2007/07/11

Plånbok kan inte köpa sig fri från skuld

Folkdomstolen på Baraben.com dömer härmed GT, GP och Alltid Blåvitt skyldiga för "skyddande av brottsling" enligt folkdomstolens första brottbalk och första lagparagraf... "Plånbok" Nilsson gråter ut i ett brev där han bland annat kontaterar att en del bloggar minsann bör förstå att det inte är hans fel att Blåvitt blivit skyldiga 13 miljoner i bakskatt i samband med Selakovic/Ijeh-affärerna.

Vi konstaterar att Jan "Plånbok" Nilsson bör förstå att vi är väldigt medvetna om det. Men samtidigt är vi även väldigt medvetna om det faktum att IFK Göteborg än så länge inte har markerat eller agerat mot vare sig honom eller Mats Persson på något som helst vis. Två personer som är direkt skyldiga för flera års sanslöst dålig mediebevakning, en rättegång föreningen dragits in i, sponsorer och samarbetspartners som valt bort Blåvitt och miljoner och åter miljoner i förlorade intäkter för föreningen. På grund av två klåpares uselt hanterade affärer.

Man kan inte köpa sig fri från skuld.

Det spelar ingen roll hur många gånger du upprepar det faktum att du lånat ut ett par miljoner till föreningen i samband med Alexanderssons och Marino Rahmbergs övergångar till föreningen. Man köper sig inte fri från skuld. Det spelar ingen roll hur många ideella timmar du lagt in för Blåvitt heller, du är långt långt ifrån ensam om att göra det. Dessutom finns det många som jobbat ideellt för Blåvitt under samma period som du var runt föreningen som faktiskt gjort nytta med och inte som du ansåg i tingsrätten att din kassörstitel "bara var något symboliskt". IFK Göteborg är ingen lekplats för välbärgade företagare med för mycket fritid. Du har begått dina misstag "Plånbok", nu är det dags att sona sitt brott.

IFK Göteborg är Sveriges anrikaste fotbollförening. Därför ser många av oss supportrar ett sanslöst hyckleri i det faktum att föreningen kan stänga av supportrar i flera år för olika slags dåligt beteende på stan eller på föreningens matcher. Men du, Plånbok Nilsson, som åtalats och dömts för brott där föreningen IFK Göteborg är brottsoffret, du får tryggt sitta kvar på VIP-läktaren. Var är rättvisan i det? Var är balansen i det? Är det det som kallas kamratskap? Att stänga av pöbelns syndare men att skydda ledningens diton? Här ligger grunden till vår irritation herr Plånbok, i det hyckleri som hela föreningen nu deltar i.

Det är populärt med öppna brev i år. Synd bara att de är så ogenomtänkta.

36 kommentarer:

  1. Han har aldrig sagt att han köper sig fri från skuld, det han gör är att be om ursäkt för de fel han har gjort.
    Det ska applåderas! Mp kommer knappast göra det.

    Det man kan göra är väl att erkänna det iallfall, eller är ni för stolta?

    SvaraRadera
  2. helt rätt.. kräv tillbaka pengarna från de straffade, IFK kräver ju pengar av andra supportrar som skadar föreningen ekonomiskt. Är det skillnad på folk å folk ? Denna fråga borde kunna lyftas på årsmötet eller ?

    Stig L. kommer la att fega ur..

    SvaraRadera
  3. Tycker brevet ser mycket genomtänkt ut, dessutom helt ärligt. IFK är hans klubb som han gjort oerhört mycket för! Att jämföra med ligister som inte har på en fotbollsmatch att göra är mycket orättvist mot Janne P!
    Dessutom ber han om ursäkt för att det blev så fel gentemot föreningen, tycker faktiskt man skall godta den ursäkten istället för att kasta skit!!

    SvaraRadera
  4. De som åsamkat IFK mest ekonomisk skada är väl Wernerson & Co?

    SvaraRadera
  5. Han har aldrig sagt att han köper sig fri från skuld

    Nej självklart har han inte sagt det rakt ut men han insinuerar ju det hela tiden, att han minsann inte krävt pengar från IFK osv.

