2006/11/02

Torsdagskrönikan: Om IF Elfsborg - och varför de inte får vinna

TORSDAGSKRÖNIKAN Baraben.com startar idag en serie av fasta, återkommande, programpunker på den Blåvita blogghimlen. Först ut är "Torsdagskrönikan" från signaturen "Erling" där vi serveras lite annorlunda tankar kring fotboll och Blåvitt- varje torsdag- från och med idag. Trevlig läsning!

Nu råder det inte längre någon tvekan om var guldet kommer hamna i år. Det hamnar tyvärr inte I Göteborg, och inte heller i Helsingborg. Nej, det blir istället en representant från antingen Stockholm eller Borås som kommer lägga vantarna på den åtråvärda pokalen. Självklart är det mycket illa, även om det det alltid är illa de år som inte vi tar guld. Vart skall då guldet hamna om man får önska fritt? AIK, vår klassiska rival och motståndaren som väcker hat hos fler supportrar än vad något annat lag gör. Eller IF Elfsborg, kusinen från landet med otroliga lillebrors-komplex mot oss.

För mig är valet enkelt.

AIK som klubb är självklart ingen favorit, och visst finns det en speciell avsky mot lag från Stockholms-regionen, men jämfört med Elfsborg så är AIK iallfall en klubb med stolta traditioner och fans som inte får hybris så fort man lyckas besegra sin värsta fiende, nämnligen oss. Jag ogillar helt enkelt Elfsborg väldigt mycket, mer än vad jag ogillar AIK, och därför unnar jag AIK segern i årets allsvenska. Kanske beror det på en viss avundsjuka mot bönderna från Borås. Vi är klubben med stolta traditioner men i ungefär samma stund som vi slutade vinna så började Elfsborg sin långa marsch mot toppen. Där är inte vi, och ska man vara helt ärlig så har vi inte ens varit i närheten av att vara det i år.

Det hela "började" 1997. IFK Göteborg hade året innan sopat banan med resterna av övriga Sverige och vunnit allsvenskan med tio poäng. Elfsborg i sin tur lyckades att ta sig upp till Allsvenskan för första gången på väldigt länge. Lotten föll sig så att lagen kom att mötas i första omgången av 1997 års allsvenska, och resultatet tror jag många minns med en besk smak i munnen. Naturligt nog så lockar alltid matcher mot IFK Göteborg mycket publik i Borås. Vi är ständig storebror, vi har vår tradition och är dessutom närmsta lag rent geografiskt vilket gör bönderna ser matcherna mot oss som derbyn. För oss som tvingas åka till postorderhålan varje år är det bara en i raden av bortamatcher.

Det var inget undantag denna gång. 16 232 personer hade knökat ryavallen full för att se nykomligarna köra över de regerande mästarna och vinna med 3-0 efter mål av Moses Nsubuga, Stefan Andreasson och Christer Mattiasson. För lokalbefolkningen måste det ha varit som en saga, det var det helt enkelt för bra för att vara sant. För oss i de blåvita leden var det naturligtvis ett chockresultat, men inte värre än att vi tog det och gick vidare. För lantmännen från Borås skulle det bli början på en ossanolik kavalkad av allt för bra resultat mot oss, vilket naturligtvis ledde till att det började växa en allt större kaxighet hos dem. Oavsett var i tabellen vi, respektive Elfsborg, hamnade i tabellen så skulle ändå alltid deras resultat mot oss räknas i första hand. För oss som tvingas åka till postorderhålan varje år är det fortfarande bara en i raden av matcher.

