2007/07/16

Frågor och tankar som dyker upp en kväll som den här

Igår förvandlade GT/Expressen inte helt oväntat Baraben.com:s intervju med Vásquez till en jättechock skandalbråk grej. Men det jävliga är ju att om bara någon inom IFK Göteborg hade snackat lite mer med någon annan inom IFK Göteborg- så hade inget av det här ens varit värt att prata om in the first plajs. Ryktesvågen kring Vasquez har varit helt sanslös den senaste veckan, det har snackats om utlandserbjudanden, folk som "hört" Vasquez säga det ena, att hans farsas intervju fått Mild att gå i taket och annat snack kryddat med någon som påstått att han är avstängd av föreningen på grund av det tredje och det fjärde. Kommer någon att prata med någon annan snart så att denna rykteskarusell hejdas innan den spårar ur totalt?
______________________________________________________________
Jag tycker lite synd om Stefan Selakovic fru faktiskt. Hon måste ju ha ett av Europas sämre sexliv. Stefan får ju aaaaaaldrig in den.
______________________________________________________________
Undrar vad Vásquez farsa tänkte när Blåvitt avslutade matchen med fyra innermittfältare varav Jakob och Wernbloom på kanterna?
______________________________________________________________
Varför ser "alla" förutom tre personer att laget går på knäna i andra halvlek och hade behövt tidiga byten för att få upp orken att stå emot Helsingborgs offensiv?
______________________________________________________________
Varför råkar dessa tre personer bilda IFK Göteborgs tränarstab?
______________________________________________________________
Är det möjligt att trion Pontus Wernbloom, Jonathan Berg och Marcus Berg varit skitfulla på fjortishaket Chez Amiz och senare på Nivå ett par dagar innan hemmamatchen mot Helsingborg? I så fall, är det dessutom möjligt att dessa tre spelare gett ett rejält hånflin till en blåvit supporter som gått fram och påpekat för dem om olämpligheten i deras beteende? Man vet ju inte vad man ska tro snart.
______________________________________________________________
Är det fler som misstänker att IFK Göteborgs anfall snart kan bestå av Wallerstedt och Ranégie?
______________________________________________________________
Följande ord har använts på Alltid Blåvitts forum ikväll:
- Uselt (2 gånger)
- Jävla (2 gånger)
-Helvete (3 gånger)
- Fan (44 gånger)
- Sadomachoism (1 gång)
- Kuk (1 gång)
- Skit (9 gånger)
- Värdelös (2 gånger)
- Värva (8 gånger)
- Avgå (1 gång)
______________________________________________________________
Kan någon förklara för mig om det är lagligt för polisen att:
- Anklaga folk för våld mot tjänsteman, trycka upp dem mot en vägg och visitera dem för att släppa dem två minuter senare?
- Säga till folk att de är svin för att de frågar om man får komma ut från avspärrningen runt bortaläktaren?
- Gripa folk som står i närheten av andra som slänger glas och flaskor omkring sig men som inte gjort ett enda skit själva förutom att stå på en uteservering och dricka en öl?
- Är det lagligt att vägra folk att gå på gatan mot arenan med frågan: "Håller ni på IFK" och vid ja-svar säga "Nej, gå med resten av packet".
- Gripa personer och slänga dem i fyllecell utan att på något sätt identifiera dessa personer så att man inte vet vilka man har i sin egen fyllecell?

Och så vidare och så vidare. Med tanke på hur (förhållandevis) lungt det var under dagen bland Blåvita är det ju helt otroligt hur mycket idiotbeteende polisen i Helsingborg hann med. Därmed inte sagt att en hel del blåvita svinade och betedde sig idiotiskt med under dagen, men man ska väl kanske förvänta sig lite mer av poliser än av fulla bortasupportrar? Tydligen inte.
______________________________________________________________
2-0 i paus. Tvåmålsledning. Då sa en av Backa Boys gubbar följande till mig: "Det är väl ingen idé att bli för glad, man vet ju hur det brukar gå. Det vore ju inte första gången de skulle sabba ett sådant guldläge." Oj, aj, ij, vad rätt han fick.
______________________________________________________________
Hur kan ölen, fantan och mineralvattnet ta slut samtidigt i MATCHMINUT 29 i kiosen på Olympia? Varför har man en minikiosk med tre 14-åriga tjejer som personal på en bortaläktare med 1500 personer? Varför står en 6-7 gånger större kiosk, med personal i, 20 meter bort på HIF:s del av samma läktare bakom ett stort stängsel? Hur kan man dessutom inte kunna skaffa fram mer öl eller vatten när den tar slut när staden ligger en kvarts båtresa från ölturismens Mecka?
______________________________________________________________

