2007/07/03

Fotboll går ut på att VINNA

KRÖNIKA Dra åt helvete vad man blir trött på hyllningar av spelet när man kommer hem efter en förlust på kvällskvisten. Folk som spammar hela det blåvita internet med ursäktande resonemang som "Vi var ju så bra" och "Mff:s seger var orättvis" etcetera.

Fotboll går ut på att vinna.
Vi förlorade en nyckelmatch.
IGEN.

Det kallar jag en pissröten insats och dessa individuella misstag på Bengan, Ölme, Bjärsa och Adam gör att försvaret borde fått kraftigt underkänt idag. Precis så som anfallare ska få kritik när de inte levererar och gör mål så borde vårt försvar vara öppet för att kritiseras när det har enorma svängdörrar genom sig. Minusbetyg snackar jag om. Jag anser att det är ett jävla daltande med vårt lag jämt och ständigt från många håll, få sätter krav på att vi ska prestera någonting resultatmässigt och varenda jävla år sitter folk på olika forum och ursäktar dessa avgörande förluster med "det är ett mellanår" och annat kvalificerat skitsnack.

Om nu truppen är så jävla usel, varför förstärker inte föreningen med 2-3, kanske 4 spelare som går rakt in i förstaelvan och innebär förstärkningar, då? Pengarna finns uppenbarligen, VM i skryt har ju för länge sedan vunnits av IFK Göteborg i ämnet riskkapital, men tränarna är ju faktiskt ganska så nöjda med det man har i truppen idag, huvudcoachen lobbar istället för att plocka in "stjärnor" som Kjartan och Barsom. Jag är rätt så nöjd med truppen själv som supporter, som många andra så ser jag enorm potential i de spelare vi har idag. Men vi får ut så lite av den potentialen idag.

Nu har IFK missat fyra uppenbara lägen att haka på en direkt guldstrid. Seger i 50 procent, eller egentligen 25 procent, 1 av 4, av dessa matcher hade gett oss kontakt med serieledningen. Istället har vi sett en uppvisning i misslyckade laguttagningar, sena byten, placeringsförändringar och grova individuella misstag som är högst tveksamma.

Jag anser att det är spelartruppens uppgift att nå föreningsmålen. Målen är sedan många år tillbaka "att vara med i Allsvenska toppstiden och på sikt toppen i Norden". Problemet med att ha dessa mål är att de blir helt urvattnade och meningslösa om man faktiskt inte följer upp mål med prestation. I dagsläget, det "dagsläge" som innebär noll titlar på 10 år, så uppfyller vi inte våra egna krav.

Då bör föreningen IFK Göteborg göra en av två saker:
1. Lägga ribban för krav och prestation bra mycket lägre.
eller
2. Införskaffa en spelartrupp som på allvar kan möta kraven.

Det talades om Bosse Johansson. Under hans ledning vann vi noll titlar.
Det talades om Arne Erlandsen. Under hans ledning vann vi noll titlar.

Min oro är att när vi summerar Rehn/Olssons tid som huvudtränare i IFK Göteborg ska behöva använda orden: Under deras ledning vann vi noll titlar.

Jag håller inte på tränare i IFK, lika lite som jag håller på invividuella spelare i IFK, för vare sig enskilda tränare eller spelare vinner guld, det är först när man lyckas bygga en "vinstmaskin" som man gör det. Snacket om vi är på rätt väg håller jag delvis med om, mycket pekar åt rätt håll i vår förening just nu, problemet är att jag hört ungefär samma snack från ungefär samma människor i ungefär tio år. Det är Håkan Milds, snart även Seppo Vaihelas uppgift, att vara långsiktig visionär. Men det får inte innebära att vi varje år pekar på nästa år som då det "är dags" och att vi supportrar samtidigt envist ska tvingas resonera i termer som "det går ju åt rätt håll". Varje gång det blir någon förändring, varje gång ett nyförvärv görs, varje gång någonting överhuvudtaget händer så sitter blåvitt folk och snackar om att "vi nu äntligen är på rätt väg". Men om vi har kompassen- så måste vi skaffa oss kartan, för det är skitsamma om man är på rätt väg om man inte vet vart man är.

Det är hög tid, att återigen, skärpa tonen mot föreningen att prestera. Nu när vi dessutom har ekonomiska resurser vore det läge, under Silly Season och allt, att från föreningens håll med ett, helst ett par, tunga nyförvärv visa att man faktiskt menar allvar med att man är på väg uppåt, att man vill vinna- att IFK Göteborg åter är på frammarsch mot guld och blåvita skogar.