Inte heller på hemmaplan samma år lyckades vi vinna. 2-2 efter Ellosmål återigen av Christer Mattiasson och Moses Nsbuga. För Blåvitt nätade "E.T." och ingen mindre än Niclas Alexandersson i 84:e minuten. Året efter lyckades vi till slut vinna med 1-0, efter ännu ett mål av "E.T." Sen blev det naturligtvis smisk på ryavallen, efter mål i sista matchminuten, återigen av Christer Mattiasson. 1999 går det bättre då vi vinner både hemma, med 2-0 (Jocke Persson och Steinar Pedersen (!) målskyttar), och borta med 1-0 efter ytterligare en pyts av "E.T." (gjorde han verkligen så mycket mål??? Han hade varit skyttekung i dagens Blåvita lag!)

2000-talet började som bekant med ett Kim Källström-mål i baken efter ca 45 sekunder. Elfsborg gick det dock bättre mot, då vi vann med 1-0 hemma, efter mål av Gustaf Andersson. Borta blev det däremot storstryk, 0-3. Två mål av "Bella" själpte oss den gången. 2001 var det återigen dags för ett sk "magic moment" för Ellosfansen. I Anders "Taco" Svenssons sista match på tag i Allsvenskan blir han också den som gör sista målet i matchen med ett långskott som borrar in sig i Bengans vänstra hörn och skriver slutresultatet 3-2 till hemmalagets favör. Återigen blev det också två mål av "fröken Berglund" som blev mindre och mindre populär bland de blåvita fansen. Det var för bra för att vara sant, igen.



Hemmamötet 2001 slutade 2-2 efter en sen kvittering i 84:e av Stefan Andreasson. Blåvitts mål av Gustaf och Martin Ericsson. 2002 var katastrofåret vi sent skulle glömma, och det blev inte bättre av att vi självklart förlorade hemmamötet mot ellos med 1-2 efter mål av de båda otroligt överskattade Lars Nilsson och Andreas Drugge. Lasse Nilsson skulle ju till och med till VM tyckte nån dåre för att han snubblat in en boll mot oss. Blåvitts mål denna gång av kollossen Seb Henriksson. Även i bortamatchen gjorde Henriksson ett mål, men vad hjälpte det när Hasse Berggren gjorde två inom loppet av två minuter. 2002 är, tillsammans med i år, enda åren sedan 1997 som Elfsborg kommit före oss i tabellen. Vad kan man dra för slutsater av det? Jo, det faktum att Boråsarna ständigt tycks överträffa sig själva och vinna mot oss, när de oftast varit ganska mediokra i övrigt.

2003 blev det återigen stryk två gånger om, 1-2 borta och 0-1 hemma. 2004 blev det 0-1 borta innan vi slutligen lyckades vinna med klara 3-0 efter två mål av Rosenkvist och ett av hjälten Magnus Erlingmark. Detta var alltså första gången sedan hemmamatchen 2000 som vi lyckades besegra Elfsborg! 2005 fick vi 1-1 hemma, vilket nästan kändes som en seger då Ijehs mål kom i matchen allra sista sekunder. Som ni säkert minns så lyckades vi faktiskt vinna samam år på bortaplan med 2-0 efter mål av George och Wowoah. Första bortavinsten sedan 1999 med andra ord. I år blev vi hopplöst utspelade på bortaplan men får trots det med oss 1-1 efter otrolig tur. Kanske var detta första gången på otroligt lång tid som vi snuvade dem på poängen och inte tvärtom. Även hemmamötet slutar 1-1 efter en sneträff av Ishizaki, som touchar en av våra, och fullständigt ställde Bengan i målet.

Senare åren har Elfsborg lyckats med det mesta. Man fick till ett bygge av en ny arena som man äger själv och man har lyckats med ett par riktigt bra och spektakulära nyförvärv. Man plockade en tränare från ingenstans som har fått ihop ett spelande lag som nu inte längre bara spelar bra emot oss. Oavsett om man vinner eller inte i år kommer man att vara att räkna med framöver. Blåvitt å andra sidan är i år bara ett mediokert mittenlag. Man skall inte glömma att de kom sjua i allsvenskan förra året och vi kom tvåa.

