2006/11/05

Baraben awards 2006

BARABEN AWARDS 2006 I bästa Baraben.com anda vill vi uppmärksamma dem som förtjänar det efter den magiska säsongen 2006, oavsett hur talanglös eller magisk personens agerande har varit. Priserna delas ut i följande kategorier:

Årets aktör
Blåvittmagnaten Gunnar Larsson tog som ordförande i valberedningen fram en Stig Lundström från ICA-lagret till rampljuset. Han chockade med att välja den enda ordförandekandidaten från samma sittande styrelse som haft ansvaret under hela skatteskandalen där Mats Persson och Janne Plånbok lekt cowboys och indianer med den Blåvita verksamheten. Larsson hade pondus nog att trots att han inte tillhör IFK Göteborgs styrelse bjuda in sig själv till flera av de hemliga extrainsatta styrelsemöten som avgjorde föreningens taktik kring skatteskandalen och dessutom hade han mod och brillians att se till att ingen avgick och därmed tog på sig ett ansvar för att skatteskandalen fick ske.

Priset går till: Gunnar Larsson, hedersordförande i IFK Göteborg, med motiveringen:
"För brillians inom området att agera och styra där man inte egentligen är med. För en vilja att konservera det som varit på ett så effektivt och vägvinnande sätt, i allra största hemlighet. För att kunna styra och ställa till och med bortom karriärsgraven."

Årets Seb
De ständiga alibilöpningarnas och näsoperationernas mästare dök upp på Kamratgården i år. Magnus Kilhberg förde med sin styrka in Arne Erlandsens idealspelare, en som är galet stark och kompenserar för detta genom att vara en dålig passningsspelare, långsam som tusan och expert på avancerade alibilöpningar. Han uppvisar samma underbara mentalitet som sin föregångare Sebastian Johansson och har ungefär samma fans på sin sida, de som främst följer IFK Göteborg genom internetforum och text-tv. Sebisternas intresseorganisation har fått en ny kihlgris...

Priset går till: Magnus Kilhberg, med motiveringen:
"Att springa så många gånger fram och tillbaka utan att röra bollen kräver sin man. Han vet hur man under flera minuter kan löpa runt lite lojt och undvika spelet, han vet hur man skjuter rakt in i motståndarspelare, hur man passar en spelare fem meter bort med genvägen om 10 meter upp i luften och hur man springer i sådan hastighet att motspelarna kan rycka ifrån honom och på så vis känner sig självsäkra nog att avsluta från bättre lägen än de klarar av. Kilhen har fyllt Sebs skor på ett strålande sätt och hade vi gått längre i RL kanske han hade fått chansen att missa en avgörande straff som sin företrädare..."

Årets chockkuppare
Aftonbladets kuppexpert Michael Wagner läser följande stycke på Baraben och förvandlar det till ett supporterhot mot Mikael Antonsson:

"En sak är säker. Går Anton till IF Elfsborg lär supporterreaktionerna vid Jesper Blomqvist övergång till Djurgården och Andreas Anderssons till AIK se tama ut i jämförelse med vad som komma kan... (Rödmarkerat hamnade i Aftonbladet)

Minns hur Dennis Jonsson "välkomnade" dessa två antagonister till spelare tillbaka till Göteborg. Med brutala och stenhårda Blåvita tacklingar. Jesper Blomqvist hamnade efter en minut ute på löparbanorna efter att Dennis markerat vart skåpet skulle stå. Nu blir frågan, hur kommer Dennis reagera om bästa polaren hamnar i Bonde-Ellos? Hursomhelst vill jag se Dennis på plan om vi ska möta Ellos med Anton i laget... (Blåmarkerat var stycket under i Barabens text)"


Priset går till: Michael Wagner på Aftonbladet, med motiveringen:
"Sällan skådad journalistisk integritet och förmåga att se en chockskandal i alla lägen får Wagner att framstå som Sveriges just nu vassaste mediepenna. Hans brilliata sätt att klippa ut en mening helt ur sitt sammanhang för att på så vis framställa det som ett brutalt hot är en gåva som väldigt få kvällstidningsjournalister besitter, men en som de alla drömmer om att få ha i en period av deras aktiva karriär."

Årets bröderna Marx
Efter ett medialt fingerpekningskrig där versionerna var lika många som personerna fick vi till slut ingen som helst förklaring kring vad som skedde mellan trion Bengt Halse-Mats Persson- Jan Nilsson. Alla tre lämnade under uppmärksammade former föreningen och alla tre har lämnat vitt skilda versioner av verklighetens förlopp kring den så kallade skatteskandalen.

