2006/11/20

Teddy drar in en Glenn på Kamratgården?

SILLY SEASON Precis som GT idag rapporterar har IFK Göteborg under ett par veckor fört samtal kring möjligheterna att plocka hem Tobias Hysén från engelska Sunderland. Sunderland är dock inte speciellt intresserade av tanken i nuläget, tyvärr inte heller Tobias Hysén, än så länge.

Grunden till hela karusellen ligger i att IFK Göteborgs nya B-lagstränare Teddy Olausson sedan många år är vän och före detta arbetskamrat med Torslandabon Glenn Hysén. Detta sedan deras tid tillsammans i Torslanda IK. Samma sekund som Teddy presenterades som del i den nya Blåvita tränartrippeln så började det viskas om Glenn Hysén på Kamratgåden.

Glenn och Glenns son.

Glenn Hysén har under många år flitigt nämnts bland fansen som en person man borde lyfta in i föreningen på grund av hans stora mediala värde och väldigt offensiva stil gentemot pressen. Men medan fansen drömt om en rubrikmakare på Kamratgården har styrelse efter styrelse varit lite rädda för att dra in Glenn på Kamratgården, just av samma orsak: han är en så kallad "loose cannon", en person som är svår att kontrollera och kan skapa en storm ur ett vattenglas bara med ett kort uttalande.

Men Glenn själv har agerat agent för Blåvitt utan föreningens inblandning vid flera tillfällen, främst när han legat på sin son, före detta Häcken och Djurgårdsyttern Tobias- att han borde trots allt välja Blåvitt som sitt nästa klubbval. Detta framgick även ganska tydligt när Tobbe nyligen uttalade en vilja att spela i Blåvitt den dagen han återvänder till Sverige. Med de orden började kompani Teddy Olausson och Håkan Mild direkt drömma om en rekordsnabb återvändo för den blixtsnabbe yttern. Men tyvärr finns inte öppningen just i dagsläget.

Enligt "pålitliga källor" till Baraben vill Tobias Hysén inte återvända till Sverige under säsgongen 2006/2007, detta för att han trots svårigheter att etablera sig som ordinarie i Sunderlands startelva vill ge det minst en hel säsong för att etablera sig inom den engelska fotbollen och livsstilen. I tidningarna uttalar sig Tobbe med en ton som ger lite mer hopp genom att han säger "jag har sagt till mig själv att göra så gott jag kan de första månaderna". Detta kan då tolkas som att Tobias bara har tålamod att vänta på speltid ett par månader, men så är alltså inte fallet. Han är enligt egen utsago inställd på att kämpa hela säsongen ut för att visa tränarstaben i Sunderland att han är värd en plats i startelvan. Så trots Håkans försök att "kalla in Glenn" så kommer pappa Hysén få tjata fram till sommaren på sin son för en comeback i hemstaden. Förutsatt att Tobias inte lyckas slå igenom under den här perioden alternativt att han sätts på läktaren och börjar anses överflödig i truppen av Sunderland...

36 kommentarer:

  1. Fint Frankie, du rätar ut frågetecknen.

    Håll det goda jobbet uppe!

    SvaraRadera
  2. Kan inte Glenn gå in som mittback istället? Han är säkert mer följsam än t ex Lago...

    SvaraRadera
  3. Är det inte gajsmärken de har på jackorna förresten?

    SvaraRadera
  4. najs najs, expressen-gt:s text får det ju att framstå som att det mer eller mindre är på g när man plockar ut ett citat från håkan om att glenn minsann kontaktats om detta.

    gött dock att håkan tittar på spelare som anton och hysén även om ingen av dem vill komma hem just nu. ambitionsnivån är lite högre än lago/kilhberg om man säger så, vilket är oerhört skönt.

    SvaraRadera
  5. Är det inte gajsmärken de har på jackorna förresten?

    20/11/06 14:05


    Nej, det är detta TIK märke.