Det stör mig oerhört mycket att vi inte har bättre resultat mot Ellos senaste åren. Trots att vi ibland spelar vår bästa fotboll mot dem så lyckas de ändå snuva oss på segrar på de mest otroliga sätt. Det stör mig också oerhört mycket att de har lyckats med sin satsning på en ny arena och att de med vassa nyförvärv lyckats skapa ett riktigt topplag när vi bara har stått vid sidan, tittat på och satsat på helt fel saker. Därför är det inte konstigt att det ser ut som det gör i tabellen i år. Men de får bara inte vinna, för det skulle verkligen störa mig oerhört mycket...

46 kommentarer:

  1. det är som att välja mellan pest o kolera! jag hatar båda så jag skakar när jag tänker på dem! snygga äckel elfsborg och svin aik!

    SvaraRadera
  2. Jag slutade läsa när jag läste att du tyckte att aik ska ta guldet och att deras fans inte får hybris osv. du e ju helt puckad. aik hatas mest av allt och må dom få all olycka i världen över sig.

    SvaraRadera
  3. Är det meningen att det ska stå Elsfborg och inte Elfsborg i rubriken?

    SvaraRadera
  4. Sista anonymous:

    Fixat...

    wally:

    Här hatas inte något, men om man verkligen får välja lag som skall vinna så faller faktiskt lotten trots allt på aik. Mäcktiga aik. Elfsborg är en uppstickare som skall tryckas ner, helst långt ner i seriesystemet.

    SvaraRadera
  5. hata hata hata aik

    SvaraRadera
  6. Lysande krönika Erling!

    Men vad somm helst utom AIK.

    Förstod jag det rätt så
    skriver du om en vecka igen.

    Väntar med spänning.

    SvaraRadera
  7. AiK ska vinna guldet?! Det värsta jag läst på BBpGH. Erling har du traumatiska upplevelser ifrån när du var ung? Blev du jagad av en bonde med sin koskitspade o alltsedan dess hatar du allt som har med bönder att göra?
    ;)

    Nej, AiK e det laget som aldrig får vinna...ALDRIG!!!

    SvaraRadera
  8. AIK är fienden från öster som jag aldrig kommer att gilla. jag hoppas med hela mitt hjärat att dom inte vinner

    SvaraRadera
  9. Håller med Ingo.

    Ser hellre att Elfsborg vinner. Sedan kommer klubben att få storhetsvansinne. Värva för pengar man inte har, förlora mot Shelbourne i CL-kvalet, åka ur serien och gå i konkurs. Vem minns inte Magic M7 från Borås??? Hehe.

    Det sämsta som kan hända är ALLTID att AIK vinner allsvenskan, oavsett alternativ.

    SvaraRadera
  10. du e ju helt jävla dum i huvudet. aik ska ta guld och stolta traditioner? jävla pack, vart fan har ni hittat denna nollan baraben?

    gör om gör rätt- avsätt torsdagspajasen!

    SvaraRadera
  11. tragiskt sorgligt och kanske det mest oigenomtänkta någonsin på baraben. rena jävla judasfasonerna, du kan inte vara gammal om du ser elfsborg som en värre fiende än aik, djävulens klubb.

    äckligt. kan baraben inte gå ut med en officiell ursäkt för detta? vore på sin plats.

    SvaraRadera
  12. Lysande krönika erling, jag håller med helt och hållet. Jag hoppas att Anders Svensson går till sporting metalburg, Samuel Holmén går till Fck, Joakim Sjöhage till Häcken och att heltäckningsmattan får mögelskador. Anders Haglund borde vara mogen att ta över en storklubb nu... Ring, Mild!

    SvaraRadera
  13. Baraben - vi berör. Alla kan inte hålla med om allt, så är det.

    Alltid härligt med åsikter mina vänner. Bring it on! Försök gärna hålla det inom ramarna bara så det inte blir rena personangrepp.

