2007/07/13

En plantskola utan plastgranar

SILLY SEASON Torsdagskvällen "förgylldes" av ett märkligt möte på Borås Arena. Förra årets SM-guldkämpar Elfsborg och AIK drabbade samman för andra gången inom en vecka. Ångvälten Elfsborg mosade AIK. Sex poäng till Elfsborg på två matcher och tydligt spelövertag spräcker tabellen i en övre halva och en undre härva.

Vilken halva kommer Blåvitt att styra skeppet mot?

Inför säsongen så trodde jag faktiskt att AIK skulle få ordning på sin organisation. En av anledningarna var nyförvärvet Khari Stephenson från Gais, en spelare som för mig kändes som det som kunde få Solna-tattarna att undvika det där erkänt svåra andraåret. Ett mittfält med Stephenson och Dulee Johnson är på pappret ett riktigt bra innermittfält. Men fotboll spelas som bekant inte på pappret och när Richard Norling tränar spelas det inte ens på gräsmattan.

Fast igår ikväll fanns förvisso ingen gräsmatta ens på plast.

Som Blåvit har jag trots den senaste tidens urusla formkurva, sämst av alla "topplag", inte gett upp hoppet om en kamp om guldet i höst. Därför gick jag in i drabbningen mellan de två gulsvarta lagen med en förhoppning att AIK skulle kunna beställa en eller alla poäng i postorderslådan som kallas Borås Arena. Efter ett par minuter kände jag mig spyfärdig.

Att hålla på AIK är svårt till och med när ett guld står på spel för Blåvitt. Men i grund och botten kommer nog illamåendet lite lättare av det faktum att jag redan undermedvetet börjat ge upp hoppet om den där guldstriden. Tyvärr. Igen. Igen. Igen. Därför blev man lite likgiltig inför resultatet och spenderade istället minuterna åt att fundera kring de etablerade proffsnyförvärv som Elfborg radat upp under de senaste två åren.

Ibland säger en del tyckare att IFK Göteborg inte värvar spelare för att det inte finns tillräckligt bra spelare för svenska transfersummor att tillgå. Så kan det ju vara .
Eller så kan det även vara så att spelare inte vill till Blåvitt av just anledningen att vi aldrig slåss om guldet längre. Doftar det inte guld och gröna skogar så intresserar sig inte toppspelarna. Plantskolan i all ära, men plantskolans lilla barrskog säljs oftast vid jultidens transferfönster till Européiska julgranshandlare från välbärgade hem. Plantskolan Blåvitt kan lika lite som plantaget med granar återhämta sig till varje jul om man sågas ner årligen. Det tar tid för något säljbart att växa fram. Nästa gång plantskolan åter börjar växa sig ståtlig sågas de åter av för försäljning. En ond cirkel som är svår att stoppa, vända eller vinna.

Därför behöver Blåvitt plastgranar att fylla ut truppen med. Stabila granar som inte försvinner direkt utan finns kvar även år tre och år fyra av satsningen mot guld och Europa. Vi behöver inse att det kan vara värt den där extra kronan i år, för väntar vi till nästa så kanske alla granar i plantskolan redan är sålda. Då står vi där utan gran för året och väntar åter otåligt på att nästa skörd av unga granar skall komma...

48 kommentarer:

  1. Intressant!

    Satt precis och fantiserade lite om ett scenario.

    Tänk om blåvitt vann guld! Ekonomisk och sportslig vinst. Tänk glädjen och festen...

    Drömma kan man göra.

    SvaraRadera
  2. Du vill alltså värva Tobias Grahn? ;)

    SvaraRadera
  3. Fy fan att hålla på aik. Jag ger hellre upp guldet (vilket jag redan gjort) än att att hålla på de jävla svinen!

    En råtta svart och gul, fy fan va han är ful, fy fan vad jag HATAR aik fy fan va han är ful!!!

    Crossa HeIF!

