2006/05/24

Martin Smedberg: Jag hoppas komma tillbaka till Allsvenskan snart!

SPELARINTERVJU Baraben.com tog chansen att fråga ut vår utlånade offensiva kraft Martin Smedberg om hans första tid i Ljungskile och nysta lite i värdet av A-lagsspel kontra bänknötande i Allsvenskan. Håll till godo!

Det talas om succé uppe i Bohuslän, berätta om hur det går för dig?

- Succé och succé. Det får man se efter säsongen, men helt klart så har det startat jättebra för mig och laget. Jag känner mig i riktigt bra form och laget har spelat klokt och disciplinerat.

Vilken position har du fått i Ljungskiles spel och hur spelar ni rent taktiskt?

- Jag é anfallare ihop med Jörgen Wålemark. Man kan säga att jag haft en så kallad fri roll i anfallet där jag rör mig lite fritt, men det blir ganska mycket djupledslöpningar från min del. Detta medan Jörgen é stark på att hålla i bollen och även stark på huvudet. Vi har funkat jättebra ihop och vi behöver inte så många chanser för att göra mål. Taktiskt sett så är vi riktigt bra defensivt över hela banan. Vi släpper inte till mycket målchanser och så kämpar vi i 90 minuter.

Tror du att anfallspositionen är den bästa för dig? Jörgen är ju en väldigt rutinerad och målfarlig spelare, har han påverkat ditt spel på något sätt tycker du?

- Jag har alltid viljat spela i anfallet, man slipper ju jobba defensivt då, hehe. Jörgen har ju varit med en del och har mycket att lära ut så jag tar till mig det han säger. Vi kompletterar varann på ett väldigt bra sätt och hoppas verkligen att vi håller oss borta från skador.

Hur stor tycker du skillnaden mellan Superettan och Allsvensk nivå är?

- Jag tycker att det går mycket fortare och det smäller mer i allsvenskan än vad det gör i Superettan. Men ni ska veta det att det är jättebra tempo även i Superettan.

Tycker du att du själv tappar i tempo och kvalité av att spela där eller är hetluften i Superettan bättre än bänken och B-laget i Blåvitt?

- Det é klart att jag vill spela i Allsvenskan och för Blåvitt. Men det ger mig mer att spela Superettan regelbundet än att sitta på bänken i Allsvenskan. Jag tycker inte att jag har tappat något tempomässigt, jag har nästan tränat lika mycket som jag gjorde innan. Men det är klart att det é skillnad på spelarbredden på Blåvitts träningar jämfört med LSK. Matcherna är ändå viktigast.

Blåvitt har ju etablerat sig med Wallerstedt/Selakovic på topp under de senaste matcherna, hur ser du på dina chanser att på lite längre sikt vara med och ta tillbaka en plats i IFK?

- Jo jag hoppas att få komma tillbaka till IFK och Allsvenskan. Om det går bra för mig den här säsongen så kommer jag nog ha minst lika bra chanser som alla andra i truppen. Men nu fokuserar jag på LSK och försöker göra så bra som möjligt ifrån mig, sen så får vi se vad som händer...

Vad tror om LSKs chanser i Superettan och Blåvitts i Allsvenskan i år?
- Vem hade trott att vi skulle starta så här starkt med LSK? Inte många. Men säsongen är för lång för att man ska kunna säga hur det kommer att gå så vi tar det match för match och sen så får vi se. Men jag tycker att vi visade mot Örebro borta att vi kommer att vara ett lag för övre halvan i alla fall. Blåvitt började inte alls som förväntat. Vi hade faktiskt lite otur kan man säga, men har nu fått ordning på spelet och framförallt börjat göra mål. Blåvitt kommer säkert att vara med i toppen i slutet på säsongen men vad det blir får vi se. Heja Blåvitt. Men jag hoppas så klart på guld.

Till sist, har du något du själv vill sägs till Barabens läsare?

- Jag hoppas att vi tar hem det efterlängtade guldet. Det skulle betyda mycket för mig och för staden Göteborg. Jag vill tacka för intresset för den här intervjun och er hjälp att heja fram laget. Tack så mycket grabbar!

13 kommentarer:

  1. 18:30 DIREKT Fotboll Superettan
    Ljungskile-Åtvidaberg. Se Smedberg in Action.

    SvaraRadera
  2. anonym/ vilken kanal? sportexpressen?

    GÖTT MED INTERVJUER MED OVÄNTADE GUBBAR!

    SvaraRadera
  3. Sportexpressen

    SvaraRadera
  4. Japp, kul med intervjuer överhuvudtaget! Däremot vettefan om han kommer kunna tillföra något i det blåvita a-laget om han återvänder. Känner inte att jag har riktigt med koll där. Nån som har sett han in action på det senare?

    Hursomhelst så önskar jag han lycka till!

    SvaraRadera
  5. Hur många mål har han smekt in i Panos-tröjan förresten? Jag är för lat för att surfa in på deras sida...

    SvaraRadera
  6. Kul med intervjuer. Särskilt med de som är doldisar.

    SvaraRadera
  7. http://www.lsk.se/default.asp?url=top_scorers.asp&team=A%20Herr%20-%202006

    hepp!

    SvaraRadera
  8. WERNBLOOOM!!! 2 mål ;)

    SvaraRadera
  9. Tjäna pengar på att ta emot reklam e-mail! http://www.emailadvert.se/ref.php?user=21463

    SvaraRadera
  10. http://www.lsk.se/default.asp?url=game.asp&gameID=1582

    Ny succé för Smedberg..

    "Någon borde göra en GAISare och inhandla en hink och med hjälp av den tigga pengar under matcherna för att kunna köpa loss den här extremt duktiga fotbollspelaren - Martin Smedberg."

    SvaraRadera
  11. Ännu en VM-Låt...

    http://www.oddpig.com/guldreserven/

    SvaraRadera
  12. Den här grejen med att hålla koll på utlånade spelare är super(ettan) tycker jag... Ger ytterligare en anledning till att läsa Bara ben.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.