2006/11/06

Det kom ett mail...

Nordstans köpcentrum natten mot 6:e November.

47 kommentarer:

  1. Den som tog bilden borde ställa om tid och datum på kameran.

    SvaraRadera
  2. haha.. roligt!

    SvaraRadera
  3. vill polisen veta vilka som tog mer skylten så är det ju inte speciellt svårt att identifiera tomtarna..

    SvaraRadera
  4. Moralpanik!! ring polisen NU eller avgå

    SvaraRadera
  5. Visst kan man tycka detta är lite små roligt och om inte all annan skit som banderollen igår, bråken uppe på råsunda och inkastade bengaler mm hade förekommit. Taskig timeing helt enkelt nu när klubben kämpar för att bli av med rötägg som bara sabbar för klubben. Bryr mig inte ett skit om figthclubs eller och har inget emot bengaler så länge det inte sabbar för blåvitt. bengaler är en stämingshöjdare och vi borde istället arbeta för att få ha det med tillstånd och med lite mer organisation.

    SvaraRadera
  6. Vad var det för banderoll igår?

    SvaraRadera
  7. Förklara gärna på vilket sett bengaler är så stämningshöjande.
    Är j-vligt trött på tändanden av bengaler i tid och otid.
    Stå upp och SJUNG för blåvitt istället, något som de flesta av "oss" är usla på.
    Bengalhysterin är pinsam.

    /M

    SvaraRadera
  8. Lägg inte in sån skit frankie, tycker inte att de här skitungarna skall uppmuntras att förstöra saker.

    SvaraRadera
  9. Hahaha, ojojoj! Ett gäng 15-åringar som bestämer sej för att maskera sej själva o leka fotomodeller...inget konstigt med det, eller?

    SvaraRadera
  10. fjortisar, skämmer ut oss andra, borde fan ge dem några slag på käften

    SvaraRadera
  11. /M


    Hur bengaler är stämings höjande? Är också jävligt trött på idioter som tänder bengaler mitt i klacken som riskerar att skada andra + att det ger böter till Blåvitt. Men tycker samtidgt att det är ganska mäktigt och om man får tillstånd att använda begaler på ett säkert sätt tex att folk står mellan reklamskyltarna och räcket och tänder dem tycker jag iaf att det är grymt stämingsfullt. Du kan la förklara vad som är för stämningshöjadande med en flagga osv , är ungefär samma sak.

    SvaraRadera
  12. Ha ha, vilka jävla loosers...

    Instämmer med Martin, lägg inte in sån skit.

    SvaraRadera
  13. Äh, så jävla farligt var det inte. Att folk sen var coola och sparkade på skyltar på stan är däremot bara löjligt

    SvaraRadera
  14. Vad är det som säger att det var just de personerna som sparkade ner skylten? Då jag gick från Gamla var skylten redan nedsparkad och stod vid ståplatsingången. Senare på kvällen låg den på Avenyn så var troligen rätt många personer som "tog" hand om skylten igår.

    SvaraRadera
  15. martin/ Som "nyhetsmedie" får man även förmedla annat än bara det som man gillar. Sådan censur anser jag tillhör endast vissa tveksamma odemokratiska stater som USA och Ryssland...

    Ärligt talat är det bra att det lyfts, för bara här i forumets reaktioner ser man ju att folk inte gillar skiten och då väcker man ju opinon mot det hållet.

    Jag själv anser mig ha annat att bli arg över än att några ungar drog ner Gais-skylten, det var la det mest produktiva den gruppen av fans gjort på länge...

    SvaraRadera
  16. Bästa aktionen igår! Förstår inte hur man kan bli upprörd över en sådan sak. Dessutom lite småkul att den tydligen vandrat runt över halva stan sedan dess...

    frankie: Vilken grupp av fans är det du syftar på? Mig veterligt var det ingen grupp som gjorde nåt överhuvudtaget.

    SvaraRadera
  17. sista anonym/ Jag menar ingen speciell gruppering, jag menar med våra yngre fans generellt. Kanske var lite oklar där.

    SvaraRadera
  18. Tyvärr är allt så jävla infekterat och skitnödigt i de blåvita leden nu.

    Bengalbrännarna måste tända bengaler i tid och otid, för att de tycker att det är roligt med oroligheter och älskar när de känner sig ogillade. De som hårdast fördömmer bengaler, Ultras och hela den biten, måste per definition dömma ut allt som har med Ultras att göra. Att ta ner gaisskylten på en arena som ändå ska rivas måste väl ses som sund rivalitet mellan två klubbar från samma stad?

