2007/03/19

Lika som bär- Allsvensk upptakt...

Har du en lika som bär? Maila oss!
Tipstack: Robert

29 kommentarer:

  1. Otroligt hur fantastiskt lika de är. Vem är vem egentligen? Om Dixon hade varit ett bär hade han varit lik Dickson. Dicken och Bäret blir ju ungefär som Knoll och Tott.

    SvaraRadera
  2. hahahahahahaahahahhahahahaaahaha

    SvaraRadera
  3. Hahahahhahaha, på gränsen ... men väldigt rolig.

    SvaraRadera
  4. Det här var den bästa ni haft:)

    Detta är fanemig humor på mycket hög lägsta nivå:)

    SvaraRadera
  5. Det är bara för att ni inte hade råd med honom, han hade gått rakt in i vilken startelva som helst i allsvenskan!
    Ni kan ju köpa Raoul Kouakou billigt ;-)

    SvaraRadera
  6. Varför.... knappt roligt. Vem är det som är avundsjuk egentligen?

    SvaraRadera
  7. arash/ Avundsjuk? Är man avundsjuk så fort man postar eller skrattar åt en lika som bär-bild? Vilken snedvriden syn på humor du har...

    SvaraRadera
  8. feldgrau, vad sa du nu?

    SvaraRadera
  9. Man ska kanske ta psykologin till hjälp för att förstå Frankies publicering av denna lika-bär-bild.
    I det här fallet handlar det inte om avundsjuka utan helt enkelt om en längtan efter att ha nåt som andra har men inte han själv!
    En annan psykologisk tolkning kan vara att han ännu är fixerad vid mänskliga könsorgan. Att han sökte men inte fick jobbet hos Häcken är nog ett starkt bevis för den här teorin!
    Frankie, hur lågt kan du sjunka innan du söker adekvat hjälp? Att skriva av sig eller publicera sådana bilder för att håna och kränka andra människor kan kanske lindra din smärta men inte bota den!
    Sök hjälp!

    SvaraRadera
  10. anonym 20:48/ Vill Frankie ha rastaflätor ovanför kuken, eller vad är det du försöker insinuera?

    Att du har fruktansvärt stora problem med könsorganshumor är däremot något som gör att du kanske borde söka hjälp.

    SvaraRadera
  11. Har svenska KKK sitt nya hem i Göteborg? Nog för att västsverige är nazisttätt, men jag trodde att de höll på öis. Tji fick jag.

    SvaraRadera
  12. anonym 14:14/ Intressanta åsikter du har. Skämtar man om någon som är svart till hudfärgen är man alltså rasist (mot svarta)? Är man inte rasist (mot vita) om man skämtar om någon som är vit till hudfärgen också då? Eller är det så att du har problem med att det överhuvudtaget finns möjlighet att skämta om mörkhyade människor? Är det kanske inte du som är rasist då istället?

    SvaraRadera
  13. Satir siktar alltid på dom som har makt och räknas till överheten i samhället.
    Humor är skämt som inte kränker någon annan utan visar på ett generellt sätt hur ofullkomliga vi alla människor kan vara.
    Att skämta om någon annan utan att detta uppfattas som rasistisk förutsätter en jämvikt i maktförhållanden. Vi vet ju att över allt i världen finns en ordning där de vita är överordnade de svarta.
    Bilden ni använder här är , om inte rasistisk , klart kränkande. Det manliga könet har rastafrisyr och är svart. Detta jämförs med en fotbollsspelare som råkar vara svart, dvs har en annan hudfärg än de som ansvarar för den här sidan.
    Det är lika kränkande om det hade gällt en vit spelare, men nu när det handlar om en svart spelare så är det andra strängar Frankie spelar på, vare sig han vill eller inte!
    En människa kan alltid göra fel. Storheten ligger inte i att hävda motsatsen utan just i att erkänna sitt fel och lära sig något av det!
    Hur stor eller liten är du Frankie?

    SvaraRadera
  14. Nu är du körd Frankie. Bye bye..

    SvaraRadera
  15. anonym 20:30/ Jag får erkänna. Det är inte Lika som bär-bilden som är humor. Det är du som är humor!

    SvaraRadera
  16. Må hända att jag är humor som du skriver, kanske det!
    Men så länge du inte kan på ett sakligt sätt försvara agerandet här kan jag inte heller se dig som annat än ett riktigt skämt!

