2007/07/03

Feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Ovanlig situation. Vi förlorar matchen trots att vi totalkrossar MFF. Nästan hela laget spelade bra. Men nästan räcker tyvärr inte. Det är sådana här matcher man måste vinna för att ta guld. Det går inte att spela bra och förlora. Att jag fått en fin logga hjälper inte speciellt mycket i dag.

Malmö FF, hemma
5 poäng: Ragnar Sigurdsson - Det finns en del som undrar varför Ragnar inte får så många poäng som han kanske förjänar (blev t ex utan poäng förra omgången trots att han som vanligt var bäst i Blåvitt). Men visst hade det varit ganska tråkigt med en ställning där Ragnar har 60 poäng. Nåja, i dag kompenserar vi lite för det med en femma.
3 poäng: Gustav Svensson - Den nye Erlingmark kliver in och visar att han är grymt bra som defensiv mittfältare. Är inte så spännande, men gör sitt jobb. Överglänste totalt Malmös motsvarighet Daniel Andersson.
2 poäng: Stefan Selakovic - Nog för att han kanske borde nickat in den där jävla bollen. Men så som han lekte på vänsterkanten, så vill jag se honom leka de kommande omgångarna också. Känns definitivt hetare som yttermittfältare än som anfallare.
1 poäng: Mattias Bjärsmyr - Är ett bra komplement till Ragnar. Det märktes mot Hammarby att Bjärsmyr faktiskt är en viktig kugge i laget, trots att han kanske inte haft den utvecklingskurva man hade hoppats på efter hans genombrott.

Totalt efter 12 omgångar
1. Ragnar Sigurdsson - 20 poäng
2. Niclas Alexandersson 16½ poäng
3. Thomas Olsson - 14 poäng
3. Andres Vasquez - 14 poäng
5. Marcus Berg - 13 poäng
6. Bengt Andersson - 6 poäng
6. Mattias Bjärsmyr - 6 poäng
8. Pontus Wernbloom - 5½ poäng
9. Erik Dahlin - 5 poäng
9. Jakob Johansson - 5 poäng
9. Stefan Selakovic - 5 poäng
9. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
13. Adam Johansson - 4 poäng
13. Gustav Svensson - 4 poäng
15. Jonatan Berg - 3 poäng
15. Hjalmar Jonsson - 3 poäng
17. Magnus 'Ölme' Johansson - 2 poäng
18. George Mourad - 1 poäng

31 kommentarer:

 1. Skandal! Ragnar borde ha haft 6 av 5!!

  SvaraRadera
 2. satan va du är kär i ragnar ;P

  SvaraRadera
 3. Tyckte att Gustav var bäst i Blåvitt idag.

  SvaraRadera
 4. Hmm, kommer loggan bli blåröd mot hEif? ;)

  SvaraRadera
 5. Gustaf var riktigt bra. Och J.Johansson var väldigt duktig tycker jag faktiskt.
  Sella dominerade på kanten, sen ska vi inte glömma att det läget han hade i slutet var ur väldigt dålig vinkel.

  SvaraRadera
 6. Bäst på plan var Jimmy Dixon.
  Gustav var bäst hos oss.

  SvaraRadera
 7. Räknas Wernbloom som petad veteran nu?

  SvaraRadera
 8. Sella är pånyttfödd på vänstern! Gurra duktig men Jakob, Jakob... allt för tidigt än. Andres/TO är trots allt vårt första val i mitten. Gurra däremot naffsar bra på startelvan, känns klart hetare än PW... killen e helt under isen!

  SvaraRadera
 9. Anonym said...
  satan va du är kär i ragnar ;P
  2/7/07 23:18


  Klart jag är. Platonsk kärlek då. Hade jag däremot varit gay hade friat till Ragnar för längesedan och lovat att inte störa hans koncentration för mycket.

  Stellham said...
  Hmm, kommer loggan bli blåröd mot hEif? ;)
  2/7/07 23:21


  Jag avsäger mig allt ansvar för de eventuellt något olyckliga färgerna som valdes till loggan. ;)

  SvaraRadera
 10. Nä nu får du väl ge dig. Ragnar hysterin vet inga gränser, han spelar bra halva matchen, men gör sin sämsta match på länge, blir ett flertal gånger omsprungen av junior, är nära på att göra självmål mm. Bra match men en 3:a räcker för ragnar, såskilt med tanke på att vi förlorar. 5:an är givetvis M.bergs. fyfaan vad bra han är totaldominerar och visar "stjärnor" som selakovic och mourad vart skåpet ska stå. Vill gärna höra motiveringen till att "mackan" blir utan poäng?

  /Contemplator

  SvaraRadera
 11. Contemplator/ Jag har fyra spelare som ska ha poäng och det var kanske nio-tio spelare som förtjänade poäng i dag. Svårare än så är det inte.

  Klart att Ragnar-hysterin inte vet några gränser. Han är 20 år och gör sin första Allsvenska säsong men har redan imponerat så stort att inte bara Blåvita utan även supportrar till andra lag imponeras.

  SvaraRadera
 12. forts. Sella alltså, fenomenet. Spelar otroligt bra i början, man tror att det äntligen har släppt och att han kommit hem på vänsterkanten. Men så försvinner han totalt. Spelar dock upp sig i slutet och når fram till ett kalasläge och..... MISSAR! Fyfan alltså det går inte längre. Vi kan inte ha en sån målsumpare i laget. Han har ingenting att skylla på längre. Dumpa han. Sorry men er inget annat alternativ. Prestera eller stick. Trött på det alltså. Eldin KAN iallafall göra mål. Vänta in i det sista med att förlänga och kommer sella inte igång så ge bort han...

