2006/11/19

Rasta Group tjänar miljoner på Blåvitts flytt till Ullevi!

ARENAFRÅGAN Nästa år tar vägrestaurangernas okrönta konungar över servicefaciliteterna på (Nya) Ullevi. I samband med att IFK Göteborg i arenabyggnationens tider tvingas flytta sin matchverksamhet till Ullevi så får vi se en ny aktör stiga in på arenan för att bemöta dess kunder, nämligen Rasta Group.

Rasta driver främst anläggningar inom vägkrogar och på väghotell (s.k. motell) men har under de senaste åren expanderat till flera nya servicesektorer. Anledningen till att man från den 1 Mars 2007 köper Ullevi Konferens och Kiosker AB är att verksamheten där redan idag är extremt lönsam och förväntas bli ännu mer lönsam när den Allsvenska fotbollen stiger in på arenan under 2007. Ullevi-verksamhetens förväntade omsättning för 2007 är ca 35-40 miljoner kronor, med goda vinstmarginaler, enligt Rasta Groups egen hemsida. Miljoner som nu rullar ut i externa företag istället för att gå till de berörda föreningarna som driver verksamhet på den kommunala arenan.

Osökt kommer farhågorna kring hur Göteborgs-Alliansen kanske inte kommer att kräva fulla rättigheter för all försäljning på den nya arenan, en utveckling som skulle bli ödesdiger för den ekonomiska slagkraften för föreningarna i fråga. Föreningar som kan tjäna potentiellt tiotals extramiljoner på kringförsäljning blir aldrig så desperata att de måste tvinga upp biljettpriserna i oönskade nivåer. En förening som bara lever på biljettpriser kan dock tvingas till desperata handlingar vid dåliga ekonomiska tider...

25 kommentarer:

  1. Skiter i resturanger som tjänar pengar. Mitt stora huvudbry just nu är: Varför i h-e satsar inte blåvitt ALLT på att knyta Ola T? Verkar vara den enda klubben som inte nämns kring årets komet och ett av Sveriges största löften just nu, han finns ju Gbg....VARFÖR??, nån som vet..?

    SvaraRadera
  2. vem fan vill ha ola t??? snacka om att vara fokuserad på skitsaker, här har vi en fråga där blåvitt potentiellt kan förlora miljonbelopp och du lipar över att man inte satsar allt man har på en i bästa fall medioker spelare.

    SvaraRadera
  3. Oj oj va man spöade upp Ola i Maridal ifjol... Killen väger som en fjäder, bara att stöta och han e körd

    SvaraRadera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  5. moget skrivet.

    SvaraRadera
  6. Om det finns uppenbara vinster att göra, så hoppas jag verkligen att det säljs ut för en spottstyver för den nya arenan. Även om jag inte skulle bli så förvånad om det skedde.

    SvaraRadera
  7. Ja varför satsar inte blåvitt på att göra som lyon?

    Innan dom blev den klubb dom är idag. Så började dom i slutet av 80 början av 90-talet.
    MEd något nytt. dvs att skaffa fram kapital genom andra branscher än just det sportsliga.
    som tex. Taxi,resturanger etc.

    På så sätt kan man tjäna en hel del pengar.
    Naaaajs som Borat skulle ha sakt;)

    SvaraRadera
  8. Instämmer, Rasta smakar skit o kostar deg... det är då fan att man aldrig ska få bli nöjd.

    Jag saknar tiden då MP gick på offensiven, även om det gick som det gick.

    SvaraRadera
  9. korat: När Aulas tog över lyon expanderade han verksamheten ja, men han gjorde det med pengar ur sin egen miljardärs ficka.

    Angående Ola så verkar loppet kört? Han har la nästan sagt att han vill till Gggg.

    SvaraRadera
  10. Som sagt, Ola kan lika gärna ta och bli "storstadare"... Killen e bajs! Kommer ihåg hur ja plockade bort honom... och Ranegie dundrade in mål!

    SvaraRadera
  11. Detta hade varit något IFK att köpa rättigheterna till, nu är det försent.

    Om nu inte klubbarna får driva arenan själv av kommunen (restauranger, kiosker) m.m. så tycker jag att de ska vara med å hugga om rättigheterna där. Då skulle det även gå pengar till Blåvitt när Gais och Öis spelar.

    Jag har dock ingen aning om hur kiosker m.m. kommer skötas på den nya arenan. Bara en tanke.

