2008/07/12

Vad får vi för fem miljoner kronor?

SILLY SILLY SEASON Det verkar inte bättre än att vi blev totalblåsta gällande Daniel Larsson i BK Häcken. Häromveckan publicerade vi silly season artikeln där övergången av Larsson till Blåvitt presenterades som klar. Döm av vår förvåning när ingenting hände. Källan var ju Larsson själv.

För drygt en vecka sedan samtalade Daniel Larsson med en polare till honom från Stockholm. Den här killen spelar i ett allsvenskt lag och har av olika anledningar en vänskap till Larsson. I det här samtalet konstaterade Larsson att han minsann var klar för Blåvitt och detta läckte sedan ut till oss på BaraBen.com. Avslöja inte sina källor är en första tes som vi grävande bloggare måste leva efter, men undantaget som bekräftar regeln presenteras här.

Varför den medvetna informationen (som var felaktig) hamnade i BaraBen.com:s räckhåll är något vi bara kan spekulera i, men att den gjorde det var ett ganska medvetet val av personerna inblandade i härvan. Vi gjorde bedömningen att informationen var trovärdig och publicerade därefter. Det var helt fel. Eller så fanns det en massa sanning i nyheten, men så sprack affären i kulisserna utan att vi känner till detaljerna. Han kanske blir klar inom kort trots allt, men en sak medger vi villigt: vi hade direkta sakfel i vårt avslöjande om att Larsson var klar för Blåvitt. I alla fall utifrån den information vi har för närvarande.

Teorierna har haglat kring varför det blev som det blev:
1. Larsson är storgaisare och blåste oss medvetet.
2. Larsson skröt stort för sin vän i tron att informationen skulle stanna mellan dem.
3. Larsson var/är klar men affären drog ut på tiden/föll igenom.
Eller för den delen många fler alternativ utöver dessa...

I vilket fall, Larsson blir eller kan eventuellt bli eller kunde ha blivit en dyr affär för Blåvitt. Drar vi till med siffran 5 miljoner (Daniel Alexandersson och Ali Gerba kostade strax över 3 miljoner var) för ett köp av Daniel Larsson kan vi se över vad man skulle kunna få för samma summa som kunde "stärka" föreningen på andra vis än i djupled...

För fem miljoner kronor får vi:
- 200 000 stora stark på Vasastan (Fotbollsspelarens val av dryck).
- 250 000 flaskor IFK-vatten (IFK:s val av dryck).
- 4.25 stycken Mercedes-Benz GL 450 (Fotbollsspelarens val av bil).
- 50.25 stycken Kia Picanto 1,1 ECO (IFK:s val av bilsponsor).
- 166 666 Big Mac burgare (fotbollsspelares hälsokost).
- 333 333 paket bacon (IFK:s val av hälsokost).
- 1 styck Ali Gerba plus o.5 stycken Daniel Alexandersson (Oj, dem hade vi redan köpt).
- 131 538 A4Tech KBS-720 tangentbord (För att ersätta supportrarna som i vrede läser den här texten).
- 33 557 par Adidas +F50 Replique benskydd (126 års uppsättningar).
- 5000 par Nike Air Legend FG fotbollsskor (Så spelarna slipper halka runt som nu...).
- 40 000 DICK 13 centimeters allroundknivar (Alternativet vid fiasko i höst).
- 32 467 exemplar av bibeln (vårt enda hopp i Europa)...

27 kommentarer:

  1. Eller så begärde Häcken 5, IFK ville lägga 2-3, men prutmånen var minimal och affären blev praktiskt/ideologiskt omöjlig att genomföra/motivera. Synd, DL och IFK hade kunnat haft nytta av varandra. (för övrigt tror jag inte ett dyft på gajshypotesen...kan utvekla detta senare om det undras...)

    SvaraRadera
  2. oavsett vad som förklarar det hela är det stort av er att erkänna att det gick åt helvete. mer sånt skulle behövas i "pressen".

    SvaraRadera
  3. "- 200 000 stora stark på Vasastan (Fotbollsspelarens val av dryck).
    - 250 000 flaskor IFK-vatten (IFK:s val av dryck).
    - 4.25 stycken Mercedes-Benz GL 450 (Fotbollsspelarens val av bil).
    - 50.25 stycken Kia Picanto 1,1 ECO (IFK:s val av bilsponsor).
    - 166 666 Big Mac burgare (fotbollsspelares hälsokost).
    - 333 333 paket bacon (IFK:s val av hälsokost)."


    så klockrent.

    SvaraRadera
  4. [Inlägg som bevisar att man har under 12 i iq som bygger enbart på svordomar ryker helt "oväntat". Bete dig som en människa eller håll dig borta.]

    SvaraRadera
  5. Btw, blåvitt behöver inga jävla biblar för vinst. Trots att vi har någon töntig präst som försäker blanda in sin osynliga kompis i vår fina förening, så är blåvitt en förening som lyder under Håkan Mild och Roger Gustafsson och fan ingen annan.

