2006/11/28

180 miljoner till skräp?

Är det verkligen värt att satsa 180 miljoner kronor på att bygga en lite bättre variant av Gamla Ullevi?

Supporterklubben Änglarna har nu fått den nya arenans detaljritningar presenterade för sig. De är alltifrån nöjda och Supporterklubbens ordförande sågar tillsammans med vice ordföranden Åke Josephsson den kommande arenan.

När jag skriver sågar låter det väl som en "skandalchockkupp" från min sida, men inte kan man tolka deras text på annat sätt än att de sågar den nya arenan och till viss mån även IFK Göteborg?

Utifrån vad man läst och hört tidigare har man varit försiktigt positiv till den nya arenan. Dock har det alltid funnits en pessimistisk ängel i mig som hela tiden försökt nypa mig i armen och få mig att vakna. Nu har denna pessimistiska ängel tillslut vunnit över den hos supportern vanliga optimistiska ängeln

Ett bygge som drivs i kommunal regi med fastställd kostnad innan man bestämt vad som ska finnas på arenan? Kan det bli värre?

Jag är trött på att klubbar som Kalmar FF, Färjestad, Brynäs och en rad norska småklubbar kan få till moderna evenemangsarenor anpassade efter deras krav och önskemål, men inte vi!

Om inte de redan tagit jullov uppe på Kamratgården hoppas jag verkligen de jobbar extremt intensivt för att påverka kommunen och Higab. Vad är det för idé att bygga en arena som är gammal redan innan den ritats på papper?

Sker inga förbättringar anser jag att ledningen ska undersöka möjligheten till bygge av en egen arena i utkanterna av Göteborg. Mölndal sägs ha varit väldigt positiva till en Blåvitt arena i deras kommun. Åtminstone borde man påpeka att man kollar på alternativ utanför kommungränsen för att pressa Göran Johansson ytterliggare.

En arena i Mölndal skulle förhoppningsvis innehålla allt det vi vill se av en arena. En allseater (med kombiläktare) med pubbar, restauranger, VIP-utrymmen, kiosker, toaletter och lokaler för souvenirförsäljning i överflöd. Det ska vara en arena byggd efter våra behov och den ska passa alla typer av supportrar.

Men frågan är varför ingen kritik från Blåvitt kommit fram? Är de nöjda med den tänkta arenan? Borde inte klubben ha fått information långt före Supporterklubben? Flat ledning i föreningen jag älskar står jag inte ut med. Var är visionerna?

Ligg inte på latsidan nu, Blåvitt!

25 kommentarer:

  1. Kanske kan vi haka på Mölndals kommun och utöka den tänkta nya arenan! Detaljplanen är visserligen antagen men går säkert att ändra när nu Jitex åkte ur damallsvenskan.

    http://www.molndal.se/innehall/
    byggabo/detaljplanering/
    antagnadetaljplaner/
    fotbollsarena.4.4e32c810dbd016ab980003727.html

    (Klistra ihop länken på en rad så den fungerar)

    SvaraRadera
  2. Ja man blir ledsen när Göteborg som har flera klassiska klubbar och ett stort intresse inte vill satsa på fotbollen. Om Göteborg inte vill ha elitidrott så bör man prata med Mölndal som ligger nära och har goda kommunikationer till Göteborg och Göteborgs Central.

    Små visioner som får mig att bli ledsen. IFK borde satsa för att bli ledande inte för att bli något lag i mitten.
    IFK bör prata med Mölndal eller Partille.

    SvaraRadera
  3. Ja man blir ledsen när Göteborg som har flera klassiska klubbar och ett stort intresse inte vill satsa på fotbollen. Om Göteborg inte vill ha elitidrott så bör man prata med Mölndal som ligger nära och har goda kommunikationer till Göteborg och Göteborgs Central.

    Små visioner som får mig att bli ledsen. IFK borde satsa för att bli ledande inte för att bli något lag i mitten.
    IFK bör prata med Mölndal eller Partille.

    SvaraRadera
  4. Är fan skandal, de på "landsbyggden" får ordentliga arenor men när det är dags att riva betongklumpen ersätts den med vad? Jo en små dassig icke modern fotbollsarena.

    Är så trött på att allt skall skötas halvdant. Hoppas det löser sig så vi kommer tillbaks där vi tillhör! Med andra ord toppen!

    SvaraRadera
  5. Inga ytterväggar??? Va fan, är det första april???

    SvaraRadera
  6. Inga ytterväggar??? Va fan, är det första april???

    SvaraRadera
  7. Det är pinsamt att en klubb som IFK Göteborg inte ska kunna få ha sin egen arena. Ser hellre en arena i skepplanda som är IFKs än dela centralt med skräp som ujs o gays

    SvaraRadera
  8. Hur kan Göteborg som stad stödja idrotten så illa. Flytta ut från Göteborg!

    SvaraRadera
  9. Göteborg är dålig på att ta hand om sin idrott. Jag håller själv på med elitidrott och göteborg kan inte ens hålla oss med en fullskalig plan. Vårat damlag som var i SM final fick spela i Partille eftersom GBG inte kunde ge oss någon lösning. Idrott i Göteborg är skit.

