2006/11/12

Nya rykten, vilka kommer och vilka försvinner?

SILLY SEASON Det ryktas en hel del just nu om spelare som kan vara på väg att lämna IFK Göteborg. Senast i raden är Magnus Kilhberg. I en intervju med Nerikes Allehanda säger han bland annat följande "Skulle ÖSK vilja ha mig skulle jag definitivt lyssna. Min sambo (Jessica) längtar hem till Örebro. Vi har ju en liten dotter på två och ett halvt år som vill vara nära morföräldrarna, säger Kihlberg." Således ganska tydliga signaler att han är beredd att lämna Göteborg om bara Örebro och IFK kan komma överens. Huruvida Örebro kontaktat Håkan Mild, och om han kan tänka sig att släppa Kihlberg framgår inte.

För en utomstående kan tyckas konstigt att Kihlberg uttrycker sig i sådana ordalag. Inte ett ord om att stanna, kämpa för sin plats och för ett guld nästa år. Inte ett ord om en eventuell nyinjektion med den nya tränartrion. Klarare indiktationer att han vill bort från klubben får man leta efter. Om inte annat kan man alltid fråga sig om det är aktuellt att ha kvar en spelare som bara längtar bort och inte har någon vinnarkänsla för det lag han trots allt spelar i nu.

Kanske är det så att Kihlberg, som fyller 34 år nästa år, är ärlig mot sig själv samtidigt. Han vet att de nya tränarna förespråkar en helt annan spelstil än vad Arne gjorde. Arnes raka spelstil med långa bollar över mittfältet, där det viktigaste var att vinna andrabollar passade ett rivjärn som Kilhberg perfekt. Med de nya tränarna går vi förhoppningsvis emot ett mer tekniskt spelande mittfält, och det är verkligen inte Kilhens styrka. Det kommer krävas mer av mittfältet nästa år än att bara göra alibilöpningar, gå in i nickdueller och försöka komma till skottläge utanför straffområdet. Delaktighet i spelet, rörelse, spelförståelse och passningsskicklighet blir förhoppningsvis nyckeln för Blåvitts nya mittfält. Att vilja ha boll istället för att inte vilja ha det. Det är knappst Kihlens bästa sidor, i år har hans delaktighet i anfallsspelet varit i stort sett obefintligt.

Det kan alltså bli så att Kihlen försvinner trots att han fått en del speltid i år, och kanske är det bäst så. Ska man mobilisera för guld håller det knappast med alibilöpningar och jordfräs.

24 kommentarer:

  1. Det absolut viktigaste i ett lag är ett riktigt bra mittfält,detta har inte IFK haft sen rehns tid. Men så har vi inte vunnit så mycket heller,riktigt så illa har det inte varit dom sista åren går inte att jmf med då seb henriksson var ordinarie!

    Se bara på frankrike årgång 84 86 98 00 2 EM guld 1VM guld och en semi final där dom var klart bättre än västtyskland. Chelsea dom 2 sista åren och djurgården då dom var som bäst är oxå andra exempel.

    Har man ett riktigt bra mittfält kan även halvdana anfallare göra mål Kennet Andersson VM 94:a t.e.x så därför kanske det är på tiden att lägga pengarna på ett bra mittfält för första gången på 10 år.

    SvaraRadera
  2. Touché!
    Är inte svårare än så, visst kan man väga för och nackdelar mot varandra men att i detta läget satsa vidare på Kihlen känns ju inte vidare fräscht, med den nya lagledningen och dess visioner så lär ju Kihlen snegla hemåt, med all rätt. Kihlen ska dock ha cred för sitt slit, tycker han stått upp bra när många andra sviktat.
    /M

    SvaraRadera
  3. Kihlen gillar jag faktiskt, har mött han flertalet gånger och han är f-n hård i sin spelstil! Men ska Blåvitt upp i guldjakt så måste vi ta in "de lilla extra"! Arneng känns som en Kihl men yngre, mer kreativ och mer talangfull. Hoppas nu bara vi fyller på den platsen

    SvaraRadera
  4. Saknar Kihlen spelförståelse eller är detta enbart en fråga om projicering från skribentens sida?

