2006/11/03

Eldin Karisik klar för Blåvitt!

SILLY SEASON Aftonbladet rapporterar att Eldin Karisik är klar för IFK Göteborg och enligt källor till Baraben befann sig Karisik i Göteborg för läkarundersökning i veckan så allt pekar på att Aftonbladets uppgift stämmer. 23-årige Karisik spåddes en lysande framtid när han som tonåring slog igenom i Allsvenskan och tog plats i U21-landslaget. Karisiks utvecklingskurva har dock bromsats in lite sedan en serie skador lett till att han tappat en ordinarie plats i Helsingborg men sedan hans Mercedes stått parkerad utanför IFK-kliniken i veckan så står det allt mer tydligt klart att han inom kort presenteras som IFK Göteborgs tredje och näst sista spelarförvärv för den här vintern.

Karisik kommer med sina 75 kilo fördelade över 176 centimeter och 67 Allsvenska plus 7 U21-(landslags) matcher i bagaget att tillföra en hel del kreativitet till Blåvitts fysiska mittfält. Även om det kan kännas riskabelt att värva en spelare som varit borta med skadeproblem under det senaste året är det en billig lösning som har stor potential, speciellt i förhållande till vad han kostar föreningen.

Karisik som har sina etniska rötter i Bosnien (född i Bosnien och kom till Sverige som nioåring under inbördeskriget i f.d. Jugoslavien) spelade i våras en framgångsrik serie matcher på Helsingborgs vänstermittfält, hans största styrka är spelet en mot en och hans tekniska kunskaper. Eldin är en förespråkare av 4-4-2 fotboll med ett "diamantmittfält" och riktigt kritisk till det han själv kallar för "tjongfotboll". Värvningen går med andra ord helt hand i hand med med det nya tränarvalet för IFK Göteborg anno 2007.

Karisik är föreningens tredje Silly Season-värvning efter Sigurdsson och Ranégie i vinter.
I kategorin "We told you so" lägger vi till följande citat från Baraben.com:

"Det ryktas att Eldin Karisik är överens med IFK Göteborg om ett treårskontrakt från och med 1 Januari..."
(Baraben.com Lördag 21 Oktober 2006)

33 kommentarer:

  1. Näst sista? Nu har man missat något här. Vilket nyförvärv är sista?

    SvaraRadera
  2. det får du väl se... ;)

    SvaraRadera
  3. Snackar vi spelare eller tränare?

    SvaraRadera
  4. Det borde väl vara en back/mittfältare från Gais, Bobbie Friberg da Cruz! Och Jonathan Berg går andra hållet som delbetalning. Nu när tränarna prövar alternativ inom truppen på vänsterbacken läs:Samuel Wowoah, så lär väl den platsen inte fyllas på utifrån?

    SvaraRadera
  5. Johannes/ Bosnien är ju ingen supernation i fotboll direkt. Sen blir man knappast präglad av Bosnisk fotboll om man bott i SVERIGE sedan man är 9 år gammal. Ibland skadar det inte att läsa mer än första meningen i varje stycke...

    SvaraRadera
  6. aha, ännu en blåvitt-värvning....nästan större än när stjärnan Magnus Kihlberg blev klar.... jag går i ide

    SvaraRadera
  7. Hola!Kan någon uppdatera. Näst sista, blir det inga fler? Känns som en hel del kan lämna efter detta året, Vovven, Ölme, Dennis, Langos, Hjalmar? Ulander. Gerba, Smeden och Lycén lär väl heller knappast komma tillbaka. Kommer man fylla på med egena unga produkter, någon som vet?

    SvaraRadera
  8. fotbollskanalen.se told you so.

    SvaraRadera
  9. fotbollskanalen.se told you so.

    Avund, avund, avund. Har ju varit klart i flera veckor att Karisik skriver treårskontrakt med Blåvitt från 1/1 2007, bara de som inte läser Baraben dagligen har missat detta. Så går det när man inte läser här...

    SvaraRadera
  10. Ööh, Baraben. insinuerar ni att vår nye tränare kommer att spela med diamant? Utveckla gärna detta i så fall.

