2007/03/21

Utredningen om Tony Deogans död mystiskt försvunnen

TONY DEOGANS DÖD Metro avslöjar att Stockholmspolisen har slarvat bort förundersökningsmaterialet i fallet om Blåvittsupportern Tony Deogans död. Materialet har "mystiskt försvunnit" från polisstationen i Söderort.
– Om den inte kommer tillbaka så kan målet inte tas upp igen, även om det kommer fram nya omständigheter, säger advokat Peter Althin till Metro.

Aftonbladet skriver:
"Det var när Tony Deogans mor bad att få läsa förundersökningen som det uppdagades att den var borta, skriver Dagens Nyheter och Metro.
Polis och åklagare är överens om att materialet borde finnas på åklagarkammaren i Västerort i Stockholm. Men där säger chefsåklagaren Alf Johansson att man inte hittat utredningen, trots att man letat i flera dagar."

Först bör konstateras att det är helt "omöjligt" att slarva bort sådant här material. Accepterar de inblandade i rättsprocessen att det är möjligt blundar man för det faktum att ett sådant här förundersökningsmaterial är extremt omfattande. Det finns alltid utskrifter av alla förhör, spaningsuppgifter, tips etcetera vilket gör att en stor förundersökning leder till många pärmar av utskrivet material. Oftast dussintals pärmar när förundersökningen, som i det här fallet, innehåller ett stort antal förhörda vittnen, potentiella vittnen, misstänkta gärningsmän och närstående personer. Detta omfattande pappersmaterial brukar även i någon form lagras elektroniskt hos de ansvariga utredarna. Så det är ingenting man bör kunna slarva bort genom att slänga bort ett par pappersark direkt. Om så är fallet, att en utredning visar att man "slarvat" bort en helt förundersökning finns det helt klart personer hos polismyndigheten som vare sig skött sitt arbete eller som kan anses kapabla till att upprätthålla en rättsordning enligt svensk lag.

När en fotbollssupporter avlider i samband med ett slagsmål på matchdag väcks direkt frågan: är de ansvariga för dödsmisshandeln inblandade i att förundersökningen mystiskt har försvunnit från polisstationen i Stockholm?
Det enda som kan stoppa en våg av spekulationer kring att AIK:s firmagrabbar (eller vem det nu är som är ansvarig för dödsmisshandeln) på något sätt är inblandade i det här försvinnandet av materialet är genom att snabbt och effektivt starta en utredning som kommer fram till vem som är ansvarig för detta debacel. Alternativt att polisen ser till att hitta utredningsmaterialet.

För att ett helt förundersökningsmaterial skall försvinna på det här viset krävs ett starkt ord för att beskriva vad som skett. Rättsskandal är det ordet. Att polisen har mage att skylla på slarv är fruktansvärt uselt. Detta är för den utsomstående åskådaren ett uppenbart sabotage på något vis. Helt omöjligt att se vilken person, vilken kraft eller vilken grupp bland de ansvariga som ligger bakom det hela, men om det visar sig vara så kallat "slarv" är det av den magnitud att hela den ansvariga delen av ämbetet bör ställas till svars för tjänstefel.
När svenska medborgare dör av våldsbrott måste man alltid kunna säkerställa en utredning som inte bara "försvinner" från en polisstation. Det är varje människas rätt att få sin sak prövad och ännu större vikt vid att en prövning sker i de fall där brottet leder till en tragisk död. Ett fall där en son, en bror, en vän och en ängel inte längre finns med oss.

Detta är en rättsskandal av den grövre arten.

24 kommentarer:

  1. hur fan kan det här vara möjligt? snacka om att man har NOLL förtroende för den svenska rättsapparaten. vad är det för jävla tjommar de släpper igenom på polishögskolan? korrupt rakt igenom verkar det som. nej vidrigt är ordet frankie: vidrigt.

    SvaraRadera
  2. skulle inte åklagare i göteborg ta upp fallet (varför vet jag inte) och bör inte de i så fall ha fått kopior på materialet?

