2008/07/24

Vi behöver ett levande ståplats på Ullevi!

LEVANDE STÅPLATS Så jävla "schysst" var det väl inte av omgivningen att i slutet av andra halvlek rikta sin ilska mot tre killar som satt ner, tysta, mitt i klacken- istället för att visa sitt verbala stöd till Blåvitt. Det var på sätt och vis att välja ut några syndabockar för ett generellt problem på läktaren.

MEN. Det var nödvändigt.

Det var på något sett ett resultat av den diskussion om klackens beteende som varit på tapeten den senaste tiden, där irritation mot de ganska stora mängder av människor som står mitt i klacken och sitter ner, står helt tysta i 90 minuter, ägnar sig åt att snacka med annat folk än att någon gång stötta Blåvitt och så vidare spritts i de blåvita leden. Det handlade om att visa en större grupp människor som väljer klackläktaren att den huvudsakliga tanken med den läktaren faktiskt är att ge ett verbalt stöd till Blåvitt, i alla fall göra sitt bästa för att ta i under matchen. Är man inte intresserad av det så går det faktiskt att välja så många platser på läktaren som inte är mitt i klacken, både på klackläktaren (vid sidan av i kurvan och ett etage nedanför) som på andra sektioner. Ställ er inte mitt i klacken om ni inte tänker sjunga för fem öre under matchen.

16 sittande personer- mitt på ståplats.
Minut 30 i första halvlek. Ståplats.
Bild: Ludovic

Klacken är till för att ge stöd
till Blåvitt på olika vis, att göra så gott man kan för att lyfta fram laget vi älskar där nere på plan. I klacken får man helt enkelt tåla att pekas ut och buas ut om man sitter ner med armarna i kors. Visst fan kan få människor stå och gorma i 90 minuter, men att sitta ner halva matcherna helt tyst på en ståplatsläktare visar på att man inte bryr sig om ett verbalt stöd till Blåvitt och då faktiskt borde välja att ställa sig på annan plats än mitt i klacken. Om inte för annat så för att visa respekt till den omgivning som arbetar hårt för att skapa stämning och sång på läktaren.

Målgesten, där Bärkroth i i glädjeyra rusade med armarna mot skyn och blicken mot den högljudda och uthålliga hemmaklacken, sa det mesta.
- Det var åt alla supportrarna, det är skönt att ge någonting tillbaka när de stöttar en och sjunger ens namn, säger Nicklas Bärkroth till GP.

I paus var jag och fyra andra BaraBen-gubbar nere och tog en diskussion med bland annat Ultras Göteborg och BrownBombers om den artikel om klacken som rört upp känslorna i början av den här veckan. Där konstaterade vi att det behövs en löpande diskussion om klackens beteende och egenskaper för att hela tiden vara på tå i förbättringsarbetet. Som sig bör påpekade jag även att skribenten i fråga inte var ute efter att kritisera någon på räcket personligen utan helt enkelt störde sig på delar av sångrepertoaren. Förvånansvärt stor majoritet av de över 130 som kommenterade höll med och som reaktion hade vi till viss del en mer "oldschool"- uppblandad sång under Murata-matchen. Det är utvecklande och det är nödvändigt att lyssna till sin omgivning för att snappa upp tyst missnöje av olika typer, det är nämligen kanske en orsak till varför en stor grupp fortfarande väljer klacken för att stå tysta, sitta ner tysta eller hångla med flickvännen.

Klacksektion på Ullevi är till för sång, så välkommen till levande ståplats- där vi tar i för att visa hur andra halvlek mot Murata var en start på en "andra andning" av stöd till Blåvitt. Där vi slutar gnälla på att det sjungs för lite gammalt eller att det sjungs för fort och istället tar i för Mild och fosterstad med sång så att hesa strupar lämnar läktaren vid slutsignal.

Sjung för Blåvitt och fortsätt komma med konstruktiv kritik om hur sången, stämningen och klackläktaren kan förbättras. Kommentarstråden är öppen, ge din syn på saken!

87 kommentarer:

 1. En sak som ofta glöms bort i diskussionen är att det ska/borde vara roligt att stå i klacken, jag fattar att vissa personer tröttnar efter att man sjungit samma ramsa i ungefär 20 minuter.

  Så ultras och alla andra hängivna supportergrupperingar som alltid håller liv i klacken, lite mer variation kanske?

  SvaraRadera
 2. Klacken har verkligen tagit sig den sista tiden (kidsen som hellre ville knuffas med sina kompisar har vuxit upp nu?). Men att bli helt rabiata för att någon/några sitter ner...njaa, tveksamt.