    Dvs. Skribenten Erling saknar spelförståelse och blir därför frustrerad på Kihlberg eftersom han gör som störst nytta under 98% av matchen - när man inte har bollen. Jag gissar att Erling tittar lite väl mycket på boll och inte är kapabel till att avgöra vad som är en alibilöpning och vad som inte är det.

    Wernbloom vet inte var han ska vara på planen, alltså springer han enbart hemåt för att ge sken av att medverka i defensiven, där kan vi snacka om att alibilöpa och sakna spelförståelse.

    Nämn en match där Wernbloom skött sina defensiva uppgifter, det här är verkligen en konkret uppmaning.

    SvaraRadera
  5. Nu när Häcken åkt ur kanske Teddy vill komma och täppa till vårt försvar. Eller kanske Dioh Williams kan vara utvecklingsbar. Synd bara att deras mittfält varit så kass, vi hade kunat behöva en förstärkning därifrån...

    SvaraRadera
  6. Hahahaha, så JÄVLA typiskt SVENSKA MUGS att komma in här och klaga på WERNBLOOM, vad i hela jävla helvetet har han med saken att göra ditt ANONYMA JÄVLA HELVETE!?

    Det RÄCKER INTE att bara vara bra UTAN boll, man måste även kunna passa och eventuellt slå en och annan stickare på djupet, inget av vilket Kihlberg hanterar för fem öre.

    SvaraRadera
  7. "Arnes raka spelstil med långa bollar över mittfältet, "

    vet inte vad som åsyftas här, men inte var det arne och mitt ifk. där spelades löjligt mga bollar up till kihlen och wernblom ifrån backarna.

    SvaraRadera
  8. Sitter och funderar på framtiden...
    och inte för att leka vilt med silly season(FM skadad) men detta hade varit min önsketrupp:

    John Alvbåge(nu är det dags)
    Erik Dahlin(lovande talang)
    Richard Richardsson(utlånad)
    obs Bengan kvar som mv-tränare

    Mattias Bjärsmyr
    Adam Johansson
    Ragnar Sigurdsson
    Mikael Lustig(Ali Gerba till Sundsvall)
    Kalle Svensson(utlånad pga för lite speltid)
    Mikael Antonsson(tröttnat på greklivet)
    Anders Prytz(gratis från Öis)
    Hjalmar Jonsson
    Jimmy Dixon(lån från Häcken)

    Niclas Alexandersson
    Andres Vasquez
    Pontus Wernblom
    Gustaf Svensson
    Johan Arneng(DIF gåva)
    Thomas Olsson
    Jonas Henriksson(varför Häcken?)
    Bobbie Friberg da Cruz(Berg otherway)
    Tobias Hysén(lån)

    Stefan Selakovic
    Mattias Ranegie
    Marcus Berg
    George Mourad
    Rene Makondele

    4-3-1-2
    -----------
    Alvbåge
    ------------
    A.Johansson
    K.Svensson
    J.Dixon
    M.Lustig
    ----------
    Alexandersson
    Arneng
    Vasquez
    ----------
    Mourad
    --------
    Makondele
    Hysén

    äh drömma går...hoppas 2007 blir hyfsat bra i väntan på en ny arena.

    SvaraRadera
  9. Anonymous 17:06 :

    Jag har inte ens berört Wernbloom i artikeln. Angående just Wernbloom så är det klart man kan säga att han inte heller rosat marknaden som man önskat i år. Dock är det faktum att han är 13 år yngre än Kihlberg, och därför kan man förutsätta att han kommer fortsätta utvecklas. Dessutom gör han en del mål.

    Sen vet jag att man kan göra mycket nytta på plan även utan boll, och självklart är detta svårare att bedöma än spelet med boll. Men ska jag vara ärlig så är jag inte helt nöjd med Kihlens roll utan boll heller. Tycker han ständigt ligger för långt ifrån sina motståndare och kommer för sent in i duellerna.

    Mattias Jonssons mål mot oss på Gamla är ett praktexempel på en typiskt Kihlberg-aktion. Så nära, men ändå så långt borta...

    SvaraRadera
  10. Helt normalt att en så ung spelare som Wernblom inte är bra en hel säsong vad förväntar sig folk. Han var otroligt bra första halvan men det verkar många ha glömt.

    SvaraRadera
  11. bye bye kilhberg. vaya con dios!

