2006/11/04

Årets unga spelare korad: Adam Johansson!

BARABEN AWARDS Under förra veckan genomförde vi på ett par dagar en läsaromröstning för att kora årets bästa unga spelare. För att platsa i kategorin "Ung spelare" ska man vara 23 år eller yngre och i år var vinnaren precis 23 år gammal, nämligen högerbacken och virvelvinden från som började sin karriär i Majornas Kungsladugård: Adam Johansson!

Adam har under året etablerat sig som ordinarie högerback i Blåvitt och på ett sätt där han stundtals överglänst självaste landslagsstjärnan framför honom i banan. Adam har med lagets kanske mest idoga löpvilja rännt upp och ner för vår högerkant i alla lägen, ofta utan att ens betraktas som alternativ för en passning. På så sätt har han inte bara breddat vårt spel när han saxat sig fram i samarbete med Alexandersson och Pontus Wernbloom utan även hela tiden dragit på sig bevakning och hållt sin kant när spelet fastat i mitten av banan.

Adam som till vardags ofta syns på en av stadens bättre kaféer och som är en av stadens lovande unga sportjournalister på sin fritid- vann omröstningen före U21-landslagets yngsta spelare som även nominerats till fotbollsgalans nykomlingspris, Andres Vasquez. Med 54% (320 röster) vann Adam dock i överlägsen stil mot sina konkurrenter ungefär 90 röster före tvåan Vasquez. Grattis Adam till årets utmärkelse som bästa unga spelare, du tog den i sista stund, för nästa år räknas du som en "gamling"!



Barabens läsarpris för årets bästa unga spelare:
2005- Pontus Wernbloom
2006- Adam Johansson

14 kommentarer:

  1. I Majornas Kungsladugård??? ROFL ROFL ROFL

    SvaraRadera
  2. Helt klart rättvist. Adam måste få chansen under landslagets turné nu i vinter.. Allt annat vore tjänstefel av Lagerbäck!!!

    SvaraRadera
  3. En undrande fråga: Detta pris kan bara vinnas en gång eller? För Wernblom som vann förra året är ju inte över 23 bast ännu, men ändå inte nominerat. Kanske därför han inte presterat något bra spel det senaste, måste ha en liten morot att peppa sig själv med. Eller är det någon mer än jag som tycker han lugnat ner sig rejält om man jämför förra säsongen när han fullkomligt "köttade" ner motståndaren!?

    SvaraRadera
  4. Helt rätt val!

    Adam blir väl årets ängel med hos supporterklubben. Något annat val finns väl inte?

    SvaraRadera
  5. Detta pris kan bara vinnas en gång eller?

    Detta pris kan vinnas hur många gånger som helst fram till att man blir 24 år gammal men inte två år i rad. Så hörde jag det visslas om när man valde att peta Pontus som kandidat...

    SvaraRadera
  6. lite konstig att gustav är med inte pontus? visst har han inte gjort jätte bra ifrån sig på slutet men kanske för att om han hade varit med så hade han sopat hem priset pga sin kultstatus?

    SvaraRadera
  7. "Adam som till vardags ofta syns på en av stadens bättre kaféer"

    ETT AV!!!!

    SvaraRadera
  8. ETT AV!!!!

    SPELA ROLL! MESSERSCHMITT.

    SvaraRadera
  9. Förre året spelade Pontus med Mild bredvid sig. Det underlättade nog för den gode Pontus, I år har han fått en ännu mer offensiv roll. Vilket jag tycker inte passar Pontus perfetk. I alla fall när man inte har en Håkan Mild bredvid sig. En offensiv innermitt måste faktiskt också ha en del fotbollskunskaper och inte bara kunna nicka och springa.
    Om Pontus istället får en defensiv roll med en kreatviare spelare framför sig kan han sticka upp ibland och fortsätta knoppa in några bollar per säsong.
    Och vinna den här tvälingen. Eller bli nominerad

    SvaraRadera
  10. "SPELA ROLL! MESSERSCHMITT"

    Spelar inte så stor roll, men när det är messerschmitt Frankie som skrivit är det kul att påpeka.

    SvaraRadera
  11. Vasquez Rules!

    SvaraRadera
  12. Kanon, helt rätt! Adam har utvecklats fantastiskt i år. Vasquez däremot som tvåa är väl mer i brist på annat..

    SvaraRadera
  13. Andres fick min röst. Han har visat att han håller bra allsvensk klass på en för honom onaturlig position. Det är starkt. Adam funderade jag inte ens på att rösta på. Räknar honom inte som ung och reflekterade inte ens över att han kanske var nominerad.

    Adam har väl annars varit en av, eller kanske rent av den bäste spelaren i Blåvitt i år.

    SvaraRadera
  14. Pontus var inte med för det går inte att vinna utmärkelsen två år i rad. Detta för att stimulera nya talanger i varje års trupp.

    Själv röstade jag på Vasquez med.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.