2007/07/15

För enkelt...


FÖRSVARSSPEL IFK Göteborg har under många år varit kända för sitt stabila försvarsspel. Under många år skulle man vara glad om man lyckades göra mål mot IFK. Som det ser ut nu så är verkligheten en annan. Efter dagens match (omgången är iofs inte färdigspelad) så har bara Brommapojkarna & Trelleborg släppt in fler mål än IFK. Det är givetvis oacceptabelt om man har ambitioner att vara ett topplag. Dagens IFK är helt klart ett bättre lag offensivt än det lag vi sett de senaste säsongerna innan detta. Men vi är helt klart sämre defensivt.


Är det så enkelt att om man vill göra fler mål så släpper man också in fler? Eller är det så att det nya spelsystemet fortfarande inte har satt sig helt? Eller är det kanske så att de andra lagen blivit bättre på att göra mål? Jag har inga svar på dessa frågor men för mig är det ganska uppenbart att vi släpper in för många mål. Dessutom släpper vi in alldeles för många skitmål.


I dagens match så släpper vi in ett mål som aldrig i världshistorien skall få gå in. Wallerstedt tittar på bollen och bedömer/chansar på att den skall gå ut. Det gör att Helsingborg kommer in i matchen och sedan kan göra 2:an som jag också tycker är lite för billigt. Dock inte lika billigt som 1:an. Sånt får bara inte hända på den här nivån.


Summa summarum är att visst är det kul att blåvitt gör många mål. Det är bara Elfsborg (med en match mer spelad) som gjort fler. Men det svider i en blåvit själ när man ser blåvitt släppa in såna genuina skitmål som det idag och hörnmålet mot Malmö. Vi måste få ordning på det innan vi kan börja drömma om en topplacering i årets allsvenska. Tåget kan redan ha gått...

19 kommentarer:

  1. Det är så j-vla överdrivet med att göra en massa mål, fan, se till helheten, det funkar inte nu, vi läcker bakåt.

    SvaraRadera
  2. Bengt Andersson.Ja men skojar ni med mig?Om jag sluddrar beror det på att jag garvat käken ur led....

    SvaraRadera
  3. Första hif målet är tragikomiskt. Wallerstedt som senaste tiden fått en del tips från Ölme struntar i och för sig i pissande hunden, men istället drar han till med "den döende älgen"där han följer bollen med blicken och... helt sonika skiter i att sparka bort den.

    SvaraRadera
  4. vart e dom utlovade nyförvärven av klass som mer eller mindre lovats???

    SvaraRadera
  5. För helvete Bengan! Har du tvål i handskarna????????????????? Frisparken i ribban - inte i närheten som vanligt. Vi kan inte ha en målvakt som bara står och tittar som en jävla statist!!! Frispark på mål mot Blåvitt = mål numera.

    SvaraRadera
  6. Tåget har redan gått.....speciellt med den målvakten....

    SvaraRadera
  7. ja alla dessa jävla frisparkarna börjar göra mig riktigt nervös. bengan är 1 sekund långsammare på sina reaktioner än förra året. dessutom får man flipp på dessa skitmål som släpps in.

    SvaraRadera
  8. Bengan var bedrövlig. Men nu får han nog överdrivet med skit, pga att föreningen är jävligt slappa och rullar tummarna.

    SvaraRadera
  9. Det ryktas efter Helsingborgsmatchen att...

    - Burger Kings och IFK Göteborgs kampanj "drömmålet" får utökning av ännu två menyer kallade "bjudmålen"

    - Pensionärernas Riksorganisation förvänta sig att Bengan lämnar IFK och går över som "Bosman" efter denna säsong.

    - spelarna inte har blivit informerade om att en fotbollsmatch varar i 90 min + tillägstid.

    - tränarstaben aldrig har hört talas om uttrycket "ju fler kockar destå sämre soppan"

    - styrelsen är väldigt nöjda då massmedia kan koncentrera sig på "ur usel fotboll" istället för "ur dålig skatteplanering".

    - konditionen av nya ullevis gräsmatta och blåvitts spelare är ungefär den samma.

    SvaraRadera
  10. Vad hade walle kunant gjort egentligen? Försökt cykelsparkat ut bollen?

    SvaraRadera
  11. Jag håller inte med artikelförfattaren. Kollar man på dagens två baklängesmål så är det första en kommunikationsmiss mellan målvakt och en anfallare och det andra en ren målvaktstavla. Inget av dem berodde på dåligt försvarsspel. Tvärtom tyckte jag att vi försvarade oss högt upp och satte press på motståndarna med framgång, särskilt i första halvlek. I andra blir det lite hönsgård med det beror på andra orsaker.

    SvaraRadera
  12. ja cykelspark, eller dönat bort den. risken är att de blir årets självmål, om man pajar den rakt upp i nättaket.
    har en arne hegerfors-dvd med massa sådana mål.

    SvaraRadera
  13. Eftersom Blåvitt uppenbarligen har problem att spela fotboll i hela 90 minuter, så är mitt förslag att man riktar in sig på Gothia Cup istället för allsvenskan nästa år. Då kan man spela 2x25 (eller vad som nu gäller i Gothia), bolltempot är mkt behagligare (våra mittfältare gillar ju, det såg vi speciellt i andra halvlek idag, att stå och fundera ett par sekunder med bollen när vi brutit ett anfall och har kontringsläge på mittplan. I Gothia hinner inte de stygga motståndarna fram och tar bollen), dessutom kan ungtupparna ragga så mkt de vill på Gothiadiscot.

    Alla blir nöjda och glada. Om ni undrar hur vi lyckas registrera ett lag där den äldste är över 40, så kan ni vara lugna. På kamratgården är dom rätt bra på att gå runt regler och sånt, nåt kan dom säkert sno ihop.

    Bitter? Ja, kanske. Framförallt trött på att vi alltid tappar opäng genom att själva sänka oss flera nivåer. Om vi ändå gjorde vårt bästa och sen blev utspelat av ett bättre lag, då hade jag inte sagt nåt. Men nu är det våra blåvita gubbar som slutar springa, som slutar prata, och som tar massa tveksamma beslut i kritiska ögonblick. Varför ska vi bjuda på så förbannat mkt? Låt motståndarna göra skitjobbet istället för att vi ska göra det åt dom.

    Fotboll är dåligt för själen, plånboken och humöret. Oftast.

    SvaraRadera
  14. 2 touch => mål

    vem kommer ihåg?

    mål

    SvaraRadera
  15. Vi ger ju bort klara 3 poängare! aik,elfsborg,malmö ff,halmstad, helsingborg x2, djurgården,

    SvaraRadera
  16. jag blir skiträdd varje gång de skjuter mot mål bengan tack för din tid lämna över din post till nån annan

    SvaraRadera
  17. kan ni sluta sjunga attraktiva bengan när han (råkar) stå rätt och får bollen på sig han har tappat mycket sen förra året

    SvaraRadera
  18. Att man kan bli så passiv gång efter annan när man är i ledning är ett mysterium för mej. Lär dom sig inget av föregående matcher?

    SvaraRadera
  19. Det är inte sant! Fattar inte vad dom håller på med. Man måste ju röra på sig hela matchen. Jag orkar inte gå igenom matchen här och nu. Man blir bara förbannad.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.