    Visst, det är cred att han ber om ursäkt, men en liten ursäkt är fan inget som är nog för det jävla totalhelvete som han och idioten Persson drog in Blåvitt i. Man kan inte bara tro att man kan komma undan efter en patetisk ursäkt. Det är lite värre än så att gå bakom ryggen på IFK Göteborg och sätta oss i skiten...

    SvaraRadera
  6. "Dessutom ber han om ursäkt för att det blev så fel gentemot föreningen, tycker faktiskt man skall godta den ursäkten istället för att kasta skit!!"

    Extremt naivt uttalande. Skulle inte förvåna mig för ett öre om det är herr Nilsson själv som sitter och skriver anonymt. En ursäkt är fan inget som är nog för något så allvarligt som de är skyldiga till. Flaggbrännare, bråkstakar och annat folk stängs av i två år när de begår något misstag. Kommer de undan med en ursäkt i medierna? Skall Plånbok specialbehandlas? Fan heller säger jag. Stäng av honom och MP två år från matcherna, ursäkt eller ej, nu är det försent för ursäkter. Stäng av dem i konsekvensens namn.

    SvaraRadera
  7. Anonym sa...

    De som åsamkat IFK mest ekonomisk skada är väl Wernerson & Co?

    11/7/07 11:35


    Utan Wernersson och co hade vi aldrig spelat Champions League för det första, så då hade vi inte haft alla år med miljoner i kassan och framgångar i Europa. Läs på den Blåvitt-historia.

    SvaraRadera
  8. Dorian; Skön människosyn du verkar ha, vi gör alla fel. Han har bett om ursäkt, vad tjänar vi på att vara hämdlystna och långsinta?

    Och ja flaggbrännare etc blir ju avstängda men har vi någon som blivit det på livstid?

    Han har som sagt tidigare varit ovärdelig för oss!

    SvaraRadera
  9. Visst kan man godta hans ursäkt. Men det har ju inget att göra med det faktum att han borde stängas av två år precis som andra som skadar föreningen och att han såklart ska sitta av sitt fängelsestraff först.

    MP behöver man inte stänga av, han höll aldrig på blåvitt ändå. Han ville mest få en ny större kostym att fiffla i...

    SvaraRadera
  10. anonym 11:42/ Vad snackar du om? jag har inte sagt att han ska bli avstängd på livstid, utan att han borde stängas av på två år precis så som andra som skadar föreningen blir avstängda. Varför skulle man behandla skadligt beteende från kontorsplats annorlunda?

    Ovärdelig? Hahaha, sicket skitsnack. Där bekräftades det att Plånbok själv sitter här och skriver anonymt. Plånbok är ovärdelig för Blåvitt? Ja halleluja på den! Han är inte ens viktig, han är bara en i mängden av tusentals blåvita.

    SvaraRadera
  11. Dorian: Att han inte har varit viktig får stå för dig, alla som någon gång har pratat med styrelesen om Janne kommer att förkasta din ståndpunkt.

    Om ni finner det skönt att vara macho och kasta skit på någon som med tåren i ögat försöker be om ursäkt till sina medkamrater så får ni göra det men det ställer iallfall inte jag upp på.

    Håller dock med om att han bör stängas av som andra supportrar.

    SvaraRadera
  12. Om ni finner det skönt att vara macho och kasta skit på någon som med tåren i ögat försöker be om ursäkt till sina medkamrater så får ni göra det men det ställer iallfall inte jag upp på.

    Sluta generalisera som någon jävla kvällstidningsmurvel. Det är ingen som kastar skit här, utan bara folk som kräver att en person som dragit vår förenings stolta färger i smutsen inte ska komma undan bara för att han lipar lite och säger förlåt. I så fall borde ju alla brottslingar komma undan med lite lipande och framkallande av sympati från omgivningen. Plånbok och Persson har begått värre brott mot föreningen än alla jävla bengaleldare tillsammans men får ända gå kvar på matcherna. Var är logiken i det? Var är rättvisan i det?

    Det är inte macho att ställa sig dessa frågor, det är sunt förnuft.

    SvaraRadera
  13. Men oooooooooooorka med mer av Nilsson-Persson. Kan detta aldrig ta slut jävla skattehärvaskit. In på kåken med dem och låt dem tjäna sitt straff. Sen kan de be om ursäkt så får vi se.

