2007/03/23

Ranäng: Spel på nya arenan först 2009

NYA ARENAN Att det byggs en ny fotbollsarena i Göteborg har väl knappast kunnat undgå någon. Gamla Ullevi är sedan ett par dagar jämnad med marken och grunden till den nya arenan har redan börjat pålas.

Det har på senare tid spekulerats i när det kan bli aktuellt med spel på den nya arenan. Man har i tidiga kalkyler spekulerat att arenan skulle vara spelbar redan sommaren 2008, alltså efter ett eventuellt EM-uppehåll, men detta besked ändrades ganska snart istället till "hösten 2008". Med hösten menas september/oktober och alliansens ordförande Lars Ranäng bekräftar därför nu det vi redan för länge sedan misstänkte - det blir inget spel på den nya arenan 2008.

Enligt vad Baraben.com erfar så har personalen på Kamratgården redan nu insett vikten av att fylla den kommande nya arenan med publik till premiärsäsongen 2009. Därför har de börjat se över sina strategier för årskortsförsäljningen. Kampanjen där årskort i år och nästa år får förtur att välja platser på nya arenan fortsätter - men uppgifter till Baraben.com pekar på att IFK Göteborg har ytterligare ett par trumfkort på hand för att kunna nå sina högt ställda mål just på den här punkten punkt.

För den del av IFK Göteborgs supportrar som sedan en tillbaka undrat "var ambitionera är" kommer detta som glädjande nyheter. Ambitionsnivån flyttas upp ytterligare ett steg och man visar att man inte nöjer sig med enbart med den i sig positiva effekt som kommer av flytten till en ny arena, man vill nå högre publikmässiga mål än så.

Baraben.com är försiktigt positiva till den nya framtoning som nu börjar utstråla från Kamratgården, men låter påminna att det fortfarande finns mycket jobb att göra. Vi är inte längre den ledande föreningen i Sverige men målet är att nå dit igen. Detta görs inte genom att vackra visioner uttalas av en ordförande, utan genom hårt jobb, rätt strategier och metoder från de som arbetar "på golvet" uppe i Delsjöskogarna. Det är nu resan börjar mot ett framtida IFK Göteborg som skall vara den ledande föreningen i Sverige - både på och utanför planen.

16 kommentarer:

  1. Gör det riktigt istället för att hasta. Vi skall ha arenan i mer än 50 år, förhoppningsvis, så en halv säsong extra i bunkern kan ses som en relativt kort tid om arenan nu bara blir bra.

    SvaraRadera
  2. Hur funkar den här kampanjen med att man får förtur på den nya arenan om man köper årskort nu då? Spelar det ingen roll att jag köpt i år? Eller har jag förtur också gentemot de som köper årskort först nästa år? Om inte, så är det ju rent lurendrejeri. Nu spelar det ju ingen roll för mig eftersom jag hade köpt ändå, men för andra som nappat på idéen är det ju surt.

    SvaraRadera
  3. Laser: Jag har inte järnkoll men jag gissar att både de som köpt årskort till 07 och 08 läggs i nån form av gemensam grupp som har förtur gentemot "resten" när man ska välja plats inför 09.

    SvaraRadera
  4. 07 ska väl ha förtur mot 08 också. Fick man inte förtur 06 dessutom? Fast här kanske mitt minne sviker mig.

    SvaraRadera
  5. Jo man fick förtur redan 06.

    SvaraRadera
  6. Vilket betyder, att om man köpte årskort 06 så behöver man inte köpa 07-08, man har förtur ändå?

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  8. "Enligt vad Baraben.com erfar så har man på Kamratgården nu börjat inse vikten av att fylla den nya arenan med så mycket folk som möjligt redan till premiärsäsongen 2009, och man har därför redan börjat se över sina strategier för hur man kan sälja så många årskort det går."

    Haha...grymt. No shit, Sherlock. Aftonbladet nästa. Hur kan ni ens ha mage att kritisera andra medier eller sajter, när ni publicerar sådant här? Nä fortsätt du med kaffet, Erling...

    SvaraRadera
  9. Senaste anonym:
    Akta dig för att kritisera Bara Ben. Censuren är stenhård här.

    Jag är ändå försiktigt postitiv till att man inte censurerar detta inlägg.
    Jag hade gärna skrivit något konstruktivt om jag kunde sluta skratta. ...försiktigt positiv....
    Secken löjd!

    SvaraRadera
  10. Äh, lägg ned ni två som skrev senast. Baraben ökar sin trovärdighet med lite mer nyans i sina resoneranden. Nästa gång de kritiserar så kommer de kunna göra det med ett starkare ethos än tidigare. - Keep it up!

    SvaraRadera
  11. Anonym 13:42 och 14:56>>>

    Inte konstigt att inlägg som inte innehåller nått givande till debatten tas bort. Kom gärna med lite konstruktiva inlägg istället för späda på med sarkasmer över skribenterna.

    Det är väl inget fel med att man är positiv över att IFK äntligen börjar ta tag i marknadsfrågorna i tid? Innan har man ju knappt hört ett ljud om sånna här och liknande saker.

    SvaraRadera
  12. DEt här var ju inget nytt. VAd gäller årskorten tror jag att om du ska ha första ching så är det 06-07-08 som gäller för att hamna först. Hur det ligger till med det andra vet jag ej. Men det är väl bara att ringa till kansliet?

    SvaraRadera
  13. Kansliet har semester! Ring Michael Wagner istället, han har stenkoll.. Svälj!

    SvaraRadera
  14. Citerar en tidigare kommentar:

    "Baraben ökar sin trovärdighet med lite mer nyans i sina resoneranden. Nästa gång de kritiserar så kommer de kunna göra det med ett starkare ethos än tidigare. - Keep it up!"

    Äntligen lite positiva granskningar, som ger den negativa kritiken lite mer substans!

    SvaraRadera
  15. Tonen i texterna kommer ju inte utifrån vad skribenten tycker, det kommer uitfrån hur han/hon ser att IFK Göteborg eller annan granskad part agerar. Agerar man bra och konstruktivt får man naturligtvis även beröm för det, men det innebär ju inte att tonen i sig är det som lyfter fram något positivt. Tvärtom är den en produkt av de ageranden som IFK Göteborg i det här fallet gör.

    SvaraRadera
  16. Klart att 06,07 och 08 skall ha förtur framför de andra. Annars kan man köpa ICA-biljetter. Saknar dock ett familjeårskort som råttorna har.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.