    SvaraRadera
  4. Tidigare har jag blivit rent ut sagt förbannad på såna här krönikor som beklagar sig över mellanår, men nu fick jag en mer nyanserad bild på hur värvningsivrarna tänker. Det var nog bra för mig i alla fall. För det svider verkligen när de unga talangerna lämnar kära IFK Göteborg.

    Hata chelsea
    Crossa (just det ja, det var så man stavade det je =)) hejf


    /Petter

    SvaraRadera
  5. Det var ganska fint skrivet med plastgranar som liknelse måste jag säga.
    Bra krönika.

    /Petter

    SvaraRadera
  6. Jag måste återigen passa på att grattulera våra kära alliansbröder! För tio år sedan hade ni drygt 100 miljoner, idag har ni Ölme och en pantad banangård och supportrar som pratar om "guld", i nästa omgång kommer ni vara omsprungna av GAIS, som dessutom har mer pengar på fickan än er och agerar LÅNGSIKTIGT, vilket ni enbart gör i ord på blogg. "jaaaaaa håller på äääänglarna, ja e en loooooooooser baby"

    SvaraRadera
  7. Alliansbroder? Vet inte, är du öisare då? Fan ni superettafans är grymma på att retas, sluta upp med det asså.

    Eller ännu värre, e du gaisare? Pappa e alkolist, mamma slår pappa och lånar hans skinnväst?

    SvaraRadera
  8. Fan vad rätt Frankie..Du är klockren i ditt siande - respekt!

    Och du anonym 13/7/07 04:22

    Jävla pajas! Banangård ska ni snacka om, hehe

    SvaraRadera
  9. Vem vill spela i IFK? Jocke P i mål och Abgar på korttidskontrakt, en åker till spelplan, skattefuskande ledning och inga ambitioner. Nej se på oss, vi har plastgräs, en hyperkompetent ledning, en fantastisk trupp och spelare återvänder gärna från utlandet till sitt Elfsborg och spelare från andra lag i Allsvenskan säger JA direkt när de får frågan.

    SvaraRadera
  10. VM i metaforer? ;)

    SvaraRadera
  11. Helt riktigt. Blåvitt saknar den där lilla extra spetskompetensen. Mild måste fatta att vi behöver lite extra krydda till vårt hemvävda lag. Det känns jävligt tungt att konstatera att det hade räckt med en liten extra sketen "brasse" och vi hade varit med i guldstriden redan i år. Byt ut walle mot ex Santin och vi hade spöat MFF, HIF, och AIK. Det saknas i dagens Blåvitt en gubbe som kan utmana en mot en och löpa ifrån sin försvarare. Det är så lite som saknas... Ge oss en brasse nu! Kompletterar vi sedan detta med ex. Wendt och lill-Hysse så blir det riktigt bra. Men för balansens skull värva en gubbe som kan utmana. Nuuuuu! Vakna Mild.

    SvaraRadera
  12. hyperkompetent ledning, det låter det. Fredrik Björck är ett fantastiskt nyförvärv, han är väl det enda som talar för att Ellos inte vinner i år. Han bytter väl till aik för att han ville vinna och dom åkte ur, han bytte till Heif för att han ville vinna och det har väl gått sådär, och nu till Ellos, antagligen för att han vill vinna någonting...