    SvaraRadera
  17. anonym 21:41/ Vad då "försvara agerandet här"? Vad är det jag behöver försvara? Jag ser inget fel i att skämta om bögar, mörkhyade, kvinnor, blåvittsupportrar, judar, rasister eller vilket godtycklig (läs: kontroversiell) grupp människor som helst, om det görs fyndigt och i rätt sammanhang. Det här är en fotbollsblogg, Dixon är fotbollsspelare, sammanhanget är fixat. De två bilderna är oerhört lika, och den ena är en kuk, fyndigheten är fixad. Nu är det dags för dig att förklara exakt vad man får skämta om, och vad man inte får skämta om. Hade det varit ok om det varit en vit kuk med krulligt könshår och en svensk spelare med krulligt hår? Om ja, varför?

    SvaraRadera
  18. Första steget för att kunna förstå är att vilja förstå.
    Jag skrev att det är lika kränkande om detta nu hade handlat om en vit spelare.
    Och vad är rätt sammanhang för dig? Jo, det är en fotbollsblogg och Jimmy Dixon är en fotbollsspelare? Var kommer "kuken" in i detta sammanhang?
    Att skämta om "bögar", "kvinnor", "judar" ,... som du skriver sker på just dom gruppernas bekostnad, dvs du förlöjligar dem och skrattar åt dem!
    Det är himla stor skillnad mellan att skratta med och skratta åt. Det första kallas för humor och det andra för kränkande skämt!
    Vill du/ni att folk ska ta din/er blogg som en seriös fotbollsblogg så agera också seriöst!
    Tyvärr börjar denna blogg likna mer och mer en skandaltidning, synd bara att ni med orätt förknippas med IFK!

    SvaraRadera
  19. Hur många vita fotbollspelare har jämförts med en kuk? Inte en enda gång har man gjort det på denna sida. Men när det handlar om en svart spelare ska han jämföras med en kuk med rastaflätor.

    Och det är klart att nassar gillar att skämta om svartingar, blattat, judar, bögar etc. Men som skrivs ovan blir det ett problem för blåvitt att förknippas med en hemsida som ägnar sig åt samma sorts humor som Goebbels gjorde.

    Är det någon på allvar som tror att Mild eller Glenn Hysén skulle tycka att det ni håller på med är roligt?

    Baraben är en skam för blåvitt!

    SvaraRadera
  20. Jag tycker det var kuk i alla fall.
    nej, jag menar kul....hehehe
    gött mos!!!!
    8

    SvaraRadera
  21. Jag tvivlar inte en sekund på att smygrasister och nassar tycker såna bilder är roliga. Hitler hade garvat, liksom Botha. Apartheidregimen i Sydafrika använde sig frekvent av denna typ av humor. Och de vita skrattade åt denna humor om svarta.

    SvaraRadera
  22. anonym/ det är kul att det tydligen är fel att skämta om t ex bögar och judar. Hur vet du att jag inte är judisk och homosexuell? Varför hade det varit ok att skämta om det helt plötsligt om jag nu var det? Spelar det egentligen någon som helst roll?

    SvaraRadera
  23. Var är husbonden själv? Måste han skicka fram drängen feldgrau?

    SvaraRadera
  24. Fan va dum i huvet man kan vara! Klart som fan att det är roligt, det tycker iaf jag (dessutom är jag svart) Du som tycker annorlunda kan gå och dränka dig!

    SvaraRadera
  25. Så för att du är svart , om du nu är det, är allt tillåtet?
    Apartheidregimen i Sydafrika hade väldigt många svarta poliser som slog och sköt ner de andra svarta som krävde sina rättigheter. Med din logik hade regimen rätt eftersom svarta slog ner andra svarta!?
    I amerikanska södern används ett begrepp som på svenska låter ungefär "husnegern" , inte för att du är det men av någon konstig anledning dök begreppet upp för mig när jag läste ditt inlägg!

    SvaraRadera
  26. Helt uppenbart började du lida av mindervärdeskomplex när du såg den feta svarta kuken på bilden, så jag förstår varför du håller på att försöka tracka ner på andra. Men det biter inte. Jag tar istället bara fram min kuk och pissar dig i ansiktet. Och tro mig, jag är tillräckligt lång för att kunna göra det.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.