Fotboll går ut på att vinna. Remember that. VINNA.

Det existerar ingenting som heter mellanår.
Bara för Gais. Det är hela deras existens. Fotboll går ut på att vinna.

60 kommentarer:

  1. Håller med! Har utsatt mej för såna här blåvita skitmatcher sen milleniets början och börjar bli riktigt trött på det! Förstår inte hur det kan vara så svårt att vinna en match där vi äger dom från början till slut ..

    SvaraRadera
  2. Milenniets början? Antar att du är ung, själv har man utsatt sig för detta sedan 1997, skitmatcher och skitår men samma ursäktande grupp av myssupportrar som alltid har en ursäkt och alltid har en bortförklaring på lut när ännu en guldstrid håller på och fipplas bort. Vi måste sätta press på Blåvitt nu, innan det är för sent ännu ett år...

    SvaraRadera
  3. Reser 13 mil enkel resa för att kunna se Blåvitt, åker mestadels på nyckelmatcher. När jag såg en vinst senast kommer jag inte ihåg. Besvikelse som vanligt! Förövrigt var Ölme klart godkänd! Förläng med Sigurdsson NU!

    SvaraRadera
  4. Det är sant att det är mycket snack och obefintlig verkstad för blåvitt numera. Samma snack en säsong som 2001, "något stort på gång", blabla. Det känns inte realistiskt att bygga ett lag på samma sätt som förr, för vilka spelare lyckas man behålla? Hjalmar, samt överåriga alternativt odugliga spelare. Möjligen kunde man spela i någon ren ungdomsliga med alla talanger och halvtalanger, då skulle man nog kunna vinna titlar.

    SvaraRadera
  5. "Men om vi har kompassen- så måste vi skaffa oss kartan, för det är skitsamma om man är på rätt väg om man inte vet vart man är."

    hahaha klockrent. kunde inte sagt det bättre själv!

    SvaraRadera
  6. Håller med om att detta evinnerliga snack om att bygga långsiktigt börjar bli tjatigt!Visst..klart det är ok att ge ungdomarna chansen men så länge vi förlorar alla dessa viktiga måste-matcher så är det inte så kul..
    Det har blivit en hel del sådana besvikelser de senaste åren.Man kan ju undra hur länge intresset håller i sig för den blåvita publiken?11000 mot MFF? Va fan? Då ska det ju för fan vara över 20000!Folk börjar nog få nog av dessa förluster och nöjer sig med att se eländet på tv istället..
    Man kan ju hoppas att det satsas fullt ut på Sv.cupen.Åker vi ut mot Gefle på torsdag.DÅ är det riktig öken!
    Forza IFK!

    SvaraRadera
  7. Själklart är man trött på alla förluster! Är bara att hålla med om att vi inte har ett tillräkligt bra lag för att stänga matcher som vi gjorde förut. Det är vår tidigare starka defensiv som inte funkar helt o hållet. Den måste hålla i 90min inte 88.. Vet inte om det beror på försvarsspelarna i sig eller det totala försvarspelet men det har helt klart varit för många enskilda misstag i matcher som gjort att vi förlorat!

    SvaraRadera
  8. ge oss ett eller två nyförvärv NU!
    När Ölme platsar är ngt åt H-E fel!

    SvaraRadera
  9. "Jag anser att det är spelartruppens uppgift att nå föreningsmålen."

    Jo, för idrott är ju precis förutbestämd & sedan är det bara att gå ut och "Införskaffa en spelartrupp som på allvar kan möta kraven.".

    Det är ju därför vi alla bryr oss så mycket om fotboll, för att det bara är att ställa ut skorna om vi har just den spelartrupp som kan möta föreningsmålen........

    Om matchen:
    Fy faan vilken otrolig insats jag såg av blåvitt igår!!!!
    (Och så bottenlöst tungt det ändå blev.)

    /Sur-Pelle

    SvaraRadera
  10. Grundproblemet är att vi faktiskt förlorar alla de bra spelare vi får fram, Kalle, Anton, Risp, Ozzy och så vidare. Varje gång vi får fram ett lag som kan slåss i toppen och hävda sig så rycks ett par toppspelare ifrån oss och vi får börja om från början igen med att bygga nytt på "sikt". Även om föreningen vill jobba mot en sådan utveckling så är det att ljuga för sig själv om man tror att vi ska få en situation där spelare bara går till jätteklubbar som Milan eller Liverpool om de ska gå utomlands, något Håkan Mild ger sken av att tycka att det borde vara. Visst, i en perfekt värld så ja, men i en perfekt värld förlorar vi inte mot MFF efter att ha pressat dem sönder och samman heller...