    SvaraRadera
  13. som vanligt innan silly finns vi med på arenan. Men när väl fönstret öppnar så händer ingenting. Vi lånar ut spelare, gerba, mourad och sella vet ingen vad som händer med. Det som är jobbigast är att det där riskkapitalbolaget som varit klart sedan 2001 lyser med sin frånvaro som vanligt. Vi har inte värvat något utan den störta nyheten blir la som vanligt "ölme, bengan och hjalmar signar för ytterligare 15 år". Vi kan diskutera forwards hur länge vi vill men det är någon som kan spela fram, luckra upp försvaret och vända spelet vi behöver. Vi värvade ijeh och mp tyckte den inte var viktigt att behålla martin ericsson. för att citera göran johansson "det kunde man räknat ut med bakhuvudet att det inte skulle funka". ut med hjalmar, bengan, ölme, schafer, eldin, wenblom, walle kan diskuteras hur länge som helst men vi behöver spelare som kan vinna matcher åt oss. VI ÄR DJÄVLIGT TRÖTTA PÅ MELLANSÄSONGER NU MILD, DAGS ATT GÖRA NÅGOT OCH DÅ INTE SOM FÖRRA FÖNSTRET (TA SEMESTER) UTAN ACTION. Sluta snacka om att vi har några spelare på g utan leverera nu innan du kan titulera dig som fd. klubbis.
    Djävligt trött ängel

    SvaraRadera
  14. Var i Ålborg ett par dagar och delar med mig av deras silly-skvallet. DE verkar gå i samma tankar som Blåvitt. Officielt så jagar de Andreas Johansson och Arneng (vet också att sistnämnde anses avskriven, men ändå).

    Dessutom planeras ett bud på Oscar Wendt då han numer är bänkad av danske landslagsmannen Niklas Jensen i FCK.

    Vore ju för jävla sorgligt om Wendt gick dit istället för Blåvitt. Tycker att just en vänsterback och en "nummer 10" är högsta prio.

    /J

    SvaraRadera
  15. anonym 13/7/07 09:57 //

    Helt rätt! Plocka in en brasse nu, spelar ingen roll vem bara han har ett brasilianskt pass. Så kan vi stå allihop hand i hand och sjunga:
    "Med en brasse i laget, ja då slår vi gnaget!"

    SvaraRadera
  16. Såg också på Elfsborg-AIK igår. En ganska underhållande match. Främst då från Elfsborgs sida som har bra rörelse och passningar inom laget. AIK försvarade sig ganska bra. Då plockar Elfsborg fram 2 enskilda prestationer som avgör matchen. Två mål av riktigt hög klass. Jag hoppades inte på varken AIK eller Elfsborg. Ville bara se på fotboll.

    Nu skall ju Elfsborg spänna sina muskler ute i europa. Man skall försöka kvala in i CL. Kan bli tufft att ta sig hela vägen in i finrummet. Men jag hoppas verkligen att man lyckas med det. Svensk fotboll behöver en framgång i europa. Svensk fotboll behöver stiga på europas ranking. Svenska klubblag behöver få tillbaka lite respekt.

    Angående Blåvitt och dess uteblivna värvningar. Tror precis som Frankie nämner att Blåvitt har svårt att värva etablerade namn till klubben. Man har inte haft någon framgång på lång tid. Man har inte spelat den mest underhållande fotbollen. Man har inte visat upp en rejäl satsning för att bli bäst.

    Att Blåvitt satsar på att plocka in talanger är intressant och bra. Men det finns inget som säger att dessa talanger kommer att utvecklas till allsvenska stjärnor. Vi har ju idag en hel del unga killar som gjort några år i A-laget. Och dom har inte räckt till ännu. Dom har inte varit dåliga. Men dom har inte lyft laget heller. Man är ojämn i sin standard från match till match. Och som Frankie säger. Om exempelvis Vasques eller Wernbloom varit dominanta i allsvenskan så hade vi troligtvis blivit av med dom omgående. Då kan man inte bara fylla på med två nya talanger och tro att dom skall lyckas lika bra.

    Jag är helt övertygad om att det krävs att man plockar in etablerade spelare. Finns inget lag i hela världen som vinner sin liga år efter år med egna talanger. Nu säger inte jag att Blåvitt aldrig kan vinna allsvenskan om man inte börjar värva etablerade spelare. Men jag ser det som svårt att bli en ledande klubb utan att värva spelare av klass.