    SvaraRadera
  12. usch får kalla kårar, återigen kan man läsa Anders Prytz namn som ett ev. nyförvärv till Blåvitt! Vad beror detta på? att han satte en snygg frispark mot kalmar? att han är vänsterfotad ?(precis som min morsa) är han bra på FM? Eller är det att han är en värdelös försvare i seriens säsmta lag (minus minus blir + så Blåvitts försvar kanske blir bättre)??

    SvaraRadera
  13. Erling:

    Jag skulle vilja påstå att det är Shaffer som går bort sig på det målet. Men han är ju teknisk och ung och då räknas ju inte misstagen. In med p14 till startelvan.

    SvaraRadera
  14. "Hippopotomonstrosesquippedaliophobia said..".

    Du är en jävla pajas och ärligt talat så kan ju du hänga på ditt Baraben forum där bara 15 pers behagat sig med att skriva mer än 10-inlägg och där Frankie ensam skriver mer än de 10 nästmest frekventa skribenterna tillsammans.

    Då hinner du ju i alla fall läsa ikapp när du kommer hem från jobbet.

    SvaraRadera
  15. håller med mattias.. wernbloom va lysande första halvan av allsvenskan

    SvaraRadera
  16. En upprepad, lite knepig, företeelse som ofta förekommer härinne är när man anklagar folk för att vara anonyma. Hur jävla "publik" är man bara för att man kallar sig Hippopotomonstrosesquippesugminkuk?

    Annars håller jag med, bort med Kihlen.

    Mvh
    Fisken

    SvaraRadera
  17. Ganska naturligt i Kihlens läge efter en svår säsong för laget. Dessutom med tränaren borta som handplockade honom till blåvitt.

    Wernbloom gör inte medvetna alibi löpningar däremot är han ung och håller på växa in i spelet.

    För Pontus hade det nog varit bra med Mild vid sin sida ett tag till som läromästare.

    Nu har han hela vintern på sig att växa o korrigera den delen av spelet. Skall bli mycket spännande att se Pontus fortsatta tillväxt som spelare. Det kan tyvärr för oss leda till för bra anbud från andra klubbar utrikes.

    Adam o Vasces är det och så väldigt spännande att följa.

    Tyvärr för Vasces lär Toivonen få priset för årets "genombrott"/nykomling.

    Vinner Vasces skall jag försöka lösa enklare interjuv med honom på hovet.

    SvaraRadera
  18. Elfsborg och IFK's mittfält:
    Elfsborg har landslagsmannen Anders Svensson, IFK har dito Alex. 1-1.
    Elfsborg har U21 Holmén, IFK har dito Pontus. 2-2.
    Elfsborg har sporadisk landslagare Ishizaki, IFK har dito Vasques (fast i U21). 3- 2,5.
    Elfsborg har Daniel Alexandersson och Jari Ilola, IFK har TO och Kihlen... 5- 2,5!
    Elfsborg kom 1:a i Allsvenskan, IFK 8:a. Jag tror jag vet varför...

    SvaraRadera
  19. Senaste Anonymous;

    Galganra från Solna har Kvinnomisshandlar-rattfyllo-bollkladdar-dulee på mitten med tröge-träben-tjerna bredvid sig. Knarkar-brunnitihuvudet-Rubarth och spillevinken-jagkommeringenvart-moström på kanten, eller varför inte springochsparka-superettanpersonifierad-Pavey ibland.

    Galgarna kom tvåa i serien och skulle förmodligen vunnit om man inte åsidosatt handbollsregeln i slutminuterna av Allsvenskan. Din teori är alltså fullständigt värdelös.

    Mvh
    Fisken

    SvaraRadera
  20. Försvinner från IFK Göteborg till nästa säsong:

    Ledare: Kjell, Landberg

    Spelare: Smedberg, Lycén, Rickardsson, Ulander, J Berg, Kihlberg, Ölme,

    SvaraRadera
  21. Försvinner gör nog också Lago och Shaffer, kanske även Mourad???

    SvaraRadera
  22. Shaffer har vi ju på lån till 2007 så det är nog inte så troligt att han sticker redan nu.

    SvaraRadera
  23. Också Dennis Jonsson vill till ÖSK.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.