  Även trist att se alla dessa knarkisar i klacken. Speedade till 1000.

  //Roffe

  SvaraRadera
 3. det är lite sådan här mentalitet som kan lyfta klacken ytterligare en nivå. att skrika på alla dem som sitter och inte sjunger osv kommer visa omgivningen att man fan ska ta i på klacksektionen...

  SvaraRadera
 4. håller med roffe, knarket är ett alldeles för stort problem bland många idag, förr var det en viss typ som höll på, nu är det mer utspritt tyvärr..

  Men fotboll, våld o knark hör ju ihop för många idag.

  SvaraRadera
 5. jävligt tråkigt att se hur vissa ställer sig mitt i klacken, säkert uppemot 50-60 pers och sätter sig ner helt overksamma och tysta. vad gör man just där om man inte vill sjunga? vad är syftet?

  SvaraRadera
 6. fred: Ibland gnäller folk på att ramsorna dör ut för fort, ibland gnäller folk på att samma ramsa sjungs i 20 minuter. Själv tycker jag det är gött när en ramsa kan hålla igång en längre tid.
  Som igår tex, när Bluewhite army rullade en bra stund, skulle vi bryta den enbart för lite variation?

  SvaraRadera
 7. Lämnade en kritisk kommentar efter den förra artikeln och får väl i rättvisans namn lämna en berömmande sådan nu:

  Klacken var bra igår, trots lite färre folk än vanligt. Bra variation i sångerna och även uthållighet. Växelsången med Stefan Rehns / Jonas Olssons Blue White army var riktigt bra. :-)

  SvaraRadera
 8. Valde att inte stå i klacken igår pga artikeln , Stämmningen var bra i andra :), men varför klackar vissa på att en sång håller på för länge ?, Vårt problem för ett tag sen var att det gick för snabbt =/

  SvaraRadera
 9. Jävlar sicket gnäll det är hela tiden om folks medverkande i sånger och annat. Fan låt folk bestämma själva vad dom vill göra, dom har väl betalat inträde som alla andra och har rätt att hålla käft om dom vill. Eller?
  Det känns rätt patetiskt och rent av barnsligt att ha denna diskution. "Jag e mer supporter än dig för jag sjunger" snälla nån! Va glada att folk vill ställa sig i klacken över huvud taget bland allt jävla drägg. Våga rensa upp den skiten först innan ni tar ton om vem som ska göra vad!

  SvaraRadera
 10. det är ju inget gnäll på de som väljer att vara tysta, det är ett fritt land...men då behöver man inte välja att sitta i klacken där det handlar om att sjunga för sitt lag. Det är ju det klacken handlar om, de som inte sjunger verkar inte ha fattat det...MEN, vill man inte sjunga så är det ok, men då bör man inte välja att sitta i klacken

  SvaraRadera
 11. Mattias sa...

  Jävlar sicket gnäll det är hela tiden om folks medverkande i sånger och annat. Fan låt folk bestämma själva vad dom vill göra, dom har väl betalat inträde som alla andra och har rätt att hålla käft om dom vill. Eller?


  Jag säger nej, det är inte det. För klackläktaren är inte en vanlig läktare utan en där stödet till laget kommer i form av sång och tifo. Så om man inte vill sjunga- VARFÖR VÄLJER DU/MAN INTE EN ANNAN PLATS ÄN MITT I KLACKEN? Du saboterar ju för din omgivning.

  Det känns rätt patetiskt och rent av barnsligt att ha denna diskution. "Jag e mer supporter än dig för jag sjunger" snälla nån!

  Det handlar inte över huvud taget om att vara mer eller mindre supporter än någon annan, det handlar om att klacken ska försöka dra åt samma håll och ge verbalt stöd, då kan de som inte vill vara med välja en annan plats än mitt i klacken. Det finns cirka 40 000 platser att välja på. Om man inte är intresserad av klackens aktiviteter, vad fan gör man i klacken då?

  Va glada att folk vill ställa sig i klacken över huvud taget bland allt jävla drägg. Våga rensa upp den skiten först innan ni tar ton om vem som ska göra vad!

  Specificera gärna vad du menar med dessa "drägg"? Vilka är det som enligt dig skall "rensas ut"?

  SvaraRadera
 12. Jag har följt Blåvitt sen 87 och det var många år sedan jag lämnade klacken. Men, efter matcher som igår kan jag absolut tänka mig att stå där igen. Helt klart värt inträdet när man får höra lite old school ramsor - och det med bra tryck i!

  Fjäder i hatten till klacken igår!