    Sen tror jag att för svensk fotbolls skull måste det bli fler omgångar. Det är ju på gång. Men jag tror det behövs spelas ännu mer fotboll. Vi bör ha lika många omgångar som övriga toppligor i europa. För att utveckla våra talanger. Med mer matcher kommer fler talanger i Sverige få chansen. Läste för ett tag sen om Fredrik Ljungbergs misslyckade säsong i Arsenal. Han har ju gått skadad en hel del. Han hade tydligen "bara" gjort 26 matcher för Arsenal förra säsongen. Blev lite full i skratt när jag läste det. 26 omgångar är precis vad en allsvensk säsong är idag.

    Tack för en bra artikel Frankie. Det är precis den här typen av tankar som vi bör intressera oss för mer. Hoppas nu att många ger sig in i diskussionen och lämnar sin syn på framtidens Blåvitt.

    Ha D Gött!

    SvaraRadera
  17. Såg matchen live och är imponerad av Ellos. En spelide som sitter i märgen hos alla. Alla tar den där extra löpningen och sen kryddas det med spetskompetens. Vi är mycket långt ifrån den nivån som Ellos håller tyvärr. Vi är på god väg med spelide men utan mer spetskompetens så är vi sålda från guldet 2008 och så.

    SvaraRadera
  18. vafan Hudds?!? Hur in i hela jävla helvete kan du önska parasithelvetena från Borså lycka till i CL? Fanimig, jag ser alla andra lag hellre vinna SM-guld än de fanskapen. Jag vill bara Blåvitt ska vinna något i Europa. Ska vi få höra att traktorlaget vunnit CL och vi "bara" två UEFA-guld?

    Ska Ellos vinna pengar och värva ännu fler spelare till sin jävla djurpark, så äcklena lyckas ta fler guld?

    Nej, BLÅVITT ska någon gång få svensk klubbfotboll att se acceptabel ut igen!

    KRÄNKT OCH SPYFÄRDIG!

    /Roffe

    SvaraRadera
  19. haha grymt skön liknelse :D

    SvaraRadera
  20. Det är märkligt hur en storklubb i Sverige accepterar att ligga 8 i en allsvenska. Visst är det bra med återväxten men vi måste ligga bland de tre. Jag förstår mig inte på supportarna.. vi har liksom blivit immuna. Vi accepterar liksom att va ett mitten som inte har vunnit guld på 10 år.

    Jag och många läktar efter ett guld men när kommer det? Nu har jag hört Mild och Seppo prata om visoner men hur ser planen ut? Man skall bli ledande vad gäller media och supportar.. men hur ser planen ut?

    Nä.. tänker inte vänta i 10 år till på guld.. nu klubben återfå sin status som ett av Sveriges toppklubbar..

    SM GULD NU

    SvaraRadera
  21. Bra artikel som sätter fingret på det många av oss supportrar tänker.

    Jag tror inte man kan värva sig till framgång. Det försökte vi med när vi hade 100 miljoner på banken, AIK försökte när de hade 2 år av "framgång" och Malmö har försökt för sina "zlatanpengar". Det ellos har gjort är att plocka hem spelare med klubbkänsla som de sedan varvat med unga spelare ur egna leden. En ny arena och satsning var förutsättning för detta.

    Mitt råd till IFK måste bli att skriva långa kontrakt med de mest talangfulla unga spelarna så de inte går som bossmanfall (och fan inga fasta övergångssummor!), bygg en egen arena som vi (kanske ihop med alliansen) äger, samt sjösätt riskkapitalbolaget ta hem 3 "stjärnor" med stort blåvit hjärta(Tobbe, Risp, Wendt, Seb, Kalle).

    Over and out!

    SvaraRadera
  22. Anonym 07:58

    Ta det lugnt med hybrisen där. Större föreningar än IFE har fallit, och fallit hårt. Njut av era 15 minuter i rampljuset, men sätt saker och ting i perspektiv. Elfsborg. Är. En. Bonnaklubb. Ingen. Storklubb.


    Fatta.