    SvaraRadera
  19. Att folk blir upprörda över det där med Gaisskylten är absurbt. Jag tycker ärligt talat att det är ganska komiskt. Bäst i stan och sista laget "kvar" på Gamla Ullevi. Att vissa roade sig med att ta ner skyltar och sånt har jag förståelse för. Kan vara kul som minne. Däremot att sparka sönder ketcuplådor eller dra sönder stolar känns lite väl onödigt.

    SvaraRadera
  20. Jag tycker skyltnerdragningen var en stor skandal. Härmed ger jag Alltid Blåvitt på Svenskamugs licens att terrorstämpla alla andra supportrar i jakten på den äckta supportern...

    SvaraRadera
  21. Då jag varken tillhör Ultras, bränner bengaler eller är något 'småglin' så kan jag lugnt skriva följande inlägg.

    Förbannade jävla moralkärringar. Upp på sittplats med er allihop. Bengaler ÄR stämningshöjande, dom hör hemma på läktarna för att hjälpa till att skapa den atmosfär som ska infinna sig i en klack. För andra som beskådar det på håll är det snyggt. Hade inte det idiotiska förbudet mot bengaler funnits hade man inte behövt bränna dom samtidigt som man behöver se till att inte bli upptäckt som 'brännaren'.

    Att dom sen inte ska kastas in på plan är ju en jävla självklarhet. Räcker gott och väl att dom hamnar på innerplan där stora stygga ordningsmakten kan ta hand om dom.

    Sen att höra alla jävla "hålla handen och bara älska" supportrarna skandera 'ut med packet' till sina egna när det bränns en bengal eller kommer upp en kritisk banderoller är förjävla dåligt. Samtidigt som ni gör detta förundras ni över de internbox som uppstår ibland.

    Bestäm er.

    SvaraRadera
  22. Jag råka spilla lite ketchup när jag skulle dra på de på kôrven, är jag en av fotbollsmördarna nu?

    hankins: ett tips, ta bort så att man inte kan skriva anonymt

    SvaraRadera
  23. http://www.sthlm-sodra.com/foto/fotboll/hifaik_04/hifaik06.jpg

    Praktexempel på hur det ska se ut .. tyvärr är det en bajen-bild men dom kan dom också.

    SvaraRadera
  24. Nej det är svinball att skriva anonymT!

    SvaraRadera
  25. Vill veta två saker, Vad stod det på banderollen emot HBK nu sista matchen och vad stod det på den emot DIF det såg ut från sidan som om den vore upp och ner. Vore bra om någon fotade banderollerna så man kunnde veta vad det stod!!

    Sen tycker det är lite klockretn då Gais under säsongen fick upp flggan upp och ner när de skulle ha tifo!

    SvaraRadera
  26. på tal om svenska fans så har dom fortfarande inte skrivit en rad om lampan/rehn/olsson-ryktet, trots att både tv och tt har gått ut med det. starkt jobbat.

    SvaraRadera
  27. Jag själv anser mig ha annat att bli arg över än att några ungar drog ner Gais-skylten, det var la det mest produktiva den gruppen av fans gjort på länge...

    6/11/06 22:07

    Citerar Hankins från tråden här. Detta va faktiskt inget att moralisera över som vissa gör.

    SvaraRadera
  28. Det är givetvis inget fel på bengaler om det sker under säkra organiserade former. Det kan höja stämmningen. Det är inte heller fel på flaggor även det kan höja stämmningen.

    Det är bra att supportrar ger sitt stöd till laget. Synintryck o (även lukt) kan givetvis stärka spelarna på plan men är bristfälligt.

    Såvida du inte är döv hör du när supportrarna sjunger eller hejar ffram dig i alla lägen. Det om något stärker spelarna till att våga och att ta i det lilla extra.

    Förmodligen har det en stärkande effekt med tifo för mobilisering inför match genom synintrycket. Kanske har även bengaler här ett viktigt värde för spelarna.

    Den som inte vill ha bengaler under kontrollerade former tror jag behöver rannsaka sina motiv.

    Gör vi/jag det här för att hjälpa laget eller inte?

    Om svaret är ja så måste man rimligtvis lyssna in vad spelarna tycker och tänker. Vad säger spelarna om vad som ger bäst stöd när gäller flaggor, ramsor, sång och bengaler?

    Personligen är jag för bengaler under kontrollerade former av föreningen. Tycker att det som hände i söndags mot Halmstad var ledsamt att skåda. Alla runt omkring där jag var reagerade sorgset för föreningens skull.

    Oavsett om man är "gubbe" som jag eller ung "bengalfjuttare" så behöver vi tänka på det gemensamma bästa. Om det kommer klara signaler från föreningen att vi får böter, tappar i marknadsvärde etc. Då är det allas ansvar att lyssna till det oavsett ålder. Eller synsätt när det gäller hanteringen av bengaler.

    För bengaler men inte mot föreningen!!

