2006/11/01

Risp efterlyser Roger som huvudtränare!

TRÄNARDEBATTEN Blåvite hjälten och Turkietproffset Fredrik Risp ger sig in i tränardebatten på "Barabens sida". Roger Gustafsson är en tillgång av storleken gigantisk, sådana måste man utnyttja på ett bättre sätt. Övertala Roger att byta uppgifter, ett arbete närmare A-truppen är ett måste för en så kompetent och kunnig ledare med Sveriges bästa meritlista som tränare.

Även om man inte väljer just tränarjobbet för Rogers del så låt honom i större grad användas som en mentor, ett bollplank och en kunskapsbank kring A-truppens dagliga verksamhet. Han skulle även i fortsättningen på deltid kunna arbeta med Änglagården och samtidigt bli mer involverad i elitfotbollen...

Använd kompetensen "på gården"!

16 kommentarer:

  1. Roger som "head coach" då?

    SvaraRadera
  2. Brockman/ Det är lite där vi behöver kompetens som denna, runt laget på olika sätt. Ofta får tränare en väldigt utsatt position och lämnas ensamma, vi skulle kunna bygga ett nätverk mellan tränare-sportchef-styrelse med som du säger exempelvis en "Head coach" men som jag tycker skulle heta Fotbollsdirektör. Detta skulle innebära att han planerade allt det praktiska kring laget som en slags spindel i nätet. Här skulle han organisera scouting av motståndarlagen, planera träningsmatchande och kontakter mellan ungdomssektion och A-lag. Men främst skulle han fungera som en rådgivare åt tränarna och även spelarna, att få en röst som inte är mitt i A-truppen som man kan få andra perspektiv från. Detta skulle även ge Håkan Mild chansen att ägna mer tid åt att jaga spelare, att sköta kontrakt och utlån etc. Idag känns det ju efter att exempelvis Martin Smedberg har klagat på att IFK inte hört av sig på hela året att vi har för lite personal kring A-truppen helt enkelt. När man skapade tjänsten Sportchef för Håkan så tog man bort "klubbdirektör", förmodligen hade man behövt bägge dessa tjänster istället men i en slags fördelning som såg ut ungefär:

    -Tränare (Mr X)
    -Elitansvarig (Roger)
    -Sportchef (Håkan)

    SvaraRadera
  3. jag tycker det viktiga är att vi tänker långsiktigt. som flera före mig uttryck så ska blåvitts nästa sm-guld INTE vara en engångshändelse utan början på en era. att vi har en grupp som bestämmer kring spelsystem, värvningar etc är helt rätt tänkt och att håkan och roger är med där känns också helt naturligt. frågan är dock om roger verkligen ska vara tränare? det känns som att han, hur mycket blåvitthjärta han än har, inte är så intresserad av den posten och att vi borde satsa på nån som tänker sig att stanna i en 5-6 år framöver. vill roger verkligen det, eller är han egentligen bara beredd att hoppa in och "rädda oss" genom att träna laget något år?
    vi har haft så många tränare de senaste tio åren att lite stabilitet skulle vara väldigt nyttigt.

    SvaraRadera
  4. Nja ser hellre följande pyramid:

    Tränare - Roger
    Sportchef - Håkan
    Klubbdirre/vd - MrX

    SvaraRadera
  5. rispen lobbar ju lite för sig själv, starkcentrallinje, karaktär spelare.. kom hem Fredrik!!

    SvaraRadera
  6. Tror att Mild vill ha ett gäng omkring sig som han kan lita på fullständigt. Dessa kan i samspel försöka skapa liknande ordning och reda i klubben som under första halvan av 90-talet med avseende på vision, nyförvärv, karaktär på spelare, spelsystem, gemensamt normsystem/värdegrund etc. Personer jag då närmast kommer att tänka på är Stefan Rehn, Roger G, Jonas Olsson och kanske några till. Dvs. personer som var med under 90-talet men som nu kan återkomma i nya roller (Håkan har ju redan bytt roll). Jag tror stenhårt på, och hoppas, att Håkan nu vill bygga upp något liknande fast präglat av 2000-talets förutsättningar.

    SvaraRadera
  7. psycho in spe/ Jag tror på precis samma tankegång. Det spelarråd som Blåvitt hade under 1980 & 1990-talen avskaffades ju samma dag som Mats Persson klev in på Kamratgården, ett sådant råd tror jag vi hade behövt om man ser till de senaste årens väldigt olika nyförvärv, vi värvar i regel 1-2 succéer och 2-3 floppar per säsong. Detta tror jag de är ute efter att jämna ut med en bättre dialog om vilka spelare som passar in i föreningen...

    SvaraRadera
  8. Jag missade att läsa artiklen pga den irriternade popuppen som jag har börjat få på baraben nu :(

    SvaraRadera
  9. Hem med Rispen nu!
    Och Anton!
    Och några till..

    SvaraRadera
  10. Roger sa la i någon intervju(GT) för ett par år sedan att han var sugen på att börja träna igen om några år.

    SvaraRadera
  11. Risp har så rätt. Riktigt kul att se att Risp tänker och bryr sig om IFK. IFK saknar Risp...

    SvaraRadera
  12. Jag röstar på Hasse Backe!

    SvaraRadera
  13. Har inte blåvitt allderless för många gånger valt att titta bakåt istället framåt de senaste åren? Vad hände med nytänkandet som ni så ofta förespråkar? Tycker blåvitts historia börjar bli mer och mer betungande än stärkande

    GE OSS FRESH BLOOD

    SvaraRadera
  14. Den centrala linje han snackar om får gärna innefatta honom själv och Antonsson på backen med Arneng på mitten..

    SvaraRadera
  15. Klubbdirektör: En riktig börstyp
    Fotbollschef: Mild
    Manager (alltså den engelska typen av manager): Roger Gustafsson
    Daglig träning: Kjelle, Rehn, Lampan

    Rickardsson
    A Johansson - Antonsson - Risp - Schaffer
    Alexandersson - Arneng - Toivonen - Vasques
    Selakovic - Mourad

    Bänk: K Svensson, Bjärsmyr, Renegie, Wernblom, Målvakt
    SM-GULD!

    SvaraRadera
  16. Det som "Rispen" skriver om ledargestalter och klasspelare är helt rätt. Enligt mig är han en av dem som skall lösa det problem vi har, brist på ledargestalter, försvarsproblem och klass. KOM HEM FREDIRK! Skit i pengarna i Turkiet visa ditt hjärta och hjälp oss tillbaka till toppen där vi hör hemma!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.