    SvaraRadera
  23. låt bönderna ha sin 15 min de kommer rasa i höst till 4-5 plats tror dock kalmar blir farliga. och du gaysarn läpp flaskan några timmar ;) tror blåvitt har nåt stort på gång ligger ju lite silly rykten o pyr me

    SvaraRadera
  24. sjukt naiva folk är. Sm guld nu osv. Vakna upp och inse att vi har väldigt lite finanser samt kanske inte lika attraktiva att spela för som innan. Kom ner på jorden och inse att det är inte som förut. Dessutom med dagens trupp vinner vi aldrig guld. Räkna med plats 4-8. Tyvärr är vi inte bättre, jag blir fan lika förbannad och besviken varje gång vi torskar men tänker ändå realistisk att fan vi är inte bättre just nu. Man får tyvärr ge det ett par år.....

    SvaraRadera
  25. sjukt naiva folk är. Sm guld nu osv. Vakna upp och inse att vi har väldigt lite finanser

    30 miljoner i Riskkapital/Investmentpengar på väg in i föreningen enligt ledningen. Pengar är inte problemet.

    Ge det ett par år? Vi har VÄNTAT I TIO ÅR DITT JÄVLA KÖTTHÖVVE!

    SvaraRadera
  26. ... och i det ingår att muttra om hur jävla dåliga vi är. Jag tänker inte både ha gett upp alla ambitioner och samtidigt hylla medelmåttorna och det där nya blåvita skönspelet som egentligen aldrig synts till.

    SvaraRadera
  27. (syftade på han som kallade folk naiva)

    SvaraRadera
  28. Men ditt jävla törrdass! De 30 miljonerna har ju fan "funnits" sedan 2001. Lilla finniga pojken bakom skärmen, väx och tänk till för fan.

    Har du inte lärt dig någonting av dessa 10 åren då vi haft pengar? Fan hoppas det inte är sådana nollor som du som sitter i styrelsen. idiot

    SvaraRadera
  29. Aja vi kan ju hålla tummarna att vi tar svenska cupen iallfall då blir det iallfall nåt firandet, sen kommer vi till semifinal och får spela hemma så vill jag se många änglar där! 20000 på läktaren, bara inse att i allsvenskan är vi för dåliga,Cupen duger för oss fint kommer till europa med den med,sen tycker att Arne borde aldrig ha stuckit han hade nåt på G tycker jag.

    SvaraRadera
  30. Vi borde straffa våran förening, typ vara tysta på matcherna, vi sjunger ändast när laget förtjänar det, om dom spelar dåligt och vinner vi sjunger inte, och kommer dom fram till oss för att gö den vågen saken när dom har spelat dåligt så vänder vi ryggen mot dom, Dom ska förtjäna att bli hejade på. dags att börja strejka!

    SvaraRadera
  31. sjukt naiva folk är. Sm guld nu osv. Vakna upp och inse att vi har väldigt lite finanser samt

    vet inte om du är naiv direkt, snarare dåligt insatt. IFK har resurser att vara med i toppen varje år.

    om vi kommer 8a i år igen kommer styrelsen säga att vi satsar långsiktigt. bara dårar köper sådant skitsnack.

    SvaraRadera
  32. snart får gais och öis tillgång till en modern arena, och dom kan konkurera om sponsorer och åskådare på ett helt annat sätt. bort med sossarna ifrån ifk snabbt.

    SvaraRadera
  33. Ja du Roffe. Gött att någon blir förbannad. Tycker det är för lite av den varan. Man hittar ofta kommentarer på allt bra som Blåvitt gör. Hur rätt man satsar. Hur bra man försvarar sig mm mm. Och visst skall man prata om allt som görs bra. Men man får inte vara rädd för att prata om det man måste förbättra. Nu tycker jag personligen det finns mycket saker som man kan förbättra.

