2008/07/12

feldgraus femma

FELDGRAUS FEMMA Som en polare så fint uttryckte det. Det här kändes inte som tre poäng närmare toppstriden, utan som tre poäng längre bort från kvalstrecket. Samtidigt ligger vi på en tillfällig fjärdeplats, bara två poäng bakom Elfsborg och AIK som har halvsvåra matcher i den här omgången. Kalmar kommer inget lag rå på den här säsongen, om de nu inte säljer ett par spelare. Det slipper i alla fall vi oroa oss för, så uselt som de flesta har spelat under året...

Djurgårdens IF, borta
5 poäng: Adam Johansson - Gör ytterligare en bra match och har en gång för alla bevisat att han faktiskt kan spela bra även utan att ha en Alex i form framför sig. Krånglar dock till det lite onödigt för sig i vissa försvarssituationer.
3 poäng: Ragnar Sigurdsson - För första gången på länge fick jag bli så där Ragnar-lyrisk. Det var när Ragge utförde en perfekt glidtackling, fast där boll och fot befann sig en meter över marken. Fantastiskt.
2 poäng: Robin Söder - Det känns som att Söder egentligen bara var med i spel två gånger under hela matchen. Först tog han ett felbeslut när han inte spelade bollen i en kontring utan istället sköt (ett bra skott i och för sig). Sen gjorde han mål. Och som det räckte. Får gärna fortsätta med det.
1 poäng: Pontus Wernbloom - Var kanske inte fjärde bästa (Blå)vita spelare på planen i dag, men det man fick se av honom var ett stort steg åt rätt håll. Borta var de enkla fallen, de svåra klackpassförsöken. Tillbaka var en PW som stångades och spelade enkelt men smart. Gött att se.

Totalt efter 14 omgångar
1. Kim Christensen - 26 poäng
2. Ragnar Sigurdsson - 19 poäng
3. Gustav Svensson - 16 poäng
4. Tobias Hysén - 14 poäng
5. Mattias Bjärsmyr - 11 poäng
6. Adam Johansson - 10 poäng
7. Niclas Alexandersson - 7 poäng
8. Killen i halvtid - 5 poäng
8. Jonas Wallerstedt - 5 poäng
10. Hjalmar Jonsson - 4 poäng
11. Sebastian Eriksson - 3 poäng
11. Klacken - 3 poäng
11. Thomas Olsson - 3 poäng
11. Publiksiffran - 3 poäng
11. Martin Smedberg - 3 poäng
11. Pontus Wernbloom - 3 poäng
17. Robin Söder - 2 poäng
18. Daniel Alexandersson - 1 poäng
18. Nicklas Carlsson - 1 poäng

15 kommentarer:

  1. bra femma! Gött att Söder la mål och sedan höll på blåvitt märket. Blev jävligt glad när jag såg det. Och ragnars hoppsparksbrytning var fan inte att leka med heller. Klockrent!

    Förövrigt så tror jag att det kan bli något riktigt stort utav denne Robin Söder... Go for it!

    SvaraRadera
  2. Pontus drog ju en klack idag och lyckades med den. Om han bara lär sig värdera klacklägena bättre (som idag) så är det riktigt effektivt (ofta) och fint att se på!

    SvaraRadera
  3. jag tycker att pa dembo tourray skall ha ett poäng..tack för 1-1 målet din klumpiga jätte!

    SvaraRadera
  4. Bra lista, men att Hysèn ligger fyra totalt är enligt mig helt fel. Då jämför jag med de förväntningar jag har på honom, han ska tamef*n inte ens vara med på listan.

    SvaraRadera
  5. Någon vnänlig själ som kan lägga upp filmen på thepiratebay.com eller liknande?

    SvaraRadera
  6. Nåt som jag slogs av var hur kommentatorerna gång på gång kallade difs målis för "Toure". Inte visste jag att han var släkt med bröderna Toure i Arsenal. Ett riktigt fynd dom gjort isf!

    SvaraRadera
  7. Anonym 00:28:

    Ingenting med Arsenal kan väl vara ett fynd..?

    Finns ju bara ett lag i England och det håller till på västkusten likt ett annat gäng..

    SvaraRadera
  8. Arsenal is teh shiz.

    SvaraRadera
  9. Ja förutom uttalet på tourray så slogs man även av valet av reprisbilder. Man kallade det även målet för offside. Tur att Billy satt där och var lite motpol och någerlunda objektiv annars skulle sändningen urartat totalt i DIF hyllningar och domarsågningar.

    SvaraRadera
  10. Wernbloom i aftonbladet:
    "Robin har det: tänket. Han är enkel att spela med trots att han är tolv år gammal. Om han spelar sina kort rätt blir han riktigt bra."

    Haha

    SvaraRadera
  11. Tycker Pontus fortfarande lägger sig varje gång det kommer upp en spelare i rygg på honom, det ger frispark men det blir samtidigt nästan lite jobbigt att titta på i varje match...

    Heja blåvitt!


    Söder komer bli grym...

    SvaraRadera
  12. finns d inget klipp på målen? jag såg nämligen bara första halvlek...

    SvaraRadera
  13. Trance-Lance är värd poäng, utan han hade det varit offside. En försvarsspelare som står kvar enligt gamla tiders krig,"här kommer faen ingen över bron". Värva honom till gajs så han kan kan forstätta i träsket men ändå se Sverige från den ljusa sidan.
    Sen är det väl bra att vi håller samma låga profil som förra året vid detta läget. OCh inte tar ut guldet i förskott. Men visst kan vi få njuta av segern och slippa tjöt om att det kommer aldrig gå för ... Du fattar, kom igen och njut. VI SLOG SKANSEN ALLSÅNGEN ÄR DÖD ÄNGLARNA ÄNGLARNA ÄNGLARNA

    SvaraRadera
  14. 22:41

    Att Hysen ligger fyra är nog snarare ett mått på hur dåliga dom andra varit...

    SvaraRadera
  15. Angående uttalet på Tourray har jag faktiskt för mig att det ska uttalas precis som "Touré".

    SvaraRadera

Hos BaraBen.com använder vi sunt förnuft och generell "netikett" i diskussion och debatt. Bete dig inte som en idiot - slipp känna saxens vrede.