har ju kostat oss en jävla massa pengar och samtidigt inte presterat vad man kan förvänta sig av sådana pengar. Jag lägger inte skuld på honom, jag säger bara att det har varit en riktigt misslyckad värvning med facit i hand. Vad är det för skuld?

    SvaraRadera
  6. såklart sella är ett ekonomiskt sett dåligt köp, men det vet man ju inte på förhand. dock bör man som du säger vara mkt försiktigare med att ge sådana enorma sign on bonusar, bättre att fördela de miljonerna på prestationsbaserade bonusar så att man ger spelarna incitament att prestera...

    SvaraRadera
  7. Bond/ Frågan är väl också vad du menar med att man ska lära sig av den här, enligt dig, misslyckade affären? Det finns väl hundratals värvningar som visat sig vara förlustaffärer med facit i hand.
    Problemet är väl att man oftast inte har just facit förrän efter en affär är avslutad.

    Dessutom förstår jag inte riktigt vad du menar med att: "...betalade en spelare över 4 miljoner i sign on bonus och inte fick i närheten av det tillbaka rent spelmässigt". Hur skall man någonsin kunna värdera "spelmässigt" i siffror?

    SvaraRadera
  8. Varför släppa en spelare som platsar i A-laget så billigt, det handlar ju bara om att värdera läget. Vad skulle en ny spelare gå på totalt sett?

    SvaraRadera
  9. Det mest obegripliga i den här affären är väl vad Larissa sett hos Selakovic som gör dem beredda att (enl. AB:s uppgift förvisso) slanta upp totalt 12 miljoner i lönekostnader?
    Ang. skatteaffären: Vad jag förstår av dokumentationen som publicerats i samband med rättegången så har Selakovic skriftligt intygat att han var bosatt i Holland när sign-on feen utbetalades. Skulle gissa att så snart han inte tillhör klubben längre så kommer IFK tämligen snabbt (ev. avvaktande av domen i nästa skatterättsliga instans) att börja driva ersättningskrav mot Selakovic.

    SvaraRadera
  10. Henke/ En forward köps för att göra mål, något han inte gjort. Ganska så tydligt blir det med när vi betalat rekordpengar för honom men inte får det vi förväntar oss i väg av målskytte...

    SvaraRadera
  11. Skulle gissa att så snart han inte tillhör klubben längre så kommer IFK tämligen snabbt (ev. avvaktande av domen i nästa skatterättsliga instans) att börja driva ersättningskrav mot Selakovic.

    4/7/07 20:19


    Jag sätter tusen spänn på att de inte kommer att göra det. IFK är gemytlighetsklubben som inte sätter dit dem som missköter sig utan skrockar lite glatt och går vidare i livet...

    OM någon blåst en på en jävla massa pengar, så mkt att hela din ekonomi nästan gått åt helvete- skulle inte du kräva tillbaka pengarna? Inte om man heter IFK...

    SvaraRadera
  12. Men skulle han inte passa på vänsterkanten? Eller han vill inte spela där? Varför vill IFK inte förlänga? Om de nu får 1,5 mille, var hittar man en bra spelare för det priset om de nu är beredda att släppa honom....kan ju vara bra om de har en reservplan då vänsterkanten inte impat hittills....kanske ska ge Karisik chansen igen?

    SvaraRadera
  13. eller så är det ett sätt för sella att skaffa sig en bättre position i förhandlingarna med blåvitt om ett nytt kontrakt, mild och co. kanske inte varit så sugen på att punga ut någon större lön till en forward som varit oförmögen att producera.

    SvaraRadera
  14. Sella har spelat bra som anfallare...tills det kommer att sätta bollen i nät, där har psyket spökat för honom. Däremot har han varit bra framspelare, och som vänstermitt har han ju varit lysande. Vägra sälja för småpengar, slänger Grekerna upp 6 miljoner så sälj. Annars låt honom spela säsongen ut. Det är inte värt att komma 10a istället för 6a för småpengar (1.5 miljoner).

    SvaraRadera
  15. Det finns en ersättare till sella på kanten och han heter j.berg.

    SvaraRadera
  16. Äh, sälj hela truppen till Kongsvinger och bygg nytt.

    SvaraRadera
  17. kooj:

    Jonatan har visserligen inte fått spela särskilt mycket, men vad har han visat mer än vassa frisparkar?