    Skulle ju själklart helst sett att det var Blåvitt som var den klubb som hade CL inom räckhåll. Men nu är det inte så. Känns inte ens nära. Och det kan vi inte skylla varken Elfsborg, konstgräs eller domare för. Vi måste ju ta tag i våra egna problem och inte glädja oss i andras misslyckanden. Att Elfsborg skulle vinna CL behöver du inte oroa dig för. Det kommer inte att hända. Tror dom får det tufft att ta sig till första gruppspselet. Men ja, jag hoppas att dom tar sig dit. Det är ju nämligen så att ju bättre svenska klubbar gör ifrån sig i europa ju lättare blir det för alla svenska lag att ta sig in i europaspelet. Man kan få fler lag med i de europeiska cuperna. Men då måste ju svenska lag prestera. Just nu har vi ingen plats i någon cup. Vi får kvala till allt. Jag vill se en starkare allsvenska. Högre konkurrans inom allsvenskan. Och om Blåvitt åter igen vill hävda sig i europa måste vi bli bättre. Det hjälper inte oss ett skit om övriga allsvenska lag gör bort sig i europa. Därför hoppas jag på alla svenska lag i de europeiska cuperna. För jag tror det gynnar svensk klubbfotboll och då även Blåvitt på sikt. Tänker inte sitta och garva om Elfsborg inte lyckas kvala in till CL. Det innebär ju bara att Blåvitt har ännu längre väg till CL. Och jag anser att svensk klubbfotboll behöver få in mer pengar på alla sorters vis. Och det är bra att Elfsborg försöker höja standarden på allsvenskan. Sen är det upp till Blåvitt att avgöra om man vill hänga med? Eller om man är nöjd med att vara ett mittenlag?

    Det finns ju ett rankingsystem i europa för alla länders högsta serie. Allsvenskan var väl rankat 28 i europa vill jag minnas. För att klättra på den och göra livet lättare för allsvenska klubbar måste klubbarna börja prestera ute i europa. Och jag ser inte att Blåvitt är ett av dom lagen som kan bidra med det just nu. Har svårt att se att man får chansen nästa säsong också. Så under tiden hoppas jag att de övriga lagen kan stärka allsvenskans status. Så när Blåvitt väl får chansen så kanske man kan få en lättare lottning och kanske kunna hävda sig bland de stora lagen. Vi måste ju sköta om vårt hus och se till att bli bäst i Sverige. Sen gynnar det ju bara oss om övriga lag också ökar standarden. Om man snackar om att man vill vara med i europa vill säga. Om vi bara vill vinna allsvenskan för att sedan skämma ut oss i europa så håller ditt resonemang.

    SvaraRadera
  34. Bra krönika men såna vanliga dödliga som mig var tvungen att läsa om den flera gånger för att hänga med.

    SvaraRadera
  35. hudds: Skriv en egen krönika? du verkar ha mycket att säga :P

    SvaraRadera
  36. Anonym sa...

    snart får gais och öis tillgång till en modern arena, och dom kan konkurera om sponsorer och åskådare på ett helt annat sätt. bort med sossarna ifrån ifk snabbt.

    13/7/07 15:37


    Sossarna? Bengt Halse, Mats Persson och Jan "Plånbok" Nilsson var tre moderater som styrde den här föreningen. Det gick käpprätt åt helvete med gigantisk skattehärva och pantsättning av Kamratgården.

    Mild & Roger skulle aldrig pissa på vårt klubbmärke på det sättet. Sen kan du yra om att de råkar vara sossar bäst du vill, de senaste gänget moderater lyckades inte direkt.

    Bernmar, Larsson, Wernersson, Roger, Mild. Den röda tråden är tillbaka och kommer att ge oss en framgångsrik förening igen.

    SvaraRadera
  37. anonym 13/7/07 04:22:
    Loser stavas med ett o om du inte är extremt lösmagad av dig. Gratulera stavas med ett t (om man nu börjat skolan, annars är det ok att stava fel).

