2008/07/09

Följ Blåvitt i Gothia Cup!

Matchrapporter
IFK Göteborg - UNIAO-CCSP 3-0 (dag 1)

IFK Göteborg - Munksund/Skuthamn SK 4-1 (dag 2)
IFK Göteborg - CEF 18 Tucuman 0-2 (dag 3)
IFK Göteborg - Chevas Guadalajara 0-3 (dag4)


INFÖR GOTHIA CUP Ett av årets mest säkra sommartecken är att ungdomsgäng iklädda likadana kläder springer omkring i stan och möter andra gäng i samma kläder av annan färg. Hormonsnittet höjs markant och tillråga på allt får man köa tio gånger längre tid när man skall åka Flume Ride.

Kort sagt. Gothia Cup-kidsen kommer till stan.

Det är en hektisk period för Blåvitts A-lag med kval till Champions League, Allsvenskan, Svenska Cupen och Silly Season, men finns det hjärterum så finns det stjärterum så vårt fokus kommer även riktas mot Gothia Cup. Som vanligt ställer IFK Göteborg upp med en drös med lag och Baraben kommer följa Blåvitts framfart i turneringen i allmänhet och P15 i synnerhet.

Alla lag är välkomna att spela i Gothia Cup med det förbehållet att man skall vara registrerad hos sitt FIFA-anslutna nationella förbund. Lagen sätts i grupper om fyra eller fem lag och alla möter alla i en grundserie. De två bästa lagen ur varje grupp går till ett A-slutspel, resterande till B-slutspel. Turneringen spelas mellan 13 och 19 juli, dvs med start på söndag.

IFK Göteborgs P15-lag spelar i år i Grupp 2 där man ställs mot CEF 18 Tucuman (Argentina), UNIAO-CCSP (Brasilien) och Munksund/Skuthamn SK (Piteå). Matcherna spelas 2x25 minuter i grundspelet och i slutspelet spelas de 2x30 min.

I grundspelet spelar IFK Göteborg P15 följande matcher:

Måndag 14 juli 14:30 : IFK Göteborg - UNIAO-CCSP : Guldheden Södra

Tisdag 15 juli 12:30 : Munksund/Skuthamn SK - IFK Göteborg : Heden 1

Onsdag 16 juli 08:50 IFK Göteborg - CEF 18 Tucuman Heden 4

Matchrapporter från P15 kommer du kunna läsa här i efterhand om du inte har möjlighet att se matcherna själv. Resultaten från övriga blåvita matcher kommer presenteras också.

Så vilka är då lagen Blåvitts äldsta pojklag skall möta? Munksund/Skuthamn SK var rätt lätt att få fram information om i och med att de har något så lyxigt som en hemsida. Det verkar vara en högst vanlig svensk ideell fotbollsförening med ungdomsverksamhet, damlag och ett herrlag som håller till i norrländska division 4. Varken mer eller mindre.

Då är det intressantare med de mer exotiska inslagen i gruppen, UNIAO-CCSP och CEF 18 Tucuman. Vad gäller de lagen så finns inte så mycket information att finna, men efter lite pusslande, googlande och i vissa fall rent gissande (hej kvällspressen!) har jag kommit fram till följande slutsats.

--

UNIAO-CCSP kommer från São Paolo i Brasilien och är IFK Göteborgs inledningsmotstånd. CCSP står för Centro Cultural São Paulo och är en stor skola mitt i centrala stan. I och med att UNIAO betyder union på portugisiska så antar jag att detta laget är det bästa Centro Cultural kan få fram.

Ett hopkok av det individuellt bästa spelarna en stor brasiliansk skola, i en av världens största städer, kan frambringa bör innebära att IFK får vara beredda på tuffast möjliga motstånd.

Skolan riktar in sig mot kultur såsom dans, teater, sång och konst, dvs varken läktar- eller fotbollskultur (skulle vara sången då). Fördomsfull som man är så frågar man sig då hur bra de är på fotboll. Men brassar är ju ändå alltid brassar, så allt annat än att de är duktiga med bollen känns uteslutet.

Man kan även notera att skolan i sig ser ut som en flygplats och ligger inklämd mellan två stora vägar. Var de spelar boll nånstans framgår inte.

