2007/03/24

Sätt "Loket" på klubbmärket!

KLUBBMÄRKET Okej, nu har snart 103 år passerat, och IFK Göteborg har fortfarande inte ett riktigt klubbmärke!

Jag menar inte att Blåvitt ska skaffa sig en häftig indian à la Frölunda Indians eller sätta en kalsong på klubbmärket som Kalmar FF. Jag vill bara att min älskade förening ska ha en egen vapensköld – inte snylta på stadens.

Många hävdar att IFK:s klubbmärke faktiskt är ett eget märke – lejonet är ju vänt och färgen på skölden är annorlunda. Enligt heraldikens regler ska dock lejonet vara vänt så som det är i IFK:s klubbmärke. Man kan därför säga att IFK:s vapen endast är en korrektur av de misstag som begicks när man tog fram stadens vapen. Det finns faktiskt också en förskiss från början av 1600-talet av stadsvapnet där dess lejon är vänt likt Blåvitts!

Mitt förslag är sålunda:

Sätt Leif "Loket" Olsson på vårt nya klubbmärke! Leif är en utmärkt symbol för det unga, hungriga IFK, och är också en profil som samtliga supportrar, spelare och sponsorer kan identifiera sig med. Souvenirförsäljningen skulle dessutom garanterat skjuta i höjden. Uppslutningen till Ullevi skulle även den förbättras. Loket drar!

14 kommentarer:

  1. É dö go elle!?

    SvaraRadera
  2. Var är startelvan ????

    SvaraRadera
  3. Hehe, underbar pik!

    SvaraRadera
  4. Vi skall ju ha ett lejonhuvud på bröstet och heta Gothenburg Lions.

    Sen på matcherna så springer hela startelvan in på plan genom ett lejongap omgäldat av fyrverkerier till tonerna av "Campione" med E-Type.

    Till sist kan matchbollen köras in på en radiostyrd lastbil och varje hörna, frispark och inkast kan sponsras av nåt företag och det uppmärksammas vid varje fast situation i högtalarna.

    På jumbotronen visas alla sponsorers namn, inte matchbilder, och sen så lottas sjuhundra småartiklar, såsom kaffe, diskborstar, nyckelringar och annat smått och gott, ut till en publik som har allt svårare att hänga med i själva matchen. "Man kan ju ha vunnit nåt. Det gäller att ha koll på lotteriet."

    Mer hockey än så blir det inte.

    SvaraRadera
  5. Aldrig i livet att vi ska byta, IFK Göteborg är ju Göteborgs lag varför ska vi inte ha ett GBG märke då???

    SvaraRadera
  6. var köper man bengaler?

    SvaraRadera
  7. Anonymous said...

    Aldrig i livet att vi ska byta, IFK Göteborg är ju Göteborgs lag varför ska vi inte ha ett GBG märke då???

    24/3/07 11:43


    Snälla, snälla säg att du skämtar.

    SvaraRadera
  8. de e bra som det är

    SvaraRadera
  9. Har man vuxit upp med klubbmärket varför byta?

    SvaraRadera
  10. haha eller låt loket bli det nya

    SvaraRadera
  11. Asså, jag kan förstå båda rgumenten här faktisk... det hade vart vädligt trevligt att ha ett eget märke, men samtidigt så är det som någon annan sa, det är ett götebrogs lag. Varför ska man byta ett så igenkänt och respekterat klubbmärke.

    Sen som sagt, det hade vart trevligt att ha något som är vårat eget, och inte ett klubbmärke som alla göteborgare, varesig dom är från hisingen, överklassen eller hemlösa kan känna igen sig i.

    SvaraRadera
  12. Loket FTW! Jag håller med till 100%

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.