2007/07/30

Baraben avslöjar: Pontus Wernbloom från start imorn!

BARABEN AVSLÖJAR Efter en längre period på bänken kan Baraben.com idag avslöja att Pontus Wernbloom nu får chansen från start som forward. I morgondagens hemmakamp för GöteborgsKamraterna mot Örebro så satsar tränarna Rehn/Olsson på Wernbloom som centertank istället för de renodlade forwardsalternativen Mourad, Gerba och Wallerstedt.

Noterbart i övrigt är att Adam Johansson är tveksam till spel imorn på grund av en lättare skadekänning och att både Niclas Alexandersson och Thomas Olsson återvänder till startelvan. Mittfältet formeras med andra ord i ett:

N. Alexandersson- G. Svensson- T. Olsson- S. Selakovic

Detta med den ovanliga, men ett par gånger testade, forwardskombinationen Berg-Wernbloom framför sig. Wernbloom som vann interna skytteligan förra året fick chansen att starta som forward mot Crystal Palace i veckan och gjorde det bra. Dock blev han utvisad och inhoppande George Mourad, som i sin tur gjorde IFK:s mål, fick många supportrar att spekulera i om George äntligen skulle få starta i Allsvenskan. Så blir nu inte fallet.

Andrés Vásquez är åter petad
från truppen. Mystiken tätnar kring Vasquéz-gate och nya rykten går om hur konflikten trappats upp. Sträckning i baksida lår är ändå IFK:s story och den håller man sig tydligen till. Vásquez deltog dessutom inte i fredagens träning. Ändå spelade han i matchen mot Crystal Palace och i veckan då han i intervju i TV4 hävdade att han var i full form. Om det är Vásquez frispråkiga medieuttalanden som fått honom att hamna på läktaren är detta sanslöst olyckligt...

47 kommentarer:

  1. Bra! Äntligen får Pontus chansen på en position han har möjlighet att komma till sin rätt på.

    SvaraRadera
  2. Tror också på detta faktiskt.

    SvaraRadera
  3. nejnejnej vad dumt Rehn. Wernbloom är ingen anfallare.

    SvaraRadera
  4. Tror också på detta! Han slutar inte riva, slita och stångas förän bollen är inne, och när den är det börjar han om på nytt.

    SvaraRadera
  5. Är detta i cupen eller allsvenskan???

    SvaraRadera
  6. Anonym sa...

    Är detta i cupen eller allsvenskan???

    30/7/07 12:56


    Eeeeh? VI spelar i ALLSVENSKAN imorn.

    SvaraRadera
  7. PW gör ju mål så är det nån position han ska spela på så är det den här. Men hade helst sett Sella-Berg.

    SvaraRadera
  8. Fan, vi har så jäkla många rätt ok alternativ på mitten och framåt, dock bara alex som på allvar sätter skräck i motståndet... ska bli gött när toby kommer hem!

    Men seriöst, vad fan har hänt med andres!?

    SvaraRadera
  9. vad finns det för alternativ på högerbacken då utifall AJ inte spelar? Vill dock ej se Ölme göra bort sig mot Näfver ...

    SvaraRadera
  10. It will näfver happen.

    SvaraRadera
  11. Fint med PW och Berg på topp. Tror Wernbloom köttar till sig målchanser åt Mackan. Men va e de med Vasques?? (Värkar) lustigt, Hoppas att Toby blir klar så vi kan få fart på vänster kanten.

    SvaraRadera
  12. Såg Andres ute på stan igår, jag är säker på att det var han!!
    Tyvärr såg man tydligt att han haltade.

    SvaraRadera
  13. sista anonym: Tyvärr att han haltade? För mig kom det som en lättnad om han haltar för är det en skada som sätter stopp så är det inga konstigheter ju.

    SvaraRadera
  14. Var och kollade på dagens träning. Det stämmer bra att Wernbloom kommer att "kötta" från start. Men blev han verkligen utbytt mot Crystal Palace??? I min version så fick han två gula kort och därmed ett rött i den matchen. När den uttagna elvan idag skulle nöta platser vid fasta situationer offensivt och defensivt tyckte jag inte skärpan va 100%. Den som såg vassast ut var nog Stefan Rehn med ett par saftiga inlägg och skott! Denna träning var jag mest nyfiken på Ali Gerba. Han verkar bara hänga på de övriga, lite som Mourad. Blixtrar till i några avslut. Lyssnar inte alltid på instruktionerna och håller sig lite avsides. I slutet av passet funderade jag mest på vilka som kommer sitta på bänken. Mitt tips: Dahlin, S.Eriksson, E.Karisik, G.Mourad och J.Wallerstedt. Ölme med som 16:e ifall Adam försvinner.
    Väl mött imorgon på Nya Ullevi!