    Centrum/ Jag håller med dig om det, att det är viktigt och helt rätt av Håkan att hålla den här ambitionsnivån gentemot tidningarna, vi ska värva stort och offensivt. Speciellt nu när tränarnas mantra kommer att vara "ungdomarna främst" för att hålla nere förväntningar och press.

    SvaraRadera
  6. Tack för klargörandet. Bra jobbat Frankie!
    Hade suttit fint att plocka hem Hysenpojken. Har våta drömmar om Alex på ena kanten och Hysen på den andra.

    SvaraRadera
  7. Håkan Vild: Tusan också, nu fick du mig upphetsad! ^^,

    SvaraRadera
  8. Varför gick Tobias till Djurgården från första början? Minns ej...

    SvaraRadera
  9. ponera att Sunderland värva en vänsterytter när transförfönstret öppna i januari. Då är vi i en helt annan sits. Innan dess kan vi bara drömma.

    SvaraRadera
  10. Hysen gick till dif tackvare att dom gav honom ett bra erbjudande, och ifk visade inte nog stort intresse samt inte gav häcken nog bra bud för att släppa honom (?)

    SvaraRadera
  11. Inte precis Frankiens bild jag hört fått de som hade inblick i övergången Häcken->Djurgården. Enligt den version jag hört låg snarare pappa Glenn på för att pôjken skulle skriva på ett mer lukrativt kontrakt än det Blåvitt erbjöd...

    SvaraRadera
  12. Bengan
    Adam - Bjärsa - Sigurson - ?
    Wernbloom
    Alex Hysén
    Ola. T
    Mourad - Ranégie

    SvaraRadera
  13. Finns det inte en EU-regel som säger att man (efter 21 år fyllda) inte får representera mer än två proffsklubbar per år, om det inte är utlåning?

    SvaraRadera
  14. lukrativt kontrakt än det Blåvitt erbjöd...

    Ove2/ Saken är den att IFK inte erbjöd något kontrakt över huvud taget. Så de som snackar i de banorna till dig försöker smutskasta eller lura dig. Blåvitt satsade sina pengar på Ijeh istället...

    SvaraRadera
  15. värvar vi toivonen har vi 5 u21 spelare, lär ju bli en grej tv4 kaske får för sig att kalla det Blåvitt, en rätt grej för att profilera sig som en klubb som satsar på unga grymma talanger + att vi kryddar med annat riktigt bra. Det andra riktigt bra finns iof inget mer än alex just nu men sella har det i sig

    SvaraRadera
  16. Men fatta: Ola T är en svag pajas, vem vill ha honom? Snacka om att bygga upp en myt om excellens kring en medioker spelare, är det du själv som är inne här och härjar Ola??

    SvaraRadera
  17. varför är u-21 landslget inte lika bra som a-landslaget? jo för att spelare inte når sitt max förrän äldre dar än u-21 tiden. Vi kan fan inte bara värva ungt och tro att löser sig!

    tobbe hysen hade trots texten ovan vart en kanonvärvning!

    SvaraRadera
  18. bengan
    adam-bjärsa-sigur-shaffer
    alex-pontus-vasquez-hysen
    mourad-Ranégie

    SvaraRadera
  19. Precis. Vi kan inte värva Hysén förrän det gått tolv månader från det han började representera Sunderland. Väl?

    Är Rasta Group informerade ... de har annars dagens mikrouppvärmda miniköttbullar för 79 kr.

    SvaraRadera
  20. Förstår inte varför alla tar med Ranégie i laguppstälningarna. Killen har ju knappt spelat en match mot nått etablerat lag. Eller har jag missat nått?

    SvaraRadera
  21. det kommer ju vara mourad och sella för det nästa säsong...

