2007/07/10

Imorgon kör Supporterfonden 2007/2008 igång!




NYTT ÅR FÖR SUPPORTERFONDEN
Fredagen den 20 April 2007 summerades första året av projektet Supporterfonden. Klockan 14:05 genomförde vi transaktionen där Supporterfondens "fondhjältar" skänker 100.900,00 kronor till IFK Göteborg. Supporterfonden har varit ett projekt där anhängare till IFK Göteborg, män som kvinnor, gamla som unga, från hela landet under 2006 har skänkt små och stora summor till en gemensam pott att skänkas till IFK Göteborg.

Nu är det dags för år två av projektet, med målet att bli minst 1 000 fondhjältar och förhoppningsvis fördubbla den första omgångens insamlade summa! Från och med Onsdagen den 11 Juli till slutet av 2008 pågår det bredaste supporterprojektet i svensk fotbollshistoria!
Ta din chans att delta i något stort och stärk samtidigt IFK Göteborg!

ÖVER 100 000 INSAMLADE UNDER 2006
Måndagen, den 23 April 2007, så mottog IFK Göteborg gåvan från Supporterfondens "fondhjältar" och dagen därpå lämnade vi formellt över gåvan genom en symbolisk minnesplakett till föreningens representanter. IFK Göteborgs styrelse har beslutat att med hjälp av gåvan investera i Kamratgårdens fasciliteter. Detta innebär att man avser att gåvan skall bli en grundplåt för en ombyggnad av Kamratgården där man nämner en uppvärmd fotbollsplan som ett konkret exempel på vad som kan bli aktuellt framöver.

Den sammanlagda insamlade summan från Supporterfonden 2006 uppgick till 102.287,14 kronor varav 1387 kronor skänktes till Drottning Silvias Barnsjukhus, 100.900,00 kronor skänktes direkt till IFK Göteborg och 60,14 kronor kvarstod i Supporterfonden som en avrundning, men även som en symbolik över att Supporterfonden inte är "tom" utan nu istället laddar med kraft för "Supporterfonden 2007/08".

ALLA KAN DELTA
Supporterfonden är en insamling av gåvor från alla med ett intresse för ett framgångsrikt IFK Göteborg. Vi organiserar genom detta projekt tusentals IFK-supportar att med små bidrag gemensamt bilda en samlad summa som skänks till IFK Göteborg vid årsslutet av 2008. Ett år där det är dags att visa hur inga motgångar, hur brutala de än må kännas, kan splittra oss Blåvita från att i alla väder stå bakom Göteborgskamraterna. Våra lärdomar och erfarenheter från första året gör att vi med glädje och mod ser fram emot år två av det projekt som alla kan bli del av, alla från pojken med veckopengen till direktören med fallskärmen. Blåvitt är ju som vi alla vet, hela folkets lag!

En liten summa från en ensam ängel flyttar inga berg. Men tusentals gåvor från tusentals änglar i ett kollektiv kan bli del av den kraft som åter bär fram vårt Blåvitt till en position som Sveriges nummer ett! Nu tar vi krafttag för "Supporterfonden 2"! Nu kör vi stenhårt igen! Ge en gåva efter din förmåga och bli en fondhjälte som hundratals andra blåvita- med din hjälp stärker vi Blåvitt!

Läs IFK Göteborgs officiella nyhet
om Supporterfonden 2006 här.

Med blåvita hälsningar

Markus Hankins
Projektledare Supporterfonden
Telefon: 0709-272 774

Imorgon öppnar vi igen på-

5 kommentarer:

  1. Hejsan, har två förslag som jag hoppas kan hjälpa till att öka bidragen.

    1. Alla de som skänkte förra året utmanas att skänka lite mer än vad de gjorde förra året. En sida på supporterfonden kan lista alla namn och huruvida du klarat utmaningen eller inte...

    2. En allmän uppmaning att "slå" den totala summan som skänktes motsvarande period (månad?) året innan. En sida som visar hur mycket som skänktes i maj 2006, hur mycket som är kvar till den nivån osv.

    Tanken med förslagen är naturligtvis att få fram lite "tävlingshets" som gör att folk är mer villiga att lätta på plånboken..

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. webnils

    Utan att avslöja för mycket.

    1. Som det är nu så ser det delvis ut så, helt klart är denna idé intressant och värd att genomföra.

    2. Kanske inte uppdelat i perioder så som du önskar, men en sådan totalstapel kan mycket väl komma. En stapel finns år två, så det är bara en smärre detalj att lösa.

    Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  4. webnils/ Man kan ju tycka att hjälpa blåvitt borde vara nog, men tyvärr är ju de flesta inte så engagerade. Det såg vi på att 1500 var på Blåvitt i cupen. Bara Blåvitt är inte tillräckligt för folk, jävligt synd. Hela tiden ska de ha något själva med...

    SvaraRadera
  5. Kan man inte ha insamlig på arenan vid matcherna? Skulle lätt bli några tusenlappar per hemmamatch.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.