    SvaraRadera
  15. Ska bli riktigt intressant och se hur det mittfältet kommer funka tillsammans

    SvaraRadera
  16. Så också vasques ute på stan lördag kväll, haltandes. Så vi får väll hoppas att det är därför han inte är med

    SvaraRadera
  17. fan, ja som är så jävla sugen på att se ali gerba spela !

    SvaraRadera
  18. Jag har länge förespråkat PW som anfallare. Jag tror att han kommer bäst till sin rätt på den positionen. Han är snabb, målfarlig och har ett bra huvudspel. Hans passningspel håller inte måttet på Blåvitts mittfält.
    Jag börjar bli riktigt orolig vad gäller Vasquez. Hoppas att det är en skada som hindrar honom att vara med. Annars tycker jag att det hela är väldigt olustigt och kräver att Blåvitt lägger korten på bordet

    SvaraRadera
  19. Såg också Vasques, så halr verkade han inte...

    SvaraRadera
  20. Skulle gärna sett Gerba från start. Dags att man ger honom chansen. Vill verkligen att Wernbloom skall lyckas i sin karriär. Han är en favorit för hans inställning och kämpatakter. Men jag är osäker på om han kommer att lyckas som forward? Skulle nog hellre skola om honom till back. Men jag hoppas Rehn vet vad han gör. Wernbloom är ju trots allt otrevlig att möta. Och det kommer motståndarna känna av. Kom igen Wernbloom. Visa att jag har fel. Snurra upp några backar på läktaren och stänk in några mål imorgon.

    SvaraRadera
  21. Är inte det minsta orolig för Vasques. Han måste lära sig att ta en petning. Han är ingen stor stjärna som kan göra som han vill. Ett fantastiskt mål ändrar inte hans status över en natt. Fast Vasques verkar tro det? Bara att bita ihop och köra på stenhårt på träningarna. Tycker inte det är fel gubbar man tagit ut på mittfältet. Vasques kanske inte är mycket sämre än dom? Men han är inte mycket bättre heller. Bit ihop Vasques och ta petningen på rätt sätt. Och försök ta lärdom av detta. Ute i europa är det mycket tuffare än vad det är i Blåvitt. Och det är väl dit du siktar? Då är det dags att bita ihop och börja prestera offensivt varje match.

    SvaraRadera
  22. Vi borde göra en ny "Wendt" om Toby spelar mittfälare när han är tillbaka... Menar Eldin skulle väl kunna gå ner kanske?

    SvaraRadera
  23. Vilket avslöjande...

    SvaraRadera
  24. gött, räknar man bort sella har vi berg, walle mourad gerba som anfallare, härligt att dom petar 3 av dem och sätter in pontus. för fan ja tror verkligen inte på berg o pontus ihop, ge gerba en chans för en gångs skull.

    SvaraRadera
  25. Det roliga är att för ett tag sen så var det ett helt uppslag i GP om Vasquez. Om hans mål och hans "säkra" plats i startelvan. Men sedan dess har han inte varit i startelvan en enda gång..

    SvaraRadera
  26. Boom boom!!!!

    SvaraRadera
  27. Idiotiskt drag. Gammal sjuka på k-gården, minns zebanes anfallsspel.

    SvaraRadera
  28. någon som vet om matchen sänds på tv imorron? alltså inte ppv utan annan kanal?

    SvaraRadera
  29. Årets mest deprimerande avslöjande, hade blivit mindre ledsen över "Marcus Berg till Viborg för 3 miljoner". På riktigt.

    SvaraRadera
  30. Matchen sänds på endast PPV och i Nya Ullevis VIP-bar.

    SvaraRadera
  31. Humor att folk vill Gerba från start i allsvenskan. Han är inte matchtränad och han är sämre än Walle och George, -det var därför Blåvitt lånade ut honom. Hade han varit bra hade Horchens(stavning)köpt honom.
    Också humor att Hudds skriver att Vasquez måste ta petningen på rätt sätt. Petad? Han är ju skadad. Isåfall är ju Ranegie också petad...