    SvaraRadera
  29. Hur kom detta att handla om bengaler? Det var en kul bild, inte mer inte mindre.

    SvaraRadera
  30. Anonymous 7/11/06 01:09 -> Bilden handlar ingenting om bengaler. Men diskussionen som uppstog handlar om inställningen som stora delar av klacken har till läktarkultur där bengaler ingår.

    Dom borde vara på sittplats och sjunga istället.

    SvaraRadera
  31. Kan bara hålla med Ingo, väl talat!

    SvaraRadera
  32. Vilka sköna supportrar! Dom var helt säkert på väg till bollhavet på McDonald's för att fira sin trofé.

    SvaraRadera
  33. Ingo
    Bra skrivet!

    SvaraRadera
  34. Pinsamt!
    Ett gäng fjortisligister är inget som skall uppmuntras i det här forumet
    //Mattsson

    SvaraRadera
  35. "Danes"

    Jag sjunger gärna både på ståplats och sittplats. Dessutom vill jag gärna se bengaler under kontrollerade former.

    Men jag ställer inte upp på att bengaler skall vara en egokultur!
    Vi är väl där för att se fotboll och STÖDJA vårt lag till vinst.

    Om spelarna tycker att bengaler skall brännas av utan tillstånd från föreningen. Dessutom kontrolllöst på läktarna för att det hjälper dem på plan. Då lovar jag att aldrig mer kritisera ditt och andras synsätt av bengalbränning. Tvärtom måste vi i så falll göra allt som står i vår makt att förändra föreningens syn på bengalers användande.

    Vi är ganska många som är för bengaler under kontrollerade former.
    Använd skallen gå o prata med Räddningstjänsten, polis etc skissa på hur det skulle kunna göras säkert. Då kan eran sak även bli många andras sak. Agera klokt och moget!

    SvaraRadera
  36. Det där kan mycket väl vara årets bild. GAIS klubbemblem nersparkat och på utflykt i Nordstan - upp ochner.

    Skönt att se flera som tar avstånd från moralpaniken här inne. Hur man nu kan bli upprörd över att ett rivningsobjekt fått en GAIS-skylt nersparkad.

    SvaraRadera
  37. Är det bara jag som tror att ca 90% som skriver här är tråkiga svenssons som hellre sitter framför tv soffan istället för stå på gamla, eller bryr sig mer om vad som kommer stå i tidningarna än vad spelarna själva tycker. Pajaser!!

    SvaraRadera
  38. "Elite"

    Det kan hänga ihop med värderingar.

    En del äldre har varit med om alliansens uppbyggande.
    Där föreningarna har kämpat mot varandra men hållt ihop utanför planen.

    Det här var påtagligt i Söndags när flera av dem äldre tog illa vid sig när yngre supportrar gladdes åt ÖIS nedflyttning.

    Däremot fanns det hos nästan alla glädje när det sprack för AIK även de äldre.

    SvaraRadera
  39. smichael: PAJAS!

    SvaraRadera
  40. Det var inte vi som rev ner skylten...hittade den utanför gamla Ullevi senare på kvällen...

    Bara så de som tror vi gjorde det vet...

    Tycker själv det var en lika skön sak som att måla GAIS gården blå och vit, fast alla måste ju inte hålla med...

    Som någon annan sa en gång :"Hat Ramsor 2006? No Shit!"

    Tidningarnas Jävla moralpanik verkar ha smittat av sig till andra... tycker jag ärlite synd med tanke på hur alla sitter och hyllar derbyna mellan Milan och Inter eller möten mellan Barcelona och Madrid, som är minst sagt hatiska och våldsamma...

    SvaraRadera
  41. "Till Höger på Bilden said...
    Det var inte vi som rev ner skylten...hittade den utanför gamla Ullevi senare på kvällen...

    Bara så de som tror vi gjorde det vet..."

    Stå för eran ironi då och låt bli att maskera er.

    SvaraRadera
  42. Haha vilka jävla fjantar ni e! 12 åringar som försöker leka tuffa.

    Nästa år är det eran tur att åka ner!

    SvaraRadera
  43. Jaja... whatever... 12-19...samma skit...

    Ni får ju tycka vad ni vill, VI däremot hade JÄVLIGT skoj... och helt ärligt så skiter vi fullständigt i om ni är sura för att ni missade det hela eller om ni bara tycker det var fånigt, för vi hade skoj, och det är det enda som egetnlgien betyder nått...

    SvaraRadera
  44. jag står upp till vänster på bilden å fattar inte hur folk kan lacka för att vi hitta en skylt utanför ulevi som vi faktiskt om jag kommer ihåg rätt fick ta av vakterna som var kvar , å sen gjorde vi en kul grej o vände den upp å ner med en ifk flaga !!!
    så sluta va sura !

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.