2006/11/02

En epok går i graven på Söndag- farväl Gamla Ullevi!

GAMLA ULLEVI IFK Göteborg berättar via sin hemsida att avslutningsmatchen mot Halmstad BK på Söndag kommer, trots hårt väder, att bli av- på Gamla Ullevi. Matchen blir därmed som det ser ut den sista någonsin på den anrika arenan och även om det ska bli underbart skönt att se vraket rivas är det med ett sort vemod som jag tar farväl av arenan, för ingenstans har jag personligen och många med mig fått uppleva så underbara Blåvita stunder som 1990-talet gav oss på denna kultförklarade rishög till arena.

Vi har fått se spelare som Magnus Erlingmark och Pontus Kåmark lyfta Von Rosens pokal mot himlen, vi har lidit oss igenom ett helveteskval i minusgrader 2002 och vi har tillsammans med hundratusentals besökare genom åren följt vårt Blåvitt på nära håll. Så även om vi med längtan och glädje ser fram emot den nya arenan så är det nu bara tre dagar kvar till den sista matchen någonsin på Gamla Ullevi. Någonsin. Sug på det.

Vi får hoppas att förmågan att vinna SM-guld inte satt i arenans väggar, för ingen annan arena har sett SM-guldfirande så tätt som Gamla gjorde med fullpackade hur på senhöstarna under 1993, 1994, 1995 och 1996. Det var skådeplatsen för det starkaste svenska fotbollslaget någonsin och det var hemort för oss supportrar, där bakom pelare och på plankor har vi lidit och jublat med våra kära änglar.

Jag må lida av vemod för stunden, men samtidigt:
Fy fan va gött det ska bli att slippa dig ditt Gamla (Ullevi) vrak!

19 kommentarer:

  1. Är det bara jag som tycker det är sorgligt att Gamla rivs..Klart en ny arena är välkommen men Gamla har sin charm!!
    Men så är det ju, allt har en början och ett slut.
    Farväl Gamla Ullevi.

    SvaraRadera
  2. Gamla är allsvenskans sämsta arena när häcken har åkt ut. Nostalgi gör inte arenan bättre utan gör ju bara att man kommer ihåg hur gamal den verkligen är. Även om jag tycker de ska satsa mer på den nya arenan än vad som görs så ser jag att den nya arenan kommer vara ljusår bättre än den gamla

    SvaraRadera
  3. det sa du det, vemod med en glädje i bakgrunden. trots allt där vi haft så mkt glädje (och sorg). samtidigt som det är såååå skönt att få vår nya arena.

    MEN VAD SKA ARENAN HETA?

    Jag tycker den borde heta Gamla Ullevi även i fortsättningen, alternativt Nya Ullevi (stora Ullevi heter ju bara Ullevi numer...).

    SvaraRadera
  4. Så jävla sjuk Göteborgsidioti att hela tiden gaffla om vad arenan ska heta. GP hade stora artiklar om detta, redan innan man hade fått se första ritningsförslaget. Detta verkar vara det som Göteborgarna bryr sig om mest, "vad ska skiten heta?", hur det ser ut spelar ingen som helst roll.

    SvaraRadera
  5. Tro fan folk snackar om vad den ska heta, det är där de känner att de kan påverka. Att supporterklubbarna och föreningarna i alliansen sköter arenasnacket bakom lyckta dörrar må vara helt jävla absurdt och idiotiskt- men just nu vår verklighet. Skandal att inte Supporterklubben Änglarna sett till att debatten hamnat i ljuset och att vi ALLA blåvita får höra vad som planeras och varför!

    SvaraRadera
  6. Hankins, läste din artikel på Svenskamugs idag, riktigt tankvärt faktiskt, speciellt det med att de själva försätter sig i en position där de hotar hela föreningens existens genom att inte ligga tillräckligt långt fram i utvecklingen.

    rekommenderas.

    http://www.svenskafans.com/fotboll/artikel.asp?id=141437

    SvaraRadera
  7. kan man sno en bit av gräsmattan tro?

    SvaraRadera
  8. det kan bli ett problem ja, de vill ju behålla gräsmattan till den nya arenan, men många- även jag, är mkt intresserade av någon souvenir, och då det är svårt att bända loss en bräda (och farligt) vore det najs med en tuss gräs eller helst en bit av målnätet...

    SvaraRadera
  9. Fick mig en tår i ögat idag när jag tänkte på att på söndag är det sista gången jag kommer stå på min Norra stenläktare...det kommer inte att bli lätt att slita sig från mitt gamla underbara Gamla Ullevi.
    Vilka minnen, vilka matcher, vilka spelare vi har tillsammans bevittnat på denna helgedom.

    Gamla Ullevi är (snart) död, länge leve Nya arenan

    SvaraRadera
  10. fc gôbbarna, ja helst skulle man vilja ha kvar rucklet och få en ny arena, man har ju ändå ett förhållande av hatkärlek till arenan. samtidigt ska det bli åååh så skönt med en helt ny arena. hoppas det blir av snabbt med och med så förseningar som möjligt!

    max ett år på nya ullevi tack- och jag säger som föregående talare, supporterklubben och Ifk MÅSTE verka för att föra debatten om arenans utformning, som uppenbart inte är färdig- i ÖPPENHET!

    lärde de sig inget av mats persson-skandalen? lyckta dörrar leder aldrig til positiva resultat utan bara tårar. lyft upp debatten på den öppna agendan så alla får insyn tack- ge oss fotbollsdemokrati Kamraterna!

    SvaraRadera
  11. Finns det fortfarande biljetter kvar till HBK-matchen? (Det lär ju bli slutsålt, spelarna skall ju tackas av efter en kanonsäsong. Dessutom är det ju sista matchen på Gamla)
    Tacksam för svar

    SvaraRadera
  12. Oh ja, finns MASSVIS av biljetter! Det är la en 5-7 000 sålda och cirka 10 000 som inte är sålda, ett tips på siffrorna men det brukar vara så. Göteborgaren vill köpa i sista hand i stor grad...

    SvaraRadera
  13. Var faktiskt ett försök att ironisera, men tack för svaret!

    SvaraRadera
  14. hehe ok, man vet aldrig. Jag tar för vana att svara ironiskt ställda frågor, ibland retoriskt menade hellre en gång för mkt än för lite. Rätt vad det är så är det någon som menade allvar...

    SvaraRadera
  15. Ska bli sååå skönt när Gamla rivs. Synd bara att det skall vara ståplatser på nya arenan. Känns sådär härligt svenskt 50-tal..
    Samtliga Premier League arenor är numera "all-seater" och efter att ha besökt både stort Arsenals Emirates och Craven cottage (Fulham) så är det fortfarande sanslöst bra stämning! Men jag håller med tidigare inlägg, mängder med fantastiska stunder på Gamla, minns speciellt sista matchen -96 mot Trelleborg då vi firade guldet!

    SvaraRadera
  16. Von Rosens ska stavas med små bokstäver i von. Kände att jag inte kan lämna det onämt. ;)

    Måste också säga att sluta med von Rosens pokal är en skam och ersätta med Lenart J AIKs pokal är inget annat än skandal.

    SvaraRadera
  17. karazaki o rehn!!!!


    http://www.aftonbladet.se
    /vss/sport/story/0,2789,923458,00.html

    SvaraRadera
  18. " Eldin Karisik lämnar HIF som bosman och Blåvitt slipper alltså betala en övergångssumma för mittfältaren som gjort 66 allsvenska matcher och sju mål för HIF.
    "

    SvaraRadera
  19. Ny tränare presenteras nästa vecka!!!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.