21 kommentarer:

  1. skandal... när vi äntligen har en kille som gör mål. så ska försvaret läcka som fan, detta håller inte, vi är blåvitt inget jävla mittenlag. avgå alla . nästan....

    SvaraRadera
  2. Du glömde:

    Hur kan fotbollsförbundet betala ut lön till domare som inte pallar trycket från hemmapubliken? Det är nästan accepterat idag att domarn blir skakis så fort åskådarna börjar bua lite. Hur många frisparkar fick Blåvitt i andra halvlek?

    SvaraRadera
  3. Mycket bra skrivet....och håller helt med senaste anonym, sanslöst usel domarinsats, snackades på ppv om att IFK inte orkade att pressa i andra pga värmen, men det dementerade Rehn med motiveringen att IFK har orkat spela hela vägen ut förut.

    Anledningen att inte blåvitt orkade i andra halvlek idag berodde väl snarare på att mannen med visselpipan roade sig med att blåsa av spelet och ge Helsingborgs IF frispark varje gång en IFK-spelare bröt deras anfall...

    Sen anser jag att det måste hända något på defensiva fasta situationer nu.
    Om jag minns helt rätt så har vi tappat poäng mot tjångaboll, gnägget, hbk, ellos, imm-iff-iff och nu idag mot skånejävlarna just på grund ut av mål på fasta situationer gjorda av motståndarna.
    Det är fan ruggigt jävla uselt.

    SvaraRadera
  4. grym gruppbild hehe

    SvaraRadera
  5. Det ser ut som nån får den duktigt i prutten på bilden =o

    SvaraRadera
  6. Det är väl inte direkt första gången som skånepolisen svinar sig i samband med fotbollsmatcher...
    Landskrona borta 2004 någon?

    SvaraRadera
  7. Haha riktigt dumsnåla jävlar som sköter olympia, när jag var där förra året tog kaffet slut 5 min innan paus.

    SvaraRadera
  8. dörrvakter kan ju göra vad som helst, så inte konstigt att även poliser själva gör det.

    senast ja hörde var de järntorget, vad nu den stian hette som hade psykfall som vakter.

    SvaraRadera
  9. Och där kom den om domaren igen. Känns som det var ett tag sen? Allsvenska domare håller lika hög klass som allsvenskan. Dom kanske är bättre till och med? Vi kan ju inte skylla detta på domaren? Må vara hänt att han inte var så bra? Men jag reagerade faktiskt inte på att domaren var till HIF:s fördel. Lagen hade var sin halvtid. Spelar man uselt får man också ofta frisparkar imot sig.

    Och nu till något helt annat.
    Hade vi nu varit i Italien exempelvis. Då hade spelare och tränare fått tillbringa stora delar av säsongen långt bort från sina familjer. Hur hanterar man alla dessa dåliga matcher och resultat uppe på kamratgården? Säger inte att man skall göra som i Italien. Men det känns som man alldeles för lätt skakar av sig alla problemen man har. Man måste väl på något sätt markera att man inte är nöjd? Och det är väl bra att visa det på något sätt utåt också så att vi fans fattar att styrelsen inte accepterar vilka resultat som helst. Men troligtvis så accepterar man det mesta? Man kanske också sitter och skyller på domar insatsen? Planen är ju svårt att skylla på denna gång. Den blåvita klackens kiosk på Olympia kanske Blåvitt kan använda som bortförklaring till andra halvleks totala fiasko? Kom igen nu. Bara att inse att Blåvitt har inte det matrial och kunskap som krävs för att vara ett topplag just nu. Finns brister i alla lagdelar. Våra talanger räcker inte riktigt till. Och många av de som inte är talanger räcker inte heller till. Det saknas ledargestalter och vinnarmentalitet på plan. Vi viker ner oss alldeles för lätt.