    SvaraRadera
  14. Frankie; Vilken generalisering tänker du på?

    Var har jag sagt att han kommer undan? Det är inte vi som ska döma, det har redan domstolen gjort.
    Allt jag säger är att han har bett om ursäkt, varför inte lägga det bakom oss? Vad har vi att vinna på att fortsätta att vara hårda.

    Ja jag tycker alla som gjort fel och som visar ånger är värda sympati men självklart ska dom dömas för det dom gjort fel.

    Antar att vi tycker olika, hade gärna sätt att ni gav lite cred till att han ber om ursäkt.

    SvaraRadera
  15. Don't do the Crime if you can't do the Time..

    SvaraRadera
  16. Klart att de skall stängas av. Ett brev men det är la det minsta man kan kräva.. det känns skönt att plånbok iaf har skuldkänslor.. Plånbok och MP skall inte komma undan ett skandeståndshrav från IFK. En supporter med bengaler lägger också ner tid å pengar på blåvitt.. jag håller med Frankie.. de måste finnas någon rättvisa i detta.

    När rättegången med alla överklaganden är klara så skall de stängas av i två år samt skall IFK kräva pengar som detta har kostat föreningen. Föreningen är offer för brottsligheten, skillnad hade varit om hela föreningen hade brutit mot lagen.

    Det finns även risk för att att IFK degraderas.. ingen supporter har iaf fört IFK till denna risk..

    Rättvisa...

    SvaraRadera
  17. Allvarligt talat så måste ni ju inse att det är en jävla skillnad på att stänga av en bengaleldare eller huligan och Plånbok. Genom att stänga av en bråkstake eller bengaleldare i två år förebygger man att sån skit inte händer på arenan mer. Inte är det väl nån som tror att Janne kommer skattefiffla med IFK:s finanser genom att sitta på läktaren och njuta till blåvitts lir??? Skärp er. Ett år i fängelse är straffet som ska avtjänas, inte bli berövad på att se sitt kära blåvitt spela. Sen behöver ni inte förlåta honom om ni inte vill, your choice.

    SvaraRadera
  18. Ber han om ursäkt för den skada han vållat skall det givetvis godtas.
    Straffet har han ju framför sig ett år på anstalt. Må så vara på lite bättre anstalt men hans liv kommer att vara beskuret i ett år.
    Vad vinner vi på att dubbel-straffa Janne Nilsson?

    26 hemmamatcher är det jämförbart med 1 år på anstalt? För dom flesta är nog svaret pvv-tv och frihet!

    SvaraRadera
  19. Måste bara kommentera att jag får så positiva och glada tankar när man associerar till "folkdomstolen".

    Mer sånt mår vi alla bra av.

    Andra trevliga företeelser att anspela på: Bokbål, kristallnatt, korsfästning, stening, lynchning, letter of intent.

    SvaraRadera
  20. Det handlar inte om att plånbok kommer att fiffla med blåvitt.. ett exempel så att inte någon annan gör något liknande i en föreningen eller i en annan förening... liknade sätt att få bort huliganismen från läktaren... brott är brott och brott mot föreningen skall straffas.. det är en jävla tur att plånbok och MP inte kan välja mella ett år och 26 missade hemma matcher (Ingo). Blir det ett straff på 1 år fängelse så skall han ändå bli portad från hemmamatcherna i två år..

    rättvisa...

    Ingen skillnad mellan brott och brott mot föreningen

    SvaraRadera
  21. Gorpa sa...

    Personligen tänker jag i rehab-termer och det avgör synsättet. Det gör jag även angående "huliganer".

    En person som inte är van med beskuren frihet brukar däcka rätt ordentligt även på öppen anstalt. Det är väl det jag ser framför mig och var tar vårt ansvar vägen då?
    Trots grov "synd" mot föreningen?

    SvaraRadera
  22. Jäkligt märkligt att han inte nämner "gåvan" till Ijeh alls i brevet utan bara pratar om Sella.

    Att han på allvar tror att att vi ska gå på att han inte känt till att det här var olagligt är bara skrattretande.