  SvaraRadera
 13. Rensa i klacken!2008-07-24 12:41

  Skulle tro att 80-90% är påverkade av knark och detta är fan jävligt fett skrämmande! Sen är det jobbigt folk skall hålla på och svära och liknande. Jag säger som en tidigare skribent, rensa ut allt pack!

  SvaraRadera
 14. stæmmer att det ær drægg i klacken, helt klart. hælften kommer från kranskommuner likt lerum och mølndal! jævla bønder!

  SvaraRadera
 15. Majorna mot resten!2008-07-24 13:18

  Det är inte bara dräggen som måste bort utan även de med irriterande röster! Framför mig nu senast stog en kille med jävligt jobbig sångröst. hade jag inte glömt kniven hemma hade han fått sig några hugg!

  SvaraRadera
 16. Mycket bra å goa kommentarer här nu!

  SvaraRadera
 17. Lägg ner knarksnacket nu, eller råka ut för saxens vrede.

  SvaraRadera
 18. Jag fattar inte varför barn-familjer ställer sig i klacken, som igår t.ex. En kille började hoppa i en ramsa och han råkade stöta till ett barn, inte hårt eller någonting.. bara en lite knuff och pappan får flippet och hotar med att slå ner killen och slänga ner han från trappan om han inte lungar ner sig. VARFÖR STÄLLER DOM SIG I KLACKEN MED SINA BARN OCH INTE SJUNGER!?

  SvaraRadera
 19. "stæmmer att det ær drægg i klacken, helt klart. hælften kommer från kranskommuner likt lerum och mølndal! jævla bønder!"

  Menar du att ifall man kommer från Mölndal som jag själv så är man pundare ?, Hur mår du egentligen ? Lägg av med alla fördommar att alla tar droger i klacken för så är det verkligen inte!!

  SvaraRadera
 20. Klacken är på rätt väg.

  Kan vi få alla att sjunga "rätt" blir det ännu bättre. Med "rätt" menar jag att inte klappa i onödan, inte sjunga så fort osv.

  SvaraRadera
 21. Kanske dags att plocka bort stolarna från läktaren? Eller varför inte olla alla stolar..

  BTW
  Avliva alla som inte tycker som jag gör. Ni vet vilka ni är!

  //Roffe

  SvaraRadera
 22. Tycker absolut vi ska ta bort stolarna. Förutom att folk sitter på dem under matchen går de sönder när vissa står på dem. Det kostar oss åtskilliga 100 000 om året att ersätta GotEvent för förstörda stolar. Dessutom tycker jag att de är i vägen.

  SvaraRadera
 23. Barabens väpnade fraktion2008-07-24 14:55

  tar man bort stolarna kommer garanterat fjortisotyget med att putta folk i ryggen att återvända. det är inget som lockar folk över 15 till läktaren, eller folk med över 15 i iq för den delen...

  SvaraRadera
 24. frankie du vet lik väl som jag vilka som e drägg och borde rensas bort. det är det som e problemet att folk som du som är "kända" blåvit fans som inte alls vet vilka som ställer till problem. Jag menar inte att det är ditt ansvar men om någon som typ du vågade att stå upp mot skiten så skulle flera våga följa efter.

  SvaraRadera
 25. Mattias- kan inte du förklara för oss som inte förstår vad du pratar om vilka som är "dräggen" som måste rensas bort ur Blåvitts klack? Förklara vad du menar istället för att insinuera massa skit!

  SvaraRadera
 26. Tycker killarna på räcket från Ultras GBG borde hyllas mer för enorma jobb match ut å match in står dom med ryggen mot planen å skriker sig hesa..
  Istället för att sitta vid en dator å skriva tuffa inlägg så kan man ju gå ner och snacka med dom, står nere vid dom ofta så jag vet att dom inte bits :)
  Varför bara lyfta fram det negativa, skit i det å lyft det posetiva till skyarna istället.

  SvaraRadera
 27. Finns väl inga drägg i Blåvittklacken?

  SvaraRadera
 28. anonym 16:59/ vem riktar du detta inlägget till då? om du läser texten kan du se att Baraben-gubbarna var nere och tog ett snack med ultras i paus igår...

  mattias/ vem är det som är dräggen i blåvitts klack som borde sparkas ut?

  SvaraRadera
 29. Är väl gaisare som skirver om drägg. Alternativt såna "blåvita" som skrek ut med packet, åt folket på innerplanen på guldmatchen.

  SvaraRadera
 30. Jag tycker alla ska få vara med i god kamratanda. Oavsett var man bor, nationalitet sexuell läggning ja you name it. Så även coola killar som startar små firmor med sköna bokstavskombinationer (gärna tre bokstäver typ) o lägger upp heta "fighter" på youtube.