    Du tror att pengar löser problemen, det är just det som är problemet. Det gör det inte. Satsningen måste vara på sprortsliga premisser annars funkar det inte. Man måste veta vad man vill ha till sin klubb eller förening. Och där har blåvitt missat, precis som Malmö FF. Det hjälper inte att mff har 100 miljoner i eget kapital när de värvar fel spelare och dessutom har ledare som står i vägen för satsningen på egna talanger.

    Elfsborg värvar förnuftigt med sportslig betoning. Att vi inte lyckas har inte med brist på pengar att göra utan brist på kunskap och tydliga idéer om vem man behöver i laget. Elfsborg har den kunskapen, vi har den inte, Malmö har den inte.

    SvaraRadera
  38. Mild & Roger skulle aldrig pissa på vårt klubbmärke på det sättet. Sen kan du yra om att de råkar vara sossar bäst du vill, de senaste gänget moderater lyckades inte direkt.

    Du är nöjd med 8e platser, inte jag.
    Och det var inte specifikt huruvida de har partibok eller inte ja åsyftade, utan snarare att vi får in ickepolitiska ledare.
    Då kan man titta på elfsborgs antisocialistiska ledning som fungerar hyffsat. Halse gjorde satsningar och vinnarvärvningar som vi bara kan drömma om idag. Som sagt väck med dönickarna och IFK Samhall.

    SvaraRadera
  39. Halse gjorde satsningar och vinnarvärvningar som vi bara kan drömma om idag.

    hahahaha det enda halse gjorde var att han gav all makt till mats persson, dra huvudet ur ditt arsle nu och inse att blåvitt vunnit uefa-cupen två gånger och spelat otaliga gånger i europacupen och champions league med sitt "socialistiska" tänk om kollektiv och jämlikhet. ingen av dina så kallade "antisocialistiska" (hahahaa kreverande idiotiskt begrepp) har ens kommit nära.

    SvaraRadera
  40. gruber mfl/ Sluta bråka med honom, uppenbar rättshaverist som inte har koll.

    SvaraRadera
  41. Tre saker har jag lärt mig under läsningen av dessa inlägg:
    Eller att bli så jävla jävla trött...

    Jag ska inte acceptera. Så från och med nu accepterar jag inte att blåvitt inte vunnit på tio år.
    Va fan?

    Jag ska också inse att jag tar bättre beslut i efterhand vid min dator än de indvider som tidigare och idag tar besluten i blåvitt. Från och med nu styr jag blåvitt. Min beslut kommer tas två månader till åtta år efter beslutet borde tagits och därför alltid vara rätt i efterhand. Jag kommer också kommunicera mina beslut runt blåvitt på baraben.com. Hjälp mig gärna sprida detta till truppen samt Hysén, Wendt med flera.
    Kamma er nu för fan. Vad vet ni om någonting? Tror ni att MP OCH Plånka är den förste i fotbollsvärldshistorien att köra fula trix? Det är alltid någon jävel som råkar bli påkommen och som plockas som symbol. Fördelen är väl att det sannolikt kommer dröja ett tag innan fuldealer körs i allsvenskan igen iaf. Och ni som coachar bättre än våra tränare och vet exakt vilka spelare vi egentigen skulle köpt och inte köpt - håll käft! Ni är patetiska känslomässigt trasiga idioter som inte köper att det kan vara svårare när man inte har facit i hand. Varför tar inte NI besluten om ni är så jävla missnöjda?

    Till sist ska jag sluta gå på matcher alternativt vara tyst på match...
    Varenda jävel som kan välja att hålla käft på match är fan inte blåvit. Håller på sitt lag gör man utan högre hjärnfunktioner och utan att använda frontalloben. Och exakt vad skulle bli bättre av att hålla käften? Pucko!