    /Roffe

    SvaraRadera
  6. Betalade vi 5 millar för Alexandersson? Luktar fiaskovärvning ...
    //Karlsson

    SvaraRadera
  7. karlsson- som det står i texten betalde vi strax över 3 miljoner för honom...

    SvaraRadera
  8. Anonym 01:19:
    Du menar att "pressen" skall hänga ut sina källor lite oftare?
    Det känns verkligen fräscht. Skönt att baraben går i bräschen för den utvecklingen.

    SvaraRadera
  9. Vi tar Daniel när hans kontrakt går ut gratis istället. Så får han en trevlig, undanskymd, plats på vår bänk.

    SvaraRadera
  10. anonym 11:22- nej, precis som jag skrev menade jag att "pressen" borde erkänna när de haft fel lite oftare och inte bara låtsas som det regnar när de skrivit något som inte visar sig stämma. men det visste du med, men det är väl kul att spela idiot va?

    SvaraRadera
  11. har någon/BB nån koll på joel johansson i falkenberg hur bra han är? jag har själv hört att han ska vara en bra offensiv mittfältare iaf men det är typ allt för vad jag vet så är det ingen som scoutar honom nu
    kanske vore ett kap håkan

    SvaraRadera
  12. Anonym 11:22, ja buhu buhu vad synd det är om glappkäften Larsson. Nu kanske han lär sig att inte sprida osanning om sådant här.

    SvaraRadera
  13. Ja det gör han säkert. Han ångrar sig säkert jättemycket!! Vad fan menar du? Han skojar med er o nu skäms han?

    SvaraRadera
  14. anonym 12:12- är du idiot eller låtsas du? om det kommer ut att han går runt och sprider rykten om sig själv lär han inte direkt klättra till topplistan på populära spelare hos arbetsgivarna ditt kötthuvud.

    SvaraRadera
  15. joel johansson harvade i hbk för några år sedan. han väger för lätt. mycket energi men har inget med allsvenskan att göra. han har helt enkelt inte vad som krävs.

    lill-alex blir väl inte bättre för att han kostade tre millar istället för fem. du (anonym) får det att låta som om ifk just fick 2millar extra i plånboken.

    hela inlägget andas bitterhet och jag fattar inte varför. först skriver man ner killen som ett dåligt nyförvärv (truppbreddare) och sedan måste man gå ut och såga att det inte blev affär. det är väl bara att skita i det om han nu ändå inte är så bra. who cares? eller riktar sig bloggen enbart till 12-åringar numera?

    SvaraRadera
  16. Etiken, håller i princip med dig. Men nu har han inte spridit en massa rykten. Han har skojat med en blogg som inte är den mest seriösa i världen. Det är inte DN han ringt upp o sagt att han är klar för Blåvitt för.

    Fan, en del av er härinne klagar på att folk gnäller. Men ni gnäller ta mig fan på allt o alla som inte är av samma åsikt som er. Gnällrövar, ta inte allt så allvarligt.

    SvaraRadera
  17. Nice artikel. Snyggt att svälja stoltheten och berätta man haft fel. Gött Frankie.

    SvaraRadera
  18. 12:34:

    Det är inte bloggen han skvallrat till om att han ska till Blåvitt utan en polare. Så visst låter det som om han var på g men att något satte käppar i hjulet.

    SvaraRadera
  19. 12:34- hade du läst vad det står hade du sett att han inte "skojat med BaraBen" utan berättat del hela för sin polare i ett stockholmslag som i sin tur på något vis spritt detta till baraben.

    SvaraRadera
  20. Hej Roffe!12/7/08 03:00

    Om det var mig du syftade på så är jag rätt så förvånad. Benämningen tönt av en blåvit förvånar mig. Jag bjuder dig gärna på lunch/kaffe för jag antar att du vill stämma av om din fördom stämmer. Nu är jag väl iofs inte den enda med krage och blåvitt hjärta så stryk min reaktion om det är ett missförstånd.

    Allt Gott!

    SvaraRadera
  21. ingo söderlund, du får nog acceptera att vi är ganska många som inte gillar att religion blandas ihop med blåvitt i olika sammanhang.

    SvaraRadera
  22. dingo, fair enough att man har den åsikten, men det går ju att uttrycka sig lite mer kamratligt änna...

    SvaraRadera
  23. hehehe, var längesen jag garvade åt nåt av dina inlägg, men detta var roligt och bra. hoppas du fortsätter på den nivån...

    SvaraRadera
  24. kul att ingo och dingo debatterar.

    SvaraRadera
  25. Utan Lill-Alex hade vi inte kommit ikapp Skansen igår. Och sedan vunnit. 5 miljoner för äkta glädje, det var det värt

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.