  Det känns lite löjligt att tävla i vem som är bäst supportet. Vi behöver ju allt folk vi kan få till våra matcher.

  La Familia,
  en för alla alla för Blåvitt!!

  SvaraRadera
 31. Sen så ska man givetvis sjunga i klacken. Orkar man inte det (som jag) så skiter man i den sektionen. Är väl inte så svårt?

  SvaraRadera
 32. Helt rätt att få ut de som inte sjunger till klackens utkanter, tror jag. Ellre kan det vara så att fler av dem som annars inte skulle sjunga, sjunger när de är mitt i klacken? Utestänger vi potentiella gaphalsar när vi kräver att de som ska stå mitt i klacken ska sjunga non-stop?

  Måste säga att stödet mot Gefle och Murata har varit riktigt bra ändå. Vi är grymt mycket bättre idag än för tio år sedan.

  SvaraRadera
 33. avliva alla kranskommunare!!

  SvaraRadera
 34. Vill man sitta så sitter man. Det är ett fritt land. Då får väl IFK Gbg gå ut med på sin hemsida att det är förbjudet att sitta på klacksektionen. Annars har jag svårt att se hur man kan ifrågasätta sånt.

  SvaraRadera
 35. http://www.youtube.com/watch?v=L1MnKLqzPIQ&feature=related

  Varför sjunger vi inte denna? Tycker den är hur go som helst
  //Kristoffer

  SvaraRadera
 36. Patetiskt att stå o skrika åt folk som sitter i klacken, de har betalat för platserna och sitter eller står bäst fan de vill.

  Ett större problem är alla 14 åringar som e så packade att de puttar varandra in i normalt folk som är där för att följa matchen. Att det sedan är samma jävla fittor som tänder rökbomber är inte så förvånande.

  Istället för att klacken skriker åt folk som sitter ner kanske det är dags att visa lite civilkurage och gapa o håna de 14åriga pyromanjävlarna.

  SvaraRadera
 37. materialarn2008-07-24 19:50

  Bra tryck matchen igenom, bättre i andra då vi slapp "shalala" nästan helt och fick en del finurliga ramsor som saknats lite. men varför "Scheisse Basel" - var tog "stötta kollektivet" vägen? Jag skiter fullständigt i Basel i en match mot Murata. Då passar det bättre att hylla Söder eller Bärkroth å hetsa fram flera mål. Och när blåvitt var som sämst i första, ja då ska vi sjunga om basel då också..

  Vem bryr sig om vem som ska till Basel? det är ju trots allt två veckor kvar, glömmer vi inte hemmamatchen då?

  det har varit ganska bra, det blev lite bättre..

  SvaraRadera
 38. Nya "gubb"-hörnan (Längst upp)2008-07-24 20:01

  anonym 19:41/ Tro oss, även pajaserier som rökbomber och skit kommer få höra det rejält framöver.

  SvaraRadera
 39. *Bort med stolarna!

  * Markera ännu tydligare utanför att det är en klack läktare (för många vekar inte fatta)

  *Den som inte sjunger utan sitter ner med armarna i kors ska fan få höra det!

  * Höj priset på klackläktaren, så att det inte kommer folk dit som inte sak vara där med argumentet "de är ju billigast här"

  SvaraRadera
 40. Fram med bengaler och rökbomber, det sätter extra tryck och får fler att vilja stå med i klacken och sjunga, vi har pinsam klack med tanke på att vi ska vara sveriges STÖRSTA lag???
  Och ALDRIG några tifon?? Pinsamt!

  SvaraRadera
 41. riktig supporter2008-07-24 21:40

  Kan inte alla sitta ner o va tysta bara?.Va en som ringde mitt under matchen och jag hörde inte.Tack för den!!.Förövrigt är alla som dricker öl eller någon form utav alkohol riktigt efterblivna mongon....Det förändrar ju erat beteende på matcherna!!Ut med alla ölisar

  SvaraRadera
 42. Jag vet inte riktigt vad Frankie EGENTLIGEN tycker om Joey. Men Joey verkar inte vara särskilt förtjust i varken Baraben eller Frankie. Det lyste igenom rätt ordentligt när Joey ganska frustrerat hävde ur sig "Jag är så jävla trött på den där jävla bloggen" eller vad det nu var. Rätt roligt faktiskt. Tihi :D

  SvaraRadera
 43. Joey Tempest?

  /rofflarn

  SvaraRadera
 44. Vem fan är Joey?

  SvaraRadera
 45. Min farsa tog med mig och lillebrorsan på Blåvitt-Örebro nån gång 1992-1993 och vi stod mitt i klacken. Vi var 10-11 år. Stämningen då var glad och matchen igenom var det fest. Alla som stod i klacken verkade glada och på toppenhumör.