    SvaraRadera
  32. Grejjen med Ali G haha* var ju att han har en dålig personlighet... de ville väl ha honom, men sedan så sket han i träningar osv. Tror dock att han kan vara väldigt bra, men det är en lång väg dit!

    / Speero

    SvaraRadera
  33. Jag tror definitivt på detta anfallspar. Härligt att få se PW från start igen! Vad gäller Vazques så var han väl bara "ordinarie" så länge TO var skadad? Nu när alla mittfältarna är friska och de dessutom flyttat ner Sella på den positionen som Vazques spelade de första matcherna håller jag med om petningen. Jag tycker att han varit alldeles för ojämn under mtacherna, det dröjer nog åtminstånde ett år till innan han håller hög klass flera matcher i följd istället för glimtvis som han gjort i år och i fjol. Hoppas att han har tålamodet bara för han är ju en jättetalang.

    SvaraRadera
  34. Nu är det ju så att Berg sagt att han inte vill till Danmark eller Norge utan hellre utvecklas i blåvitt. Finns ju ingen anledning att göra ett sånt uttalande om man inte menar det. Wernbloom har chans att bli en ny Zebane på topp. Slugger som näst intill aldrig gör mål. Well, lycka till i alla fall.

    SvaraRadera
  35. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  36. ang. Vasquez
    på träningen i lördags haltade han runt ganska rejält, fick även ena låret masserat, så att han är skadad stämmer...

    SvaraRadera
  37. wernbloom är en defensiv spelare ,det är en spelare som lika gärna skulle vara en medioker spelare i div3 ...ut med wernbloom och in med någon junior som får pröva lyckan bredvid berg ...de skulle inte misslyckas iallafall med tanke på vad de andra forwardsen har gjort på plan

    SvaraRadera
  38. Mourad borde ju vara given! Förstår inte vad Rehn och grabbarna håller på med? Kan de inte sätta Vasques som målvakt också så får vi en föryngring där?

    Wernbloom som anfallare - på med dumstruten Rehn!/E på Öster

    SvaraRadera
  39. Va ett väldigt tjöt om Vasques! Vad har han gjort på plan förutom det målet då? !Han har gjort 1 ända mål omjag inte minns helt fel och mer då? Ska han spela för det målet han gjort som han dessutom aldrig mer kommer att göra!

    SvaraRadera
  40. Bortskämd unge e va han e den där Vasques! Låna ut han till nånn riktig sketklubb så att han kommer ner på jorden igen!!!

    SvaraRadera
  41. Också humor att Hudds skriver att Vasquez måste ta petningen på rätt sätt. Petad? Han är ju skadad. Isåfall är ju Ranegie också petad...

    30/7/07 17:42

    Mycket möjligt att Vasques är skadad denna gång? Men det tog ju inte lång tid efter att hans far hade öppnat käften innan han beklagade sig till höger och vänster. Var ju en lång intervju här på baraben där han sa att han var skadefri. Och då fattade han ingenting varför han inte skulle spela. Har man frågor om den saken bör man ju fråga sin tränare först och främst.

    Också humor att du verkar ha varit fullständigt frånvarande om vad som hänt kring Vasques den senaste tiden. Angående Ranegie så har han så gott som varit petad hela säsongen. Han kan knappast kallas ordinarie startanfallare i alla fall. Men just nu är han skadad. När han kommer tillbaks får vi se hur mycket speltid det blir. Men det har du kanske ett humoristiskt svar på?

    SvaraRadera
  42. Såg Vasquez tidigt Söndagsmorgon. Han dansade som tusan! Haltade inte en meter!

    SvaraRadera
  43. Mourad given?????? Fy fan heller...ALLA borde vid detta laget veta vad han går för. Misshandla kvinnor och skrika ut att man pissar på blåvitta supportrar

    SvaraRadera
  44. Var det bara jag som var i Södertälje förra året och såg Pontus ta för sig som en gigant som anfallare?
    Mot ett lag som Örebror tror jag stenhårt på det här!

    SvaraRadera
  45. Ja eller 2005, tiden går för fort...

    SvaraRadera
  46. Anonym said...
    Mourad given?????? Fy fan heller...ALLA borde vid detta laget veta vad han går för. Misshandla kvinnor och skrika ut att man pissar på blåvitta supportrar

    har du nån källa på det där?

    SvaraRadera
  47. anonym 12.35 snacka fan inte skit om mouradona din hycklare... vad sitter du inne på för information?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.