    Dags att starta med Mourad och Wernbloom ett par matcher nu, de som sitter på bänken måste ju få komma in när vi förlorar flera matcher i rad...

    SvaraRadera
  11. Löjligt Frankie. Visst är det jävligt surt att förlora, men hellre 0 poäng och ett bra spel som kommer ge resultat under kommande matcher än 3 poäng och spela så pissigt som Malmö. De kommer dala med det spelet.

    Visst kan man kritisera enskilda spelares misstag som var matchavgörande men man måste också kunna hylla när de spelar såpass bra som de gör..

    SvaraRadera
  12. Men ni alla glömmer ju det viktiga, dvs att spelarna har mysigt ihop. Det hade de int under Arne när de vann matcher och var med i toppen.

    SvaraRadera
  13. Inte en helt oväntad krönika från sveriges gnälligaste blogg.
    Är det verkligen en pissröten insats att spela ut Malmö? Det var pissrötet att släppa in två mål men det var definitivt inte en pissröten insats.

    SvaraRadera
  14. Pilfalk tycker:
    Jag förstår att du är besviken så här precis efter matchen Frankie. Det är jag med men jag är ändå imponerad av vårat spel. Det var länge sedan som vi lyckades spela ut MFF. Kan inte komma ihåg senaste gången och då har jag ändå tittat på blåvitt sedan 70-talet. Sedan gäller det ju att vinna också som du påpekar och jag tycker väl inte Wallerstedt ska starta matcherna utan hans styrka är ju att komma in och ge ny energi till laget.

    SvaraRadera
  15. Helt enkelt klockrent skrivet!håller fan med till 100%.

    SvaraRadera
  16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  17. Det är klart att det är åt helvete. När Magnus Erlingmark skickade in bollen borta mot Galatasaray var det Blåvitts snudd på enda besök i offensivt straffområde på hela matchen. Otroligt orättvist, men underbart givetvis. Galatarays supportrar lär ju inte ha varit glada och nöjda efteråt. Inte heller spelare eller ledare. En förlust är en förlust. Jag hade tyckt att en skitseger mot Bajen, Gais, whoever är underbart. Lysande spel och noll poäng är ingenting värt.

    SvaraRadera
  18. Ett helt jävla underbart inlägg - hoppas tränare och spelare läser det också.

    SvaraRadera
  19. Göteborg spelade faktiskt ut MFF även förra året och då gjorde Junior två mål på ungefär en målchans, så vi har allt spelat ut dem förr. Andra trevligheter är 6-0 på Stadion 2001 och hemmasegern med 4-0.

    SvaraRadera
  20. "Inte en helt oväntad krönika från sveriges gnälligaste blogg.
    Är det verkligen en pissröten insats att spela ut Malmö? Det var pissrötet att släppa in två mål men det var definitivt inte en pissröten insats.

    3/7/07 09:54"

    Kanske det mest korkade (anonymt såklart...) kommentaren i år. För att man ställer krav och vill VINNA så är det "gnälligt". Snacka om historielöst, med sådana fans behövs inga fiender. Baraben.com ställer ofta de krav som inte andra blåvittsidor vill eller vågar, jag håller nästan alltid med om det mesta i alla fall. I det här fallet är kritiken MINST SAGT befogad.

    Vad fan spelar det för roll om man spelar helt kungligt när man förlorar matcherna? Man lever ju i nuet och inte i någon ständig vision om framtiden, eller?

    Det var ju ingen pissröten insats, det står det ju inte i texten heller så hitta inte på- läs det som står istället. Det som är pissrötet är att vi aldrig lyckas vinna de avgörande matcher som gör att vi kan haka på guldstriden.

    SvaraRadera
  21. Är det verkligen en pissröten insats att spela ut Malmö?

    Det hade ju inte skadat om du hade LÄST innan du kommenterade. För jag kritiserar inte insatsen som sådan, jag kritiserar de individuella misstagen och jag kritiserar det faktum att vi inte lyckas vinna.

    Att spelet är bra ger oss inte poäng, nu har vi förlorat fyra "nyckelmatcher" redan i år, det tycker jag måste få kritiseras även bland de största ryggdunkarna, eller?

    SvaraRadera
  22. I ett lag som vill vinna allsvenskan ska inte Wallerstedt, Ölme eller Hjalmar vara startmän.