    SvaraRadera
  14. Erling/ Tror du på tomten med? Du i princip hyllar AIK och kallar dem för storklubb på en Blåvittsite, eller kanske BLÅVITTSITEN nummer ett snarare. Snacka om att du f¨år höja nivån om du ska få någon som läser detta skräp varje vecka. I sak inte så fel egentligen, mest patetiskt med hyllningen till AIK, riktigt historielöst. Läs på vår historia innan du skriver tack!

    Stellham/ GE OSS EN AIK-SÅGNING SOM KOMPENSATION TACK! Hatten var länge sedan vi fick läsa om... ;) ;) ;)

    SvaraRadera
  15. Håll er på mattan nu för helvete så jag inte behöver börja radera. Bara för att ni tycker det är skit behöver man inte börja kasta paj!

    Håller ni inte med? Skicka in er egen åsikt till kontakt@baraben.com eller kritisera med vett och sans, tack.

    SvaraRadera
  16. Jonevret hade sagt: BAJS.

    SvaraRadera
  17. bra krönika av erling. aik känns som en gammal rival, men deras hot har ju varit modest de senaste åren, istället är det ju djurgården som numera är storlaget i stockholm.

    En del företrädare för Elfsborg har ju mkt illa dolt "tykat" sig rejält emot blåvitt, både i diskussioner rörande unga spelare som försvinner till utlandet, och förmågan att ragga kapital. Därav är det en liten käftsmäll emot ifk om elfsborg vinner, de har lyckats där IFK misslyckats...iallafall iår.

    Dessutom detta med elfsborgsupporters, som iallafall då jag stött på dem på "gamla", alltid varit odrägliga och visat ett enormt lillebrorskomplex.

    guldet ska hem till solna igen...tyvärr.

    SvaraRadera
  18. "2000-talet började som bekant med ett Kim Källström-mål i baken efter ca 45 sekunder. Elfsborg gick det dock bättre mot, då vi vann med 1-0 hemma"

    En seger med 3-1 i premiären är inte nog för dig Erling. Inte heller nog att 3 nyförvärv lyckas fantastiskt bra i en allsvensk premiär? Själv åkte jag hem från rambergsvallen den kvällen lycklig. Men klart vill man att aik ska vinna guld kanske man inte är lycklig när blåvitt vinner

    SvaraRadera
  19. pinsamt för svensk fotboll om nykomlingarna vinner.. säger väl trots allt en del om den allsvenska standarden ?

    SvaraRadera
  20. Härdsmällta hos krönikören?

    Jag må vara HBK-supporter från landet som ni skulle säga. Men snacket om att AIK ska vinna är ju bara nonsens. AIK ska inte vinna allsvenskan, det får inte ske och kommer inte att hända heller. Elfsborg ska och förtjänar att vinna om nu inte HBK kan vinna. Stockholmslagen ska man hata!

    Har du drabbats av en vinter-depression?

    SvaraRadera
  21. AIK skiter jag ärligt talat i. Hyser stor avsky mot Borås och Elfsborg. Dialekten, slingorna och solbrännan, alla otäcka pagespelare som har för vana att sänka IFK. Helt plötsligt håller alla där jag bor på Elfsborg. 90% medgångare. Var på plats 97 och skulle få se mitt favoritlag IFK för första gången på många år och vad händer, Man blir överkörda...

    Jag säger bara
    "Sprutluder i Tensta"

    SvaraRadera
  22. Händer det inget i dina ögon när du ser en aik tröja? Jag hatar firmorna och skit som bara förstör för sin klubb och själva glorifierar sin verksamhet men när jag ser en aik tröja (speciellt om det är i Göteborg) händer det något inom mig. Jag känner en djup avsky och under matcher mot aik tycker jag det är ok om så hela arenan skriker hata. Elfsborg, visst regnar det jämt i Boårs och visst snackar dom jävlgt fult, men trodde bara det var folk från halland som hade detta djupa hat mot dem. Blir förbannad på dig erling av detta dravlet, har du glömt mia pettersson, addes övergång, alla matcherna speciellt innan övergången till gamla som var fyllda av hatmatcher med solnadrägg som pestade ner vår stad? Elfsborg är betydelselöst.