  Hade jag haft barn idag hade jag aldrig tagit med dem till klacken. Idag är det inte fest. Idag är det töntiga småungar som har sett Frodo spela engelsk huligan i Green Street Hooligans och vill hellre göra runkgester mot bortafansan än sjunga och fira. Festfaktorn har ersatts av tuffhetsfaktorn som den primära dragkraften för klackteens.

  Tror inte lösningen är att rensa ut någon ur klacken. Det man kan göra är att söka sig till andra sektioner med äldre, mer likasinnade. Jag kommer att lösa årskort på "gubbläktaren" nästa år. Det som även kallas "levande sittplats".

  SvaraRadera
 46. Inför 18 års gräns att gå på fotboll
  Finns en anledning att det finns på resturanger mm och då inte bara för att det serveras alkohol utan för att dom beteer sig så jävla omoget visst finns det omogna 18 åringar men nånnstans får man ju dra gränsen ska fjortisarna se på fotboll så får dom allt ta sin mamma å pappa i handen å gå dit e riktigt trött på dessa små glin som inte gör annat än att betee sig illa och omoget kanske det låter som att jag drar alla över en kamm men det e inte riktigt så jag menar

  SvaraRadera
 47. Helt rätt agerat att gapa på flanar som har 20000 ANDRA stolar att välja på men ABSOLUT skall välja att sitta mitt i klacken som ena mongon. Såna vill man ju bara pessa i örat.
  Gött att frankie tar upp detta.

  SvaraRadera
 48. På 80-talet på sektion övre N var det aldrig snack om olika grupperingar bland fansen. Alla höll på Blåvitt helt enkelt. En del hade flaggor, andra kastade konfetti, andra hade bara en blåvitthalsduk knuten runt handleden. Många körde hela baletten. Man struntade i vem som sjöng eller inte. Det var ändå ett jävla tryck och festlig stämning matcherna igenom. De enda gångerna man undrade över sångvolymen var när man ställde sig frågan: "AIK, AIK, kan ni höra våran sång, kan ni höra våran sång?" Det är den enda sången som bara måste gå rakt genom TV-rutan och lägga sig som en våt filt över hela jävla Mälardalen...

  SvaraRadera
 49. Anonym Anonym sa...

  Jag vet inte riktigt vad Frankie EGENTLIGEN tycker om Joey. Men Joey verkar inte vara särskilt förtjust i varken Baraben eller Frankie. Det lyste igenom rätt ordentligt när Joey ganska frustrerat hävde ur sig "Jag är så jävla trött på den där jävla bloggen" eller vad det nu var. Rätt roligt faktiskt.


  den där joey borde kamma sig (och skramla ihop till en tröja), han tycker väl att ultras ensamma skall bestämma allt som sker på våra läktare, det är väl därför som de flesta inom wisemen har ganska låga åsikter om ultras. utan baraben skulle supporterdebatten vara ganska död. men det är väl precis det som vissa ultras tycker, de bestämmer och ingen ska få yttra sig. doftas berlin 1939.

  bra av baraben att ta diskussion med ultras, visa att det finns fler åsikter än en på våra läktare!

  SvaraRadera
 50. Oldschool sångerna va riktigt kul att höra. många som inte kan dom bara, men det är inte så konstigt iom att dom inte körts på några år, men bra att dom körs!

  SvaraRadera
 51. Dra åt helsicke hela Baraben! Tur att Frankie tar bilden då det är halvlek..! Inte konstigt att folk tröttnar när det är häxjakt..

  SvaraRadera
 52. Är väl gaisare som skirver om drägg. Alternativt såna "blåvita" som skrek ut med packet, åt folket på innerplanen på guldmatchen.

  Menar du åt folket som var på innerplan EFTER matchen eller dom som var på väg in under match?

  Idioterna som försöker komma in innan matchen är slut borde skjutas, eller vill du riskera poängavdrag så att Kalmar skulle vinna istället kanske?

  Hoppas du menade det förstnämda... då håller jag med dig.

  SvaraRadera
 53. Ultras skall få bestämma. Joey gör ett grymt jobb! Han har förbättrat klacken... sluta klaga och sjöng oavsett vem du står brevid!!

  SvaraRadera
 54. Stoppa läktarvåldet!2008-07-25 08:25

  Varför inte börja sjunga motståndarnas sånger också? Det hade varit en väldigt fin gest och hade gett klubben och klacken massa bra publicitet. Det hade också fört med sig att allt läktarvåld mellan klackarna försvunnit. Vi är väl ändå främst där för att se en bra match?

