2006/11/07

Hur blev det så här?

TANKAR Säsongen är över. Nu satsar vi nytt. Vi har värvat en islänning, en spelare från division 2 och en kille som spenderat större delen av säsongen på Helsingborgs skadelista alternativt avbytarbänk. Nu jävlar!

Ellos vann allsvenskan. Det känns som den mest mediokra allsvenska segern på urminnes tider, men är dock fortfarande en seger. Man har värvat friskt, man har vågat satsa och nu har det burit frukt. Svensönerna och Ishizaki varvat med en riktig försvarsklippa i Augustsson, och en ung hungrig anfallare i Sjöhage räckte för guld. Elfsborg har varit med länge nu, satsat rätt och nått sitt mål. Hur bittert det än är så måste man konstatera att de lyckats.

AIK kom tvåa. Min spontana tanke är hur i h-vete ett lag kan gå från grusplaner i superettan till allsvensk guldstrid på en säsong, samtidigt som Blåvitt bara mäktar med att stampa på samma ställe. Är vi bättre i år än förra året? Svaret är naturligtvis nej.

Nu är det dags för Blåvitt att spänna musklerna. Under ny ledning av de tre musketörerna Rehn, Olsson och Landberg vill jag efterlysa ett nytt Blåvitt. Ett lag som alltid visar upp en vilja att vinna. Ett lag som inte behöver förklara bort pinsamma resultat. Ett lag där lagkaptenen inte behöver säga till fansen att "Nästa år då jävlar".

ÖIS och Öster åkte ur. Fram med plånboken. Värva Toivonen! Han kan inte kosta speciellt mycket för ett ÖIS vars ekonomi får svårt att klara superettaspel? Eller gör en "Anders Svensson", plocka hem ett utlandsproffs som ännu inte passerat bäst före. Kanske Tobias Grahn. Gör något.

I framtiden vill jag även se att Alex stannar i klubben efter det att han lagt skorna på hyllan. Jag tror han skulle bli en enorm tillgång som mentor/tränare/sportchef/whatever.

10 kommentarer:

  1. Nästa år då jävlar!!

    Fixa hem Risp och Sebastian Larsson. Knyt till sig Toivonen.

    Då blir det fest nästa oktober. Det kan jag lova

    SvaraRadera
  2. "Nu är det dags för Blåvitt att spänna musklerna."

    Hahaha, en av de mest UTJÄNTA och ihåliga slagdängorna på länge. Så här låter det varje år.

    Elfsborg har lyckats skrapa ihop 15 miljoner till nästa år att värva spelare för.

    Blåvitt har genom supportrarna (fonden) lyckats få ihop knappa 100'000:- + 0:- från föreningens sida.

    DET ÄR KONTRAST. Dom gör säkert ett "bra" jobb, men dom framstår som handlingsförlamade mähän på kamratgården.

    SvaraRadera
  3. Rispen skulle vara något! S.Larsson är däremot mer tveksam, har sett honom ett par gånger och blev knappast imponerad...
    Toivonen kan vi nog glömma. Men guld blir det hur som helst...

    SvaraRadera
  4. nu verkar det ju som om både dusan och toivonen är "ute på marknaden" och då ser jag hellre att blåvitt får dusan än Toivonen.

    Ola är en bra spelare, men har fortfarande bara ett år i allsvenskan och bara för man är bra i pröjs betydder inte det att han lyckas hos oss. Dusan ser jag mer som en etablerad spelare som kan gå in i laget och regera!

    SvaraRadera
  5. Det tråkiga är ju att trots att det finns en del spelare som man skulle vilja se i blåvitt och som dom andra lagen rycker, så verkar det vara en utop att Blåvitt skulle ge sig på konststycket att värva dessa. Vi har inte pengarna helt enkelt.

    Nu när Dusan öppnar för allsvenskan, så nämner media 3-4 klubbar som kan tänkas bjuda på honom. Blåvitt är inget av lagen. Vi finns inte ens med i diskussionerna längre om att köpa dom hetaste spelarna i allsvenskan....trist men bara att inse fakta.

    SvaraRadera
  6. mktbra !något sensationellt måste hända på kamratgården inför nästa säsong. Kan man inte inse att i detta läget när Öisarna åkt ur "MÅSTE" värva Ola Toivonen.
    Killen är för bra för Superettan, och i vissa stunder för bra för även Allsvenskan. Hela året har jag tänkt, " åker öis ur, värva killen direkt !

    starta Namninsamling ? Toivonen till Blåvitt!!!

    *något måste hända iallafall, och de måste ge resultat.


    //Didrik

    SvaraRadera
  7. bara inse, håkan kommer värva.....nascimento dos coppacabana dos barfotaliraros videospelaros missräknings-da silva.....storheter som djuric handlar det inte om för fattiga blåvitt. Det bli videokillen via nån smutsig agent

    SvaraRadera
  8. kan man inte sno ihop ett lag av bra bosman spelare... haha det funkar ju i fm 2006.

    SvaraRadera
  9. Intressant tanke med Tobias Grahn tänkte den själv häromdagen. En klasspelare.

    Men hellre Dusan än Toivonen.

    SvaraRadera
  10. Helt klart skall man kontakta Grahn. Han var MFFs klarast lysande stjärna hela tiden han spelade där. Var även bäst i Vålerengen och Å-whatefack han nu spelade i härförleden.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.