Priset går till: Halse, Persson & Plånbok, med motiveringen:
"Aldrig har så skilda åsikter om samma händelse skapat en sådan bisarr lyteskomik i medierna. Detta fantastiska hanterande av tre likvädigt proffessionella föreningsmedlemmar gav den perfekta mediala uppmärksamheten för IFK Göteborg. Varje dag kunde vi följa dessa herrars olika utspel och åsikter kring att betala skatt och vem som belsutat om vad inom Blåvitt. Tack för en underbar tid av spänning i medierna och hoppas ni kan återupprepa en minst lika god fars för oss i vår när rättegången kommer igång..."

Årets offer
Dulee Johnson i Häcken och AIK. Det var riktigt riktigt synd om honom. Det var speciellt synd om hans knogar som brutalt attackerades av sin flickväns ansikte. Hoppas Dulee mår bättre idag än när hans flickvän brutalt slog sitt eget huvud mot asfalten medan hon tvingade Dulee att hålla fast hennes huvud.

Priset går till: Dulee Johnson, med motiveringen:
"För en ödmjukhet inför sin omgivning och för att ha drabbats stenhårt av onda krafter omkring honom. Ingen annan har lyckats att drabbas så hemskt av en så liten och obetydlig sak som att man slängt runt sin fru lite grann mot asfalten. Dulee visar verkligen hur en äkta sportsman tar ansvar för sina handlingar och erkänner sig som ett offer när man har misshandlat sin tjej."


Årets bästa insats
IFK Göteborg var åter med i UEFA-cupen, cupen som vi vunnit två gånger på 1980-talet. Vi lottades mot det nordirländska storlaget Derry FC, en av Europas, kanske världens mest svårspelade lag. Redan på förhand var vi förskräckta inför uppgiften och helt i linje med denna rädsla blev vi utrullade av storlaget Derry, fotbollsfantomerna som lirar korpfotboll till vardags och sänker före detta UEFA-cupmästare lite då och då. Men bara att gå ut på plan mot storstjärnorna i Derry var en upplevelse i sig, den 26 Juli 2006 kommer vi alla att minnas som en stor dag i föreningens historia...

Priset går till: IFK Göteborg, med motiveringen:
"Att vi skulle förlora mot storlaget och de omöjliga supermästarna i Derry FC kunde vi räkna ut på förhand. Men den fantastiska insatsen från Arne Erlandsens och alla spelarnas sida gör att matchen koras till årets insats. Att bara få stryk med 0-1 på hemmaplan och sedan fantastiska resultatet när vi förlorade med 1-0 på bortaplan ger dubbelmötet mersmak. Vilken underbar fotboll IFK presterade och vad spännande det var att komma ut i Europa och jämföra våra krafter mot det stjärnspäckade Derry..."

Årets händelse

"Gais koordinerade terrorattack mot Hisingsbron!

GÖTEBORG Idag gick Gais spelarbuss till en desperat attack mot Hisingsbron (Götaälvbron) i hopp om att kunna utestänga BK Häcken från spel på södra sidan av Älven.

Ryktet säger att terrorhandlingen föregåtts av att Roland Nilsson stängt in sig på Gaisgården och i fem hela nätter analyserat potentiella Allsvenska resultat. Utgången var att Häcken skulle sparka Gais ur Allsvenskan."

Priset går till:
Gais, med motiveringen:
"Fyndigaste försök att stoppa ett motståndarlag, synd bara att man förstörde sin spelarbuss som enligt rykten än idag står med ena däcket fast i hålet på Hisingsbron..."

Årets speedkula
Han kom från Sydamerika till Rosenborg för 12 miljoner kronor. Sedan kom han gratis på lån från Rosenborg till Blåvitt och är nu aktuell för att köpas loss för reapriset 3 miljoner.

Priset går till: Alejandro Lago, med motiveringen:
"Att sjunka så kraftigt i värde på så kort tid gör Lago till årets speedkula. Ingenstans har vi en procentuell värdeminskning i paritet med Lago som fått sitt eget värde sänkt på ett blixtsnabbt sätt genom förvirrande försvarsspel och total brist på kommunikation med sina medspelare. Lago har gett förvirringen ett ansikte och ska berömmas för sitt fantastiska sätt att sänka sitt eget värde så att ett eventuellt köp blir billigare och billigare för varje minut han spelar."