  SvaraRadera
 55. Bollan sa...

  Dra åt helsicke hela Baraben! Tur att Frankie tar bilden då det är halvlek..! Inte konstigt att folk tröttnar när det är häxjakt..

  25/7/08 03:58


  OM du varit läskunnig hade du sett:
  1. Frankie har inte tagit bilden, det är en annan fotograf.
  2. Bilden är tagen mitt under första halvlek, runt minut 30.

  Jävlar sicka ärkemongon det finns i de blåvita leden, tragiskt.

  SvaraRadera
 56. glenn, det är ingen idé. som folk tidigare sagt (och som det förespråkats i många herrans år) skulle vi få en riktig klack och inte pojk-klack som idag om det infördes 18-årsgräns på läktaren. det skulle kunna fixas enkelt genom att sälja starköl (eller mellisar) på den läktaren och därmed kräva att endast myndiga får tillträde. det skulle ge oss en klack som stockholmslagen i styrka på lite sikt.

  SvaraRadera
 57. Varför inte införa någon slags grundkurs i sunda väderingar, feminism mm?

  SvaraRadera
 58. Bollan sa...

  Dra åt helsicke hela Baraben! Tur att Frankie tar bilden då det är halvlek..! Inte konstigt att folk tröttnar när det är häxjakt..

  25/7/08 03:58


  Bollan, gå och häng dig. Bilden (som helt riktigt påpekats tidigare) är inte tagen av mig utan tagen runt minut 30 i första halvlek och inte i paus ditt kötthuvud.

  SvaraRadera
 59. När ska Ultraz göra ett tifo? Eller ska någon annan ta över så att vi kommer igång igen?

  SvaraRadera
 60. Sluta klaga och sjöng oavsett vem du står brevid!! Annars lär ju detta sluta med intärn box :S

  SvaraRadera
 61. hahahahahahahaha.

  micke- "intärn box :S" alltså? hahahahahaha.

  SvaraRadera
 62. materialarn2008-07-25 10:21

  marx; Tror inte det blir bättre av att införa 18-årsgräns i klacken. Unga killar kan gapa bra och gör det gärna, det som i stället behövs för att få tillbaka feststämningen som någon pratade om tidigare är bra föredömmen på läktaren som vill vara där och heja på blåvitt. där ger inte ultras capo den bästa bilden, tyvärr.

  sånghäften, ingen som tänkt på det? ett enkelt A4 som delas ut i stället för skrammlandet med dessa envetna plasthinkar. kom igen ultras! vill ni styra klacken får ni även ta och sprida sångerna.

  SvaraRadera
 63. materialarn, jag håller med dig, usch för gapande capos, in med Loket, Oldsberg eller Lasse Kronér eller någon annan häääälig gooo göbbe som klackledare, så kanske vi får ett stopp på den hemska hetsen och istället får den goa glada folkfesten som fotboll ska vara!

  det är fan helt jävla otroligt vad folk hittar saker att gnälla på. sen när FAN ska en capo vara en förebild? han ska leda klacken, inget annat, och detta gör ultras förbannat bra, bättre än någon gjort innan, och bättre än vad någon av alla viktigpettrar här inne någonsin skulle kunna göra.

  snyt er!

  SvaraRadera
 64. materialarn2008-07-25 12:08

  almedal, fin ironi nästan så jag köpte allt, men du gnäller klart mer än vad jag gör. Snyt dig?

  Ultras capo gör för övrigt ett bra jobb och stundtals är blåvittklackens röststyrka starkare än någonsin. men sångvalet, all onödig hets mot typ gais i en match mot murata osv tycker jag man helt klart kan fundera över.

  SvaraRadera
 65. tollan, råttan, mackan, flash.

  almedal, väx upp. vi har en hel rad av folk på räcket ända tillbaka till 80-talet som har haft större intryck och respekt bland de våra än fjortisarna utan tröja i ultras.

  bara användandet av ordet "capo" för klackledare tyder på en italien-onani som hade fått mussolini att jubla.

  SvaraRadera
 66. Att: du vet vem
  HAHAHA.. tänkte precis skriva samma sak. Toll, Ägget, Råttan, Mackan, Flash.
  Det var gôbbar som kunde få fart på det hela. Det var tider det.

  SvaraRadera
 67. Joey är minst lika glad och go gubbe

  SvaraRadera
 68. Kolla alla andra klubbar som har bra stämmning på läktaren i sverige, dom har med en capo som ibland tar av sig tröjan...

  SvaraRadera
 69. fjorrrrrtiz2008-07-25 14:44

  hahaha bra stämmning får vi om man tar av sig tröjjjjan!