    SvaraRadera
  23. En person som inte är van med beskuren frihet brukar däcka rätt ordentligt även på öppen anstalt. Det är väl det jag ser framför mig och var tar vårt ansvar vägen då?
    Trots grov "synd" mot föreningen?

    So what!?!?!? Man har väl ett eget ansvar.. Man får väl tänka på konsekvenserna innan man begår brott..

    Sluta dalta med plånbok, det positiva är väl att det kommer ut något bra av det hela.. hänvisar till Västra Frölunda HC,nu Frölunda Hockey Club. Ett föredöme vad gäller sportliga och marknadsaktiviteter. Då -19 mille, nu eget kapital på 64 mille..

    SvaraRadera
  24. Kan bara instämma...För jävligt om plånbok t.om får sitta på VIP. Han ska stängas av från matcherna i flera år. Han är välkommen att lägga sina pengar till supporterfonden...eller är han det?

    /Daniel

    SvaraRadera
  25. Blir ju bara trött på er som tycker att man inte kan jämställa plånbok med "huliganer".
    För alla er bönder?? som inte vet så är det så enkelt att så fort någon gör något på läktaren så stänger IFK av folk och kräver dessa på ersättning. Det handlar ofta om 10 000 Kr!! Det är en jävla piss i havet och blir mycket i längden ja, men hur jävla mycket är inte 13 miljoner kronor? För dem pengarna kan man för i helvete betala alla böter från SvFF dem närmaste 100 åren. Eller så kan man se till så att man återigen ÄGER kamratgården.

    För övrigt så är det ett faktum att IFK stänger av folk på väldigt lösa grunder UTAN bevis UTAN domar för brott som max kan ge ungefär 600 kr i böter om ingen skadas av det.

    Men vi kanske ska låta MP/plånbok gå på matcherna eftersom de redan dömts i domstol? Om man kör med denna stilen så tycker jag att samtliga avstängda ska dömmas i domstol. Och då lär inte många straff bli hårdare än runt 1000 kr i böter till samhället, och blåvitt får inte en krona eftersom dem anser att en som är dömd i domstolen inte ska straffas igen.

    Att stänga av MP/Plånbok är en upprättelse för FELAKTIGT avstängda supportrar. Att inte stänga av dem och inte kräva dem på pengar är att pissa varenda jävel i ansiktet som lägger ner SIN jävla FRITID på blåvitt och som dessutom lägger ner pengar i blåvitt.

    Inte en ända jävel i IFKs ledning är det minsta viktig så länge det inte finns supportrar som bryr sig.

    //Limpan

    SvaraRadera
  26. Det finns olika synsätt uppenbarligen men jag fortsätter att hålla fast vid en mer human inställning.

    Tycker inte att en "tuffare" inställning bär frukt förutom allmän prevention men gör inte ett års fängelse det med?

    SvaraRadera
  27. Har jag missuppfattat de 13 miljonerna? Är inte det en upptaxering för att skattemyndigheten för att Sellan anses ha varit skriven i Sverige när hans sign on betalades ut? Och om det är det, då är det väl knappast Plånboks fel, det var väl inte han som bar kartonger?

    Jag tycker fortfarande att det är MP som skall hängas ut.

    SvaraRadera
  28. det janne p har gjort for blavitt innan detta snedsteg, ar inget du frankie kommer i narheten av, sa sluta upp med tramset och skriverierna.
    Janne e kung och han skall dessutom inte ha 1 vip plats pa ifks matcher utan 2. Forza Janne

    montella

    SvaraRadera
  29. Limpan >> Det vettigaste någon har sagt här någonsin. Kunde inte sagt det bättre själv. GE OSS RÄTTVISA!

    / Berget

    SvaraRadera
  30. Om Plånbok inte krävt tillbaka pengarna så hade den här affären aldrig tagit de här proportionerna. Nog fan visste han att gåvan var tvivelaktig och att det var direkt olagligt att få tillbaka pengarna via Selakovic? JP ska aldrig förknippas med IFK Göteborg någonsin mer.

