2006/11/05

Blåvitt anno 2006- det där gick ju inte så bra nej...

ALLSVENSKAN 2006 Dennis Jonsson drog som första spelare av sig tröjan, sprang baklänges mot ståplatsläktaren och kastade sin tröja upp mot publiken. Men kastet blev lite för hårt och tröjan flög upp på läktarens tak där den fastnade. En händelse som blev säsongens sista Blåvita "prestation" och på ett ironiskt sätt beskrev hela det Blåvita 2006. En god ambition, ett hyffsat försök till en början men sedan gick allt åt helvete. Den här säsongen vill man bara glömma så fort som möjligt.

Tränarduon Kjell/Lampan valde att laborera med startelvan i den 26:e och sista omgången. Då testade man plötsligt Samuel Wowoah som vänsterback för första gången och även om han inte sattes några som helst problematiska utmaningar av HBK så gjorde han ett hyffsat bra intryck på den ovana positionen. Det underliga med testet är att det kom i tränarparets absolut sista match och inte efter någon av alla otaliga förluster i höst. Jag är för matt för att spekulera i varför man körde med den här varianten nu helt plötsligt, men det kan ha räddat Wowoah i föreningen om de ser honom som en ny vänsterback framöver...

På tisdag avslöjas officiellt hur den nya ledarstaben ser ut inför 2007 i IFK Göteborg och lösningen kommer troligtvis att tas emot av press och supportar som en ganska okonventionell sådan. Men innan vi blickar vidare mot det sex månader långa eländiga tomrum av inhemsk fotboll som nu följa skall, så får vi ta och sucka tungt över den säsong som gått. Fy fan va dåligt det har gått för Göteborgsfotbollen där Blåvitt trots sin fiaskoartade åttondeplats blev bästa Göteborgslag. Skönt för fotbollsintresset i stan är dock att canada goose-jackorna åkte ur serien, något som borgar för att skapa i alla fall lite tryck kring två derbyn mellan Gais och Blåvitt. Tre allianslag är helt enkelt en för mycket både vad det gäller upptagning av spelare på Allsvensk nivå som antal matcher för publiken. Synd på sitt sätt att Öis rasar ur då det är en klassisk förening och den enda Göteborgsförening som har meriter värda att ens jämföras med Blåvitt. Men samtidigt är nästa år ett extra jobbigt år med många gråa matcher i serielunken på det stora Ullevi och då är det ännu bättre med ett Göteborgslag mindre i högsta serien.

Blåvitt anno 2006 blev till slut en enda lång gäspning. Mycket sämre kan det nästan inte bli så man får väl se fram mot nästa år med höga förhoppningar. För efter magplask som detta måste man väl ha lärt sig en hel del. Håkan Mild gör i vinter sin första silly season där inte Mats Persson är inblandad på något sätt och Blåvitt får en ny tränare som kan bygga upp ett lag under en hel försäsong utan att tvingas matcha en förväntad startelva i Royal League. Nu är det bara att bryta ihop totalt och komma igen rejält till nästa år. Hungern måste växa på Kamratgården likt i varje blåvitt hem och hus landet runt, vi vill inte käka någon mittpositionspytt.

Vi är trötta på den här skiten nu. Det krävs en rejäl uppryckning och det på en gång. AIK missade ju i alla fall guldet, vilket nästan är en tröst nog för mig en kväll som den här. Men snälla rara söta gulliga IFK Göteborg- se till att vinna någonting under 2007. Det är allt jag begär.

Till sist kan det ju poängteras att publiksiffran på 4000 inte är något annat än direkt patetiskt. Jävligt bekväma vissa Blåvittsupportrar är som sitter i soffan och kollar på Elfsborg och annat skit när det lag man "håller på" lirar avslutningsmatch, till råga på allt sista matchen någonsin på Gamla Ullevi, samtidigt i ens hemstad. Ett lag utan publik är ett lag utan resurser och stöd, det är ett lag som Öis. Lata jävlar, ta er i kragen och gå på matcherna.