    SvaraRadera
  3. Det här låter ju helt sjukt! Hur fan lyckas man slarva bort en hel förundersökning?! nä här ligger en råtta begraven

    SvaraRadera
  4. max/ En råtta är tyvärr inte den som är begraven. Jag saknar ord för detta, det är en skam att en persons liv inte värderas högre av polisen än att man tappar bort den information som kan leda till att någon döms för brottet.

    SvaraRadera
  5. Asså inte för vara för "film" galen. Men kan det inte vara så att polisen "tappade" o kanske fick en peng för det... lr liknade. Säkert nått sånt, jätte taskigt. Jävla stockholms poliser o aikare...

    SvaraRadera
  6. Anonymous said...

    Asså inte för vara för "film" galen. Men kan det inte vara så att polisen "tappade" o kanske fick en peng för det... lr liknade. Säkert nått sånt, jätte taskigt. Jävla stockholms poliser o aikare...

    21/3/07 14:38


    Knappast bara i filmer som sånt sker. Korruptionen är mycket större än man tror i vårat samhälle.

    SvaraRadera
  7. Jävla pack... Inte e dem bara mördare, dem ska försöka ta bort det oxå..
    tror det blir en ny kampanj mot AIK som för ett par år sedan.
    Helt otroligt hur svag polisen är för "högre makter"...
    Har aik gubbarna ångrat sig nu eller vill dem inte att ngn ska åka dit för brottet? sorglig brist på respekt asså..
    R.I.P. Tony Deogar.

    "Supportrar, inga mördare. Supportrar, inga smitare. Eller?
    Du finns i våra hjärtan Tony"

    helt jävla sjukt, å dem undrar vf inga gillar ayna, inkompetenta, våldsbenägna, arroganta svin om man frågar mig...

    SvaraRadera
  8. Detta är förjävligt. Hur fan kan en förundersökning om ett mord, helt plötsligt vara spårlöst försvunnen??

    Det låter jävligt skumt.

    Fyfan va illa!

    SvaraRadera
  9. Nej johannes det är nog inte bara i Sverige som sånt här händer men det är nog bara i Sverige som vi inte tror att sånt här skall hända.

    SvaraRadera
  10. att aiks grabbar skulle vara inblandade ser jag som rätt så otroligt.´Är väl som vabligt bara nån jävla lallare som får lön utan att man ställer några krav alls. Finns fullt med såna människor i rättsväsendet. Är inte särskilt förvånad över att nåt sånt här kan hända faktiskt.

    SvaraRadera
  11. Kan bara hålla med Frankie. Det här är bedrövligt. Det ligger flera hundar begravna här och har så gjort sedan utredningen startade. Finns väldigt många frågetecken kring hela utredningen, varav några togs upp i Insider för ett par år sedan. Tragiskt, jag lider med Tonys anhöriga.

    SvaraRadera
  12. Instämmer i att det är en rättsskandal, att målet inte skulle kunna tas upp igen om uredningen inte återfinns är dock bara skitsnack. Hade så varit fallet skulle varenda förundersökning varit inlåst i bankvalv.

    G

    SvaraRadera
  13. Polis said...
    Anonymous said...

    Asså inte för vara för "film" galen. Men kan det inte vara så att polisen "tappade" o kanske fick en peng för det... lr liknade. Säkert nått sånt, jätte taskigt. Jävla stockholms poliser o aikare...

    21/3/07 14:38

    Knappast bara i filmer som sånt sker. Korruptionen är mycket större än man tror i vårat samhälle.

    21/3/07 14:44


    Om ni kollar på "Prison Break" så soppar de spåren efter folk.. gör de även så här i Sverige?

    SvaraRadera
  14. tro fan att dem inte bara tappar bort förundersökningen...

    Det är väl så att Polisen har upptäkt att de var mer inblandade än de vill att folk ska tro, typ att de tittade på eller dylikt.

    Som sagt, den försvinner inte bara... omöjligt...det finns så många kopior och sån skit på allt sånt, och man kan inte heller ta ut bevismaterial/förundersökningar utan att skriva upp vem som har det liksom...