    Numera är Adam också för dålig, men han har ingen konkurrens. Vi har för dålig trupp helt enkelt.

    Jag hoppas att mitt tips om en åttonde plats innan säsongen är helt fel. Nu får vi ta och komma igen!

    SvaraRadera
  23. Vem fan vill se Blåvitt hosta upp hela sitt riskkapital för att det går lite knackigt den här säsongen? Var något annat väntat? Inse att vi spelar för framtiden. Folk kan tycka att det låter skittråkigt, men det är framgångsreceptet. Om vi hittar en färdig spelare till en rimlig peng redan denna sommaren, visst köp. Men jag vill inte vara med om någon jävla MFF/AIK-stress. Vi kommer inte slåss om något jävla guld iår. Därför var fotbollen vi visade upp igår mot MFF fortfarande jävligt fin att se, trots det oerhört bittra resultatet. Framgångsstress sysslar man med i Huvudstaden och i Malmö. Elfsborg och Kalmar (och även Halmstad) har gjort helt rätt. Hetsa oss inte att gå i fällan som många andra klubbar!

    SvaraRadera
  24. Mycket bra Frankie. Du har helt rätt i vad du skriver. Man måste ju se till helheten av matchen och säsongen. Och då är vi långt bra. Visst var det orättvist att Malmö vann matchen. Absolut! Men att Blåvitt skulle ha varit så grymt bra som vissa verkar anse håller jag inte med om alls. Vi är bättre än ett uselt spelande Malmö. Men vi är långt ifrån bra. Vi har tillräckligt med chanser för att kunna avgöra matchen. Men det är knappast någon större fotboll vi presterar. Det finns mycket mer att önska från alla lagdelar. Bara att inse att våra talanger inte riktigt håller den toppklass som många vill tro. Att vara imponerad av Blåvitts spel som en del verkar vara gör mig orolig. Då förstår man ju att många tycker man är en gnällspik. Vi kommer runt helt okej på Alex kant. Adam och Alex gör det bra många gånger offensivt tillsammans. Men det är ju i princip det ända som vi kan kalla anfallsspel. Från vänster och mitten kommer vi knappt någonvart. Saknar djupledsspelet. Våra forwards har förtvivlat svårt att komma in bakom våra motståndares backlinje. Och det kommer sällan de passningarna från vårat mittfält. När den passen väl kom igår så resulterade det i straff och vårat mål. Annars är det mest luftpastejer in i straffområdet som sällan leder någonvart. Igår nickade Dixon bort bollen hur många gånger som helst. Han gör det ju oerhört bra. Men det är samtidigt alldeles för lätt att försvara sig mot. Visst har vi mycket boll och vi har också några riktigt bra chanser. Men det dyker alltid upp ett gäng chanser över 90 minuter. Tror jag räknade till 5 blåvita bra chanser? Malmö spelar inte bra fotboll på något sätt men man spelar rakare och får ihop 3 bra chanser. Och givetvis lyckas man ta till vara på 2 av dom. Visst känns det fördjävla orättvist. Men säg inte att Blåvitt gör en bra match. För det gör man inte. Långt ifrån bra är spelet. Och visst saknas det spets i dagens Blåvitt. Finns oerhört mycket som man kan förbättra. Och det bör man göra om man på allvar vill utmana om guldet. Vi ligger inte 7:a för att vi haft otur. Vi har inte presterat bättre.

    SvaraRadera
  25. Är det någon som minns hur blåvitt spelade förra året? Kalmar och AIK matcherna är förmodligen de sämsta insatserna ett lag som representerar IFK Göteborg gjort de senaste trettio åren. Inför denna säsong gjordes inga egentliga förstärkningar, laget blev om något lite svagare på pappret. Personligen var jag inställd på ett nytt 2002 i år, att det inte blivit så har gjort mig glatt överraskad. Vad man vill ha och vad man kan få är två helt olika saker. Jag vill ha en avsugning från beyonce, det kommer inte att hända. Ställ hur mycket krav du vill Frankie, IFK kommer inte att vinna SM-guld ändå. För tillfället är varken lag eller förening tillräckligt bra.

    SvaraRadera
  26. Vem fan vill se Blåvitt hosta upp hela sitt riskkapital för att det går lite knackigt den här säsongen? Var något annat väntat? Inse att vi spelar för framtiden.