    SvaraRadera
  12. Bara en tidsfråga innan The Real Group tar hand om musiken på nya arenan

    SvaraRadera
  13. hääärligt.."Vi har vunnit svenska cupen"-i The Real Group tappning!!..säkken grej

    SvaraRadera
  14. Frankie
    Vad sägs om en artikel angående expressens senaste utspel: Hysen och Anton till blåvitt.
    Tycker själv att det känns så jävla gott att Mild ens funderar i de banorna. Man hade ju precis börjat vänja sig vid tanken att det bara är billiga "Kihlbergfigurer" som disskuteras på Kamratgården.

    SvaraRadera
  15. Brukar det som står i "Kloakpressen" vara sant?

    Det är klart att om man har råd, då hade väl just de spelarna inte vara helt fel.

    Kan det vara så att man väntar in skattedomen innan man lägger ut för mycket pengar på spelare?

    Har det inte talats om vem som skall driva arenan?

    Det vore ju för djävligt om kommunen lägger ut den på privata intressenter.

    Det bästa vore väl om Alliansen kunde ta hand om driften. Och dela vinsten efter vad varje klubb drar in (naturligtvis).

    Inbillar mig att man skulle kunna spara en del lönekostnader genom ideelt arbete, vilket inte en entreprenör har lika lätt för, då blir det ju "Svartjobb" istället.

    SvaraRadera
  16. Apropå politik, om någon orkar läsa.

    http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,935298,00.html

    SvaraRadera
  17. Nån som vet om tjänsterna IMG annonserade om för ett tag sen har blivit tillsatta? Och i sådana fall av vilka? Vilken bakgrund har de i sådana fall? Etc etc etc.

    Det kan vara ett intressant reportage att läsa om.

    SvaraRadera
  18. Rasta..var det inte dem som sponsrade gajs förrut?..

    btw..
    http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=128&a=309016

    SvaraRadera
  19. Svenska Mugs sover, kan ni inte ordna intervjuer med Anton och Hysén. Ni sitter väl på lite kontakter?

    SvaraRadera
  20. Rasta är de där vägkrogarna där dom konstant spelar reggeaplattor och personalen tvingas ha långa sk "Dreadlocks" i håret. När man kommer in på ett Rasta ligger majaröken tät så att man inte kan se någonting. En gång när Björn Rosengren var på porrklubb i Brüssel var det så rökigt att han inte förstod att han var på porrklubb utan trodde han var på ett Rasta.

    Utanför Vänersborg låg en variant kallat Resta', men där höll dom inte på Blåvitt.

    SvaraRadera
  21. Till Cobbs: Blåvitt kan TJÄNA miljoner på Ola T, när han går som proffs för stora pengar om några år....minns var du läste detta....alla är överens om att han var det stora utropstecknet i årets serie, i ett bottenlag. Nej,
    tur att du inte är vår scout iaf.

    SvaraRadera
  22. anonym/ Har du ens sett Ola T??? Han är verkligen ingen ny Kim Källström eller Zlatan Ibrahimovic, snarare en ny Långås.

    SvaraRadera
  23. Angående Rasta kan man väl också nämna att Ingvar Kamprad har investerat en del kulor där. När detta beslut blev offentligt i våras steg kursen på Rastas teckningsrätter med ca 400% på en dag.

    Vidare har ju Tervaniemi en lite tveksam historia med Aveny 10, nuvarande Hard Rock Café. Lite skottlossning och annat smått och gott pågick som bekant där flera gånger. Hela den verksamheten var väl knappast så "ren" som Tervaniemis försökte framställa i media.

    SvaraRadera
  24. anledning (som jag ser det) till att vi diskuterar ola t som ett eventuellt nyförvärv är ju att vi sedan pop stack (och egentligen ännu längre) behövt en offensivt mittfältare/släpande forward. en speluppläggare helt enkelt. jag tycker att ola t är ett utmärkt alternativ, liksom dusan djuric och några till. fördelen med ola är öis åkte ur och att han kan bli billigare än t.ex. djuric. skulle priserna trissas upp så är ola naturligtvis inte aktuell längre, men i slutändan behöver vi hans spelartyp.
    tycker ni inte att ola är bra nog? kom med andra förslag! djuric är nämnd, karisik redan värvad (även om jag personligen är tveksam), vasquez är ett alternativ.
    vilka finns mer?

    SvaraRadera
  25. Var det verkligen teckningsrätter? Är du säker på att det inte var teckningsoptionen som steg? Dessutom äger Ingvar Kamprad 1 % av Rasta så hans innehav påverkar säkert bolaget jättemycket. Verkligen. Jättemycket!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.