    SvaraRadera
  23. Erling. Fel val.

    SvaraRadera
  24. aik är vår största rival alla kategorier, den som inte svarar att det är så på en rak fråga- på rak arm har jag väldigt svårt att se som en Blåvittsupporter. Då är man antagligen väldigt färsk i branschen eller så har man helt enkelt blivit tappad i golvet som barn.

    AIK- hatet lyser i mina ögon.
    Ellos- likgiltighet, vem fan bryr sig om ett gäng bönder?

    SvaraRadera
  25. Tur att det finns folk som bestämmer hur en riktig IFK-supporter ska vara. Skulle tro att det har mer att göra meda att jag är uppvuxen närmare Borås än Göteborg.

    SvaraRadera
  26. Kalla mig dum, men det är inte den riktige "Erling" som har skrivit detta va? Det är bara ett nick? Man kan LÄTT tro att det är just Magnus Erlingmark och ingen annan som skrivit med tanke på bilden och namnet.

    *Josef*

    SvaraRadera
  27. Maken till avundsjuka har jag aldrig sett.

    Undrar när ni i Göteborg ska lära er att inte vänta på att andra ska lösa allt åt er.

    Köp lite mark och bygg en egen arena, skaffa en tränare som inte förespråkar sparka och springfotboll, inte någon som redan alla känner till, uppträd trevligt mot era yngre spelare så dom kan tänka sig att sätta sin fot i ert omklädningsrum igen efter att dom blivit proffs och till sist, framgång är en färskvara. Det ni vunnit är inget annat än historia!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  28. 2/11/06 20:35 anonym

    Är inte ett dugg avundsjuk-men du har bra åtgärdstankar!

    SvaraRadera
  29. anonymous 20:35... få klubbar har väl fått tillbaka lika många före detta proffs som blåvitt, alexandersson, ölme, mild för att bara ta de senaste.... Dessutom var ju anders svensson så gott som klar för blåvitt innan ellos började kasta pengar efter honom. Han var ju tydlig med att tala om för alla vilka han egentligen håller på. Men, en ny tränare har du rätt i att vi behöver.

    SvaraRadera
  30. Erling, kolla upp det du skriver innan Blåvitt vann mot häcken med 3-1 , Gustav A, Rosen och Sankan dominera, vad gjorde kims 1-0?

    SvaraRadera
  31. Jättegulligt att elloskatalogen är med och slåss om guldet, men de väcker inga direkta känslor (förutom i just elloskatalogen då). Visst, de vinner ibland mot oss, men so what. De känns inte som ett lag som upprör eller väcker kärlek. Aik däremot, de hatas eller älskas, mest hatas - överallt. Be någon som gillar fotboll (eller idrott i allmänhet) att nämna ett lag de gillar. De säger Brynäs, Blåvitt, HV, Wic, Whatever. Be dem nämna ett lag de inte gillar och de säger AIK. Det är ett lag som väcker känslor och just därför skall de vinna eftersom fotbollen i stort tjänar på att ha ett lag i framgång som folk bryr sig om på något sätt. Malmö, Djurgården och Ellos, för att inte tala om HBK eller Kalmar, är jättegulliga plyschbjörnar, men allvarligt talat - ingen bryr sig om de vinner eller inte. AIK däremot, bryr sig alla om på ett eller annat sätt.

    SvaraRadera
  32. Seriöst, Baraben- det ser ju ut precis som om det är Erlingmark som skrivit detta. De där jävla bilderna måste ni ju göra något åt. Whoami, känns inte som din stil detta?!?!

    SvaraRadera
  33. Anonymous said...

