2007/03/24

Erlings analys: Örebro

ALLSVENSKAN 2007 Inför den allsvenska starten så tar vi på Baraben.com tempen på samtliga allsvenska lag. Med hjälp av en motståndarsupporter till respektive lag lyfter vi ett antal frågor kring den allsvenska säsongen 2007. Turen har nu kommit till Örebro SK.

Örebros supporterprofil i "Erlings analys" är ingen mindre än den gamle blåvite hjälten Marino Ramberg. Han arbetar idag på marknadsavdelningen hos Örebro och här ger han sina åsikter om hur han tror att året 2007 kommer att utvecklas. På en fråga var "Marinho" egentligen har sina sympatier lämnar han ett öppet svar och låter meddela att de är utspridda över Sverige vid det här laget.

Vad är dina förväntningar på ditt lag för allsvenskan 2007, och vilken placering tror du ditt lag hamnar på till slut?
- Att vi ska bli ett stabilt Allsvenskt lag och vi kommer att hamna på plats nummer åtta.

Vilka är de mest spännande nyförvärven i år, och vad har du att säga om dessa?
- Rodevåg (Stefan, skyttekung från Falkenberg, reds. anm.) ser väldigt spännande ut och är stark i kroppen och snabb i vändningarna, Wikström är en stbil mittback som kommer tillföra en hel del styrka i mittförsvaret.

Skall vi hålla ögonen på någon speciell spelare i år? Kanske någon ung spelare som kan få sitt stora genombrott?
- Kristoffer Näfver kommer att bli ett problem för många lag och självklart även Nedim (Halilovic, ny bosnisk anfallare, reds. anm.) som kommer att göra ett och annat mål.

Vad är dina tankar kring IFK Göteborg i år?
- IFK är ett lag som jag tror väldigt mycket om, då de har sattsat mycket på framtiden, jag tror de kommer att vara topp fem och Marcus Berg kan mycket väl vara en blivande skyttekung. Jag vet även hur mycket Alex betyder med sitt engagemang och ledarskap.

Vilket lag vinner allsvenskan i år, och varför?
- Jag tror att Elfsborg kommer att försvara sitt guld, de har de rätta matchvinnarna, men jag höjer ett varningens finger för Kalmar FF som har en stabil defensiv och enormt duktiga brassar på topp.


ANALYS Inte mycket till matnyttig info från ”Marinho” där inte, det mesta får man ta reda på själv. Men så är det väl med allt här i livet, vill man ha något gjort så får man göra det själv. Hur som helst så är det inget som direkt får mig att höja på ögonbrynen när jag ser över Örebros trupp 2007.

Man har Kristoffer Näfver som IFK Göteborg var och ryckte i för ett par månader sen. Han valde dock att stanna och det skall nog ÖSK vara glada för. Näfver skall enligt rapporterna vara en teknisk och kreativ spelare. Tillsammans med gamle Seb Henriksson så är det nästan de profiler jag kan hitta hos närkingarna. Man har förvisso även Lars Larsen som rankades som supperettans bästa spelare förra året. Och så ska vi inte glömma målvakten Richard Richardsson som ju var hos oss så sent som förra året. Ska bli intressant att se vad Dubbel-Richard går för, om han bara får chansen.

Som alltid med nykomlingar så är det lätt att tippa dem i botten av tabellen, vilket är precis vad jag kommer att göra även här. Jag tror att ÖSK kan ta en del poäng av sina bottenkolleger, men att man får problem mot mer tyngre, etablerade allsvenska lag. Det blir en trettonde plats för Örebro i år.


Är du supporter till BP, Halmstad eller Gefle och vill komma med åsikter om ditt lag här i Erlings analys? Maila på erling@baraben.com

1 kommentar:

  1. Marino, sicken hjälte! Örebro däremot, är mer intetsägande...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.