2008/07/16

283 mål i Premier League ger ödmjukhet

FRANKIE FREESTYLE Jag var och såg Blåvitts grabbar från Gothia Cups personalkafé beläget med utsikt över Hedens fem planer igår. Där satt jag och sörplade lite kaffe när ett bekant ansikte dök upp, en man vars fejja jag mest sett på Canal+ sändningar genom åren.

Han såg ängslig ut och de två följeslagare han hade med sig diskuterade intensivt om det fanns en bakväg ut från dett upphöjda "lounge"-området. Nedanför började fansen samlas, ett par likbleka och överviktiga gubbar i svartvitrandiga tröjor, ett dussintal småkids med lika bleka anleten men mer färgglada dräkter och mobilkameror i massor.

Det var Alan Shearer som stod bredvid mig. Jag berättade för mitt sällskap som naturligtvis blev eld och lågor, det stog ju en kändis precis bredvid oss. Även om hon på egen hand aldrig hade känt igenom engelsmannen. Men Alan såg mest rädd ut. Inte alls som den killer jag minns från hans tid i Newcastle och Blackburn. En man med 283 mål i Premier League och 30 mål på 63 landskamper visade inga divalater what so ever.

Efter vår fika i loungen så gick vi ner till Heden 4 där ett gäng storvuxna brassar hade lekstuga med ett par riktigt stereotypa bergsindianer från Peru. Där hade vi den totala motsatsen till Alan Shearer i full fart. Inte på plan, men vid sidan om. Trots tjocka molnmassor och regnhotande himmelsmörker gömde han sig bakom ett par kolsvarta solglasögon. Han kanske dolde nattens äventyr eller så kanske han är överkänslig mot ljus. Kommenterandes matchen högljutt, kaxigt, lågt skämtandes, hånandes domaren, hånandes spelkvalitén.

Hela tonen var rå, den slog vilt åt olika håll och det skämtades på ett väldigt vuxet sätt bland barn i alla åldrar. Parlamentet hade ersatt Bolibompa. NWA körde en driveby på Electric Banana Band. TV4 tog över Gothia Cup.

Patrick Ekwall är inhyrd spexare på Heden. Vad hans meriter är vet jag inte riktigt. Men de två helt skilda attityderna och världarna, bara med några hundra meters mellanrum, blev ohyggligt klara för oss som fick chansen att se en glimt av bägge. Idag önskar jag att Alan Shearer är kvar på Gothia Cup. Han är den som är en bra förebild för kidsen.
_______________________________________

5 kommentarer:

  1. Tjenare.. Kommer det upp någon match rapport eller bilder från p15 matchen imorse? Skulle vara kul att se.. Satt på jobbet och ville vara där

    SvaraRadera
  2. Ekwall är ett fantastiskt stort skämt. Förstår han verkligen inte själv hur pissröten han är? Den killen saknar precis all form av självdistans.

    Tv4 älskar honom - människor avskyr honom.

    /Roffe

    SvaraRadera
  3. Är Ekwall i Göteborg!!!? Ut med den jäveln och låt honom aldrig komma tillbaka!!

    SvaraRadera
  4. Shearer har väl deltagit i Gothia Cup som knodd om jag inte missminner mig...

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.