2006/11/23

Lite av ditten och mycket av datten

Silly Season vore ju inte silly om inte ett fenomenalt skogstokigt rykte dök upp. Nu handlar det om att Håkan Mild minsann kommit långt i förhandlingar med HBK om att lösa Dusan Djuric. Tydligen ska HBK vara hemskt desperata efter att få betalt för U21-stjärnan sedan man i somras nobbade ett 7 miljonersbud från en fransk klubb. Ett lite konstigt pussel som smått rykteshungriga fans satt i rullning sedan HBK gråtit ut om det nobbade budet (och Dusans sjunkande värde i takt med kontraktstidens minskande längd...) i Aftonbladet...

Kilhberg rear ut
sig själv likt en polsk bärplockare och kör medieturné med både Norge, Örebro och fan vet för att komma bort från Kamratgården. Tydligen är det inte riktigt lika intressant att spela i IFK Göteborg som i Ålesund i Norge. Ja, det resonemanget kan man ju tycka vad man vill om men det luktar "Nej nu får du ta ditt pick och pack för att fly fältet" från Håkan Mild låååång väg...

Näfver-ryktet
dementerades från både Örebros och Aftonbladets sida. Då räknar vi kallt med att Hammarby inom kort köper loss Näfver för ett hemskt överpris. Men man ska aldrig säga aldrig om en Näfver till Blåvitt, var det va? För när alternativ ett och två faller igenom så...

Göteborg kör ju som bekant med blå julbelysning sedan ett par år tillbaka och i den moderna trenden erbjuder Blåvittshopen en blå och vit uppsättning julgranskulor som enligt superhemliga men dundertrovärdiga källor kommer sälja som glögg i tomtemasken fram till jul. En märklig liten detalj är dock att Blåvitt inte sett till att koppla http://www.ifkgoteborg.se/shop till sin shop utan bara använder sig endast av http://shop.ifkgoteborg.se. Åtgärdas denna lilla miss bör, som vår gröne julvän Joda hade sagt.

Alejandro Lagos bil har stått parkerad på Kamratgården i en dryg vecka nu. Vi gissar att han inte fått körkortet indraget utan redan innan Rosenborg officiellt meddelade det- varit klart en tid att han é La-go fått negativt besked om nytt kontrakt, främst för att han är orimligt dyr i proportion till vad han kan prestera. Samtidigt går Ölme och Cliff säkert och biter på naglarna då mötet om deras framtid hölls i tisdags och besked antagligen lämnas nu i slutet av veckan...

Dessa två olika länkar: 1 & 2, kan vara komna av en slump på samma dag. Men tror man inte på slumpen kan man även tolka det som att ordningsmakten rustar för vissa "mindre motsättningar" under nästa år...

Det omtalade Fight Club i Göteborg har vid två tillfällen tvingats byta plats för det första försöket till moderna Gladiatorspel. Tydligen har den mediala uppmärksamheten fått lokalägarna att dra öronen till sig...

Jonevret var redan som tränare en gnällig jävel modell tyngre, men han kanske inte är helt ute och cyklar nu när han väljer att hota med stämning mot sin före detta arbetsgivare Djurgården för att de avskedat honom utan grund. Fler och fler i fotbollssverige blir upprörda i samband med deras allt mer abrupta avsked och även om man kan tycka att kontraktstid är just kontraktstid är det viktigt att föreningarna och klubbarna sköter sig enligt de anställningslagar som finns. För inte är det väl så att en bengalbränning skall fördömas samtidigt som en förening utan att tveka kan bryta mot lagar kring uppsägning och liknande? Rätt skall vara rätt. Om inte annat så för att visa respekt till de personer som är anställa av en förening, ens rykte som arbetsgivare är trots allt ett av de viktigaste imagebitarna utåt...

24 kommentarer:

  1. Är Djuric-snacket just bara snack eller ligger det någon uns av sanning i det hela?

    Tänk en 'spelande' mittfältare på innermitt i blåvitt....

    SvaraRadera
  2. Karisik blir nog glad om Djuric mot all förmodar skulle komma

    SvaraRadera
  3. Ja pengar är ju inget problem just nu. Men varför inte värva Roaldinho när vi ändå håller på?

    SvaraRadera
  4. - Blir det fortsatt spel i Sverige är Halmstad det enda alternativet, säger 22-åringen till Hallandsposten den 11 november.