För övrigt är São Paolo Brasiliens största stad med nästan 11 miljoner invånare (drygt 19 miljoner med förorter) och är trots det inte huvudstad i landet. Huvudstaden heter istället Brasilia och har "bara" drygt 2 miljoner invånare. Det kan jämföras med exempelvis Stockholm, som har 800.000 invånare (1,2 miljoner med förorter).

--

CEF 18 Tucuman (Tucuman är staden de kommer ifrån, de heter egentligen bara CEF 18) är en klubb som numera har mer eller mindre som tradition att dra ihop ett lag och åka på europaturné under sommaren och spela i ett flertal ungdomsturneringar. Eftersom det är en kostsam resa att göra och sett till tidigare resultat så är det förmodligen ett riktigt vasst lag de samlat ihop. Tar man exempelvis förra året så spelade laget som kom över totalt 32 matcher och av dem vann man 29 samt spelade oavgjort 2. I Gothia Cup nådde man kvartsfinal och åkte därmed på enda förlusten detta året.

Tucuman är Argentinas femte största stad med ca 500k invånare. Staden ligger i norra Argentina precis till öster om Anderna, grundades 1565 av spanjoren Diego de Villarroel och ligger på 450 meters höjd.

Vad gäller bilden har jag även funnit laguppställningar där killarna har dräkter som ser ut som IFK Norrköpings. Vilket som är korrekt får vi helt enkelt se när de är på plats.

--

Så vad kan man förvänta sig av IFK Göteborgs P15? Det är givetvis mycket svårt att säga eftersom det är ungdomar vi pratar om, men om man ser till tidigare år i Gothia Cup så brukar Blåvitts småänglar bjuda på god underhållning. Man har några duktiga killar i föreningen födda 1993 som tidigare i somras var med på distriktspojklägret i Halmstad där talanger från hela Sverige bjuds in. Huruvida de är med här är oklart då jag försökt få tag i en trupp från IFK Göteborg men ännu inte fått något svar.

Största orosmolnet som jag kan se är att när man tittar på tabellen över Pojkar 15 Klass 1, som jag tar för givet är samma killar som kommer spela här, så är inte läsningen speciell munter. Man ligger i dagsläget sist i sin serie med 7 förluster på 11 matcher. Med det i åtanke och med två tillsynes starka sydamerikanska lag i gruppen skall man kanske inte ha alltför stora förhoppningar på våra killar. Men varför skulle de inte kunna överraska oss?

--

Är du nyfiken på resterande Blåvita lag i turneringen så ställer IFK upp i följande klasser:

Boys 14 - Group 6
Måndag 14 juli 15:30 : Vara/Emtunga SK - IFK Göteborg : Bläsebovallen
Tisdag 15 juli 11:40 : Hansraj Morarji Publ School - IFK Göteborg : Hjällbov 2
Onsdag 16 juli 08:50 : IFK Göteborg - Gustavsbergs IF : Hjällbovallen 1

Boys 13 - Group 1
Måndag 14 juli 10:00 : IFK Göteborg - FC Tsesna : Heden 4
Tisdag 15 juli 12:50 : IFK Göteborg - Ujuzisoka SA : Överåsvallen
Onsdag 16 juli 08:50 : IF Brommapojkarna 1 - IFK Göteborg : Valhalla IP

Boys 12 - Group 2
Måndag 14 juli 11:30 : IFK Göteborg 1 -
AD Cantolao : Heden 2B
Tisdag 15 juli 09:50 : IFK Göteborg 1 - Åkarps IF 2 : Heden 2B
Onsdag 16 juli 08:50 : Loyola-Caracas 1 - IFK Göteborg 1 : Heden 2A

Boys 12 - Group 1
Måndag 14 juli 09:00 :
IFK Göteborg 2 - Ujuzisoka SA : Kviberg 25B
Måndag 14 juli 16:30 : Danderyds SK - IFK Göteborg 2 : Kviberg 30
Tisdag 16 juli 09:00 : IFK Göteborg 2 - Thamrong Thai : Heden 2A
Tisdag 15 juli 15:40 : JBLL - IFK Göteborg 2 : Kviberg 32

