2007/03/23

"Legion of doom" får chansen att se Blåvitt på Ullevi

ÅRSKORT 2007 Idag bjuder Blåvitts marknadsavdelning ishockeystjärnan Mikael Renberg på ett årskort till föreningens matcher. Detta efter att Mikael Renberg igår avslöjade för Henrik Leman att han såg sitt supporterskap till Blåvitt som en anledning till att välja Göteborg och Frölunda Indians till hösten.
– Det är de sedan 1982, då de vann Uefa-cupfinalen. Då jag var tio år. Fy fasiken, det var otroligt stort, sa Renberg.

Mikael Renberg är en av svensk ishockeys giganter med 12 NHL-säsonger, VM-guld och flera poängrekord på meritlistan. Han utgjorde tillsammans med John LeClair och Eric Lindros en tredjedel av den redan legendariska Philadelphia Flyers kedjan "Legion of doom" som dominerade i NHL under 1990-talet.

Baraben.com erfar nu att IFK Göteborgs marknadschef Hans Lundberg efter avslöjandet omedelbart tog saken i egna händer. Han ringde föreningens årskortsansvariga och "beställde hem" ett årskort till IFK Göteborgs Allsvenska matcher med namnet Mikael Renberg på så att superstjärnan inte längre skall ha någon anledning att missa några Blåvita hemmamatcher.
IFK Göteborg tacklar med andra ord den uppkomna situationen helt rätt, för när en av idrottssveriges stora talar om att komma till Göteborg på grund av Blåvitt är det inte mer än rätt att man symboliskt skänker honom ett årskort och visar att han är välkommen till Ullevi- oavsett om han flyttar ner hit eller ej.
En i raden av positiva ageranden från IFK Göteborgs sida i den här veckan.

Nu återstår bara den "lilla" detaljen att se om hans supporterskap kan locka ner honom Frölunda Indians (eller annan förening söderut). Renberg talade om att han var beredd att pendla upp till sin familj i Luleå om det skulle bli aktuellt med spel för en förening i södra Sverige.
Vi på Baraben.com föreslår att Mikael Renberg tar chansen att pendla ner till Göteborg för att utnyttja sitt nya årskort även om han skulle besluta sig för att stanna i Luleå...

10 kommentarer:

  1. Härligt att se lite initiativ!

    SvaraRadera
  2. Om ngn känner sig intreserad av Thomas Ravellis tankar runt landslaget och målvakterna:
    www.campsweden.se

    Alltid nått o läsa mitt i natten...

    SvaraRadera
  3. Kul om det är sant det med Lundberg. Skön attityd att bjuda på sig själva och det skapar positiva rubriker i tidningarna. Det blir säkert också en "snackis" runt fikaborden i stan, vilket kan kanske locka några fler besökare i år.

    Härligt att Blåvitt börja tänka mer mediamässigt!

    SvaraRadera
  4. Härligt agerat Blåvitt! Fortsätt så!

    SvaraRadera
  5. Jag tror detta är ett förhandlingsknep från Renberg gentemot Luleå men PR-mässigt smart av Blåvitt att utnyttja detta och ge bort ett årskort som inte kostar något!!

    SvaraRadera
  6. Härligt att se på pränt att myten lever! Blåvitt/GAIS/ÖIS/Frölunda/Häcken på sommaren, Frölunda på vintern. Inte mycket till stolthet där inte...

    SvaraRadera
  7. Herr Pastej: Äh, vi skiter väl i Frölunda? Jävla pseudosport! Det är den positiva bilden av Blåvitt i media vi gläds över.

    Ingen bryr sig om Frölunda i Göteborg. Det visar ju bara glädjefnattet som utbröts när det visade sig att Frölunda missade slutspelet. Hela publiken ställer sig upp och utbrister i ett unisont "Yeeeahooo! Nu slipper vi mer hockey-bockey!"

    Hockey, Bandy, Innebandy, Spiddway, Handboll, Golf, Krocket och Kuvösdart får Bajen, AIK och Djurgården hålla på med.

    IFK är en fotbollsklubb. Punkt.

    SvaraRadera
  8. Ingen bryr sig om Frölunda i Göteborg.

    Fullstatta hus året om och drygt 50 000 pers på guldfesten på Götaplatsen talar väl emot den där "sanningen".

    SvaraRadera
  9. Att ingen bryr sig om Frölunda är knappast sant. Fullsatta läktare trots bottenstrid. Bra så.

    Pajas

    SvaraRadera
  10. Är inte rubriken lite fel? ""Legion of doom" får chansen att se Blåvitt på Ullevi " ?? Är Lindros å Leclair också intresserade av att se ett bottenlag i svensk fotboll?

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.