  SvaraRadera
 70. Vad är grejen med att ta av sig tröjan. Varför vill man stå halvnäck framför 2000 adrelainstinna karlar?

  Luktar homoerotik lång väg. Medvetet? Jag dömer dock ingen.

  Sedan är det lite lustigt att just frankie som ofta påpekar att vi skall ha en vettig debatt utan invektiv åt varandra gång efter annan sågar andra debattörer här på forumet med ord som kötthuvud eller dylikt. Även om man har rätt i sak finns ju ingen anledning. Eller??

  SvaraRadera
 71. Dom kanske inte fattar att "Visa pattarna!!" är riktade mot brudar.

  SvaraRadera
 72. Toll i all ära och även Ägget som gjorde sitt ett tag på 90-talet, kungarna är dock Råttan och Mackan!

  Grå hood från champion eller sliten solhatt med union jack, de kunde mode och kan än idag, Råttan ser fortfarande lika underbar ut.

  SvaraRadera
 73. Glöm inte att det var Ultras som gick upp och hämtade Baraben killarna, joey å co kanske blir varma av å röja i 90 därav att tröjan åker av..

  SvaraRadera
 74. Han över har helt rätt!

  SvaraRadera
 75. Detta verkar mer och mer bli en klubb för inbördes beundran ... dra röva i kox alla jävla idioter som inte tycker som jag!

  SvaraRadera
 76. när jag menade att ultras leder klacken bättre än någon gjort tidigare menade jag inte enbart på själva räcket, utan även alla flaggor och andra arrangemang,,,,var inte med på läktaren på 80 talet så det kan jag inte uttala mig om, men av de bilder jag sett på läktararrangemang, flaggor osv så var det inget som var bättre än t.ex flagghavet mot peking i våras.

  trevlig helg alla, hoppas det blir lugnt och inga nakna överkroppar som skriker på er

  SvaraRadera
 77. Hahahaha mycket gnäll över ingeting, folk kommer alltid att sitta i klacken även om ni inte gillar det, dock tycker jag väl själv att folk bör stå...men eftersom dom biljetterna är billigast väljer ju folk som inte vill betala 200 eller vad det är för typ blåvitt morata eller gefledet, folk som vill gå på fotboll men inte redo att dega för europesk div 3 boll, (No harm ment, bara realist)
  Angående dessa Knarkare som är så speedade borde det ju bara var bra, då dom orkar den sista kvarten med =)
  Se till att matchvärdana sköter sitt jobb och se till att dom slänger ut packade 14 åringar som uppenbarligen fler än mig har uppmäksammat, specielt när dom står och dricker öl som är köpt på Ullevi..kolla leg och häll ut ölen!

  Skit it nu tar vi SM O CL O SK GULD OCH ROR HEM TRIPPELN!

  SvaraRadera
 78. åå Klart man ska sjunga om man ställer sig i klacken. Vill man göra wank tecken till motståndarfansen får man göra det. Andra fans skrattar ju åt oss om halva klacken sitter och ler och applåderar när andra laget gör mål. Nä.. mer hets o sång

  SvaraRadera
 79. Ni som klagar över alla andra, ska vi bli färre för nu inte tål andra. Visst finns det ungar, fjortisar,tjejer, gubbar och andra som inte sjunger med och det är problemet. Inte vad de är...
  Längst ner stod en liten grabb och sjöng med grabbarna i GFK i varje låt så mycket bättre än många andra. Och hetsade sittplats att stå upp.
  Gå gärna på de som inte sjunger med men slå inte på grupper för de inte stämmer med er. Finns även 15-åringar som försöker och de som fattat att man ska delta är framtiden. Inte besserwisers mellan 20-30 som är på väg ut ur klacken genom att bara klaga på andra och hur kass allt är

  SvaraRadera
 80. Åldersgräns är det enda som kan hjälpa klacken och blåvitts publiksnitt. Helvete ingen vill assosiera sig med dagens hemma klack. På borta matcherna är det grymt. det hade kunnat vart samma stämmning gr 10 med åldersgräns på hemma matcherna.

  Tänk er ett gammalt gard som visar vägen och skolar in de unga när de fyllt 18! Då och först då får vi en positiv och bra läktar kultur som kommer att locka så mycket mer folk.

  En sak till. marknads avdelningen borde börja vända sig mer mot gbg inte mot stengunsund, lerum, skövde ju name it!

  Vi e la för för fan ett Götebörgs lag.

  / Majorna for life bönder!

  SvaraRadera
 81. Bara grejen att änglarna har en ledare från nån håla. Ingen diss han är säkert kompetent och smart. Men ledar egenskarna e det la sådär med? Ge oss nån ordentlig gubbe från GBG

  För det är väl det vi är?