    SvaraRadera
  18. Passningar, inlägg, speluppfattning och energi

    SvaraRadera
  19. + teknik och snabbhet

    SvaraRadera
  20. Får man 1.5 miljoner för Sella så måste det anses som ett jävla fynd

    SvaraRadera
  21. Pilfalk tycker:
    Låt Sella spela vänstermittfältare så kommer han att leverera. Det är ju inte så konstigt egentligen, när han spelade i Holland så var han ju just vänstermittfältare, och hans senaste match var ju fomidabel. Tänk när han har spelat in sig på den positionen. Jag tror och hoppas att han stannar och får visa vilken duktig spelare han egentligen är. Dessutom verkar han ju vara väldigt omtyckt av sina lagkamrater.
    Så stå på dig Sella och stanna i blåvitt!
    Du som tyckte vi skulle sätta Jonathan på vänsterkanten måste skoja!Sälj honom för en billig penning till GAIS. De är ju inte så nogräknade, för hos oss får han svårt att platsa det borde ju de flesta förstå efter alla år hos blåvitt.

    SvaraRadera
  22. "Tror han inte går gratis, han borde åtminstånde könna någon form av skyldighet. Men kanske blåvitt inte vill ha honom kvar, d kanske inte vill förnya kontraktet. "

    nej, om inte något väldigt oväntat händer (t.ex. att sella tar tillbaka sin anfallsplats och gör minst 6-7 mål i höst) så lär ju ifk inte vilja ha kvar honom.

    och vad ska han då göra annat än att gå till grekerna?
    ifk får helt enkelt chansa på att 1) sella förblir värdelös och sälja nu i sommar, eller 2) sella blir bra och antingen ger mer pengar i vinter eller betalar tillbaka i form av målskytte.

    jag hoppas på alternativ 2 men tror dom väljer alternativ 1.

    SvaraRadera
  23. Jag tycker det är jävligt dålig stil av Sella om han sticker.

    Vi har ju ställt upp för honom som om han vore vår egen son.

    SvaraRadera
  24. För de första, jag sa inte att j.berg skulle ta sellas plats jag sa att de fans en bra spelare bakom sella som inte e mkt sämre och kommer utvecklas.

    SvaraRadera
  25. här har bond gnuggat geniknölarna rejält: -sella var ett dåligt köp, -ifk bör fundera på vad dom gjort fel.

    helt fantastisk analys.
    not.

    SvaraRadera
  26. Måste värvas / får inte missas?

    http://www.gt.se/sport/fotboll/1.748304

    SvaraRadera
  27. Jag förstår om Sella sticker till Grekland. Han kommer tjäna väldigt bra med pengar under några år och få en ny utmaning. Han är trots allt 30 år. Frågan är hur han värdesätter pengar? Nu har familjen trots allt byggt ut och stadgat sig. Jag gillar Sella och ser han gärna i Blåvitt några år till. Han håller bra klass på höger och vänsterkanten i Allsvenskan. Kanske borde testa som ny vänsterback!?!?

    SvaraRadera
  28. Byggt hus skall det vara det senaste, inte byggt ut...

    SvaraRadera
  29. Anonym 23:12, han fick trots allt över 4,25 miljoner i klumpsumma PLUS sin lön här i Blåvitt med. Inte direkt piss...

    SvaraRadera
  30. Det skall väl påpekas att det inte är Sella-affären som gjorde att vi hamnade inför skranket, det är Ijeh-affären. Skulle vi inte värvat Sella så skulle MP och Plånbok stulit tillbaka pengarna vid någon annan transfer.

    Och det tidigare inlägg som hävdade att han hade någon form av tacksamhatsskuld till oss, att vi behandlat honom som vår egen son, tänk igen. Det var knappast Sellas idé att det skulle smusslas pengar där hans konto var inblandat. Han tjänade ju inte en spänn på att vara med i den affären. Grabben har all rätt att vara besviken på Blåvitt.

    Annars håller jag med om att det varit en synnerligen misslyckad värvning.

    SvaraRadera
  31. Han gjorde 10 mål första året sen började skattetjafset o allt vad det innebar.
    Jag tycker han ska ha en eloge för att han ö.h.t spelar kvar i föreningen och inte har gjort en Ijeh.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.