2007/07/05

Blåvitt-Gefle i cupen: En skrattmatch...

MATCHRAPPORT I cupen som Gud glömde var det idag dags för IFK Göteborg att ta emot Gefle på hemmaplan. Skulle det bli en svår nöt att knäcka kunde man fråga sig. Nej, det var egentligen aldrig något snack om saken. Man satt snarare stundatals och funderade på om det var ett lag från de lägre divisionerna vi mötte när man återigen satt på Ullevi och såg regnet strila ner. Gefle var ett riktigt bonkegäng idag, inget snack om det.

Redan från matchens första spark backade Gefle hem. Nio man i försvar och en jagande Makondele på topp. Blåvitt pressade på men kom aldrig till de riktigt farliga lägena, mer än ett fåtal par gånger i slutet av första halvleken. Vi hade många hörnor, som idag slogs av Selakovic, som inte var särskilt lyckosamma. Sella var för övrigt mycket bra på sin vänsterkant även idag, stundtals hade han faktiskt ren lekstuga. På högerkanten gjorde Eldin en del bra grejer men hade överlag lite svårt att få grepp om bollen i det hala underlaget. Som vanligt flankerad av den ivrigt springande Adam Johansson - i vanlig ordning med både i anfall och försvar mest hela tiden. Adam skadade sig för övrigt i slutet av matchen, och tvingades utgå - låt oss vid Zeus hoppas att det inte är något allvarligt.

Det dröjde ända till andra halvlek innan bollen ville in i mål. Ett längre anfall avslutades med ett utåtskruvat inlägg från Selakovic som Pontus kom först på och kunde lätt nicka in 1-0 från nära håll. Efter det rullade det på. En djupledsboll från Eldin som Mackan mötte upp och kunde löjligt enkelt rulla in 2-0 vid sidan av Gefles målvakt. 3-0 kom efter ett långt härligt anfall där bollen gick "som på ett snöre", och publiken var med hela tiden med att ropa "ohey!" varje gång en rätt passning slogs. Anfallet avslutades med att Sella bröt in från sin vänsterposition och blev nedragen i boxen. Straffen var given och exekutor var Marcus Berg. Bombsäkert upp i nättaket med bollen och var segern inte klar innan så var den definitivt det nu.

Hela Blåvitt gjorde en gedigen insats idag och det kunde mycket väl slutat med fler bollar i nät för de Blåvita. Bäst i blåvitt var försvaret med Adam, Bjärsa och Ragnar som alla tre står för kanoninsatser. Ölme... eh, nej vi lägger ner det. Selakovic som sagts innan gör en jättebra insats även idag. Gustav är återigen en gigant på mittfältet och är i mina ögon matchens kanske absolut bästa spelare. Är på rätt plats hela tiden, vinner boll och vårdar boll i passningsspelet. Wernbloom gör ett typiskt Wernbloom-mål men kan i övrigt mycket bättre. Raka motsatsen till Gustav då Pontus påfallande ofta inte hittar rätt med passningarna. Berg och Mourad är båda duktiga på att ta emot boll i anfallet men det är som vanligt Berg som gör målen. Mourad är dock inte långt borta, bland annat har han en redig projektil till frispark som håller på att spränga sig in i krysset om inte målvakten hade fått en hand på bollen.

Vi fick även se en debutant idag i form av Sebastian Eriksson. Hans första aktion i matchen var att väldigt snyggt släppa bollen mellan benen till en framrusande Selakovic. I de övriga bollkontakter han har ser han lite valpig ut men det syns att det finns potential, helt klart, och kanske framförallt - en vänsterfot. Jakob kommer in och vinner antagligen varje duell han är inblandad i. Med en charmerande enkelhet använder han hela sin kropp och trycker undan motståndarna och täcker således bollen mycket väl. Denne unge pojk får komma in på högermittfältet som inte är hans egentliga position men imponerar trots det med sitt fina, vårdade spel. Notera att vårat mittfält i slutet av matchen har en snittålder på oerhörda nitton år! De är sjutton, aderton, tjugo och tjugoett år unga dessa pojkar.

Det var en dag på jobbet för våra blåvita lirare idag. I nästa omgång av Svenska Cupen väntar Mjällby på bortaplan.

12 kommentarer:

  1. Pontus (?) var Eldin (!)

    SvaraRadera
  2. Det var det alltså... Misstänkte det, ändrar direkt.

    SvaraRadera
  3. En snittålder på 19 år, det är inte fy skam!

    SvaraRadera
  4. snittålder på 19, vicka spelade då? gustav, wernbloom, lille-seb och ??? inte sella då...?

    SvaraRadera
  5. JJ. Sella flyttade upp i anfallet.

    SvaraRadera
  6. "Gustav är återigen en gigant på mittfältet och är i mina ögon matchens kanske absolut bästa spelare"

    Kanske absolut bästa, snacka om helgardering. Känns jävligt skönt att Gustav är så stabil på mitten, trodde faktiskt inte han skulle vara så bra redan i år.

    SvaraRadera
  7. Gött att se Mourad och Wernbloom gå in och ta för sig idag. Även om man ser att de bägge kommer från bänken, Mourad tröttnar lite på slutet och Wernbloom ser inte helt toppformsmässig ut men det spetsar till konkurrensen och tvingar spelarna som haft deras platser att prestera för att behålla dem.

    Med Mourad/Berg har vi plötsligt hela truppens (?) två bästa skyttar som anfallspar.

    "Det rasslar uti nätet när Änglarna gör mål"...

    SvaraRadera
  8. Skönt att vi är vidare i cupen. Bra jobbat gubbs!

    SvaraRadera
  9. Mourad har ett farligt jävla skott... han kan få iväg riktigt fina skott med ryggen mot mål (Örebro Hemma 2004 bla). hade ett sånt idag som målvakten fick rädda.
    George skjuter inte tillräckligt mycket...

    SvaraRadera
  10. Synd att inte JJ fick chansen att dominera från start.
    Undrar hur Rehn/Olsson tänkte när dom plockade in Hjalmar medan dom lät J.Berg sitta kvar på bänken...

    SvaraRadera
  11. Barabens införhets hjälpte?

    SvaraRadera
  12. Ingen Feldgraus femma goes svenska cupen?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.