    SvaraRadera
  22. oj va skriver jag.. på topp nästa säsong menar jag

    SvaraRadera
  23. även om hysén inte kommer att att vara aktuell för oss så är det viktiga här (som flera redan har nämnt) att vi visar att vi är på hugget. huruvida han överhuvudtaget någon gång i framtiden kommer till oss är av mindre betydelse. blåvitt ska ALLTID vara aktiva och visa intresse för bra spelare - det ger en bra bild av klubben och ökar i slutändan intresset för andra spelare att skriva på för oss.

    angående glenns inblandning i tobias övergång till djurgården så skrev iaf de flesta medier vid den tidpunkten att glenn varit mycket pådrivande för att han skulle välja östermalm eftersom dom "spelade en bättre fotboll". det kan vara fullständigt taget ur luften, men det är inte förrän senaste år (ungefär) som det börjat pratas om att glenn ville att tobbe skulle till blåvitt redan då.

    SvaraRadera
  24. huruvida han överhuvudtaget någon gång i framtiden kommer till oss är av mindre betydelse. blåvitt ska ALLTID vara aktiva och visa intresse för bra spelare - det ger en bra bild av klubben och ökar i slutändan intresset för andra spelare att skriva på för oss.

    Detta håller jag helt och hållet med om, dock är ju inte vi på Baraben Blåvitt och därför försöker vi berätta lite det som sker bakom den yttre ytan med. Men det är helt rätt av Mild att (vare sig det är på gång eller ej) visa ambition att vilja knyta starka spelare till laget.

    de flesta medier vid den tidpunkten att glenn varit mycket pådrivande för att han skulle välja östermalm eftersom dom "spelade en bättre fotboll".
    Noteras skall väl ett par saker i detta, dels att Blåvitt aldrig la ett bud som Häcken godkände så Tobbe valde ju egentligen inte mellan IFK och DIF, det var ju inte föreningen pigga på då, man satsade de pengarna på Ijeh istället som jag förstått det. Fel eller rätt kan man ju diskutera, men hade inte skattekauset rullat igång så att IFK helt från luften mer eller mindre skänkte bort Ijeh hade vi nog haft större nytta av Ijeh än Glenns son till dags datum. Nu blev det dock inte så och resten är historia...

    SvaraRadera
  25. Snacka om silly season! Var skulle IFK få pengar för att värva Hysén? Totalt orealistiskt!

    SvaraRadera
  26. Vad är det med den där Ranégie egentligen?
    Jag har förvisso aldrig sett honom, men VAD vet vi om honom? Är han SÅ bra? Är det någon som vet något om honom som spelare som är värt att nämna här?

    Har dock skapat honom i Pro Evolution soccer 6, där gjorde han två mål mot Barcelona idag...

    SvaraRadera
  27. Snacka om silly season! Var skulle IFK få pengar för att värva Hysén? Totalt orealistiskt!

    Det skulle ju naturligtvis handla om ett lån i så fall blixt gordon...

    SvaraRadera
  28. Hysén hade varit ett trevligt nyförvärv, har dock VÄLDIGT svårt att glömma bilden av honom då han kysste dif:s klubbmärke. Varför var han tvungen att göra det???? Varför, varför, varför??? Kan inte få bort den smutsiga bilden från näthinnan.

    Steve Gardner

    SvaraRadera
  29. "men hade inte skattekauset rullat igång så att IFK helt från luften mer eller mindre skänkte bort Ijeh hade vi nog haft större nytta av Ijeh än Glenns son till dags datum"

    det ska vi ju inte vara så säkra på. jag tillhör förvisso den skara som tycker att ijeh gjorde riktigt bra ifrån sig i blåvitt (även om vi hade önskat fler mål), men visst hade väl en tobias hysén - som hade kunnat avgöra guldstriden för till vår fördel och sen gett oss några sköna miljoner när han blev proffs - kunnat vara till ännu större nytta?

    SvaraRadera
  30. det ska vi ju inte vara så säkra på. jag tillhör förvisso den skara som tycker att ijeh gjorde riktigt bra ifrån sig i blåvitt (även om vi hade önskat fler mål), men visst hade väl en tobias hysén - som hade kunnat avgöra guldstriden för till vår fördel och sen gett oss några sköna miljoner när han blev proffs - kunnat vara till ännu större nytta?