    Men fattar inte du att man hamnar i den situationen varje år om man tänker så? De bästa spelarna går ju vidare ut i proffslivet utomlands, att stoppa av det går inte, då lever man ju i en drömvärld. Vi ska inte hosta upp riskkapitalet på vad som helst, vi får ju köpa spelare som vi tror på och som kan tillföra något. Vad annars har vi skaffar riskkapitalet för? Det gör ju ingen nytta förrän det sätts i verket!
    Sen har det ju inte gått "lite knackigt den här säsongen" utan går "lite" knackigt varje säsong under flera tränare i över tio år nu. Det är ju inte en reaktion av att vi förlorade igår som jag och andra har, det är ju en reaktion som kommer av att hela föreningen snackar riskkapital och att transferfönstret nu är öppet...

    SvaraRadera
  27. "Ställ hur mycket krav du vill Frankie, IFK kommer inte att vinna SM-guld ändå. För tillfället är varken lag eller förening tillräckligt bra.

    3/7/07 12:14 "

    Säger du Adabisi, men det är ju inte Frankie som ställer kraven, det är ju Blåvitt själva. De säger ju varje år att målet är att vara med i toppen men så värvar de inga bra spelare som gör att vi kan vara med i toppen. Det är liksom ett moment 22. Det ena krävs för att det andra skall lyckas, det andra är ju bara prat.

    if talk the talk you must walk the walk...

    SvaraRadera
  28. xavier:

    Om du läser lite längre ner så förstår du vad jag menar. Vi får gärna köpa spelare för startelvan redan i sommar. Men det måste vara efter väldigt noga överväganden. Nu verkar det som vi har värvningskapital. Slarva inte bort dom pengarna bara för att denna säsongen verkar gå förlorad. MFF är typexemplet på hur det inte får gå till, och många här verkar lida av samma framgångsstress som skåningarna.

    SvaraRadera
  29. Kul med en engagerad och balanserad debatt. I grund och botten vill alla att det ska gå bra för IFK även om man ser olika på hur vi ska nå den framgången. Det har vi som en enighet mellan oss, vi vill Blåvitt väl.

    Anonym 12:05/

    Vi kommer inte slåss om något jävla guld iår.

    Så du har redan nu, med mer än halva säsongen kvar, silly season just dragit igång och rekordjämn serie redan gett upp hoppet? Varför undrar jag? Det är ju inte hugget i sten hur framtiden ser ut, den kan vi (IFK) själva förändra och påverka. Därmed är det definitivt inte hopplöst på något vis, ett gäng segermatcher (lättare program kommer ju snart...) så är vi med igen. Men vi behöver förstärka med för vår trupp är tunn och vi kan inte förlita oss på att en tonåring gör debutsuccé i var och varannan match.

    Om man inte tror att man kan förändra och påverka, vad blir det för mening att ens delta då? Då kan man ju lika gärna lämna in walk over i resterande matcher...

    Adabisi/
    Vad man vill ha och vad man kan få är två helt olika saker. Jag vill ha en avsugning från beyonce, det kommer inte att hända. Ställ hur mycket krav du vill Frankie, IFK kommer inte att vinna SM-guld ändå. För tillfället är varken lag eller förening tillräckligt bra.

    3/7/07 12:14


    Avsugning av Beyonce? Jag har lägre krav på vad jag vill än så, jag vill bara omsätta snack om guldstrid från föreningens sida i ett verkligt försök att göra precis det: delta i en guldstrid och jag tror det krävs att vi stärker upp vår trupp för att klara av det.

    Snacket om "vi kommer inte vinna sm-guld" liknar det jag kommenterar ovan, det kan man inte veta på förhand. Till och med Jay Z gick nog och trodde att det aldrig skulle ske, men hade han inte försökt ragga upp Beyonce utan bara gett upp på förhand hade han ju inte ens fått chansen att ta reda på om det skulle gå eller inte.

    Vi kan vinna SM-guld 2007. Vi kan vinna SM-guld 2008. Men vi måste våga för att vinna, sitter vi kvar på barstolen när Beyonce vandrar förbi kommer vi aldrig att få reda på om vi skulle haft en chans eller ej...

    SvaraRadera
  30. "och många här verkar lida av samma framgångsstress som skåningarna.

    3/7/07 12:30"

    Kan du då påminna oss andra om när vi senast vann någonting alls? 1996 enligt min kalkyl, är det att stressa? Stress var när vi köpte panikdyrt runt 1997-1998, nu drygt ett decennium senare är det ingen stress, det är fan supermegamanana-attityd.

    SvaraRadera
  31. Mycket bra inlägg. Hudds, du har också helt rätt. Jag var måttligt imponerad av vårt spel, framförallt det offensiva.