    SvaraRadera
  11. Men men, vi måste fylla på med en bra back till? och sen mittfältet är väl klart. Och jag förstår inte heller har Mild gått ut och sagt vi värvar 4 spelare inte en gubbe till? Men backlinjen känns fortfarande lite off, Hjalmar är röten, ölme lika så. Okej Vovven vet inte vad han går för. mittfältet ser jag 3 självklara namn sen förespråkar jag TO och nu Eldin vet jag itne var han står, hade kansek sett en till bra värvning men okej jag köper att mittfältet är klart. Anfallet Mourad, sen har vi 3-4 kanske till och med 5 bänknötare!!! Ali G aja vad ska man säga någon stans måste kunnskapen finnas men han har varit en djävle på att dölja den kansek bättre utan tjonbollar? Sella, han har ju inte kvar målsinne, allt annat sitter men målsinnet?:S Waller, jo men visst om vi vill sluta 6-7 så in med waller. M.Berg nja vad har han gjort egentligenn? och sen Rageni, ingen vet ju vad han går för han kan ju knppat vara så bra att man går från div 2 till start i allsvenskan, eller? Ska vi spela
    3-6-1 eller? Jag ser 3 klara backar, 3 mittfältre som jag tycker är bra och 1 anfallare. Jag får bara hoppas att Eldin är bra, och att sella gör mål och att bengan är bra utan en jätte br fungerade backlinje.

    SvaraRadera
  12. Vill också veta vad ni menar med 4? Är Stefan rehn den fjärde då eller? och varför tar man inte bladet från munnen, ni gillar ju att komma med rykten och silly nyheter det var ju er storhet, fram med det nu! :)

    Är fjärde spelare eller tränare????

    SvaraRadera
  13. "går helt i hand med det nya tränarvalet" What??? är det klart med någon? Sitter baraben på kunskaper som ingen vet något om? Fan kom igen nu! Som daglig baraben läsare bordde man få veta nu!!!=)

    Fan nu blev jag nyfiken....Pallar inte att vara nyfiken....

    SvaraRadera
  14. Är inte helt osannolikt att Karisik kommer flippa i Götet, men det gäller att han för en bra start annars hamnar han nog snabbt i frysboxen.

    SvaraRadera
  15. johannes/ Tro fan de menar näst sista planerade inköpet, det är ju underföstått att det ser ut så i de nuvarande planerna. Om Bergkamp ringer Håkan och säger "jag vill göra en säsong" så är de nog flexibla, men vad som sker imorn vet man ju inte. Man utgår ju från idag.

    SvaraRadera
  16. En mycket bra värvning med tanke på kostnade!

    GO ELDIN!

    SvaraRadera
  17. Jag läste precis detta på aftonbladet: "...och på tisdag presenteras klubbens nya tränarorganisation."

    Frankie hintade ju att han vet något vi andra inte vet. Ta bladet från munnen nu!

    SvaraRadera
  18. Smedberg & Berg mot Bobbie? Eller går Smedbergs kontrakt ut vid nyår och blir därmed bosman?

    Nya tränarstaben presenteras på tisdag. Om Rehn ingår kanske han tar med sig en dif-spelare då = 4:e nyförvärvet?

    SvaraRadera
  19. Låter i så fall som det fjärde nyförvärvet blir Arneng

    SvaraRadera
  20. spelar Eldin mittmitt?

    SvaraRadera
  21. Betyder det här att Olsson lämnar? Vi tar GÄRNA emot honom!

    Om ni fixar den ena biten fixar vi den andra.

    SvaraRadera
  22. Ordet "Näst sista" gillar inte jag. En bra back är ett måste och en ung Ola T skulle jag gärna vilja se.

    SvaraRadera
  23. Grym värvning, äntligen ser man att IFK ser lite framåt (Mild effekten??) inget mer ta hem de gammmle...

    SvaraRadera
  24. Ehhh vad menar näst sista anonym med Mild-effekten? Jag må vara dum men Håkan har inte visat så mycket ännu anser jag.
    /Fredrik

    SvaraRadera
  25. Och i Blåvitt återförenas han med sin gamle u-21kapten Torbjörn Nilsson!

    SvaraRadera
  26. 3/11/06 22:59

    Eftersom Håkan inte gjort några värvningar på "eget bevåg" alls förutom kanske Jose så är det väl inte så konstigt att vi inte sett en Mild-effekt än?

    SvaraRadera
  27. GOTTJO/

    Inte mycket som talar för det...men visst vore det en våt dröm för många blåvita om Rehn OCH Torbjörn Nilsson tog hand om ledarskapet...

    SvaraRadera
  28. Jag tror nog också att fyran blir en spelande kaninhjärna...

    SvaraRadera
  29. 12.23
    Ja så kan man ju se det. Håkan göra inga värvningar alls utan han bara skriver på kontrakten. Fortsätt att skyll alla dåliga värvningar på andra än de som är ansvariga (läs förslagsvis sportchefen).

    SvaraRadera
  30. när presenteras BoJo och Rehn då?

    SvaraRadera
  31. Enligt GP återvänder Berg från Gajs å så vill de försöka värva toivonen och dioh...hmmm

    SvaraRadera
  32. nu när Karisik kommer kan de inte vara dax för Vasques att gå in på mitten med Wernbloom.
    /hank/

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.