    SvaraRadera
  42. Bra sagt. Det är mer eller mindre legio i idrottsvärlden att försöka tänja på reglerna. Och i sanningens namn skall sägas att vi har ett helt sjukt system där vi låtsas bedriva professionell verksamhet i ideella föreningar och dessutom med vansinniga löner. Eftersom vårt "fantastiska sosseland" skapat ett så sjukt skattesystem blir det i praktiken omöjligt att konkurrera för idrottsföreningar i Sverige. Det är systemet som måste förändras och det vet alla klubbar om. Alla föreningar och klubbar som satsar lite har massa ont mjöl i garderoben. Det är dagens sanning.

    Plus, det är jävligt lätt att vara efterklok. Men, de har inte gjort det för egen vinnings skull, trots allt.

    SvaraRadera
  43. il professore/ Men nu är det inte Sossarna som styr? Så då löser väl allt sig? Nu blir det guld och gröna skogar i Svedala?

    SvaraRadera
  44. Knappast, men man kanske är mer öppen för förändringar av skattesystemet än sina föregångare. Det tycker jag man redan visat. Mer för ett rättvist skattesystem och en rättvis fördelning. Klart det tar tid att förändra och allt görs inte i en handvändning, men du har helt rätt i att ambitionen finns hos nuvarande makthavare där den saknades hos de tidigare.

    Eller tycker du att det är ett effektivt system ur skattesynpunkt på det sätt som idrottsrörelsens elitverksamheter bedrivs idag?

    SvaraRadera
  45. Il proffessore/ Du är ju helt blind. Samhället håller på att falla samman totalt och vid ett val idag skulle S+VP+MP vinna med cirka 60% av rösterna. Välkommen in i verkligheten.

    SvaraRadera
  46. Mer för ett rättvist skattesystem och en rättvis fördelning.

    Hahahahaha. Avskaffa förmögenhetsskatten och höj alla a-kasseavgifter. Du är ju fan helt sanslös, om du inte är ironisk så är det skrämmande att det finns så blinda personer i Blåvita led, sådana blårocksborgare trodde jag man bara hittade i Örgryte-stanken. Skulle den nya regeringens skattepolitik (!) med vilja att röra sig mot plattskatter vara jämlik eller rättvis? Ja kanske från den blindes ögon eller den döves öron. Det var nog det mest korkade jag någonsin läst här på baraben, är du inte sen till ditt MUF-möte?

    SvaraRadera
  47. hahahaha det enda halse gjorde var att han gav all makt till mats persson, dra huvudet ur ditt arsle nu och inse att blåvitt vunnit uefa-cupen två gånger

    Nej under Halse fick vi ju ordning på ekonomin, och vi värvade toppspelare till IFK och var med och kämpade om guldet.
    Och sitta och titta på uefacup-finalerna kan ju vara roligt, fortsätt du med det, jag vill att IFK skall vara en vinnarförening idag.

    Även om de nu blivit ett bakslag för IFK är jag helt säker på att man måste få kapital utifrån och göra rejäla satsningar om man skall nå toppen igen.
    Du kan väl börja hålla på proletärens ff

    SvaraRadera
  48. Il Professore sa...
    Eller tycker du att det är ett effektivt system ur skattesynpunkt på det sätt som idrottsrörelsens elitverksamheter bedrivs idag?

    14/7/07 13:39

    Effektivt? Det vet jag inte. Problemet i Sverige är väl att det är svårt att göra undantag för vissa. Skulle bli ett jävla liv om alla idrottare skulle slippa undan en massa skatt. Att ambitionen finns i nuvarande makthavare som inte fanns hos de tidigare. Handlar kanske inte så mycket om ambition? Man har väl olika synsätt på hur man skall driva Sverige? Pengarna skall ju in till staten oavsett vilket block som leder Sverige. Sen har dom olika synsätt på hur det skall gå till väga. Men jag är varken expert på politik eller har någon lust att diskutera politik här. Men jag är ganska säker på att Borgarna fullständigt skiter i Blåvitt och svensk fotboll.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.