48 kommentarer:

  1. Ölme var väl avstängd? (sarkasm)

    SvaraRadera
  2. vafan låt honom spela ändå! ;)
    va hade vi kunnat fått, - 1 poäng eller?
    vi hade ändå kommit på en rutten åttondeplats hehehe ;)

    SvaraRadera
  3. Ölme var faktiskt avstängd Frankie!

    SvaraRadera
  4. Vägrar att betala för att se skiten. Otroligt att 4000 tog sig dit. Beslutet togs efter Kalmarfiaskot..

    SvaraRadera
  5. Fast det blir ju knappast bättre av att folk inte går, då blir det ju SÄMRE. snacka om medgångssupportrar.

    SvaraRadera
  6. Medgångsupporter??? Hållt på blåvitt sedan -67. Fanns din morsa då?? Kokade för f-n efter Kalmarfiaskot. Reagera för h-e

    SvaraRadera
  7. Inte förvånande med så lite åskådare. Efter Kalmar-matchen borde Mild & co beslutat om gratis inträde idag.

    Sedan är det ju inte bara laget som varit pinsamt på sista tiden. Klacken har ju varit ännu värre: skämt ut sig både på Råsunda och i Maömö. Dessutom både bengaler, smällare och mynt idag.

    Tror f-n att folk stannar hemma.

    P.S. jag var där trots att jag besämde mig efter Kalmar att inte gå

    SvaraRadera
  8. ja bestämde väl mig iom arnes avgång att inte gå nåt mer iår, det är förjävligt att jämt ha rätt...
    men årkortet och medlemsavgiften var ju redan betald så jag stödjer ju ifk ändå.

    samma nästa år, då börjar vi om, med nya förhoppningar, men roffe zetterlunds groda "näe nu bryter vi ihop grabbar", passar riktigt bra.

    SvaraRadera
  9. Så länge dom satans bengalerna inte kastas in på plan eller skador någon/något har jag inga problem med dom (detta innebär att jag menar att bara folk som kan använda dom ordentligt skall göra det, inte några skitungar som tror dom är tuffa). Bra att medgångssupportarna inte går på matcherna, då slipper vi dom.

    SvaraRadera
  10. Varför gå på en match som inte gäller ett skit, på en arena som är allsvenskas sämsta och med ett underlag där man i bästa fall kunde arragenra SM i plöjning?

    SvaraRadera
  11. det glädjer mig att du är så tapper frankie. jag har gått hela säsongen men idag iddes jag fan inte....Mina känslor för ifk är så starka att jag inte klarar av att se dem i nuvarande kondition. Att ta farväl av gamla ullevi hade varit mitt argument för att gå i så fall. många fina minnen! hoppas mer på 2007

    SvaraRadera
  12. Anonymous said...

    Medgångsupporter??? Hållt på blåvitt sedan -67. Fanns din morsa då?? Kokade för f-n efter Kalmarfiaskot. Reagera för h-e

    5/11/06 18:40

    Hur fan tänker du? Hur regagerar du genom att inte gå? Tror du saker blir bättre av mindre publik=mindre pengar=mindre satsning=fler fiaskon. Tänk efter lite farfar.

    SvaraRadera
  13. Nä,inte farfar ännu.Håller dock på ett blåvitt som skämt supportrar, staden senaste tiden. 0-4 Kalmar, 4-0 mot AIK, så är gränsen nådd. Reagerar man inte då så ligger väl IQ på chimpansnivå

    SvaraRadera
  14. Dags att välja mellan att vara topplag eller mittenlag.
    Under Arnes tid har han fått ut mer eller mindre max av vad man kan begära av den truppen vi har haft. Vi har inte haft någon guldtrupp egentligen.

    Nu är det dags att öppna plånboken och inte vara rädd för att värva spelare som kan göra saker på egen hand typ Ari eller Makondele. Även om vi inte kommer att få just de spelarna så finns det spelare som är minst lika bra om man bara scoutar ordentligt!

    SvaraRadera
  15. börja roppa på ari? Jo det brukar ju funka jävligt bra det där.... Har inte slutet av 90-talet och början av 2000-talet lärt folk nått?

    Min förhoppning inför nästa år är att få en tränare som vågar spela ihop ett bra gäng som kan vara med och slåss i lite större sammanhang. Dels det och att IFK sänker priserna på billjeter nu under året på nya. Hoppas genom det få lite mer folk att gå vilket gör att vi får med oss en posiiv tränd till den nya arenan!