    Att Blåvitt med fyra raka passningar till rätt adress lyckas förflytta bollen från långsida till långsida (oftast på egen planhalva) imponerar kanske på en del av er, men fan inte på mig.

    SvaraRadera
  32. " Men jag vill inte vara med om någon jävla MFF/AIK-stress. Vi kommer inte slåss om något jävla guld iår."

    kan hålla med dig delvis. visst, vi ska inte värva oss in i ekonomisk ruin. men om ifk nu snackat vitt och brett om riskkapital så måste dom ju också kunna visa upp några värvningar. och dessa ska naturligtvis vara såna som går rakt in i startelvan. allsvenskan är inte bättre än att vi kan vinna redan i år, precis som vi har kunnat vinna nästan varje år. men som frankie skriver har vi väldigt svårt att lyckas vinna. inte minst nyckelmatcherna.

    vad jag vill ha för värvningar i år är minst en back (i första hand vänsterback, men gärna en mittback/högerback också för att öka konkurrensen), en naturlig vänstermittfältare (även om både sella och eldin är helt okej) och en anfallare (om man inte tänker ge mourad chansen snart, eller om ta tillbaka gerba).

    och dessa nyförvärv borde vara av bättre kvalitet än okända islänningar och jonas olssons brorsor.

    SvaraRadera
  33. Frankie:

    Okej, det var väl lite väl pessimistiskt. Visst finns chansen kvar. Jag tycker bara att folk måste lyfta blicken något och se längre än bara denna säsongen. Mild har något riktigt bra på gång tror jag, Jonas och Stefan känns helt rätt, vi väntar på en ny arena, akademien kommer så sakta giva frukt.

    Jag ser hemskt gärna nyförvärv i sommar. Jag vill bara lyfta ett varningens finger. That's it.

    /Anonym 12:05

    SvaraRadera
  34. Diallo/
    Mild har något riktigt bra på gång tror jag, Jonas och Stefan känns helt rätt, vi väntar på en ny arena, akademien kommer så sakta giva frukt.

    Jo det tror jag med, men man kan ju göra två saker samtidigt. Bara för att man bygger en struktur för framtiden i föreningen innebär ju inte att man inte kan värva kvalitétsspelare till föreningen samtidigt?

    Annars är risken att vi om 1 år, om 2 år eller om 3 år har exakt samma diskussion. Du står och säger till mig att "vi är på rätt väg" och jag svarar dig att "ja det är vi men vi borde satsa etablerat med och det nu"...

    SvaraRadera
  35. piit-

    Hur kan du säga att Eldin är helt okej? Jag tycker han har varit rent bedrövlig. Vad gör han egentligen på plan?

    SvaraRadera
  36. Vill bara påminna alla dåårar här om att senaste guldet togs 1996!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Sluta med "nästa år då jävlar" attityden. Bra krönika av Frankie, fotboll handlar om att ta tre poäng. Allt annat är ointressant!, var det någon av er som var besvikna när Erlingmark skallade in 0-1 mot Galatasaray? Ni kanske började följa Blåvitt 2002 och bara sett mörker. Cred till er i så fall. Själv är man ju bortskämde med CL-matcherna under 90-talet. Det är många år sedan nu...

    SvaraRadera
  37. "Hur kan du säga att Eldin är helt okej? Jag tycker han har varit rent bedrövlig. Vad gör han egentligen på plan? "

    jag menar kort och gott att han inte är helt bedrövlig utan bara... okej. godkänd allsvensk klass. inget stjärna för ett topplag, men helt acceptabel.

    du kanske också noterade att jag skrev att jag tycker att vi ska värva en ny vänsterytter...?

    SvaraRadera
  38. piit
    Nej jag orkade inte läsa hela. Det skrivs så mycket dumt i de här kommentarerna.

    Förresten är den bästa spelaren vi haft de senaste tio åren ingen annan än Gustaf Andersson. Herregud, vilken spelare. Räckte att nån tjongade iväg bollen mot valfri hörnflagga så var han där och höll i den tills mittfältarna orkade massa sig upp till straffområdet. DET var en spelidé det.

    SvaraRadera
  39. Frankie

    Hehe..antar att du har rätt i beyonce-exemplet. Hur man nu skall göra för att komma in på samma ställe som henne är dock en annan fråga..