    SvaraRadera
  15. Hur fan kan de inte digitalisera allt och spara allt digitalt, med backuper i någon säker serverhall? Varför skulle inte polisen kunna ta sin information lika seriöst som företagen?

    SvaraRadera
  16. Jo.Hela Sthlm e inblandat.KONSPIRATION.Lee Harvey Oswald??

    SvaraRadera
  17. Pavlo<<--Bra sagt, stämmer!Bra timing också, mindre än en månad kvar till AIK matchen, och detta händer.Snart kommer väl ett Itchy brev till och det blir ett jävla liv i Göteborg, vilken sorts supporter man än anser sig vara.

    SvaraRadera
  18. "Det är väl så att Polisen har upptäkt att de var mer inblandade än de vill att folk ska tro, typ att de tittade på eller dylikt."

    Skulle inte förvåna mig ett dugg om det stämmer.
    Någn jäkla anledning måste det finnas till att den här sk utredningen (Ingen brottsplatsundersökning till exempel. Det skall alltid ske vid den här typen av händelser) har hemlighetsstämplats, misshandlats och nu till slut försvunnit.
    Det ligger nog mer än en hund och en råttjävel begraven i den stockholmska leran.
    Snuten döljer något, frågan är vad. Det är uppenbart att dom inte vågar / vill gå till botten med det här.

    SvaraRadera
  19. Annan kuriosa jag nyss lade märke till...

    På bilden ni valt ligger en massa IFK acesoarer, men mitt i smeten är det någon okänslig jävel som placerat en djurgårdshalsduk.

    Om killen slogs (rätta mig om jag har fel men han dog väl i en firma figth, och han var väl med en av parterna också) så lär han ju vara en sådan supporter som hatar Djurgården snarare än att se dom som rivalare.

    SvaraRadera
  20. På bilden ni valt ligger en massa IFK acesoarer, men mitt i smeten är det någon okänslig jävel som placerat en djurgårdshalsduk.

    Det är väl för att visa att även Djurgårdare tog avstånd från det som hade hänt efter dådet.

    SvaraRadera

  21. På bilden ni valt ligger en massa IFK acesoarer, men mitt i smeten är det någon okänslig jävel som placerat en djurgårdshalsduk.


    Tror också det. Han är Difare, o lägger sin halsduk där. Vill inte inte att det ska hända andra, de skall inte hända i huvdettaget. Jävla fega poliser som gömmer det.. Har de ens dåligt samvete tro?

    SvaraRadera
  22. Ehh, alla stockholmsklubbarna var så klart representerade vid minnesplatsen för att visa respekt. Om jag inte missminner mig hade han dessutom flera djurgårdare som nära vänner sedan länge, så det var nog knappast ngt problem.

    RIP

    SvaraRadera
  23. Akten är hittad igen: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=631256

    SvaraRadera
  24. Åklagarson eller polisson är inblandad på nått sätt eller så är det att man skiljer på folk och folk när de coolar. Tony var en sk dömd brottsling och nej de ville inte få bort han från jordens yta. Men nu när väl en går bort så lägger väl man inte ner allt för mycket tid på det när de går lite emot dom i förundersökningen.
    Detta mord gick inte ens till rättegång mina vänner som ni vet. Vill minnas att en viss rättegång iblandat 12 IFK som anklagades ha petat med en tandpetare på en våldsam hammarbyare(som sig senare vara den värsta syndaren i hela soppan). Rättsligt vidriga överramp som sätta ord i mun på vittnen av polis att peka ut vissa framstående IFK(call em what yopu want)som gärningsmän eller närvarande. Detta spektakel gick till rättegång genom Tingsrätt där alla 12 blev friade av en enhelig rätt och sen Hovrätt där 6 st varav 3 blev dömda till 3 månader var. Kostnad 25 miljoner.

    Jag blev friad och det helt riktigt och ja det ligger en råtta begraven i vårat samhälle.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.