Årets Gajsarpajsare
Utmärkelse för att ringa in årets mest idiotiska aktion, alla kategorier.
Priset går till: Den jävla pajasen som kastade in bengalen som nästan träffade Adam Johansson, med motiveringen:
"Här har vi ingen sarkastisk kommentar eller ens en ironisk motivering. Sådana här jävla idiotgrejer kan vi klara oss utan och vi ger tummen upp till var och en av er som vänder er mot sådant idiotbeteende på olika vis. Vi vill absolut inte uppvigla till våld, men den som kastar bengaliska eldar på våra egna spelare borde få sig antigen en omgång eller en cell på Skånegatan."

20 kommentarer:

  1. hahahahahahahhahahaah

    SvaraRadera
  2. hehe, taggat från baraben som vanligt. Jag misstänker att en och annan kan få det hett om öronen i vinter, det gäller nog att snäppa upp sig om man arbetar för IFK Göteborg,.

    SvaraRadera
  3. Haha, du har gjort det igen Frankie. Du förgyller fanimej verkligen tillvaron, det här är humoristisk läsning i högsta världsklass. Så jävla skönt att sitta och skratta åt det laget man älskar, men, men, det är ju blåvitt, så vad ska man förvänta sig? :) Tackar för den här baraben-säsongen!

    Vill även tillägga att det är jävligt bra att du tar upp det där om bengalkastar-pajasen.

    SvaraRadera
  4. Benny: Jag kan tyvärr inte hålla med dig. Men det är väl tur att inte alla har samma humor. Tråkig läsning och låg nivå i mina ögon. Stavfelen ska jag inte ens kommentera, oops.

    /Mackan

    SvaraRadera
  5. "Mackan"
    Ne helt klart alla kan inte ha BRA humor, du värkar vara ett tydligt exempel på hur en torr person är. Sedan att gnälla på stavfel är bara otroligt omoget, om frank hade med "årets fjant" så hade det nog vart du- Grattis.

    SvaraRadera
  6. HaHaaa
    Gôtt att du orkar sprida lite humor i det blåvita höstmörkret.

    //EE

    SvaraRadera
  7. I denna deppiga stund känns det skönt att kunna ironisera över skandalerna som hänt under året.

    SvaraRadera
  8. Mackan// Du har en egen blogg va?

    Grymt Frankie, jag lägger till med årets svenska målvakt som så när varit landslagspelare än en gång...Bengt Andersson...en mästare på en mot en situationer då han helt orörlig inte går på några finter och står stor och stabilt kvar när motståndaren skjuter...synd att han alltid använder sig av samma taktik oavsett målchans, inlägg som skott så står han kvar med helt andra resultat!!! Hoppas han står kvar även säsongen 2007 och då menar jag på "gamla"...

    SvaraRadera
  9. Min värsta mardröm är att Langos blir kvar, det får inte bli så, han är ju helt värdelös. Det måste finnas något bättre ställe, eller ficka att stoppa dom pengarna i. Skecka Langos åter till Rosenborg.

    SvaraRadera
  10. Tack Frankie, dagens höjdare som sammanfattning på en stor del av året. Även avslutningen.
    Vi plåtade några av bengalbrännarna igår. Inte en enda övr 20 år!! Snarare 13-15 åringar. Kanske en förklaring till omoget beetende??? En fick ett alvarligt samtal men hyggligt snack av en äldre supporter. Pojken smet sedan upp på läktare, egentligen en rädd liten pojk som ställer till med så mycket

    SvaraRadera
  11. Hahahaha
    Det var länge sedan jag fick mig ett riktigt gott skratt. Tack, Frankie! Världsklass!

    SvaraRadera
  12. KILHGRIS hahahahahahahahahah

    SvaraRadera
  13. världsklass, det om dulee och det om gunnar, haha riktigt jävla roligt.

    SvaraRadera
  14. http://expressen.se/index.jsp?d=354&a=742475

    SvaraRadera
  15. Ludovic: Nej, det har jag inte. Borde jag skaffa en?

    SvaraRadera
  16. Japp, där du kan ha stavkunskap med dig själv...

    SvaraRadera
  17. ""en och annan kan få det hett om öronen i vinter, det gäller nog att snäppa upp sig om man arbetar för IFK Göteborg""

    absolut inte. det kommer inte hända nåt.

    SvaraRadera
  18. Anonymous: stavkunskap som i stavhopp, eller?

    /Mackan

    SvaraRadera
  19. Lago har gett förvirringen ett ansikte och ska berömmas för sitt fantastiska sätt att sänka sitt eget värde så att ett eventuellt köp blir billigare och billigare för varje minut han spelar!!!! --Hahaha fy fan va klockrent

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.