    Noteras skall väl först och främst att Ijeh har presterat efter att han lämnade oss, både i Danmark och nu har han öst in mål det senaste i Norge, han var dessutom en kvalitétsspelare rakt igenom som höjde Blåvitts passningsspel etc.

    Glenns son är snabb och en bra ytter, men han är även ojämn. De sista månaderna i Djurgården var han ju direkt usel. Så hade året varit 2003 och man valt mellan en skyttekung och en orutinerad talang för samma pengar tror jag att jag hade valt Ijeh alla gånger. Noteras skall väl även att man i Ijeh köpte en färdig spelare medan Djurgården formade fram talangen Hysén till en produkt som kunde säljas, dag ett i Djurgården var ju inte Hysén en tongivande stjärna, det blev han ju av att spela i en vid tillfället väl oljad segermaskin som vann serien.

    Samtidigt hade vi just börjat bygga upp laget efter en kvalplats och var i en helt annan fas, frågan är om Hysén överhuvudtaget utvecklast i den takt han gjort i DIF i Blåvitt med tanke på att han fått ta större ansvar direkt i Blåvitt- något som inte alltid är positivt på unga kreativa spelare...

    SvaraRadera
  31. Laphroaig hick> :"Det skulle ju naturligtvis handla om ett lån i så fall blixt gordon..."

    skulle inte vara så säker på det. ifk har stabil ekonomi, och man har snålat det sista. det finns helt klart utrymme.

    SvaraRadera
  32. benito/ Du snackar om en spelare som kostade 20 miljoner i somras, om du tror att Sunderland vill förlora massa pengar genom att rea ut honom under första säsongen har du väldigt fel. Man kommer vilja ha minst 15-17 mille för en sådan dyr spelare, dessutom är han inte hög i lönekostnad så det finns inte något sådant argument att göra sig av med honom.

    SvaraRadera
  33. Hysen kan vi i nte räkna med fören sesongen i England är slut. Så lät på glen iaf

    Dock ka nvi kanske få se Glen p Kamratgården. JAg vet udner min tid i torslanda asom tränare (inte a-laget dock) Så gick Fader Glen omkring och spred värme vilja och god stämning. Och enligt många av a-lags spelarna var han en ganska stor del i de årens framgång.

    Glen är, trots gais åren, blåvit. KOmmer alltid vara det. Och bör faktiskt få betalt för att glida omkring nere på kamratgården och sprida sin Gleniga goa humör.

    Det smittar av sig inte bara på a-truppen utan på hela föreningen. Det var en fröjd att ta et snack med glen efter eller udner en träning.

    Tillbaka till Tobias. Han kommer kanske tillbaka till sverige om han får fortsätta sitta på bänken resten av sesongen. Får han inte det, ja då Lär han stanna i sunderland, eller iaf England.

    SvaraRadera
  34. Är på jobbet så jag kan inte kolla upp det precis nu men jag har för mig att Tobias uttalade sig i offside för ett tag sedan. Någonting i stil med "-Hade Blåvitt bjudit på mig hade det blivt världens snabbaste förhandling för min del"

    Tobias är Blåvit! Han víll till oss när han kommer hem. Nackdelen är att det nog kan dröja ett tag...

    SvaraRadera
  35. Hedman
    Adam Bjärsa Glenn H Hjalle


    Alex Wernbloom karisik Sankan


    Mouradona Sypniewski


    En hälsning till alla som postar elvor med ranegie som startman...den här känns ungefär lika trolig.....

    SvaraRadera
  36. ""tror att Sunderland vill förlora massa pengar genom att rea ut honom under första säsongen""

    finns massa exempel där engelska klubbar slänger ut pengar som de inte får tillbaka, så det argumentet håller inte.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.