    Erling, kolla upp det du skriver innan Blåvitt vann mot häcken med 3-1 , Gustav A, Rosen och Sankan dominera, vad gjorde kims 1-0?

    2/11/06 21:10


    Jag vet att vi vann med 3-1 eftersom jag stod knökad i blåvitt-klacken. Men säsongen började fortfarande med att Kim strutade efter ca 45 sekunder, det är en ostridig sanning.

    Man kan LÄTT tro att det är just Magnus Erlingmark och ingen annan som skrivit med tanke på bilden och namnet.

    *Josef*

    2/11/06 20:34


    Jag är inte Magnus Erlingmark, namnet är bara en pseudonym.

    SvaraRadera
  34. Nu finns ett klargörande före texten så att det är helt omöjligt att missförstå det hela, Erling är en pseudonym och inte den riktige hjälten som skriver, även om du är en hjälte för vissa småtjejer i Malmö Erling... ;)

    SvaraRadera
  35. Vad som helst utom AIK..

    SvaraRadera
  36. Hata hata hata AIK!
    Vad som helst utom AIK, och speciellt ser jag hellre ett västkustlag som jag inte har några större känslor om framför AIK!

    SvaraRadera
  37. När jag har läst din krönika så kan jag ju bara utläsa en sak - lillebrorskomplexet har flyttat till Göteborg med en stor snorgrön avundsjuka.

    Var på Ullevi i höstas och såg bortamatchen. Kan bara konstatera att ni behöver en ny arena och en bättre stämning. Längtade direkt hem till vårt.

    Fotbollen har gått för långt om folk som du och andra börjar tala om att hata, vara fiender, förtrycka, storma planer, håna spelare osv. Istället för att glädjas åt ett lag som har spelat bra och underhållande fotboll under hela säsongen. Hade det varit IFK som fajtats mot AIK om guldet hade jag varit glad för IFKs skull.

    Jag hatar inte IFK och när inte Elfsborg spelar brukar det vara det laget jag håller på. Fast efter i måndags är jag nog mer GAIS-fan...

    Och vi är förhelvete inte mer bönder än vad ni är. Man behöver inte åka många minuter utanför Göteborg innan man hitta kohagar där. Eller kommer du aldrig utanför centrum?

    Önskar IFK all lycka nästa år. Och en bättre attityd till dig i julklapp.

    Boråsare och Elfsborgare (även i motvind)

    SvaraRadera
  38. Jag måste hålla med den anonyma elfsborgaren. "Erling" säger rätt upp och ner att det är större och viktigare med rivalitet baserat på ADVUNDSJUKA mot en klubb som har gjort stora framsteg än med rivalitet baserat på otaliga årtionden av kamp mellan två lag när det gäller PRESTATION och KLASS.

    För mig smäller prestation och klass högre än avundsjuka.

    SvaraRadera
  39. Att msn som Blåvitt suporter kan med och säga att man faktiskt vill att AIK ska vinna framför ett annat Allsvenskt lag känns bara fel. Men sen satt du kanske och hejade på AIK när de var med i CL också?

    SvaraRadera
  40. Ni kan inte spela fotboll, bara sparka, ni har ingen arena, bara två gamla som ni inte äger, och era politiker har inte ens tagit beslut på att bygga en ny ännu de fick inte ihop folk till mötet, ni kan inte sälja sponsorpaket utan säljer bort det till ett multinationellt företag som annonserar efter enklaste formen av annonssäljare för att göra jobbet, era nyförvärv suger, ni betalar inte skatt och ni kan inte vinna. Klart att det gör ont och att Erling är bitter. Det hade jag också varit...

    SvaraRadera
  41. Även jag föredrar AIK i det här läget. Något man kan dra sig för att säga på en sådan här sida. Men hellre storstad och tradition än uppkomlingen från tråkiga Borås.