    SvaraRadera
  5. Det blir väl Fck eller Bröndby svenska spelare verkar ha övertro på den danska fotbollen

    SvaraRadera
  6. "svenska spelare verkar ha övertro på den danska fotbollen"

    Danmark har mycket lägre skattesatser för fotbollsspelare äv vad Sverige har. Dom räknas in som "Experter", vilket blir lite lustigt då det gäller SVENSKA fotbollsspelare.

    SvaraRadera
  7. arneng vill till ett lag som vill och kan vinna.

    hehe säger: välkommen till ifk...2008 ell. 2009.

    SvaraRadera
  8. Djuric ger upp lite för lätt ibland i motgångens stund. Ett centralt tema i Milds filosofi är att nyförvärv helst skall spela i lag som är vana att vinna. Stämmer inte så bra med HBK-gossen. Kan IFK lägga vantarna på honom till ett billigt pris så kanske...men nej jag tror aldrig vi får se honom i IFK.

    SvaraRadera
  9. Ingenting förutom EN forumist talar om Dusan, den andra säger bara att nått "stort" är pågång.

    Som vanligt mao. Vi värvar hem Seb J, förlänger med Vovven osv.

    Blir ett roligt 2007 på så sätt att man kommer närmre 2008!

    SvaraRadera
  10. elvis
    Varför skulle det vara roligare att komma närmare 2008? Fyller du moppe då? Eller har du gått på att vi kommer vinna då?

    SvaraRadera
  11. anonym:

    Självklart därför att 2008 är det år då Hjalmars kontrakt går ut (om jag inte missminner mig), därav den årslånga glädjekarnival som kommer att infinnas.

    Fyllde moppe gjorde jag för många herrans år sedan lilla vännen.

    SvaraRadera
  12. Hjalmars kontrakt går väl ut iår? Och 2008 ska arenan stå klar.

    SvaraRadera
  13. Hjalmar har kontarkt tom 2007!!! Han ska ingenstans!

    SvaraRadera
  14. En polares kusin dejtar Hjalmar. Det känns stort. Han kan få vara kvar bara för det.

    SvaraRadera
  15. om ifk inte valt att ha adressen ../shop spelar ju nog roll. Varför har då inte baraben lärt sig hur man skaffar www.baraben.com i adressfältet när man kommer till sidan.

    SvaraRadera
  16. fast arenan kanske inte blir klar 2008 heller utan egentligen 2009. det kanske blir två mellanår, eller vi hinner åka ur och gå upp igen innan vi "vill vinna". får höra med stig hur planerna ser ut egentligen.

    SvaraRadera
  17. Känns som vi verkligen slår stort på att satsa på egna unga talanger nu när det är fler spelare som ryktas ifrån oss än vad som är på gång till oss.

    Ska bli spännande att se vad som händer, för med tanke på att Dennis, Lago, Smedberg, Lycen redan är borta från oss och Kihlen, Wowen och Richardsson ryktas ifrån oss, så borde vi ha 4 platser att fylla redan nu och kanske ytterligare 3 st innan truppen spikas.

    SvaraRadera
  18. om ifk inte valt att ha adressen ../shop spelar ju nog roll. Varför har då inte baraben lärt sig hur man skaffar www.baraben.com i adressfältet när man kommer till sidan.

    Så man ska inte se till att alla möjligheter för kunder ska hitta till shopen ska finnas där? Nej bättre att inte täppa till befintliga hål vet ja. Haha sicket dösnack.

    Att Baraben inte använder sig av den möjligheten kan ju handla lite om att vi är en blogg som ligger på blogger och vill visa detta och även ha två olika adresser tillgängliga. Hur är det relevant ditt skrap?

    SvaraRadera

  19. blabla..

    Säg som det är istället.. Ni har fan ingen aning om hur man gör. Bara för sidan är en blogg, så är det okay att det ser ut som nån t-röd luktande gajsare gjort skiten..

    SvaraRadera
  20. Det omtalade Fight Club?
    Varför ens nämna detta då vi har nog med problem med våra fans. Tragiskt att se 15åringarna som tror dom kan slåss i firmorna. Själv blir jag alltid glad när jag ser en bråkmakare få riktigt duktigt med stryk.

    SvaraRadera
  21. mourad vill inte skriva kontrakt med håkan.

    SvaraRadera
  22. Hörde att Grodätarna gett en huligan vad han förtjänade.

    SvaraRadera
  23. Bara för sidan är en blogg, så är det okay att det ser ut som nån t-röd luktande gajsare gjort skiten..

    Sluta tala om din mamma.

    SvaraRadera
  24. haha, mamma-skämt är skojiga..

    Min mamma luktar fisk och är blond med smutsiga knän. Och hon suger kuk bra som fan.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.