2007/07/17

Vinster för både P16 och P18 i Gothia Cup!

GOTHIA CUP Det är fotbollsfeber i stan, ungdomar från hela världen har återigen invaderat och den lilla läderkulan tycks vara i rullning i varje del av vår vackra stad. Men vem bryr sig egentligen om de "exotiska" inslagen från fjärran, när vårt kära Blåvitt återigen ställer ett par slagkraftiga lag på benen?!

Klockan elva i förmiddags, på härliga Bläsebovallen, så stod årets generation av pojkar 16 år beredda att försvara de blåvita färgerna mot norskt motstånd i rött. De blåvita ställer ett lag på benen som tyvärr saknar några spelare med riktig spetskompetens, grabbar som redan i dessa unga år har tagit plats i u-laget. Kamal Mustafa och Nicklas Bärkroth är båda såpass unga att de hade kunnat gå in i detta lag. Dock var det ikväll nypremiär för u-laget i Lund, och det är således där dessa spelare håller hus.

Trots detta så finns det gott om talang i detta lag. Till en början kommer dock inte så mycket av det fram då de blåvita inleder svagt och får släppa ett mål förbi sig i matchens inledning. Efter detta så tar man dock tag i taktpinnen, börjar mala på, spelar ut och boll efter boll trillar in bakom motståndarnas mål. Man vinner till slut med 5-1 efter att det norska laget spelat tämligen uppgivet sista biten av matchen. Duktiga spelare i IFK är Sarab och Belton, som även var med i laget som vann förra året - samt två tekniska grabbar, båda med gula (!) skor. Trots storvinsten så spelar de blåvita stundtals något nonchalant, framförallt framför mål. Här krävs skärpning om det skall gå långt för årets P16.


Vidare till Grimbo, där P18 mötte tyskt motsånd. Högre tempo, hårdare tacklingar och inte lika underhållande spel. Så kan man ofta sammanfatta förvandlingen som sker dessa ålderklasser emellan, och dagen utgjorde inget undantag. Om P16 drabbas av spelare som inte är med på grund av att de redan spelar i u-laget så är problemet ännu större för P18. I teorin hade vi kunnat matcha spelare som Jacob Johansson, Erik Dahlin och Sebastian Eriksson i detta lag, men av ganska givna anledningar så görs inte detta. Även tidigare nämnda spelare, samt resten av u-truppen spelas som sagt inte i detta lag och det märks ganska tydligt.

En kille vi dock känner igen är anfallaren Haris Dedic, som gjorde stor succé med sin snabbhet i förra årets upplaga av Gothia Cup, då spelandes med P16. I år är han lite större och inte lika extremt snabb som han var senast, i alla fall så märks det inte lika tydligt då motståndet håller en annan nivå nu. Tekniken, och de ibland lite för bollkära agerandet, har han hur som helst kvar.

P18 vinner matchen med 2-0 , en allt annat än stabil seger. Den för dagen duktige vänsteryttern i Blåvitt får en bjudning av en försvarare, langar in bollen i mitten av boxen och en av anfallarna kan enkelt sätta dit ett av våra mål. Det andra målet har tydligen passerat förbi utan att undertecknad såg detta. I resten av matchen svänger det en del fram och tillbaka och vår målvakt skall ha en eloge för en del bra räddningar. Häckens 18-åringar spelade på planen bredvid och såg vid en snabb koll ut att ha ett snäppet vassare spel än vad våra grabbar presterade. En höjning krävs således även här om det skall bli någon större framgång för årets upplaga av IFK Göteborgs pojkar 18 år.

8 kommentarer:

  1. ...och imorgon ser vi P15 möta Kampala Kids på Heden 4 kl 13.40!

    SvaraRadera
  2. Kampala Kids, det känner man igen- men varför? Tack för rapporten Erling, alltid kul att följa ungdomarna i Gothia. Minns ett gäng år sen när IFK:s ungdomar inte ställde upp i Gothia, inte samma grej då riktigt.

    Kika även in:
    Alternativa Shopens Silly-kommentar!

    SvaraRadera
  3. Grymt kul att ni följer Gothia!
    Respekt!

    SvaraRadera
  4. Minns tiden när man själv var med i gothia! Kom igen blåvitt!

    SvaraRadera
  5. Senaste anonym: Verkligen! Fasen sicka minnen man får när man ser bilderna, gothia var grymt kul! Kom igen blåvitt!!

    SvaraRadera
  6. Någon som vet ifall Mathias Eteus lirade med P18-laget?

    SvaraRadera
  7. va häcken bättre asså?:(

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.