    SvaraRadera
  10. Svar ja, polisen får omhänderta (inte gripa, stor skillnad) folk enl Lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Finns inget id krav där då det inte är ett brott.

    Och svar ja, polisen får visitera folk och sedan släppa dem enl Polislagens 19§.


    Så vet ni det.

    SvaraRadera
  11. Anonym 12:50/ Du missar att polisen INTE får anklaga folk för brott, exemeplvis som i detta fallet våld mot tjänsteman.

    SvaraRadera
  12. hur menar du, de måste väl berätta varför de plockar in en.

    SvaraRadera
  13. "Svar ja, polisen får omhänderta (inte gripa, stor skillnad) folk enl Lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Finns inget id krav där då det inte är ett brott.

    Och svar ja, polisen får visitera folk och sedan släppa dem enl Polislagens 19§."

    Får dom säga vilka nedvärderande ord och kränkingar som helst också?

    SvaraRadera
  14. Polisen har en tendens att vara lite underliga vid fotboll. Och det fattar ju vem som helst att polisen inte bara kan stoppa folk hur som helst för att visitera dem. Har vid ett antal tillfallen vid fotbollsmatcher (ofta i skåne) blivit tvingad att ställa mig mot väggen utan uppenbar anledning. Folk har blivit omhändertagna för att de gått åt "fel" håll. Har sett folk som missat matcher totalt bara för att de försökt springa ikapp folk.

    Sen tycker jag det är väldigt lustigt att den där krulltotten i Helsingborgs anfall, som låg och hade smärtor minst 3 gånger i matchen, får fortsätta spela. Flera gånger fick blåvitt spela ut bollen vid relativt bra kontringslägen eftersom han låg ner och lipade som den danskjäveln han önskar att han var. Och varje gång stälde han sig upp direkt efter.

    Finns det inte en regel som säger att man måste gå av planen en stund om man tvingat domaren att avbryta spelet?

    Sen tycker jag det är sm¨tt komiskt att vid 2-0 så ska TO ta ner bollen, och får benet bortsparkat, och sen filmar Larson till sig en frispark och sen gör HIF 2-1.

    SvaraRadera
  15. Jag var i Helsinborg flera dagar innan matchen och gjorde mig mekant med lokalbefolkningen och något man lade extra märke till är hur staden behandlar HIF.
    Dels då finns det Bussen 84, som går från de olika stadselarna och till Olympia innan matchen och sen tillbaka efter matchen. Väldigt praktiskt. Sen så är det verkligen affischer över allt som berättar att det är match. Sen på matchdagen hade väldigt många busschafförer HIF tröjor på sig och alla bussarna i staden körde med HIF vimplar.

    Detta funkar väl iof inte här för då gnäller väl Gajsarna/Miljöpartisterna/Finnlandssvenskarna eller annat minoritetsdrägg, men man kan ändå titta på hur mycket stöd stadens lag får i andra städer.

    SvaraRadera
  16. Kommer det fler bilder/filmer från resan?

    SvaraRadera
  17. Kanonresa och tack för det goda sällskapet, resegruppen ska ha cred för kanonbussen!!! Busschafören ska också ha en stor eloge för sin grymt avslappnade attityd!!

    TACK!

    SvaraRadera
  18. Håller Med! jävligt skön busschafför me :D:D

    SvaraRadera
  19. Anonym sa...

    Kommer det fler bilder/filmer från resan?

    16/7/07 18:43


    Oh ja. Det kommer.

    SvaraRadera
  20. haha, även om bärsen tog slut på våran sektion så va det inga problem att laga över stängslet!! BÄRS HELA MATCHEN!!!

    SvaraRadera
  21. langa skall det stå.. fan.. haha

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.