    SvaraRadera
  31. Måste säga att jag känner mig splittrad. Klart man är fruktansvärt besviken och förbannad att Blåvitt har dragits in i detta. Samtidigt så tror jag ju att dessa herrar gjorde det med tanken att man skulle hjälpa Blåvitt till bättre resultat. Blev själv mycket glad när man värvade Ijeh. Tyvärr lyckades man inte värva någon som kunde förse Ijeh med de bollar han behöver för att göra mål. Tyckte det var bra att man försökte få in lite spelare med något extra till laget. Sen hade man ju inte i sin vildaste fantasi trott att det skulle bli så här. Det är ju inte acceptabelt det dom gjort. Men nu har man ju fått sitt straff. Och jag tror dessa herrar mår mycket dåligt och har gjort så under en längre tid. Och jag tror detta är något man kommer att ha med sig resten av livet. Måste säga att det är svårt att förlåta dom just nu. Men det är ju människor vi har med att göra. Och människor gör mycket fel utan att man egentligen vill skada någon annan. Det är en rötten värld vi lever i. Men dessa herrar har ju inte gjort något för att själva sko sig. Dom har inte haft någon egen vinning i detta om jag förstått det rätt? Sen är det ju grymt tråkigt att klubben skall bli straffad så hårt för vad några enskilda personer gjort. Jag hoppas dom tar sina straff så vi slipper en följetong på detta. Dags att försöka lägga detta bakom sig och blicka framåt. Ta nya tag och satsa på att nå toppen igen.

    SvaraRadera
  32. Anonym 12:03/ Jag menade den generalisering där man säger att alla som irriterar sig över att IFK inte agerat mot Plånbok och Halse är "pajkastare" eller på något vis hatiska eller omänskliga. Det är vi naturligtvis inte, utan kan känna empati med personen Plånbok när han ångrar sig. Men den empatin betyder ju inte att man samtidigt inte tycker att de borde fått ett straff från föreningens sida med, för det gör jag i alla fall.

    Anonym 12:50/ Folkdomstolen är ju nååååågot självironiskt. Det är ju min markering mot att jag själv och den så kallade "pöbeln" ibland kan bli till en slags folkdomstol där vi spyr ut våra "domar" mot händelser och personer. Så det är ju mitt sätt att markera mot en pöbelmentalitet som jag inte vill delta i, men ibland dras med i.

    Limpan/ Folk kräver ju inte tillbaka 13 miljoner av Plånbok, det ska man ju naturligtvis inte göra. Det "kravet" är ju bara någonting som tas fram för att jämföra mot, vilka ekonomiska problem som skapades under perioden då de två dömda var två av de tre mest tongivande maktfigurerna i vår förening. Det är ju ett exempel på pengar som man skulle kunna kräva om man såg saker svart och vitt. Selakovic skulle ju naturligtvis ta den hårdaste smällen i en sådan situation då han även bär ansvar.

    Men nu är det ju inte därför man talar om det utan mer för att visa vilka enorma proportioner det här har tagit och hur långt det har gått- men hur IFK ändå valt att inte agera alls.

    Jag köper Ingos syn på rehabilitering av folk rent generellt, men samtidigt bör man ju lägga i ekvationen att inte göra något alls- inte är någon rehabilitering. Det är att vända andra kinden till.

    SvaraRadera
  33. så tröttsamt med folk som läser saker som satan läser bibeln. fatta att det går att ha humor, ironi och glimten i ögat i texter med. suuuuuuuuuck.

    SvaraRadera
  34. Senaste anynom,
    Jag kanske har konstig smak när det gäller humor, men just i det här inlägget så finner jag ingen humor överhuvudtaget.
    Jag vidhåller mina tidigare inlägg och håller med Ingo. Är lite dålig på att utrycka mig i text så ibland kan jag vara lite svårtolkad. Ha överseende!

    SvaraRadera
  35. Klart vi ska förlåta..men! Nilsson har agerat "procentare" och det är inte OK, jag ska förlåta honom men inte än...

    SvaraRadera
  36. Stäng av hela IFK från Allsvenskan. Har man så dålig koll på¨sin klubbchef, kassör och ordförande och låter dem betala ut miljonbelopp utan attest, skattefuska och på ett uselt sätt försöka kringå lagarna, då skall föreningen straffas.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.