    Tyvärr är Ellos inte bara ett lag "som det råkat gå bra för", som någon ovan hävdar. Det har gått bra för dem p.g.a. en offensiv satsning med en tydlig målsättning. Resultatet har kommit väldigt fort (guldet är visserligen inte bärgat än). Ellos är också att räkna med de närmaste åren nu när de börjar bygga upp ett kapital. Till nyförvärven har de lokala sponsorerna tillsammans skrapat ihop rejäla summor. Och tro mig, fick de ihop till A.S & co kommer de även se till att Bella & Linderoth kommer tillbaka. Den senare har tydligen sagt att han vill bo i boråstrakten sen (nybliven far). Han skall, enligt en vän från Borås, t.o.m. ha köpt en tomt vid en sjö i trakten. Tydligen något slags nybyggesprojekt med bla A.S som en av investerarna, och där andra spelare också skall vara intressenter.

    Om Holmén och A.S. försvinner nästa år blir de kanske svåra att ersätta direkt med ett sämre sportsligt resultat som följd. (förvånar mig inte om de är kvar över ev. CL-kval) Men Ellos är nog med där uppe ett bra tag till.

    Tyvärr har vi ännu inte sett samma villighet från de blåvita sponsorerna vid nyförvärv. Detta är något IFK måste jobba med så vi kan få se riktiga klassförvärv framöver. Allsvenskan håller väl ingen jätteklass och många lag har jämnstarka trupper. Det gäller att seriöst försöka lyfta sig en nivå över de nuvarande 5-6 potentiella guldkandidaterna. Jag tror vi alla blåvita vill se en ökad satsning (i kombination med ungdomssatsningen) för att slippa ytterligare mellanår.

    Gör vad du kan för att hjälpa till: bli medlem, skänk en slant till fonden, gå på matcherna och dra partnern, familjen eller några kompisar. Vad som helst.

    En som törstar efter guld...(och öl & pytt)

    SvaraRadera
  42. Hellre Elfsborg än AIK Erling.
    Är du verkligen IFK:are, för då borde du väl veta att AIK är hela Svergies och absolut Blåvitts HATLAG.

    SvaraRadera
  43. Nu är jag ju inte Elfsborg supporter, men kännde mig ändå tvingad att påpåka en liten sak, nämligen att de såvitt jag vet inte äger arenan, utan att Borås kommun gör det.

    SvaraRadera
  44. Låt bönderna få sitt guld, så befinner det sig åtminstone på rätt sida Sverige och Lagrell behöver inte åka så långt för att flytta på det till Kamratgården nästa säsong..

    SvaraRadera
  45. Hatet och tonläget förvånar mig inte ett dugg. Det luktar fjortisklack, Göteborgsk kranskommun och IFK Kållebojs lång väg.

    Däremot förvånar okunskapen i din text: Två cuptitlar och ett SM-guld under de senaste sex åren. Dessutom totalt fem SM-guld och en femteplats i den allsvenska maratontabellen. Kallar du en sådan klubb för "uppstickare"?

    Att en anhängare av Gråvitt hoppas att AIK tar guldet torde förvåna. Kanske var det just det som var ditt försök till smarta "kvällstidnings-krönikör-vinkling". Fast egentligen ter det sig ganska logiskt. AIK och IFK är i grunden samma fenomen. Storklubbar envist tronande på fornstora dagar med evenemangspublik som valt den stora trygga mainstreamklubben, istället för något mer individuellt, säreget och underdogigt. Samma ofarliga ICA-, Volvo-, radhusval.

    De flesta fotbollsintresserade göteborgare jag känner är gaisare. De förtjänar respekt eftersom de gjort ett aktivt val och står upp för något de själva tror på. Även om laget i deras hjärta emellanåt gjort djupdykningar i divisionerna. De flesta IFK:are jag känner är måttligt intresserade av fotboll. Eller så är de IFK: are fullt ut, men huvudsakligen fyllda av hat. Det är fel att generalisera. Men din text stärker min fördom om vilka tankar som döljer sig i bananernas innandömen.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.