Boys 11 - Group 11
Måndag 14 juli 11:30 : IFK Göteborg 1 -
Torna Hällestad : Kviberg 20
Tisdag 15 juli 11:30 : IFK Göteborg 1 - TUS Berne 1 : Kviberg 20
Onsdag 16 juli 13:00 : JBLL - IFK Göteborg 1 : Kviberg 32

Boys 11 - Group 4
Måndag 14 juli 10:40 : IFK Göteborg 2 - FK Auda :
Hjällbovallen 3
Tisdag 15 juli 09:50 : Gunnilse IS - IFK Göteborg 2 : Hjällbovallen 3
Onsdag 16 juli 11:20 : IFK Göteborg 1 - Stefan cel Mare : Hjällbovallen 3

34 kommentarer:

  1. I vanlig ordning skall det bli spännande att följa våra ungdomars framfart i Gothia. Är det någon som vet varför inte typ 16-18 åringarna ställer upp? Hur resonerar Blåvitt där?

    SvaraRadera
  2. "Presented by SKF"? Hoppas BK Häcken stämmer er.

    SvaraRadera
  3. Senaste anonym: Varför då? De vill ju att man skall använda den loggan...

    Se under logotyp.

    Pressidan

    SvaraRadera
  4. olof: såg det nu. fel avmig!!!!

    SvaraRadera
  5. helt seriöst, blåvitts ungdomssektion är helt vrickad, ingen go känsla eller klubbkänsla alls... Aldrig att jag skulle ta tid och orka följa det...

    SvaraRadera
  6. I P-15 är jag osäker på om Max Hult ska spela, då han åker med oss i P-trupp till Danmark nästa Söndag (20:e)
    Detsamma gäller Fredrik Alnäs i P14

    SvaraRadera
  7. Anonym ang ungdomssektionens klubbkänsla/sammanhållning -->

    Antar att du har varit ledare/följt alla lag i många år för att komma fram till detta?

    SvaraRadera
  8. känns la sådär gött att vi ska behöva ha monsterjam, consert med bruce, och nu pojklags fotboll/tjej iof har detta varat länge men detta ger en ordentlig påfrestning på våran plan som vårat blåvitt ska spela på... fä blev ju inte hif matchen bättre av att det var ösregn.

    snart kommer det väll att komma agility till ullevi oxå.........usch

    SvaraRadera
  9. 15:54: Gajs spelar redan på Ullevi. ;)

    SvaraRadera
  10. Eftersom att jag sett Tucuman spela på Storsjöcupen (Östersund) i ett antal år och nästan alltid vunnit sin klass, så kan jag intyga att det kommer att bi ett riktigt tufft motstånd för våra små-änglar.

    SvaraRadera
  11. Vinner inte P-15 hela klabbet så ska tränaren AVGÅ!!!!!

    SvaraRadera
  12. Roger.G berättade på årsmötet att orsaken till att föreningen inte vinner GOTHIA cup(med undantag av förra året) är att vi spelar medvetet med sämre lag än vi har tillgång till. Detta för att härda spelarna mot jämnt motstånd hela tiden och främja deras utveckling.

    Någon som vet hur det är i år och deltagandet i Gothia cup?

    SvaraRadera
  13. Gothia Cup är en plåga, varje år vid samma tillfälle översmämmas staden av fjortisar som ska spelar fotboll under dagen men lever rövare och super överallt under natten, det går inte att använda spårvagnar eller bussar för alla är knôkfulla... Skiter i om staden tjänar pengar på detta den psykiska påfrestelsen är inte värt det.

    SvaraRadera
  14. Blåvits 16 åringar är utmolands på en tunering ist :D

    SvaraRadera
  15. Blåvitts p-rupp (16-åringar) ska åka till danmark efter gothia så därför är de inte med och juniorerna kom nyligen hem från en cup i spanien eller något! Men vi får heja på våra 15-åringar och ge de allt stöd de kan få ;).

    SvaraRadera
  16. Jag spelar själv i p15 och kommer att spela..

    Vi har inskrivning klockan 12:00 på måndag vid exercishuset ifall ni vill veta mera :P

    SvaraRadera
  17. Anonym 00:51: Jag har försökt få tag i namnen på spelarna i ert lag men inte lyckats. Om du vill får du hemskt gärna posta dem här.