    SvaraRadera
  16. Snälla Frankie, kräv inte nån seger 2007, för en sådan skulle innebära att ledningen under uppehållet satsar kortsiktigt.

    Jag ser hellre 2007 som ett uppbyggnadsår och att vi sedan tar guldet 2008, 2009, 2010...

    Ge Blåvitt utrymme att bygga långsiktigt nu! Lägg ingen extra press på dem! Jag ber!

    SvaraRadera
  17. Hur skall man tolka detta?

    På tisdag avslöjas officiellt hur den nya ledarstaben ser ut inför 2007 i IFK Göteborg och lösningen kommer troligtvis att tas emot av press och supportar som en ganska okonventionell sådan.

    SvaraRadera
  18. Från Toppen till botten, Tack Kjell!

    SvaraRadera
  19. 5/11/06 19:51
    ja domanski-lyfors var ju en högoddsare för mig iallafall.

    SvaraRadera
  20. Jonas Olsson som tränare?! Jiippi! =(
    Inte klokt...

    SvaraRadera
  21. Sluta att tjata om att värva stort, se till att få en tränare som kan få ut maximalt ur de spelarna vi har. Det är klart att det går åt helvete om man byter tränare varannan säsong. Det är omöjligt att värva oss ur den situation vi befinner oss i, vi måste få en tränare som kan utveckla de unga talanger vi har till att bli bra allsvenska och landslagsspelare. Jag hoppas grymt mycket på bland annat Bjärsmyr, Wernbloom och Vasques nästa år. Kan sen Mourad, Berg, Selakovic eller Wallerstedt bara börja sätta åtminståne en procent av de farligheter de varit inblandade i kan det se riktigt bra ut så här dags nästa år. De senaste årens stora värvningar har ju varit rena jävla katastroferna (Ijeh, Selakovic och Ali G). Varför är det så att bra spelare blir sämre så fort de kommer till blåvitt? Kan vi inte lösa den gåtan är det ingen ide att värva.

    SvaraRadera
  22. Ölme som tränare NU!

    SvaraRadera
  23. Stefan Rehn & Jonas Olsson vore en perfekt avvägning mellan teknik och fysik, mellan kreativitet och presspel.

    SvaraRadera
  24. klart vi måste värva, det gör alla lag. det räcker att stanna upp en säsong för att vi skall vara nere vid kvalspel som 2002. Det var ju faktiskt nära i år också.
    Wendt och Kalle har inte ersatts ännu. Sedan måste vi ha bättre offensiva spelare. Vi måste ha alternativ för alex på högerkanten om han spelar centralt osv..

    SvaraRadera
  25. Tror inte den självutnämnde världsmästaren Stefan Rehn är vad IFK behöver...

    Men ta han gärna som tränare, för då blir det lättare för oss att försvara vårt SM-guld!

    SvaraRadera
  26. nu när Karisik kommer kan de inte vara dax för Vasques att gå in på mitten med Wernbloom.

    SvaraRadera
  27. jag håller med dig frankie, de MÅSTE börja vinna nu. det går inte att bara snacka, man måste följa upp med prestationer, årets bottennapp:

    derry.

    SvaraRadera
  28. 5/11/06 20:41 bondsaxen

    Du får som du vill...

    J.Olson och S.Rehn som tränare.
    Det positiva är att vi har får två offensivt lagda exspelare som tränare.

    Det borde innebära slutet med tjonget från backlinjen. Tror att Bjärsa kan få den tränare han behöver för att nästa steg genom J.Olson. Det vi har hoppas på med honom kan nu ske.

    J.Olson var även han ingen raket men ack så bra. Sigurdsson ska vara en raket. Björklund o J.Olson i 2007 års tappning.

    Nu får vi även hoppas att Arneng följer med Rehn till rätta stan.

    SvaraRadera
  29. http://www.youtube.com/watch?v=_4Gh_6qkA3c

    SvaraRadera
  30. http://www.youtube.com/watch?v=dFt-fpnZzUg&NR

    SvaraRadera
  31. Lite symptomatiskt över säsongen att sista målet som gjordes på Gamla Ullevi gjordes i en reklamtävling i halvtid...