    Hursomhelst kan jag definitivt köpa en ökad kravbild från supportrarna, om inte annat för att dunka in i våra unga spelare att förluster aldrig är okej. Personligen kommer jag dock aldrig på fullt allvar förvänta mig några segrar, inte med det laget vi har på banan idag. Jag förmodar att vi helt enkelt gjort olika bedömningar om kvaliten på våra spelare, inte mer med det. För att göra en liknelse:

    IFK är idag en trafikskadad sprinter som precis håller på att lära sig att gå igen. Utåt säger han kanske till sina vänner att han siktar på att bli lika snabb som han en gång var, även om det är uppenbart för varje person som ser hans rultiga gång att det kommer att bli mycket svårt. Visst kan man ställa krav på denna person, om inte annat för att det kanske för honom att pressa sig en aning extra, men inte fan kan man på fullt allvar förvänta sig att ska vara en vinnare så kort tid efter olyckan?

    SvaraRadera
  40. Anonym sa...

    piit
    Nej jag orkade inte läsa hela. Det skrivs så mycket dumt i de här kommentarerna.


    Haha, ironiskt nog dagens dummaste kommentar.

    SvaraRadera
  41. Går ju inte ens att skoja med dig. I´m too real for you.

    SvaraRadera
  42. Ja, nu är inte vi lag som ellos, kalmar eller hbk. Vi är Blåvitt och vi SKA kunna förvänta oss guld varje år. 10 år har gått, en jävla massa tränare har kommit och gått, likaså spelare. När ska vi kunna kräva vårt guld tycker ni, ryggdunkarvänner?

    Det är inte hela världen att förlora mot MFF när man faktiskt pressar de i en hel match. Men det börjar bli hela världen när vi dessutom (precis som Frankie påpekar) förlorar övriga nyckelmatcher. Vi har inte råd med detta och den eviga längtan efter en lyckad (guld) säsong måste få sitt slut nu. Göteborg behöver ett guld!

    VI KAN INTE HA KVAR Hjalmar, Ölme, Bengan till nästa säsong. Så länge, iaf de två förstnämda, finns kvar så ser jag det inte som ett seriöst försök att vinna ligan.

    Jag hade även gärna sett en rensning av Walle (jag gillar han, men han är ingen guldlirare)och Karisik (?). Jag har inte sett Karisik göra istortsett nåt vettigt de få tillfällen han är frisk.

    In med tunga namn på samtliga positioner (förutom kanske målvakt då Dahlin känns stark)!

    Skönt att få gnälla av sig lite...

    SvaraRadera
  43. Hjalmar har speed, kraft och go i sig. Blanda inte in honom i det där. Skjuter bäst i laget och är troligen snabbast. Han har brister men han är den enda ytterbacken i laget som sköter sitt defensiva jobb.

    SvaraRadera
  44. Är det förresten ingen annan som tvivlar på spelarnas fysiska status? Jag tycker att vi som supportrar har rätt att kräva en del redovisning från klubben, typ en standardiserad tabell med vad spelarna egentligen går för. Kan vara några maxresultat i gymmet, resultat på coopertest (konditionen), tid på 100 m, kanske även några intervallöpningstest (för att undersöka varför en del saknar en "extra växel") och stående längdhopp.

    "Men sånt vill man ju inte avslöja för konkurrenterna fattar du väl."

    Nähä, skit i det då ...

    SvaraRadera
  45. Hjalmar skjuter bäst i laget och är snabbast?

    Ja och gröna alver sitter på vår avbytarbänk.

    SvaraRadera
  46. en sak kan man ju säga, frankie lyckas i vanlig ordning engagera och det rejält. kul krönika.

    SvaraRadera
  47. Nämn en som är snabbare. Bengan?

    SvaraRadera
  48. svårt mot malmö, vad snackar du om det är nog det "storlag" vi haft lättast mot! hade vi inte 11-0 i målskillnad samma år som dom åkte ur, på två matcher då alltså!

    SvaraRadera
  49. På grund av Juniors mål 92.39 in på matchen gick jag miste om en mycket, mycket stor spelvinst. Hatade jag inte Blåvitt förut gör jag det då fan nu.

    Jag hoppas innerligt att IFK Göteborg rasar i spelsystemen och spelar mot Real Maskin och Menisken på Heden om tio år.

    Ni är en skam för svensk elitfotboll.

    Skäms
    Heja FCT

    SvaraRadera
  50. Att kalla alla för gajsare som visst tycker att det finns något som heter mellanår är patetiskt. Då kan vi lika gärna säga att ni som bara kräver och kräver är AIK:are, dvs råttor. För det verkar vara det klimatet ni vill skapa, det som existerar hos aikå. Det har blivit som mycket av er "vinnarmentalitet" där att spelarna är rent ut sagt skraja när dom ska spela, framförallt på råsunda. Är det det ni vill ha?

