2008/07/21

Vásquez varnar Blåvitt: - Basel är väldigt starka och offensiva

CHAMPIONS LEAGUE BaraBen tog chansen att snacka Basel med blåvita Schweiz-kännaren Andrés Vásquez inför den förmodade resan till alplandet om bara någon vecka. Den andra kvalomgången i Champions League spelas med start redan i slutet av Juli och motståndet är verkligen inget dussinglag.
- FC Basel är väldigt fysiskt starka och alla spelare är verkligen topptränade, varnar Andrés Vásquez, numer mittfältare i FC Zürich.

Zürich klarade oavgjort i den första matchen mot Basel under säsongen 2007/2008. Men i vårmötet blev de krossade med 4-0. När Andrés Vásquez analyserar FC Basels styrkor och svagheter hamnar fokus direkt på lagets centrallinje.
- De har väldigt stora och starka spelare som dessutom har bra teknik. Men samtidigt är de inte jättesnabba i mitten, snabbheten har de mer ute på kanterna. Där spelar väldigt offensivt och har ytterbackarna med högt upp i banan, säger Vásquez.

Vilka svagheter har FC Basel som Blåvitt kan utnyttja?
- Det som är Basels nackdel är att även om mittbackarna är starka rent fysiskt så är de inte snabbast i världen direkt, i alla fall inte under förra årets säsong. Då var de väldigt stabila med Majstorovic tillsammans med ännu en stor och stark kille i mittlåset. Snabbhet saknade de, men det kompenserar de bra genom att stå rätt i banan.

Vásquez berättar att han aldrig har sett Robin Söder live men tror ändå att hans snabbhet kan skapa förvirring i Basels försvar, ett försvar som är sårbart mot anfallare med bra rörelse.
- É Söder så snabb som det sägs så ska det nog gå att skapa oreda i Basels försvar, säger Andrés Vásquez.
Staden Basel har Vasquez inte besökt mer än att han åkt in i den med spelarbussen när Zürich spelat bortamatch mot FC Basel. Han berättar att stan inte varit något han direkt lagt märke till. Men FC Basels hemmaarena St. Jacob Park imponerar dock kraftigare.
- Den känns verkligen toppklass me stora bassänger i omklädningsrummen, jaccuzzis och sånt smått och gott. Det är ju inte Nou Camp men en skön och stor fotbollsarena som påminner lite om Parken i Köpenhamn.
Hur tycker du nivån är på er liga jämfört med allsvenskan då?
- Det är absolut en helt annan fotboll här och därför tycker jag det är svårt att jämföra ligorna med varandra. Men jag hoppas på Blåvitt samtidigt som Basel är väldigt starka alltså. Jag tror dagsformen kommer avgöra allt.

Schweiziska ligan drog igång i den gångna helgen och även om Basel vann mot YB Bern så imponerade de inte.
- Basel spelade dåligt men vann ända till sisst med 2-1 med en del unga spelare i laget. De har en massa unga killar, 89:or och 88:or som de spelar från start på offensiva positioner. En spelare man ska se upp med är Carlitos, varnar Vasquez.
Den starka centrallinjen i kombination med viljan att släppa fram unga lirare är något som gör att FC Basel påminner en hel del om dagens IFK Göteborg. En av talangerna som kommit fram genom Blåvitts satsning på ungdomar är just vänsteryttern Vásquez som blev världsberömd med sitt rabonamål under förra våren. BaraBens Youtube-film på målet har hittills setts 1,879,357 gånger. Vásquez som har varit lite småskadad den senaste tiden gjorde ett dussintal matcher för sitt Zürich under förra säsongen och berättar att hans främsta konkurrent om en plats i startelvan är tidigare Halmstadsmittfältaren Dusan Djuric.
- Jag startade väl ett tiotal matcher och gjorde inhopp i några fler och gjorde ett mål under förra säsongen så det har väl gått helt ok.

När kommer nästa "rabona"-mål signerat Vásquez då?
- Haha, en rabona är en rabona. Det finns nog ingen nästa där. Gör jag en till sådan ska jag kalla den något helt annat, säger Vásquez sitt vanliga skratt nära till hands.