    Grattis till dig som gjorde det.

    SvaraRadera
  32. Testa Vasquez i mitten.
    Sänk biljettpriserna på Nya.
    Hitta ett spel.
    Plus några bra spelare.
    OCH VINN!!!

    Svårare än så är det inte...

    SvaraRadera
  33. Vi måste nog ha sveriges grinigaste supportrar.

    SvaraRadera
  34. Komiskt är ordet när folk skriker efter långsiktighet. Det är ju vad som predikerats sedan stålbadens tid.

    Elfsborg värvade bäst på spelarsidan OCH ledarsidan, därför vann dom SM-guld, vi gjorde varken 100% på ledarsidan ELLER spelarsidan, därför slutar vi åtta.

    Håller med tidigare skribenter angående ledare, vi måste få in en tränare som kan finnas inom föreningen över en längre tid, att byta tränare vartannat år känns inte idealt. Jag hade helst sett Rolle eller Janne Andersson. Skall Stefan Rehn träna blåvitt så behöver han kompletteras med någon mer.

    SvaraRadera
  35. "whomi"

    Det är Stefan Rehn och Jonas Olson som är det nya tränarparet.

    SvaraRadera
  36. Rehn skulle kunna komplettera Torbjörn Nilsson tycker jag...och föresten, jag förstår att ni saknade mig idag - fy skäms Jonnie din j-vla medgångssupporter..;)

    SvaraRadera
  37. Det är rdan klart att det är Stefan Rehn och Jonas Olson som är det nya tränarparet.

    Det kan bli offentligt snabbare än tisdag-det sista jag hörde.

    SvaraRadera
  38. Känns ju hett - NOT, Ska Kjell och Jonas byta nu igen då? Tycker det känns som flopp innan de börjat ens, Rehn skulle varit komplement till ngn mer erfaren tränare tycker jag, Hasse Backe, Svennis eller allas vår Torbjörn eller varför inte Roger...Nä, ledsen Jonas men du får det nog tufft!

    SvaraRadera
  39. Apropå nåt annat, kolla in va sälmördarna lyckats med: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,924491,00.html

    SvaraRadera
  40. Jonas Olsson + Stefan Rehn känns ju inte precis glödhett.
    Men vem vet, kanske kan dom jobba fram en riktigt trevlig spelidé.

    Det viktigaste är dock att det blir ett ordentligt tillskott av nya spelare av hög allsvensk klass.
    Som om det skulle ske...

    SvaraRadera
  41. när jonas olsson skriker "så jävla SKÖÖNT" i spelargången på söderstadion 2002 glömmer jag aldrig.

    SvaraRadera
  42. Lodovic/ Erfaren? Så som Haglund och AIK:s brillmongon är erfarna? Nej, satsa ungt och nytt.

    SvaraRadera
  43. Har någon koll på om den ene skall vara huvudtränare och den andre assisterande eller snackar vi "tränarduo"?

    SvaraRadera
  44. Tror du du ngn av dessa mongon tas sig ut i ngn av de stora Cuperna då? Nordlig är stekt nu - detta var hans chans - Superettan här kommer gnaget...Haglund har ju lite bätre förutsättningar men Blåvitt - NEJ!

    SvaraRadera
  45. Tyvärr ingen koll på det är en duo eller inte. Men eftersom det inte har sagts någöt så är gissningen duo

    Får vi hoppas att lampan, Kjell o Tobiasson blir kvar som biträdande och personliga tränare.

    Spelarmatrialet är utvecklngsbart och det är billigare att gå den vägen.

    Ingen av spelarna hade ett enda eget utvecklingssamtal 2005, 2006.

    Förmodlingen inte innan heller!!

    SvaraRadera
  46. http://expressen.se/index.jsp?d=354&a=742475

    SvaraRadera
  47. Skönt för fotbollsintresset i stan är dock att canada goose-jackorna åkte ur serien, något som BORGAR för att skapa i alla fall lite tryck kring två derbyn mellan Gais och Blåvitt.. //Haha passande ordval...

    SvaraRadera
  48. smichael/ Inget lämnas åt slumpen... ;)

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.