2006/11/07

Delat ledarskap- en spännande nysatsning i Blåvitt

SILLY SEASON Idag framkom det att Teddy Olausson scoutat Ranégie medan han tränade Floda i samma serie. Efter vissa informella samtal framgick det att Olausson redan på ett ganska tidigt skede fått information om att han kunde räkna med att ingå i den nya tränarstaben, därför var han med och scoutade Lärje-forwarden Ranégie.

Enligt Olaussons före detta spelare och vänner är han en personlighetstyp som kan komma att passa Blåvitt på ett utmärkt sätt då han inte bara är en bastant och rakryggad person, han har en pondus kring sig vilket ger respekt. Sedan är han en ganska stor bajt rent fysiskt vilket onekligen ger hans stil en ytterligare touch av en "hårding".

Olausson kommer även ha en tät kontakt med Peter "Erra" Eriksson och Eilert Björkman som framöver bildar en ledarskapsduo för Juniorlaget. "Erra" kommer nu i en inskolningsperiod att bilda det framtida ledarskapet kring A-lagstruppen där det effektivt skall matchas unga spelare i det B-lag som Olausson får ansvaret för.

Tränarformation IFK Göteborg 2007:
A-lag- Jonas Olsson och Stefan Rehn (Delat ledarskap)
B-lag- Teddy Olausson
Juniorlag- Eilert Björkman och Peter Eriksson (Eilert som huvudansvarig)

Tränarparet Olsson och Rehn kommer enligt uppgift att fungera ungefär som före detta landslagstränarna Söderberg och Lagerbäck gjorde, det vill säga att i en öppen diskussionsanda styra och besluta kring A-laget. En ledarstil som kräver två pragmatiska personer för att fungera och enligt källor inom IFK så har just en pragmatisk syn på ledarskap varit en viktig del av kravprofilen i rekryteringsprocessen av tränare.

Hursomhelst inleder det delade ledarskapet en ny och spännande era för IFK Göteborg. Nu återstår det att se vilka ekonomiska och truppmässiga resurser som tränarparet får till sitt förfogande framöver...

19 kommentarer:

  1. Det kan faktiskt bli så att vi gör klart med Arneng och A Johansson för att sedan sälja TO och Walle. Dessutom blir vi ju av med Lycén och Smedberg.
    Ny vänsterback och en etablerad innerback, sen är det klart.

    Kan vara ytterligare spelare på väg bort. Ölme, Dennis, Hjalmar, Lago, Schaffer?

    Gerba kommer vi antagligen inte att få sålt så han får chansen i vinter. Får hoppas att han tar den.

    Fokus på passningsspelet och de unga har de sagt. Vi får vänta till jul innan vi vet mer.

    SvaraRadera
  2. Det är en spännande tanke med delat ledarskap. Dock undrar man vart Kjell o Lampan försvinner.

    Någon som vet?

    SvaraRadera
  3. ingo/ Verkar inte vara nåt klart för dem, inte än iaf...

    SvaraRadera
  4. Landberg är väl utbildad massör och började sin bana som det i klubben efter sin skada... Han kan väl bli det igen? Ulander, Eldin och TO lär behöva det...

    SvaraRadera
  5. sista meningen är egentligen det mest spännande, alltså vilka som försvinner och vilka som värvas.både islänningen och ranegie känns lite som försenade sommarvärvningar. vi väntar oss mer.

    SvaraRadera
  6. Vi måste ha Alvbåge...Torslanda pöjk som jag hoppas ger Blåvitt en andra chans...Teddy kanske har ngt att bidra med där...

    SvaraRadera
  7. Alvåbe är knappast ett alternativ så länge bengan finns i klubben.. tror inte att han skulle vilja återvädna när han vet att målvakten han inte lyckades peta (även om det är nya tränare nu) finns kvar.

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  9. Bengan har gjort sitt!!!

    SvaraRadera
  10. Ludovic/
    Håller med helt. Läser i GP idag att han förlänger igen, och jag tycker att det är tragiskt att ledningen inte kan skaffa en ny målvakt.

    SvaraRadera
  11. Det vore fint om IFK kunde signa Dusan Djuric... Det skulle kunna bli den kreativa mittfältaren som saknats i IFK sen Stefan Rehn försvann.

    SvaraRadera
  12. Jag funderar på att börja heja på Elfsborg nu istället.
    Tror ni det är omöjligt att be dom förlägga sina hemmamatcher till Göteborg?

    SvaraRadera
  13. heja på elfsborg... inget sånt skit .. en gång en ängel alltid en ängel

    SvaraRadera
  14. sen Stefan Rehn försvann.

    Stefan Rehn har väl inte försvunnit? Jag såg honom på Kamratgården förut... ;)

    SvaraRadera
  15. Bengan har inte gjort sitt! Han har viisat många gånger i år att han håller super-klass... det är inte bara hans fel att vi slutat försvara oss i höst.

    SvaraRadera
  16. Självklart är det inte bara Bengans fel att vi släppt in många mål. Men om man kollar över hela säsongen så har han gjort en hel del misstag. Kanske inte de "tidigare årens jättetavlor" men helt enkelt en hel del felbedömningar och han blir inte snabbare med åren. Men ett år till kan vi väl allt ge honom?

    SvaraRadera
  17. "Det kan faktiskt bli så att vi gör klart med Arneng och A Johansson för att sedan sälja TO och Walle."

    1. andreas johansson vill inte spela för blåvitt. glöm honom.
    2. sälja t.o. och walle? vem skulle vilja köpa dom? det gäller väl snarare att låna ut dom till gais.

    "Kan vara ytterligare spelare på väg bort. Ölme, Dennis, Hjalmar, Lago, Schaffer?"

    förhoppningsvis allihop, plus wowoah, kihlberg och svarte-marcus.

    SvaraRadera
  18. fan vad kul och det verkar som IFK har lyckats med en bra tränar grupp.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.