20 kommentarer:

  1. Såg delar av YB - Basel och jag kan säga att det är inte direkt Murata-klass på det laget dom e mycket snabba och passningsskickliga, anfaller med nästan hela laget.

    Om vi ska ha någon chans gäller det att ta vara på omställningar och fasta situationer (och hoppas på underskattning från deras sida)

    SvaraRadera
  2. Sill och nubbe, gooo gubbe!

    SvaraRadera
  3. kul grej men riktigt dåligt skrivet. bättre svenska krävs.

    SvaraRadera
  4. anonym 11:50- fan yrar du om, det är så vitt jag kan se klockren svenska i texten. du kanske behöver en SFI-kurs?

    SvaraRadera
  5. haha bra skit, kul att höra lite förstahandsinfo om basel!

    SvaraRadera
  6. han är så jävla skön andres. intressant att han bedömder dem som starka i mitten och kvicka på kanterna,låter som en bättre variant av blåvitt........

    SvaraRadera
  7. nyfiken 11:54, han är nog kapabel att läsa men innehar nog ett medlemskort i "hata baraben"-klubben som startats av folket bakom GP-Svenskafans...

    SvaraRadera
  8. kul vinkel på basel-info baraben! han gjorde en tabbe när han gick till schweiz den gode vasquez. utan hans kackelfarsa och blåvitts janteinställning hade vi haft en riktigt bra spelare att tillgå i truppen. korkat av alla inblandade.

    SvaraRadera
  9. faktum är att Frankie i denna artikle hade osedvanligt dålig svenska - märkligt då han i alla andra sammanhang alltid skriver på ett mycket bra sätt med iu stora drag helt fläckfri svenska.

    Men det är väl sånt som händer de bästa..

    Och nej, jag hatar inte Baraben - tvärtom!
    Tror nog att Frankie godtar lite "kritik"..

    SvaraRadera
  10. anonym 12:28, men var är den här "osedvanligt dåliga svenskan" i artikeln då? jag läste igenom den förut och hakade inte upp mig på någonting alls. tycker det var en skitbra intervju med vasquez!

    SvaraRadera
  11. faktum är att Frankie i denna artikle hade osedvanligt dålig svenska - märkligt då han i alla andra sammanhang alltid skriver på ett mycket bra sätt med iu stora drag helt fläckfri svenska.

    artikle? iu? hmm sten i glashus? du kritiserar ju inget speciellt, du bara påstår något utan att förankra det i verkligheten. det intressanta här var ju absolut inte hur basel spelar och vilka för/nackdelar i basels spel som vasquez hittar utan istället att du tycker att det är dålig svenska, något du nog är ganska ensam om att tycka med. jättebalanserat.

    SvaraRadera
  12. det är jävligt svårt att se hur vi ska rubba basel som vanligtvis måste vara 20-30% starkare än oss. vi måste ha grymt flyt om det här ska gå vägen.

    SvaraRadera
  13. Krossa Murata sedan Basel!!!!
    /Forza Blåvitt

    SvaraRadera
  14. Publicera det inte gnälls det, publiceras det gnälls det, publiceras det BRA grejjor så gnälls det på spårket. Så man kan väl bara anta att det här en en BRA artikel av Frankie helt enkelt!

    SvaraRadera
  15. Kan heller inte fatta hur vi skall kunna rubba ett etablerat Champions League-lag. Skulle kunna tänka mig att Basel håller samma klass som Fiorentina, Valencia och dom lagen som inte är i den absoluta toppen i dom bästa länderna.

    SvaraRadera
  16. Kul och intressant att höra Vasquez tankar inför matchen!

    Du frågade inte om han skulle se den på plats också?

    SvaraRadera
  17. Skulle nog tippa på att Basel håller samma klass om FCK eller möjligtvis något bättre. Inget omöjligt motstånd.

    SvaraRadera
  18. 21/7/08 18:34: Vad är det för fel på dig? Så bra är inte Basel.

    Däremot är dom bättre än Blåvitt.

    SvaraRadera
  19. Kul och bra initiativ med denna intervju!

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.