  Kul var idag att se Gurra. fyfan vad bra han var stundtals, finns mycket att utveckla där. kan han bara putsa till passningsspelet lite och polera brytningsspelet något trot jag han kan bli hur bra som helst, ser blivande Mild-klass i honom.

  SvaraRadera
 13. Rättelse: 21 år har han nyss fyllt...

  SvaraRadera
 14. Nu var det väl inte Sella som missa utan Sandqvist som gjorde en kanonräddning.

  SvaraRadera
 15. Feldgrau: Förstår att det är en svår uppgift och du gör ett mycket bra jobb med poängen. Tycker bara det sticker lite i ögonen att en mittback som inte gör sin bästa match får en femma och vår bästa anfallare på länge inte får poäng. Men vi ser alla lite olika på hur spelet går. Men alla vill vi ju att dem vinner och det är ju huvudsaken :D

  /Contemp

  SvaraRadera
 16. Hahaha va roligt att bilden fick MFF färger.. men vafan.. det är en bild och inte en logga :p

  jag visade den för er för att få kritik.. den är ju inte färdig. loggan är 1 utav dom 5orna. dom små runda under är sådanna du feldgrau kan använda som betygsystem. jaja.. får skicka in en klar med rätt färger i veckan! haha..

  SvaraRadera
 17. Anonym: Nej kolla reprisen i bra vinkel, det var inte sandqvist som gjorde fin räddning. Sella nickar rakt på honom. Den hade till och med en korpenmålvakt som mig själv tagit. För att citera mini-glenn i ppv: Det fick man lära sig på pojklagsträningarna att nicka nedåt på sådana läget. Han sågade sella rätt rejält. Med all rätt

  Antar att sella missade den träningen?

  SvaraRadera
 18. Byt ut bengan nu för fan!

  SvaraRadera
 19. Ja inte bara han.

  Jag vill se ny målvakt. Ny vänsterback (Hjalle får gärna vara backup). Ny vänstermitt. Ny anfallare.

  Fina värvningar hade varit, Näver, Hysen, Alvbåge(stor chans) och Kjartan(?) Har en feeling av att sistnämde kan få till ett fint samarbete med Berg. Alternativt kan dem förlänga med George eller ge Gerba en ny chans. Vill se lite nyförvärv och det snart. Och inte Barsom för ****** =)

  /Contemp

  SvaraRadera
 20. En sak jag inte förstår.. varför inte erbjuda Mourad ett bättre kontrakt nu när dom har fått in pengar istället för att leta en ny spelare som ska kosta.

  satsa på Mourad!

  håller med om att en vänsterback, mittback (backup), någon mer på mittfältet, en anfallare (snabb) och inte minst en ny första målvakt skulle behövas...

  Mild får en rolig Silly Season!

  SvaraRadera
 21. Hur i helvete kunde det inte vara rött kort pga frilägesutvisningen/grov jävla kapning, när berg fälldes av sandqvist?! Helt sanslöst, det skulle ju blåvitt vunnit matchen på med stor sannolikhet!
  /bengan

  SvaraRadera
 22. Dra åt helvete vad man blir trött på hyllningar av spelet när man kommer hem på kvällskvisten. "Vi var ju så bra"- "mff:s seger var orättvis" osv.

  Fotboll går ut på att vinna. Vi förlorade. IGEN.

  Det kallar jag en pissröten jävla insats och dessa individuella misstag på Bengan, Ölme, Bjärsa och Adam gör att försvaret borde fått KRAFTIGT underkänt idag. Minusbetyg snackar jag om.

  Fotboll går ut på att vinna. Remember that. VINNA.

  SvaraRadera
 23. Jakob velade ju lite igår..

  SvaraRadera
 24. När ska vi skaffa en riktig Vänsterback? NÄR!!!
  Jag va fan, hur svårt kan det vara att bara hitta en kille som sparkar bort bollarna?

  SvaraRadera
 25. Inte gör vi en bra match? Om Sella nickat in bollen i slutet och vi vunnit matchen med 2-1 hade väl flertalet här snackat CL? Tycker man gör en dålig insats igår över 90 minuter. Mängder med misstag och ett dåligt spel. Alla kämpar och sliter. Och det är väl kämpainsatsen man kan vara nöjd med? Men det saknas en hel del kunskap. Man har för dålig variation i anfallsspelet. För dåliga pass och för dålig rörelse. Tycker också att vi var bättre än Malmö. Men dom var ju ungefär lika rötna som vi var första halvlek mot Hammarby. Trots det lyckas vi inte skapa mer än vad vi gör. Det är för dåligt. Jimmy Dixon som någon nämnde var en jätte i luften. Vi matade höjdbollar och Dixon tackade med att nicka undan allt utan problem. Totalkrossar MFF? Nästan hela laget spelade bra? Håller inte alls med dig denna gång Feldgrau.

  SvaraRadera
 26. 17 insläppta mål talar sitt tydliga språk. Tur att BP och Trelleborg är med i allsvenskan i år.

  SvaraRadera
 27. Ragnar borde få typ 10 poäng varje match, han är fan enorm:O

  SvaraRadera
 28. Som vanligt helt ok poängsättning. Tycker dock inte att Bjärsmyr ska ha ettan. Han ser osäker ut med boll och har lite halvtaskiga uppspel.

  SvaraRadera
 29. larsa. Du är en blind idiot om du tror att bara två lag kommer att komma efter oss i serien.

  SvaraRadera
 30. Önskade att jag var blind igår faktiskt.

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.