    Jag fattar inte resonemanget att eftersom det har gått 11 år sedan senaste SM-guldet så ska vi plötsligt kräva det av det här laget och tränarna. Därför kan det vara bra att förklara lite, för oss andra självklara, saker. DESSA spelare har inte varit med sen -97 och det är Stefan Rehns FÖRSTA år. Blåvitt har precis pungat ut med 13 MILJONER i efterskatt. Kanske inte helt lätt att värva Ronaldinho då.

    Såna här kravsupportrar tycker jag är dom värsta. Som inte kan eller vägrar se när det byggs något nytt. Fine, var så då, men hacka fan inte på oss som aldrig kommer sluta stötta och hylla (om dom förtjänar det) IFK Göteborg.

    Framåt!


    /Petter

    SvaraRadera
  51. Och ja, fotboll handlar om att vinna, men med ert kortsiktiga tänkande skulle det verkligen inte bli några vinster! "Oj, Blåvitt förlorade mot Malmö, värva värva värva!" säger ni. Fan vad tur att inte Håkan Mild tänker så.

    Att ni inte kan se att detta kommer att bära frukt i längden utan bara kräver snabba beslut (som kommer leda till de floppvärvningar ni sedan kommer att såga!) förundrar mig verkligen.

    Min målsättning för Blåvitt är så här:
    Topp 5 i år. Cupguld.
    Topp 3 nästa.
    SM-guld på nya arenan -09.


    /Petter

    SvaraRadera
  52. Det var bättre förr...

    SvaraRadera
  53. Frankie boy>>> Vad besitter du för fotbolls kunskaper?
    Den som kan lite om fotboll ser att Blåvitt är väldigt ojämna igår, ibland vinner man när man inte är värda det och ibland förlorar man när man borde vunnit som igår.
    Jag är intresserad av att veta vad för typ utav spelare du vill se i Blåvitt och på vilket sätt dom ska använda honom, kan du svara vettigt på vilken typ du vill ha?

    Vad föredrar du för spelsystem?

    Vad tycker du man skulle gjort annorlunda mot mamö?

    Hur mycket pengar ska man lägga ut på en "ettablerad" spelare?

    Ser du någon skillnad på detta året, jämnfört med dom tidigare 5-6 åren?

    Själv anser jag att detta är första gången på många år som man kan se att det äntligen finns lite klass på Blåvittsspelare.
    I stort sett alla har blivit bättre. Det finns givetvis undantag.
    Jag ser fram emot att fåen kommentar utav dig.

    SvaraRadera
  54. tycker ifk skall vara ärliga och säga att dom inte går för guld i år, eller nästa år heller.

    ***

    SvaraRadera
  55. Bono, det där var det absolut dummaste jag läst sen 1993. Och jag har läst mycket.

    SvaraRadera
  56. Bono/ Hade du läst här på Baraben hade du haft svaren på alla dina frågor...

    Man undrar ju om en del stjärnor vill vår förening väl eller om det är svampar som tillkommit efter millennieskiftet och nu "vet allt" om blåvitt haha...

    SvaraRadera
  57. tycker vi har satsat på unga spelare i flera års tid nu, inget som kommit detta året. nu känns det nästan lite extremt och trotsigt.

    de två åren vi varit nära att ta tillbaka tronen i sverige, var under lundin, med gustav och seb henrikson som anfallare och första året med arne erlandsen.

    de pratar om kontinuitet, det har vi i IFK redan, vi är ett stabilt mittenlag, nu gäller det att hitta spetsen.

    SvaraRadera
  58. Bono/ Jag lovar att utveckla även i fortsättningen vad jag tycker om både det ena och andra om fotboll och Blåvitt, men att redovisa hela sin fotbollsfilosofi i kommentarstrådar då och då har jag vare sig tid eller ork för. Så läs i arkivet här på Baraben så får du dig en bättre bild.

    SvaraRadera
  59. Så för att tycka att man ska vinna måste man presentera vilket lag man bör ha, vilken taktik man bör ha och dessutom värdera vilka köp som bör göras? Då kan de ju heltidsanställa mig så ska jag berätta för dem vad jag tycker de ska göra...

    SvaraRadera
  60. Roligt att se samma par tre snubbar trilla fram så fort någon vågar ställa lite krav och upprepa samma slitna klyschor igen och igen. Spela in er själva och titta på det om tio år, ni kommer inte se någon skillnad.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.