    Jag plåtar er match i morgon. Det skall bli skoj att se er spela mot brassarna. Lycka till!

    SvaraRadera
  18. JAg kan försöka komma ihåg alla :D

    Målvakt: Troy Johansson
    Målvakt 2: Adam Esser (Vet inte säkert)

    Max Hulth (Reserv pga små skada kan vara med i cupen)
    Anton Karlsson (Reserv som max)
    Afif
    Tobias Bratt
    Adam Edgren
    Johan Jönsson
    Nikola Zivanovic
    Jesper Brandt
    Sebastian Ohlson
    Fredrik Karlberg
    Anton Larsson
    Haval Mahdi
    Alen Veric
    Allan Mohideen
    Simon Jarnefall
    Franz
    Pelle Arbiv
    Giovanni Arriagada Johansson
    Jonathan Lundgren

    SvaraRadera
  19. Tack :P Vi ska göra vårat bästa ;) Jag lovar er :)

    Jag vet dock inte tröjnummer ännu

    Vi är 20 Spelare i truppen men vi får endast ta ut 16 spelare till varje match. Vi kmratt få reda på vilka som inte kommer att få spela första matchen imorgon.. Jag kan skriva vilka som får vila mot svenskarna och arentinarna också när dom dagarna kommer.. Så kan ni få en helhet om vilka som har chansen att spela och vilka matcher

    Tack kul att ni ska följa oss ;)

    SvaraRadera
  20. Stort tack för namnen! Det är guld värt att veta när jag skall knåpa ihop en rapport imorrn eftermiddag.

    SvaraRadera
  21. Ligger de SIST i tabellen? Ajaj..

    SvaraRadera
  22. CEF 18 pulvriserade Munksund/Skuthamn SK och vann till slut med 12-0 (tror jag. Det var lite svårt att räkna till slut).

    Där har våra killar ett mycket intressant motstånd på onsdag!

    SvaraRadera
  23. Imorgon kommer Jesper Brandt och Allan Mohideen..

    Fredrik Karlberg och Tobias Bratt tillkommer bland de 16 spelarna i truppen imorgon.

    Tobias Bratt nummer 2
    Fredrik Karlberg Nummer ?

    SvaraRadera
  24. Imorgon kommer Jesper Brandt och Allan Mohideen att vila..

    Fredrik Karlberg och Tobias Bratt tillkommer bland de 16 spelarna i truppen imorgon.

    Tobias Bratt nummer 2
    Fredrik Karlberg Nummer ?

    SvaraRadera
  25. Fredrik Karlberg nr 13

    SvaraRadera
  26. Anton Larsson (16) kom in i halvlek också :D

    Mot Adam Edgren (8)

    SvaraRadera
  27. Man får inte glömma att vi saknar yttligare 2st spelare (Niklas Andersson opererat handen Och Marcus Dovrhag skadat höften)Vi är faktist ett lag , och vi förlorar och vinner tsmans , Men lycka till imon gubbar <3

    SvaraRadera
  28. Tack killar! All information är av godo. Det är idel nya namn för en annan, så jag behöver all hjälp jag kan få på den biten.

    Spöa nu upp MSSK ordentligt. Ni får gärna bräcka CEF 18 på den biten. :)

    SvaraRadera
  29. Resultatet blev 3-1 idag..

    ett mål dömdes bort för att det va fel boll :/

    Sorry att vi spelade kasst idag..

    Det blir bättre i morgonbitti :D

    SvaraRadera
  30. Det var Afif som gjorde tredje målet inte Allen :D

    Afif nickade in den på det långa inkastet...


    Och Pelle Arbivs mål blev bort dömt

    SvaraRadera
  31. Imorgon spelar vi bättre..

    SvaraRadera
  32. 16:45 mot Partille IF på Valhalla Be There

    SvaraRadera
  33. Tjenare.. Kommer det upp någon match rapport eller bilder från p15 matchen imorse? Skulle vara kul att se.. Satt på jobbet och ville vara där..

    Vad blev resultatet?

    SvaraRadera
  34. För er som inte var med i eftermiddag vann IFK med 4-0 mot Partille IF. Imorgon torsdag spelar de mot Chivas Guadalajara kl 10:30 på Heden 3.

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.