  Från GBG?


  /Majorna Fore life

  SvaraRadera
 82. Och ni som undra vem fan jag är? så sök på youtube "störe kuk än hedman" så fins jag där i gröten bland riktigt goa gubbar. Så som det borde vara, så som det kan bli.


  /MAJORNA

  SvaraRadera
 83. Kom att tänka på sveriges sämsta klacksång.. när alla gapar SITT, SITT, SITT, SITT.. tills det är några flanar som inte pallar att sätta sig ner i en blöt prilla eller en nyutspilld öl som står och då kommer "Den som inte sitter är Gajsare.."

  Måste varit ett ärkemongo som kom på att alla måste sätta sig ner, för att sedan resa sig snabbt för att sjunga dumskallarnas nationalsång..

  cha-la-la-la-la, cha-la-la-la, eyyyyeå, cha-la-la-la-la-la..

  /The real Roffe

  SvaraRadera
 84. "Och ni som undra vem fan jag är? så sök på youtube "störe kuk än hedman" så fins jag där i gröten bland riktigt goa gubbar. Så som det borde vara, så som det kan bli.


  /MAJORNA"
  Jo det underlättade om man är intresserad... vem du är. Vilket man blir efter "Majornainlägg", du förstör för oss andra i området. Vill inte bli förknippad med sånt
  Efter "påhoppet" av alla som inte är födda i Göteborg, ordförande i Änglarna är du värt att dissas.
  1 Lär dig stava!!
  2. Skriv så att alla a-lagare i Göteborg inte blir utpekade för dina inlägg
  3. Eller alla 15-åringar som går om 3dje klass
  4. Ha vettiga belägg innan du attackerar en av de supportrar som kämpat mest för klubben och klacken i egenskap av ordförande. Är du missnöjd, stå upp och säg det på medlemsmöten. Eller friåker du bara med IFK?
  5. Ta reda på hur många av supportrarna som är födda i Göteborg. Vilket inte innebär, Sävedalen, Hisingen, fatta hur få vi blir kvar i Sveriges mesta mästare
  6 (i dubbelbemärkelse) Prata med någon om dina problem med snopplängd, fatta den låga nivån som bara sänker respekten för klacken. Det vill säga vi andra också
  /Äkta göteborgare från Majorna som ser alla som möjliga ämnen till klacken så länge de sjunger med, med hjärtat för IFK

  SvaraRadera
 85. Majorna:
  Åldersgräns? Är det inte intresset för Blåvitt och att delta i klacken som gäller.
  Är det bara kids blir det en massa hoppa hoppa, könsord på grejor man bara hört talas om, shalala. För gamla kommer inget nytt och alla orkar inte matchen ut. Blandningen visar istället styrkan i Blåvitt, inte en massa segration och gruppbeteende som bara splittrar innan en undergång. Stäng inte ute de som har erfarenhet eller de som är framtiden. Sen fattas det lite inblick i marknad/ Stenungsund matchen fast du kanske inte hänger med. Inte heller varför med kontakterna med Skövde. Och har du hängt med vad han från någon håla uträttat så du kan stå och heja på laget. Du kanske bara tror att allt bara händer av sig självt
  Ledsen det blev mycket men du behöver inte vara dum för det, bara tänker fel ibland och inte hänger med borta i Majorna

  SvaraRadera
 86. Kat B Majorna2008-07-27 17:00

  kungarna är dock Råttan och Mackan

  Kungarna JAAAAAAAA! Håller med!

  Fyfan när Råttan samlade sina krafter, ryser nu när jag tänker på det! Det var tider.

  Jag går på flesta hemma matcherna och åker på dom viktiga borta macherna. Borta är det alltid fetast klack/tryck och det tror jag beror på att alla vi äldre är med på ett helt annat sätt som inte orkar med barn vibben på hemma matcherna.

  Uppriktigt så skäms för jag massa sånger och hur mycket det sjungs med ibland. Detta gör att personligen jag och många med mig väljer inte vara med på fritidsgårds vibben som uppenbarar sig.

  Svårt ämne detta men men... Alla har sin egna vinkel erfarenhet osv.

  Framåt Blåvitt!

  SvaraRadera
 87. Fortfarande är det så att så länge "de äldre" tänker som du gör, så kommer det ju aldrig ske en förändring, det är ju "ni äldre" som kan förändra klacken och överrösta "dagisbarnen".. Men som vanligt i vårat svenska samhälle, vuxna blir förbannade på ungdomars beteende och brist på respekt men vågar/vill ändå inte säga ifrån..

  SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.