    SvaraRadera
  10. Varför dela på en arena som vi egentligen inte vill ha med lag som vi inte är säkra på kommer vara kvar i högsta serien. När vi istället kan bygga en egen arena för våra behov! För mig kvittar det om jag tittar på blåvitt på en arena som heter ICA-arena (eller något annat sponsornamn) eller på "nya omodern arena utan namn" Det viktiga är att det blir en bra arena! Och som det ser ut nu kommer jag INTE bli riktigt nöjd! Jag hatar när saker görs halvdant, kom igen göteborg och visa att blåvitt är Sveriges bästa klubb!
    //Andreas

    SvaraRadera
  11. 180 miljoner lågbudget skräp = Nej tack!

    SvaraRadera
  12. No way att Blåvitt kan gå med på detta, bojkotta tills vi får som vi vill eller så ser vi till att bygga eget...ingen mening med att bygga en skitarena när vi vet att vi kommer dras med den i minst 50 år.

    SvaraRadera
  13. du missar ju målet helt och hållet androvic- blåvitt är ju den som borde skrapa ihop till pengarna (vilket de inte vill eller klarar av) och inte kommunen. varför har denna debatt förts i största hemlighet?!?!

    SvaraRadera
  14. Sker inga förbättringar anser jag att ledningen ska undersöka möjligheten till bygge av en egen arena i utkanterna av Göteborg. Mölndal sägs ha varit väldigt positiva till en Blåvitt arena i deras kommun.

    Androvic/ Det finns utrymme att bygga hyffsat centralt i Göteborgs kommun om man kan hosta upp pengarna, problemet är att Blåvitt inte vet hur man löser sådan finansiering, tyvärr. Om Blåvitt knallat in till Kommunstyrelsen och sagt att de samlat ihop till exempelvis 500 miljoner för att bygga nytt så kan jag mer eller mindre garantera att Kommunen fixat mark för att genomföra projektet, nu är ju istället problemet att Blåvitt inte söker egna pengar utan accepterar att ta vad kommunen än tycker sig ha råd med. Kommunen tar ju hänsyn till alla Allianslagen, därför kan inte Blåvitt sitta på sina tummar...

    SvaraRadera
  15. Hellre egen arena i Partille eller Mölndal än ett halvdant kommunalbygge som man dessutom tvingas hyra tillsammans med två andra lag. Tänk på att det är denna arena ni skall se Göteborgsfotboll i många år. Det är inte ofta det byggs nya fotbollsarenor i Göteborg

    SvaraRadera
  16. tycker debatten borde vara om att blåvitt ska ha sin egen arena. en kompis som håller på brage skrattar åt mig, haha ni har ju ingen egen arena ens, tvingas dela den med skitlag ju

    SvaraRadera
  17. Hellre egen arena i Partille eller Mölndal än ett halvdant kommunalbygge

    Men hallå eller, det är ju inte kommunen som ska fixa privata investerare, det är Blåvitt. Något de inte klarar av, så det spelar ingen roll om man vill bygga i Kungälv eller Haparanda, Blåvitt måste skaffa pengar- men det vill/kan de inte göra.

    SvaraRadera
  18. Laphroaig Baraben:

    Det var en underdrift iform av en liknelse. Jag ville lyfta fram att ett "halvdant kommunalt bygge" inte är att föredra framför att lägga arenan i en kranskommun (blåvit, egen ägd). Jag nämde inte ens de ekonomiska resurser.

    SvaraRadera
  19. Varför inte en blåvit arena inne på Kvibergsområdet!
    Skit i i nygamla Gamla-Jag har förstått att detta kommer att bli en B-Arena.
    Tänk så många miljoner som kommunen tjänat under alla år på Gamla Ullevi. Varför kan man inte lära sig lite från Köpenhamn exempelvis- Det LÖNAR sig att satsa!

    SvaraRadera
  20. Man kan ju också lära sig av San Siro,:det går alldeles utmärkt att dela arena med flera lag, det viktiga är kvalitén på arenan.

    Har, likt flera andra här, dessutom svårt att se hur ifk skulle kunna bygga en egen arena...

    SvaraRadera
  21. Men va f-n, IFK Göteborg kan la inte spela i Mölndal, e du go eller? Jag tror inte att problemen med att locka åskådare skulle minska så radikalt av att man tvingas sätta sej på vagnen i en sisådär tjugo minuter...

    SvaraRadera
  22. Ha, ha, ha... i Borås skall vi bygga till arenan med fler loger och fler sittplatser. Budgetbygge, javisst, men i Egen regi, den blev klar på ett år för 117 mkr, billigare än beräknat, genererar massor av intäkter, är 100 ggr bättre än Gamla. I Göteborg snackas det, men något bygge blir aldrig av och när det blir så blir det pannkaka i alla fall. Så går det när man har stöddiga kommunpolitiker (Göran) som lovar runt, men håller tunt.

    Och att IFK skulle få ihop ens 100 mkr till en egen arena när man inte får ihop pengar till skateskulderna är väl knappast troligt.

    SvaraRadera
  23. Jag har aldrig förstått varför man ska riva hela Gamla Ullevi och ersätta den med något som tar ungefär lika mycket folk. Det borde ju vara betydligt billigare och säkrare (för jag är jävligt rädd att dom kommer upptäcka att de inte har några pengar kvar när de rivit arenen, de kommer göra en Wembley helt enkelt. Och så kommer vi få spela på Nya i all evighet) att bara renovera/bygga ut vraket istället.

    SvaraRadera
  24. det är inget annat än pinsamt att blåvitt inte har en egen arena.

    SvaraRadera
  25. Jag håller nästan med om vad fokl säger. Att vi inte har en egen arena när så gott som alla Stockholm lag har det, e rent ut sagt pinsamt. Den nya arenan borde vara större och ändast för Blåvit.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.